Tisztelt mindenki!
Csak néhány gondolat, s "sajnos" egy lehetőség miatt azt hiszem nem írok többet, mert nem lesz rá időm, tehát igazán választ sem várok.
Rjuli:
1. Sok dologban biztosan igazad van, de a topic címe: Munkalehetőség.
Azt gondolom, hogy különféle munkákról kellene szólnia a topicnak, nem arról, hogy ki kit ismer.
Sajnos nehéz felfogású vagyok , s nem értem, miért nagy probléma, hogy egy érdeklődő e-mailben
telefonszámot kérnek.
Nem hiszem, hogy nagy titkot árul el valaki, mikor a piacon vehetsz magadnak n db SIM kártyát szig. nélkül.
Mindenre lehet példát írni, velem történt meg:
a)elhívtak egy munkalehetőségre, elektronikus kereskedelem, szg. stb., és az ea. felénél derült ki, hogy a Vebso-ról van szó.
b)a munkahelyemet úgy talátam, hogy az ismerőseim voltak meghallgatáson, s az egyiktől elkértem a tel.számot és jelentkeztem, megnéztem, és megegyeztünk. Erre is utaltam, hogy a keresőnek kell jobban nyüzsögnie.
Szóval van ilyen is, meg olyan is, ha valaki telefonon/e-mailban dönt sorsáról, pár perc beszélgetés, vagy néhány sor alapján, azzal nem tudok egyet érteni.
Összegezve: szemtől szembe, mit mond, s mit nem.
Nyanya67:
Sajnálom, hogy nem tettem elég
, mert látom nem érted mire gondoltam. Nem hiszem, hogy gúnyos, inkább irónikus, s továbbra sem értem, miért vagy dühös?
Azt gondolod, hogy csak te kapsz kéretlen leveleket?
(Védekezni lehet ellene!)
Azt gondolod, hogy csak téged hívtak fel szuper ajánlatokkal?
Azt gondolod, hogy neked kell felvállalnod, hogy az ilyen emberektől megkíméld a többieket?
Nem hiszem, minden embernek magának kéne döntést hoznia, a dolgaival kapcsolatosan.
(A sértegetéssel nem fogsz eredményt elérni.)
Csak egy kérdés: ha valaki nem akar telefonálni, miért nem írt egy e-mailt? (Sacc/kb. 1 perc.)
Az újsághírdetést meg hagyjuk, mert egy kis rutinnal a legszuperebb hírdetésről is látszik, hogy balekot keresnek.
Meg ne haragudj érte: aki összeségében szid egy csoportot, pl. az általad ügynöknek titulált embereket, azzal nem tudok egyet érteni.
Azért, mert az egyik MOL kútnál át akartak vágni minden kutas bűnöző? Folytathatnám, de nem teszem.
Talán ne menjünk bele a kollektív bűnösség kérdésébe.
Dr. Csernussal kapcsolatosan a műsor mottójára gondoltam.
A munkavállaló vs. munkaadó dologban a technika korában (lsd.: dolgozz és gondoskodunk rólad)talán igazad lett volna, de mostanában túl sok olyan embert látok, aki: munkanélküli, utál bemenni, v.milyen kalitkában él, ezért még mindig kitartok véleményem mellett.
Nem mondtam, hogy meg kell alázkodni a munkaadó előtt, de hallottam már jópárnak a szájából:
"Nincs pótolhatalan ember."
(Sajnos sok esetben igazuk van.)
Nos ennyit röviden, ha valakit érdekel, hogy milyen korban élünk, és váltana levelet róla, ill. érdekli mivel foglalkozom, írjon egy e-mailt.