Új privát üzeneted érkezett!

Ma felmerészkedett az anyósom de nem sokat beszéltünk mert a férjemhez jött.
A vasárnapi ebéd nála szokott zajlani és én tanácstalan vagyok.Lemenjek vagy ne menjek?
Segítsééééééééééééég!

KépKép
eszti76

Sziasztok!

Már itthon vagyunk!
Kicsim délban belázasodott, köhög, mandulagyulladása van.Kép
Első betegsége.
Szegénykám!

katus78

Katus!
Meg kellett szakítanotok a lazítást vagy egyébként is hazajöttetek volna?
Szegény kis Máté!Gyógyuljon meg minél hamarabb!
Egyébként milyen volt?

KépKép
eszti76

Sziasztok!

Hu de nagy a pangas!

Katus!
Ez jo rovidre sikerult! Nade ez Murphie torvenye. Anyukadek meg meddig maradnak? Remeljuk Mate hamar meggyogyul!

Eszti!
Nem erdemes sokaig tartani a merget szerintem. Foleg, hogy egymas mellett laktok. O meg meg van sertodve?

Amica!
Jo nagy a pocakod, de az enyem is volt ekkora szerintem 23 hetesen. Nezd meg a kepeim kozott a 25 hetesen akkora vagyok mint egy fel haz.

Nadine!
Ugyes vagy, hogy mar menetkesz vagy! A Bencevel en akkor pakoltam ossze a cuccomat amikor mar fajasaim voltak, pedig meg az utolso elotti napig dolgoztam is. Igy utolag ez azert eleg nagy felelotlenseg volt, mert mi van, ha munka kozben jon ram a szules? Akkor az meg 20 perc haza, meg egy 1/2 ora a korhaz.

Mi amugy megvagyunk, a Balintnak tovabbra sem lett semmi reakcioja az oltastol.
A szemem alakul, mar zoldul a sarka a szemzug fele meg fekete. Kép

Mara megint havazast mondanak (10-15 cm-t). Meg egyelore nem esik, de mar nagyon unom, tavaszt akarok!!!!

Kép
Kép
agi

Ági!
Én is ezen a véleményen vagyok!Ha már együtt kell élnünk legalább ne veszekedjünk.Kép
Már elegetek lehet a rossz időből.Nálunk talán lassan kitavaszodik.Ma is egész kellemes idő volt.Egy picit azért esett az eső ne már,hogy nagyon örüljünk.Kép
Egyébként nálatok meddig szokott tartani az ilyen rossz idő?A nyár meleg nagyon?
Akkor lassan de biztosan elmúlik a monoklid.Kép
Amikor elkezdett szivárogni a magzatvízem akkor még hajat mostam,beszárítottam,letusoltam,bepakoltam a táskámba(a nagy része már be volt rakva csak a piperecikkek nem) és úgy mentem szülni.Ha tudtam volna,hogy még 6 óra hátra van a szülésig nem mentem volna még be.
Majd legközelebb!Kép

Katus!Máté,hogy van?Szonjának 2 éves koráig 4 szer volt tüszös mandulagyuszija 40 fokos lázzal.Egész éjjel virrasztottunk mellette az első 2 alkalommal
aztán"megszoktuk".KépAkkor nem hatott neki semmiféle lázcsillapító 2 napig.
Máté kapott antibiotikumot?Voltatok az ügyeleten?Javulást a kis manónak!

Viol,Gabóca,Vero,Reni,Nercsi,Nicika,Zsani,Amica hol vagytok???Kép

KépKép
eszti76

Sziasztok Csajok!

Katus, nagyon sajnálom a kis Mátét!! Kívánom, hogy hamar meggyógyuljon! Meg azt is sajnálom, hogy nem sikerült a pihenésetek. De ahogy azt Ági is írta, ez tényleg Murphy törvénye.

Viol, ne keseredj el a kilók miatt. Az uccsó hónapban már nem hízol úgy mint eddig, álltalában vagy stagnál, vagy fogynak a kilók.
A kórházban nekedkell vinni a pelust, ők napi egyet adnak rá, a reggeli fürcsi után. Szerintem 20-30db biztos elég lesz.

Mi a Momából hoztunk mérleget, 2 hónapra 4000, plussz a kaució 10000.
Most mérem minden kaja előtt és után. Van hogy 160 grammot eszi van hogy csak 70-et. De hát ő se gép hogy mindig 120-at egyen.
Mi a 3-6 kg-os pelust használjuk. Az elején volt hogy kifolyt a pisi, de hogy a hurkák már elkezdtek nőni, nincs ilyen gond.
Csüt., és péntek este mértünk neki este 38 fokot, de a kúp szépen levitte. Nem volt nyűgös, csak a szúráskor sírt picit.

Amica, jó nagy hasad lesz neked is! Van akin ilyenkor még nem is látszik te meg már le sem tagadhatnád. Kép

Eszti lesz legközelebb?? Nem akarok ám felfele érdeklődni, csak kíváncsi vagyok. Kép
Szerintem is próbáld meg elviselni az anyósodat, pajtizni vele kicsit, mert baromi rossz lehet háborúban élni. Szonja amúgy sokat van nála?
Hogyan laktok? Õ lenn, ti fenn?

Ági akkor lassan már a szivárvány minden színe felvonult a szemed alatt és környékén.
Nem irigyellek az idő miatt, bár mi sem voltunk nagyon elkényeztetve eddig. Kép

Erika

Kép
Kép
nercsi

Eszti!
Az ido valtozo, volt mar olyan ev, hogy meg junius elejen is volt ho, meg olyan is, hogy mar augusztusban. Iden a tel elcsuszott, februarig nem volt semmi ho, de en meg ugy vagyok vele, hogy ha akkor nem esett akkor most mar ne is essen. A nyar hasonlo mint otthon egyebkent.
Nalunk olyan betegseg meg nem volt, hogy magas lazuk lett volna, ill., hogy nem hatott volna lazcsillapito. Nagyon ijeszto lehet!

Erika!
En is igy gondolom, hogy nem lehet elvarni a babaktol, hogy mindig ugyanannyit egyenek. Azert nem erdemes tapszert adni, mert nem ette meg az x adagot. Sokan ezt csinaljak, aztan 3 honap mulva mar nincs is tejuk.
A Balint meg napi 5-szor szopizik, es most ugy tunik eleg sok a tejem, mert akkorakat kortyol! Amugy elkezdtuk a tehen tejet (nem nagy sikerrel..), es vegre a darabosat megeszi!

Kép
Kép
agi

Ma kimentünk Eisenstba a H&M be, hogy veszünk Alíznak rugikat, meg badykat. Kinőtte az első garnitúrát!! Kép Na bemutatkoztunk mint kezdő, amatőr szülők.
Már az indulásnál összevesztünk, mert apa alig bírta berakni a babakocsit a csomagtartóba. Ott szentségelt, meg csupa kosz kett a kerekektől. (még gyakorolnia kell!)
A parkolóban jött rá hogy nincs nála apró parkolójegyre. Beült a kocsiba kotorászott, keresgélt de nem talált. Erre lehajol, és a földről felszed egy eldobott parkolójegyet. Megnéztük, még egy óráig érvényes volt. Na irány a bolt.
Szépen bevásároltunk. Mire kijöttünk már esett az eső, én szarrá áztam a kocsiig.
És most jön a lényeg!! A parkoló kicsit lejtős. Mi okosan kivettük a gyereket a kocsiból, hogy beletesszük a hordozóba, de a babakocsira egyikünk sem figyelt. Nem fékeztük le, s míg mi a gyerekkek szerencsétlenkedtünk, a babakocsi úgy döntött, saját életet kezd élni. Elkezdett gurulni a lejtőn, egyenesen az út felé. Mire észrevettük, már vagy 30 méterre volt tőlünk. Én futottam utána, szakadt az eső, de a legjobb az a rémület volt, ami a pali arcán volt, aki autóval az úton épp a babakocsit készült elütni.
Szerencsére pont egy oszlopnak gurult, és nem ment ki az útra.
A pali elhülve nézte, hogy megfogom a babakocsit, és tolom vissza. Vajon mit gondolhatott??
Aztán megállapítottuk hogy nem vagyunk egyszerűek, van mit tanulnunk még.

Erika

Kép
Kép
nercsi

Nercsi!
Én szeretnék legközelebbet!Kép
Szonja imádja a mamáját!Közös az udvarunk de külön házban lakunk.Mi az első,új építésűben(aminek az alsó szintjén egy családi Borozó üzemel)anyósék a hátsó régiben.Csak az a baj,hogy van kulcsa a mi lakásunkhoz és emiatt már kerültünk kellemetlen helyzetbe.KépAzt is utálom,hogy nem kopog hanem csak úgy benyit!Kép
Ha nyernénk a lottón az lenne az első,hogy innen elmennénk.De jó lenne!Kép

Ági!
Amikor 2003 április 7-én hazahoztuk Szonját a kórházból akkor hóvihar tombolt itt is.
Utálom,hogy itt már nem igazi a tavasz a nyár és a többi évszak sem.
Azért remélem augusztusban amikor a kerti parti lesz jó időt fogunk ki.Kép

KépKép
eszti76

Nercsi!
Ez egy burlesk filmbe való!KépSzerintem a pasi azt hitte baba van a kocsiban.
Gyakorlat teszi a mestert.Majd ha már a kezeiddel tartod a gyereket és a lábaddal a kocsit(mint és,hogy el ne guruljon)akkor nem lesz gáz!Kép
Hajrá!

KépKép
eszti76

Sziasztok!Nercsi!Mi is mindig szerencsétlenkedtünk a babakocsival.Mire az ember belejön ,már nem is kell a kocsi.Bár mi még néha használunk de csak tuli kocsit.
Eszti!Szerintem is jó anyóssal joba lenni.DE csak egy bizonyos határon belül.Mi 2003 májusába hoztuk A Virágot haza akkor is nagyon hideg volt.Be is kellet fűteni.Azért reménykedjünk,hogy lesz még jó idő.

KépKép
kola2

Csajok-csajok,hát mit csináltok ahelyett,hogy itt lennétek?

KépKép
eszti76

Hurrá!Zsani itt van!
A mi kazánunk az anyósék házában van(no comment)és amikor már biztos volt,hogy hazajöhetünk az anyósom és az apósom nem fűtött be és 7C fok várt minket otthon.Alig voltam kiakadva!!!!

KépKép
eszti76

Bocs nem 7 hanem 17 C fok volt!

KépKép
eszti76

Tettem fel képeket az albumomba.Ha valakit érdekel megnézheti!

Jó éjt mindenkinek!
Holnap lehet,hogy nem jövök mert a családi összetartás érdekében vasárnap nincs internet.Kép

KépKép
eszti76

Sziasztok!

Csak egy kukkra jövök, tegnap be sem volt kapcsolva a gép, nem volt semmi különleges indok, csak éppen nem. Pakolásztunk kicsit, ebéd, délután anyóséknál voltunk, este pizza, utána szunya.
Ma sem leszek sokat, de lehet, hogy mégis jövök! Kép Nemtom. Most itt a gép, de mosogatok, főzőcske, pihi, lehet, hogy filmet is nézünk, ebéd, aztán meccs. Azt hiszem ma elmegyek én is. Szóval ezért nem voltam, nem leszek a hétvégén.
De valamikor jövök, és vissza is olvasok! Kép
Sziasztok! Kép

Viol és Dorka 36+3 Kép

nadine81

Én nem bírok visszaolvasni ennyit egyszerre! asszem csak egyszerűen innen folytatom!

Kép
Vendég

Máténak mielőbbi gyógyulást! Tudom hogy nem vigasz, de a lázas betegségektől alakul leginkább a kis immunrendszere!
Szegényke!
Vendég

Eszti, "hát meg is lett az inhüvelygyulladás", most sem tudok itt lenniKépKép
Talán holnapKép!!!!!!!!!!!!!

Kép
Kép
Kép
amica

Máté gyógyuljon hamar!Kép
Sehol senki, pedig két napja esik...

Kép
Kép
Kép
amica

Sziasztok!

Tegnap uncsitesó szülinapján voltunk 2-éves lett a Domi.Volt torta,iszi,kaja meg minden!Délelőtt meg autó nézőben voltunk Suzuki,Fiat és Logan.Kicsit fájdítottuk a szívünket na de amíg ugye nincs lóvé.hagyatéki addig csak ábrándozunk.Tegnap séta közben találkoztam egy jó ismerősömékkel együtt jártunk tanácsadásokra egy hét van a lurkók között ott kislány van Lilike.Felmentünk hozzájuk egy órácskára hát amit ez a két kis tökmag művelt legközelebb viszek fényképezőt is,mert ezt meg kell örökíteni.Levetkőztettük őket bementünk a szobába a Lili abban a pillanatban,hogy leültek hanyatt döntötte a fiamat és lecsókolta.Mászott rá a kiscsaj ezerrel.Zabálni valóak voltak.

Nadine!98%-ban apájával fürdik ez így megy két hónapos kora óta.Imádja a vizet már ha csak a kis kezét mosom meg majd kiugrik a bőréből.Az a 11kg nem sok.Olyan sok már nem fog felmenni.Én a végén már nem is igen híztam.a súlyát ilyenkor nem hiszem,hogy megmondja bár nekem 36-hetesen modta,hogy ha kihúzom a végéig akkor olyan 3200gramm körül lesz.Erre lett 3650.

Eszti!Nálunk is van az anyósnak kulcsa hozzánk mivel ugye övé a hegy.Ezt utálom nagyon meg tudlak érteni.Voltál kajálni náluk?

Katus!Mielőbbi jobbulást Máténak.Kint jó volt?Mennyit voltatok?

Nercsi!Hát olyan jót derültem a sztoritokon,de gondolom akkor ott ti nem.De így olvasva muris.Majd apa is belejön az ilyen apró dolgokba is.Egyébként így,hogy kint dolgozik mennyit látja Alízt?
Most megyek nemsokára fürdés.

szép estét!

sziasztok!
Vendég

Sziasztok!

Rátok gondoltam Vin Diesel megy a tévében!! Eszti és Gabó kedvence!!!

Nercsi!
Nem semmi a babakocsis sztori, ha én ülök a kocsiban tuti szívinfarktust kapok!! Kép
Mit dolgozik apa?

Viol!
Én is 11 kg-nál tartok!Kép

Eszti!
Béküljetek ki persze, az a legjobb!
Tutik a képek!!

Ági!
Szegény Te! Eygszer engem is megfejelt az Áron, de nekem a fogsoromat, fájt egy hétig (viszont nemlátszott) Kép
Vendég

Jó reggelt!Kép
Ági, megnéztelekKép, akkor még van hova híznom...

Jó ovit, babázást!

Kép
Kép
Kép
amica

Sziasztok!
Tegnap vendégek voltak, keresztanyámék, teljesen elfáradtam. De nagyon aranyosak voltak. Kaptunk megint pelust, badykat, rugit, el vagyunk most megint egy ideig látva. Kép
Gabó, anyosodnak tök jó, hogy övé a hegy! Kép Meg szokott lepni benneteket?? Rá szoktad bízni Levit?
Ez az anyós sztori nem egyszerű. Hozzánk csak előzetes bejelentkezéssel jönnek, mivel messze vagyunk. De ez se jó ám. Jó lenne közbe csak úgy felugrani anyuhoz, vagy anyóshoz.

Eszti, voltatok ebédelni??

Gabó, édesek lehettek a gyerekek. Micsoda rámenős kiscsaj! Kép
A Peti 3 óra körül ér haza általában, úgyhogy délután sokat van Alízzal. Na meg hétvégén.

Õ hentes. De kábé olyan alkat min én, magasságra is meg most már súlyra is szerintem. Csak ő nem hájas mint én, hanem izmos. Na nem kigyúrt, csak amit a munka előhozott.

Katus!! Máté gyógyulgat??

Nicika, veletek mizújs?

Erika

Erika

Kép
Kép
nercsi

Erika!

Tök jó viszont hogy 3kor már otthon van! A Laci 6-7 körül jön meg! Kép + valamikor szombaton is dolgozik. Két nap egy héten meg én dolgozom 1/2 7-8-ig vagy 1/2 9 ig. Úgyhogy sokat vagyunk együtt. (Aminek néha örüköl, mert olyan hisztis tudok lenni mióta terhes vagyok, hogy fúúú biztos már rég világgá ment volna ha egész nap nyavajgok)

Most például légszomjam van, nagyon rossz érzés + szúr az oldalam mindig az, amelyiken alszom. Éjjel pedig eddig 3-szor görcsölt be úgy a vádlim hogy olyan lett mint egy kő! (Most Kalciumot szedek rá) Negyede bajom nem volt az első terhességnél! Nem tudom ez mitől függ.

Ráadásul megnéztem a baba adatait a neten:
http://www.mamanet.hu/modules.php?name=Text&tid=8
és itt:
http://www.med.upenn.edu/fetus/gestage.html
(Nicika linkjei, köszi Nici!)
és eszerint a baba 34 hetes körüli méretekkel van megáldva!!
Az Áron ugyanennyi hetesen pont "szabványméret volt:
BDP: 76 mmm
THQ: 75 mm
FL: 52 mm

PiciBé:
BDP: 85, mm
THQ: 81 mm
FL: 64 mm

Tényleg és már fejvégű!! Ez viszont jó hír!

Eszti!
Mi újság anyósügyben?

Gabó+Eszti: Néztétek a Vin Dieselt?? Kép Kép

Máté jobban van? Gyógypuszi a kis feje búbjára!!
Vendég

Vero, megnéztem Alíz 30. heti uh adatait.
BDP:79
THQ:80
FL:60
Így született 3600g-mal. Szerintem biztos lesz 4000g körüli a kicsifiú. Bár mostanság ez teljesen átlagos.
Áron mennyivel született?? Nekem a 38. héten azt mondta a Szilveszter, hogy az átlagos felső határán lesz a baba, ehhez képest nem lett nagy. Szerintem ők se tudják ponoan megsacconi.
Kitartás, már nincs olyan sok hátra. Sajnos a vége okoz ilyen nehézségeket, de próbálj minél többet pihenni! Meddig akarsz dolgozni? Bírod még?

Erika

Kép
Kép
nercsi

Eszti!Édik a képek!Nagyon jóképű a férjed!

Vero!Ezek az adatok akkor jók ugye?Nálad sem sok az a 11-kiló!KépKépKépKépKép

Nercsi!Sokat van rábízva,mert itt másra nem tudom.Ma is itt van,mert délután suliba kell mennem meg rendezgeti a kinti kertet.Én annyira nem bírom,hogy az övé pont ezért akarok elmenni innen.Ha szabin van kint van egész nap.Most kezdődik a hegyszezon hétvégén egész nap kint van és ez nekem sok.Azt,hogy mikor jön már bejelneti mióta Levi meg van.Minden vágyam,hogy haza költözzünk,de azt hiszem ez csak vágy is marad.Neked persze jobb lenne ha itt lennének,mert senki családtagotok nincs a városban.Ennek is megvan az előnye és a hátránya is.Akkor tényleg sokat vannak együtt.Én azt hittem,hogy mindíg este ér haza.Közel van a határhoz?Nem is vagy hájas.Hamar le fog ám menni.Mennyi maradt rajtad?
Ja az az epres amit a múltkor csináltam:Tésztát kell gyúrni kinyújtod vékonyra felkockázod teszel rá fahéjat és arra rá az epret v. szilvát összecsomagolod és kifőzöd.Rá tejfölt,túrót porcukrot.Az eredeti szilvával van csak nekem az nem volt itthon.Akkor sok mindent kaptatok.Én most cseréltem neki megint teljes garnitúrát anyóstól három táskával hoztam és kettővel vittem.annyi ruhát kaptunk,hogy felét nem is hordta úgy nőtte ki.De azért jó,hogy nem kell mindent megvenni.

Este rá voltam tapadva a képernyőre.Isteni ez a faszi!KépKépKépKépHú,de nem is folytatom,mert elcsöpögök.Ja és úgy feküdtem le,hogy milyen jó lenne vele álmodni és mit ad isten vele álmodtam.Bele vagyok zúgva teljesen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Na,de azért megszállot nem vagyok ám!!!!!!!!
Vendég

Sziasztok! Tudom már rég jelentkeztem, de sajnos összecsaptak a fejünk felett a hullámok! Engem minden szarság megér. Egyik éjjel majdnem megfulladta a Szinti, szaladhattunk vele az ügyeletre. Tegnap pedig majdnem 39 fokos lázzal nekem kellett a kórházba rohanni. Van valami méhszájsebem, meg a mellem is gyulladt, meg a gátvarrás is berepedt... szóval kivagyok!
Amúgy Szinti már több mint 4 kilós! 6 hetesen volt 4.09 kg! Remélem most már helyrejönnek a dolgok. Egyébként az étvágya meg nulla! Alig eszik! Nem tudom mit csinálok rosszul! Kép

KépKép
nicika

Gabó, kb 40 km-re van a munkahalye innen. De hozzátartozik az is, hogy 5-kor kezdenek, így 4 után indul hajnalba. Eleinte nagyon fáradt volt, de már teljesen hozzászokott.
Nem tudom mennyi maradt rajtam, mert nincs itthon mérleg. Már gondolkodtam hogy lemegyek a védőnőho hogy mérjen le. Bár hétvégén megyünk haza, ott majd megmérem. Öt kiló biztos. Persze a hasamon, és a fenekemen.

Kitől kaptatok ruhákat? Vannak a családba gyerekek?
Akkor ezrecept végs a szilvásombóc??

Lányok ki ez a pasi? Melyik filmben van, vagy hol van?

Erika

Kép
Kép
nercsi

Jajj Nici, úgy sajnálom. Mitől fulladt Szinti? Mi történt?
A 6 hetes kontrollon mondta a doki a méhszájsebet? Õ látta hogy a gátvarrás berepedt, vagy te érezted?
Még az a jó, hogy Szinti szépen fejlődik. Kép Lassan utólértek minket! Kép
Megint csak az egyik melled gyulladt be? De azért akkor megy a szopi! Szegénykém! Gyógyuljatok meg hamar!!

Erika

Kép
Kép
nercsi

Nicika!Nem lehetett könnyű ezekben a napokban,de szép lassan minden helyre áll.Azon meg,hogy mit csinálsz rosszul ne agyalj,mert semmit.Lehet,hogy most épp ilyenje van,hogy nem akar sokat enni.Itt vannak a frontok sorba megjött a "meleg"lehet,hogy ez is közrejátszik.Ha éhes v. szomjas úgyis jelezni fogja.Ilyenen ne aggódj nincs semmi gond.és lázas mitől lett?

Nercsi!Ja valami olyasmi csak ezt bugyorba kötöd és túróval,tejföllel eszed,de isteni finom.Akkor tényleg közel van ez jó.De jó mentek haza?Mikor pénteken?Az öt kiló nem sok.Rajtam még három van az a hasamon fenekemen csípőmön combomon.Most használom ezt az új Avon krémet asszem jó.Bár még csak két hete kezdtem el,de úgy látom használ valamit.
Mindent ami egy gyerekhez kell a barátnőméktől kaptunk.Mióta Levi megvan ruhát nem is igen vettünk neki.Szinte semmit nem kellett neki még venni.
Ez a pasi egy álom pasi!Legalább is Eszti és az én részemről.Ha beírod a nevét Vin Diesel akkor meg tudod nézni.Isteni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!4
Vendég

Hát tényleg nem rossz a pasi!
Mi is sok ruhát kaptunk. Azért így sokat megspórolhat az ember.
Úgy tervezzük, hogy pénteken megyünk, és szerdán jövünk vissza, mert a Peti szabin lesz. Már úgy várom!! Karácsonykor voltam utoljára.
Nálatok is ilyen klassz idő van??

Erika

Kép
Kép
nercsi

Nercsi!

Áron 3 kilo 70 deka volt!! Ez a kisfiú nem tudom hová siet, kint is ráérne... biztos aput akarja behozni (a 190 centijét)Kép Kép Kép
Engem leginkább a fejméret aggaszt, de hát lesz ami lesz! Valahogy csak kibújik! Vagy lehet hogy tényleg picit idősebb, mondjuk előbb volt a peteérésem vagy ilyesmi. Végül is Áron is a 39. hét elején született! Úgyis az vígasztal, hogy neked is milyen nagy pocid volt, meg az Amicának mert az enyém döbbenetes, majd teszek fel képet!
A dokit meg sem kérdezem h mekkora lesz, a Áronnál 3 kilo körül saccolták, hát köszi minden baba 3 kilo körül van! (+/-1 kilo Kép)
Nem dolgozok ám sokat, még jó is picit kimozdulni! Csak az a kár hogy váltjuk egymást a Lacival, bár ez az Áronnak jó! Kép Nem kell elvinni már senkihez. Azelőtt mindig nagyizott ha én dolgoztam.
Szerintem nem lehet rajtad 5 kilo! Legalábbis amikor találkoztunk olyan vékonynak néztél ki!

Nici!
Hülyeséget ne gondolj, hogy valamit rosszul csinálsz!Ismerünk jól mindenben a lehető legkörültekintőbb voltál gondolom most is!
Nehézségek adódnak, kinek az elején kinek később! Lehet hogy rosszul büfizett és azért fulladt, magadat ne hibáztad hogy lehetnél Te az oka. A cicigyulladást pedig én megéltem, meséltem hogy hónapokig bimbóvédővel szoptattam. Hát azt nem fűztem hozzá hogy nem csak érzékeny volt de fájt is Kép. Minden szopinál az első két percben összeszorítottam a fogamat...
Olyan 5-6 hónapos kora körül megedződött a cicim és utána nagyon élvezetes volt szopiztatni! VOlt olyan is hogy kevésnek tűnt, olyankor többször szopiztatam, meg fejtem egy picit. A méhszájseb is gyakori, nekem is volt igaz picit később. Lazíts egy kicsit! (Tudom könnyű mondani...)
Cicivédő megjött már?

Gabó!

Ne aggódj egyszer csak meglesz a saját kis házikótok és hogy fogsz neki örülni. A miénk abszolút nem nagy szám, sőt kívülről most nagyon durván néz ki de én imádom, mert a sajátunk végre!!

Jól hangzik a szilvásgombi!
Erről jut eszembe találtam egy bio-boltot a Mátyás király utcában. Akit érdekel vagy akar maga főzni, érdemes ilyen helyen venni a zöldséget, mert a sima boltiban tök sok vegyszer van! Meg kéne nézni a boltot igaz, de nem lehet rossz!

http://www.vegetarianus.hu/bolt.html

Kép
Vendég

Sziasztok!

Köszi a jó kívánságokat, már nem lázas, köhög még egy kicsit.
A foga viszont rendíthetetlenül fáj.

Nicika!

Nagyon sajnálom, remélem hamar rendbe, jössz.
Kis Szintivel mi történt?
Ti meg rosszalkodtatok Kép vagy mitől repedt be?
Nekem is volt méhszáj sebem pár évvel ezelőtt, lefagyasztották, ne félj, nem fáj, 5 perc alatt a rendelőben megcsinálta.
Ha nem vagy allergiás a gátsebet kenegetheted körömvirág kenőccsel, nekem sokat segítet.
Vagy mit mondott a doki mit csinálj?

Le maradtam a filmről, nagyon kíváncsi voltam, na majd megszerzem dvdn.

Vero!

Kitartás! Átérzem milyen, az mikor szúr, nyom, fáj minden.
Hát nálunk is szerencse volt, hogy nem voltunk sokat együtt a terhesség alatt, én is hisztiztem eleget.
Nekem nagyon tetszik az Iván név. Kép

Gabó, Eszti!

Hát nem lehet könnyű, hogy van kulcsa az anyósnak, de azért jó ám nektek, mindig lehet rájuk számítani.
Biztos nekem is az agyamra menne néha, de azért jó hogy vannak.

Eszti!

Remélem már minden rendben, van veletek, és az ebéd is jól sikerült.
Szonja már teljesen meggyógyult, szerdán jössz a filmért?

Nercsi!

Nagyon szupi, hogy mentek haza, biztos nagyon jó lesz.

katus78

Nicika!

Nem csinálsz semmit rosszul, nagyon ügyi vagy, Szinti is csodásan fejlődik.
Nekem 7szer volt begyulladva a mellem, jártam a korházba, maszirozták, stb...
Én is nagyon el voltam keseredve, rossz érzés, azt hiszed ellened fordult minden, de renden fog jönni minden a cicid is meggyógyul, nekem is rendbe jött, és utána szuper volt a szoptatás.
Utána elapadt a tejem, és 9 féle táppal próbálkoztunk, és nem volt hajlandó semmit sem megenni.
Most van más, mindig lesz valami, apukám mindig azt feleli erre mikor le, vagyok törve, hogy "Mondtam neked ez a gyerek, ez a való világ."
Ilyenkor arra gondolok, mikor nem alszik, mert egész éjjel üvölt, hogy lehetne sokkal rosszabb is, szerencsére egészséges (ezt a megfázást leszámítva.

katus78

Sziasztok!
Végre pörög itt az életKép
Olyan szépen süt a nap!
Ma nem úszom meg az Erzsébet kertet, a gyík melletti új játszira megyünk ki talán, márton már három napja siorakoztatja a homokozós játékaitKép

Nicika! Ne keseregj, mindent jól csinálsz, de idő kell míg mindent megszoktok. Sajna nekem is volt mellgyulladásom... Enni meg egyáltalán nem esznek mindig sokat a gyerekek, csak ezt inkább majd a kistestvérnél zed talán lazábban, mennyit tudtam én is izgulni először mindenen!

Gabó, én azt sem tudtam melyik a "pasi" a filmben, a szőke vagy a kopaszKépKépKép....

Vero, a második terhesség tényleg kiakasztóbb mint az első!!!!!!!!!!! A harmadik pedig az elején nekem igen nehéz volt, most meg ami az elsőkkel nem volt, hogy nagyon hamar kifáradok, pedig tengernyi a dolgom folyton, na meg elkezdtem keményedni ahogy ekkor már te is... Egyre több helyről hallom, hogy a harmadik meg nagyon hamar is tud jönni, most meg majd izgulhatok, hogy mikor kell indulniKép
Meg a hatalmas pocak!!!!!!!!!!!!!!!

Nercsi, jó utat haza! Ha van még valami rajtad azon ne filózz, a szoptatás leviszi és nem szabad gyorsan erőltetni a dolgot. Én mindkétszer egy év alatt lettem a régi mindenfélew tekintetben, de a kilókban még kevesebb!!!!!

Eszti, üdv!

Viol, tényleg a végéhez értél, még egy hét és attól fogva mindegy mikor szülszKép

Kép
Kép
Kép
amica

Nercsi! Valószínűleg túl sok levegő gyűlt fel a tüdejében és került rá sok tej is és a levegő nem tudott kijönni, de nyomta a tejet amit Szinti folyton visszanyelt! Tiszta vörös volt szegény, feszítette a testét és iszonyúan sírt. Nagyon bepánikolt az egész család!
Ami a méhszájsebet illeti, már a terhességem végén is megvolt, már akkor is kenegette a doki lapisz olajjal. Azt mondta majd szülés után és a gyermekágy után újra megnézi. Hát sajnos még mindig ott van és mivel fertőzésem is van és hüvelykúpot kell használni van hogy bevérzik! A gátvarrás repedését pedig a 6 hetes kontrollon mondta! Azt hittem rosszul hallok! De aztán itthon megnéztem és hogy őszinte legyek én semmit nem láttam.
Csak a bal mellem gyulladt be. Szerencsére a szopi még megy, de már napok óta nincs olyan jó étvágya és csak 50-70 grammokat szív! Egyébként visszatérve Szinti rosszullétére, azt mondta a doki hogy túl van etetve és hogy feszült a hasa és görcsölt. Ezért most 3 óránként etetem és mérleget is kölcsönöztünk!

Gabó! Szinti nem lett lázas! Csak én a méhszájseb és mellgyulladás miatt! Most antibiotikumot szedek!

Vero! A bimbóvédő megjött, ki is próbáltam, de az az igazság hogy egyrészt nagyon macerás használni, másrészt pedig nekem úgy is fájt a szopi. Úgyhogy úgy döntöttem hogy inkább nem használom. Szinti egyébként simán elfogadta!

Katus! 20 hetes terhes voltam amikor végleg el lettem tiltva a szextől, úgyhogy az óta nem is volt akció! Sajnos a mai napig sem! És amíg ilyen sérülékenyek a cuccok odalent valószínűleg nem is lehet még egy darabig! Pedig már felkészültem és vettem fogamzásgátlót meg sikosítót is! Kép
Szülés után én is használtam a körömvirág kenőcsöt. Lehet hogy most is fogom! És mikor fagyasztják le a méhszájat? Neked mért kellett lefagyasztani? Sokat vérzett? Tényleg nem fájt? Egyébként a doki nem is azt mondta hogy méhszájseb, hanem azt hogy el van hámosodva a méhszáj. Ez ugyanazt jelentheti?

KépKép
nicika

Hogy tudom leszoktatni a gyereket a karban alvásról és a folyamatos cipelgetésről?

KépKép
nicika

Nercsi!Igen szupi idő van délután megyek suliba a picur itthon marad a mamival én meg szépen besétálok.Én is karácsonykor voltam és már olyan honvágyam van alig várom,hogy már húsvét legyen.Aztán minden hónapban haza fogok menni 4-5 napra.Elég volt,hogy 2-3 hónapig nem megyünk.A nagybetűs apám 8-hetesen látta utoljára az egyetlen unokáját.De nem is érdekel,mert ahogy ő szarik ránk úgy én is nagyívben leszarom.

Vero!Szép súlya volt Áronnak is.Én nem tudom milyen lett volna kinyomni Levit,de biztos nem lett volna könnyű a 3650grammját.Vagy igen?A fejméret miért aggaszt?Nagyobb mint az átlag?Ti is kertesben laktok?Alig várom már,hogy menjünk bár a Balázs ezt az évet még itt akarja tölteni,hogy eltüzeljük a sok fát ami megmaradt,de ha találnánk olyat amin nem sokat kéne változtatni akkor már a karácsonyt talán a sajátunkban tölthetnénk.

Katus!Igen jó,hogy van,de néha elég!!!!!!!!Nektek Nercsivel az a rossz,hogy mindenki távol van.Örülök,hogy a kicsi Máté már jobban van,de ezek a fogacskák!!KépKépRemélem mi nem fogjuk megtapasztalni eddig minden simán ment.Talán lassan már túljut a nehezén.Hűtő rágókát szokott rágicsálni?

Amica!A kopasz a pasink Esztivel.KépKépKépA szőke sem rossz,de a Vin veri magasból!KépKépKépKépA sógornőm a másodikat fél óra alatt szűlte meg.Este negyed 9-körül telcsizett,hogy most értek be 9-kor meg már hívott,hogy túl vannak rajta.A sógorom majdnem le is maradt róla.Bár az elsőt is egy óra alatt megszűlte.De azt hallottam,hogy a többi már könnyebben jön.Hát én magamnál majd kiváncsi leszek.Bár én reménykedem,hogy császár lesz a második is amennyit szenvedtem a Levivel és nem is volt komplikált mentes.
Vendég

Nicika!Azt hittem Szinti is belázasodott.Eddig hány óránként evett?Eddig karban aludt el?Én ebben nem igen tudok tanácsot adni,mert Levi nagy ritkán aludt csak kézben.Próbáltad,hogy lerakod és odabújsz mellé simized a kis hátát?Mi így alszunk ennél jobbat én sajnos nem tudok tanácsolni.Talán majd a lányok!
Vendég

Húú! Kép Írtatok eleget, jegyzeteltem eleget! Kép

Eszti,
már kérdezte más is, de engem is érdekel, hogy hogy zajlott a vasárnapi ebéd? Kép Azért okosan megetted anyós finom levesét? Kép
És engem is érdekel, mikor lesz "legközelebb"? Kép
Képzeljétek csak, amikor valamelyikünk váratlanul bejelenti, hogy pocakos! Kép Izgííí! Kép
Anyós+kulcs=gáz. Viszont sajnos azt meg nem lehet mondani, hogy nem akartok kulcsot adni neki, mert az meg hogy nézne ki... De attól még tudhatná, hogyan kell normálisan használni, pl. előtte kopogni... Az a minimum. Nálunk is van kulcs anyunál, ő nem nagyon szokott feljárkálni, csak a lépcsőházból szólongat... Azért arra jó a lucs, ha bármi van, amikor mi nem vagyunk itthon, és történik valami... Na de ne történjen. Kép
Mekkora volt a gond abból, hogy benyitott csak úgy az anyós? Mit csunáltatok, amit nem kellett volna látnia?? Kép
A képeket én is megnéztem, nagyon jók! Kép Azért egy olyan képnek, amin egy pasi van a lányával, nem nagyon akad párja... Kép

Katus,
sajnálom, hogy Máté megbetegedett, ráadásul pont most.. Kép Bár az nem oszt nem szoroz, hogy épp hol vagy, ne betegedjenek meg a gyerekek olyan gyakran. De akkor már szerencsére jobban van. Kép
És milyen volt a pihi? Kép

Gabó,
na szép!! Kép Levi már most csajozik! Kép vagyis bocsi, már most üldözik a nők! Kép Aranyosak lehettek.
Autónézőben hogy voltatok? Már úgy mentetek, hogy kinézitek milyen legyen és az mennyibe kerülne, mennyit kellene gyűjteni? Vagy csak éppen láttatok valahol párat?
Arra a mondatra én is felfigyeltem, amire Erika is, hogy: "Anyósé a hegy!" Kép Jujj... Kép
Te, és mit álmodtál Vin Dieselről? Csak azt írd le, ami szalonképes... Kép

Ági,
havazás? Ejha... Azt hittem ott mindig olyan szép az idő, ilyenkor meg pláne. De ezek szerint ennyire elhúzódhat a tél... Kép Itt már tavaszodik, talán meg is marad ez a jó idő! Kép Remélem.

Nici,
sajnálom, hogy rosszul alakultak a dolgok. Kép De tényleg ne magadat hibáztasd. Ahogy olvasom, mindenkit utolérnek hasonló problémák, és ezekről nem te tehetsz. Nem volt még 6-8 gyereked, hogy tudd mit hogyan kell csinálni. Olyan nincs is hogy "kell"... Belejössz majd. Annak örülj, hogy Szinti gyarapodik, mert az a lényeg. Kép
És mi volt pontosan az a fulladás? Mi történt?

Erika,
remélem én is, hogy már nem lesz sok plusz kiló. Kép Én tizet terveztem magamnak, ez nem jött össze, de ez persze nem is lóverseny! Kép Még az is jó, hogy nem lett a duplája. Hallottam már egetrengető számokról is...
Az eisenstadt-i sztoritok... Kép Hát... Meglepő és mulatságos. Bocsi, de így olvasva tényleg viccesnek tűnik, persze csak tényleg innen olvasva, ott kész rémálom lehetett. Kép De nem lett baj belőle, az a lényeg. A pasik is majd csak belejönnek, hogyan kell másodpercek alatt belevarázsolni a babakocsit és a gyereket (persze külön-külön Kép) az autóba! Kép
A hájadat én keresgélném még, mert nagyon nem találni... Kép

Vero,
látom behozod a lemaradásodat, most már felpörögtél te is! Írsz, mint állat! Kép
És te legalább magasabb vagy ahhoz a 11 kg-hoz! Kép
Légszomjam nekem néha esténként/éjjelente van, amikor háton fekve alszom, vagyis úgy próbálok aludni. Olyan, mintha valaki rajt trónolna a mellkasomon. Minden lélegzetvételemnek szinte hallom a hangját. Olyan szuszogós... Inkább marad az oldaltfekvés, azzal semmi gondom. Görcs még nem volt lábban, de dagadok vízzel rendesen. Már a kezemen is érzem, amikor pl. ökölbe szorítanám a kezem, érzem, hogy az ujjaim nem addig hajolnak be, mint korábban... Kép Lassan már vége lehetne...

Amica,
na tessék, pont amikor ráértél írni, akkor nem volt itt senki... Kép Bocsi. Kép
Igen, már a végét járom, de felőlem akár jöhetne most is, ha nem muszáj, nem várnám meg a jövő hetet... Kép Most vagyok 36 és 37 között, az már nem gáz. Gondolom én... Kép

Reniékkel mizújs lehet?

nadine81

Nici,
a fogamzásgátlót a doki ajánlotta? Tudom, hogy vannak olyanok is, amit lehet szopi alatt is kapkodni, de már ennyire az elején is? Bár ezeknek gondolom nem is akkora a hatékonyságuk... Vigyázzatok! Kép
A mérleg honnan van? Nemsokára lesz a buszvégi boltban is, azt mondta a pasi, olyan 1.000 Ft/hó körül lesz.

nadine81

Nadine!Hát sajnos az álmomban semmi izgi nem volt még csókocska sem "brühühü",de azért kellemes volt.Annyira nem emlékszem már,hogy mi volt csak,hogy jó volt.A kocsikat kipróbáltuk"beleültünk elől hátul mennyi hely marad,mert apa nem a legkissebb méret és ki kellett próbálni,hogy melyikben férünk el kényelmesen.Kettő maradt talonban Suzuki Ignis vagy SX4 meg a Fiat Albea.Közel 320-at kell lefizetni mind a kettőnél és 10évig fizeted.Havi 25-30.000 lenne a részlet cascóval együtt.Most mindenképpen meg kel várnunk a ház eladását,mert ennyi pénzt nem tudunk még előkaparni sem.Május végén jár le ennek a tragacsnak a műszakija addig meg majd jár a céges autóval.Csak még azt nem tudom milyen kocsival fogunk haza menni,mert ezzel már életveszélyes.Talán a barátnőmék majd odadják a szamarájukat.

És te jól vagy?NST mikor lesz?

Lassan lépek,mert megyek suliba 4-re aztán gyalog akarok bemenni meg anyósnak szólnom kell,hogy jöjjön be,mert a lurkóm alszik.

Szép napot mindenkinek!KépKépKépKép
Vendég

Jajj, had legyek kíváncsi... Kép Aki nem akar, nem válaszol...
A másik két friss anyukától kérdezném (Reni és Erika), visszarázódtatok már a házaséletbe? Milyen volt az "első"? Úgy értem: fájt, nem fájt?
Persze mindenki írhat rá!! Kép Bocsi, de én marha kíváncsi vagyok, mert tök ronyózok, hogy mi lesz velem/velünk. Persze nem tőletek függ, nem attól, hogy nektek milyen volt, csak hát... Kíváncsi vagyok, na! Kép

nadine81

Gabó,
10 év?? Jujj, az nem sok? Kocsinál? Igaz hallottam már, hogy mostanában lehet ezt is, de ... Jézuska... Kép 5 vagy 6 évre sokkal több lenne a havi?
NST pénteken lesz, ezek szerint hetente, mert most is énteken voltam. Mikortól kell mennyi gyakrabban?

És még az előző malac kérdésemből lemaradt: hogyan védekeztek?

nadine81

És még a kérdések... Kép
Van ugye ez a Chicco fertőtlenítő lötyim. Akkor ha most ebbe dobálom majd be a cuccokat, az helyettesíti a kifőzést?
Rá van írva, hogy cumik, cumisüvegek, kisebb játékok, amik a baba szájába kerülhetnek, de pl beletehetek egy orrszívót is?

nadine81

És még... .O
Van valami olyan hivatalos dolog, amit szülés előtt kell elintézni a későbbi pénzbeli juttatásokkal kapcsolatban?
Ami eddig van, az egy házassági anyakönyvi kivonat, és egy igazolás a négyszeri megjelenésről a terhesgondozóban...
Más egyéb kell? Tudom, hogy mindent a baba TAJ kártyájával meg a születési anyakönyvi kivonattal kell intézni, de van valami, amit esetleg szülés előtt kell/lehet?

nadine81

És még... Kép Bocsi, de akadozva jutnak eszembe a dolgok... Kép

Erika és Nici (azért ti, mert a soproni kórházi szokásokban ti vagytok a legfrissebbek... Kép)

NST-re Apa bejöhet? Csak mert amikor UH-ra bejött (ott is csak a has van szabadon), az előttünk lévő csaj még igazgatta a ruháját, a doki meg az asszisztensnő azt mondták Gábornak, hogy maradjon még egy picit a függöny mögött, amíg ők nem szólnak, hogy jöhet, mert a hölgy még öltözik. Erre a csaj haláli nugodtságban közölte, hogy őt aztán nem zavarja, jöjjön nyugodtan, hisz csak a hasát látná... Szóval itt NST-n tárva nyitva volt az ajtó... Apuka bejöhetne?

nadine81

Sziasztok!
Anyós téren minden oké!Már 2 napja dumcsizunk mintha misem történt volna.Jó ez így!Kép
Szonja ma ismét ovizott és csak azért sírta el magát mert egy nagyot sétáltak és ő elesett és nem volt ott az anyuci aki meg tudja vígasztalni.
Nagyon meleg van ma,nem is bánom,hogy sétált délelőtt mert és nagytakarítok és nem lesz időm kivinni délután.

Gabóca!Na,el is mondom a férjemnek,hogy mit mondtál rá és biztosan örülni fog neki.Kép
Mi van a hegyen?Szőlő vagy egyéb gyümölcs?
Á,akkor azért nem volt Vin este nálam mert nálad járt!KépAkkor biztosan ma jön hozzám!Kép
Teljesen rá voltam cuppanva tegnap este a fickóra!Nem is szólhatott hozzám senki mert kizökkentett volna a képzelgéseimből.KépEgyébként a szőke is tetszett.

Vero!Lehet,hogy a PiciBé már nagyobb mint azt a doktorbácsi kiszámította?Nincs kizárva!Mivel minden mérete nagyobb az Áron akkor mért adatainál.Vagy tényleg az lehet,hogy te sem vagy alacsony,az öcsém meg még magasabb és emiatt a Picike is nagyobb.Na,már nincs sok hátra majd meglátjuk.Kép

Katus!Igen,holnap odaugrom a filmért.Ha valami miatt mégsem akkor felhívlak délelőtt.
Örülök,hogy Máté már jól van!Kép
Mennyivel jöttetek hamarabb haza?

Nicika!Én egy nagyon majrés kismama voltam de mára már tudom,hogy nem csináltam semmit sem rosszul Szonjával kapcsolatban,ennek ellenére mindíg magamban kerestem a hibát.Nem kellett volna!Te se tedd!Kép
Javulást a cicidnek és a gátadnak!Kép

Amica!A kopasz a pasink Gabóval!Kép
De jó nektek,hogy ott van a közelben az Erzsébet kert.Szonja imád ott csak nem nagyon jutunk be.Főleg most,hogy ovizunk.

KépKép
eszti76

Erika és Nici!! Kép
Mit írtak fel receptre a kórházban, mielőtt eljöttetek? Mert ahogy én kivettem a védőnőm szavaiból, nem kell semmit előre megvennem, mert mindent felírnak.. Fürdetőt meg sampont azért ne, mert nem kell még... Nekem most még egy árva tubus popsikrémem sincs, se hintőpor, se olaj, se kúp, se vitamin, se hasfájás ellen bármi, se semmi. Ezt mind felírják?

nadine81

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?