Sziasztok!
Nem felejtettelek ám el Titeket, csak rossz volt a gépünk majd 2 hétig, már tiszta rosszul voltam, hogy az utolsó kommunikációs lehetőségem is eltűnt..
Látom azért ti nem lazsáltatok.
Megpróbálok végigmenni a sorokon, valamihez csak hozzá tudok szólni.
Először is mi is utólag, de annál nagyobb szeretettel kívánunk Boldog Nőnapot és Ildikónak Névnapot.
Mi jól vagyunk, nagyjából...
Minike hasfájós lett. Kipróbáltunk már egy pár csodaszert, de van amitől még rosszabb lett mint volt.
Nagyon szenvedett tőle, már rajtam is kitört a sírás, hogy nem tudtam rajta segíteni.
Hál Istennek tegnap óta kicsit jobb a helyzet, most édeskömény teát adok neki, remélem ez beválik.
Ildikó nálatok volt hasfájás? Mi vált be?
A másik dolog amivel küszködünk, hogy tegnap kihívtam a gyermekorvost, mert nem mindig vesz tisztán levegőt artúrka, legalábbis szerintem. Már kaptunk rá orrspray-t, de nem változott semmi, hiába szívom az orrát, szinte alig jön valami. A dokinő azt mondta, szerinte semmi baja, de vigyük le a fül-orr-gégészetre. Oda ma délután megyünk.
No, de ha már kinn volt, megállapította, hogy még mindig sárga egy kicsit, és hogy 4 hetes korára el kellett volna múlnia. (szerintem egyáltalán nem sárga) Úgyhogy ma reggel el kellett vinnem vérvételre a Heim Pálba. Tiszta ideg voltam. A párom szülei vittek el, és az én kis drágám egy hős volt. Még itthon megetettem, (nem kellett éhgyomorral menni...ilyen piciknél, éhgyomor...áhhh)és szokás szerint elaludt a kocsiban. Még arra se ébredt fel, hogy megszúrták a kis kezecskéjét.
Szerencsére nagyon ügyesen vették a vért, mert nem látszik neki semmi.
Fogtam az ölemben, és majd kiugrott a szívem, úgy sajnáltm, ő meg amikor kivették a kezéből a tűt, még mosolygott is egyet. Hát levett a lábáról mindekit..És aludt egészen hazáig.
Itthon újra szopizott, mintha misem történt volna. A ciciért százszor nagyobb balhét tud csapni. Holnap lesz meg az eredmény.
Még csak (vagy már, attól függ honnan nézzük) 6 hetes, de már ennyi mindet át kellett élnünk.
A kórházra visszatérve.
Már nincs elektromos mellszívó, legalábbis én nem láttam, de akivel egy kórterembe voltam, ő mondta, hogy régen volt, az előző babájánál. Kézi mellszívó van több is, és megmutatják, hogy hogy kell használni.
Nekem Avent kézi van és nagyon bevált. Hamar ki lehet fejni vele a cicikét, de legjobban a gyerkőc tudja kiszívni.
Azaz nálam érdekes, mert az egyik cicimet tök jól ki tudom fejni a mellszívóval, a másikat nem annyira, így van amikor kétszer egymás után a "rosszabbikból" etetek (egyébként Artúrnak meg az a kedvenc cicije) és akkor kiürül rendesen és nem csomósodik be.
Aki azt Istvánban fog szülni mindenkinek javaslom, hogy kérjetek nyugodtan segítséget a csecsemős nővérektől a szopi ügyben. Annyira rendesek, mindenben segítenek, csak szólni kell, mert nm tudnak mindeki mellett ott állni. Én volt, hogy hátra mentem az újszülött osztályra (ott vannak a csecsemős nővérek) és ott szoptattam meg a pindurt, hogy meg tudjuk mérni mennyit evett, plusz ott tudtam fejni is és addig nem maradt felügyelet nélkül a babus, ráadásul segítettek ha valami nem jól ment. Szóval, szerintem meg lehet tanulni a kórházban a szopiztatást, és akkor otthon nem lesz gond. Remélem, nektek is jó véleményetek lesz az ottani "munkálatokról".
Én nem vittem be a ,ellszívót, de az az első nap nem is nagyon fog kelleni, bármikor beviheted.
A gyerkőcnek vigyetek rugit, body-t, pelust, (bár azt adnak, de csak pár db-ot) fürdőlepedőt, sapit - fürdés utánra, én vittem textílpelust, mert közös pelenkázó van a szobákban és akkor azt alá tudjátok teríteni.
Anyuciknak betéted adnak, de én azt is vittem, mert engem idegesített amit ott adtak. (elég nagy..)
Pólyát adnak a kicsiknek, abban könnyebb hordozni. Ja, meg vittem neki takarót is.
Bocs, ha ezt mind tudtátok.
Azért ha valami van, kérdezzetek nyugodtan elég friss még a kórházi élmény. Kívánom, hogy ne az 5 ágyas szobába kerüljetek, én ott voltam.
Szabus, én is részvétem küldöm.
Kicsilány, ne izgulj, minden rendben lesz.
Amikor tényleg ott lesz a pillanat, nem lesz időd aggódni. És tényleg ne félj, mert a baba is megérzi.
Képzeljétek, szülés közben én tökre éreztem Artúr babát, ahogy fészkelődik kifelé.
Ami meg végképp érdekes, szülés után 2 héttel, tisza olyan érzésem volt, mint amikor mocorgott bennem.Autómatikusan oda is nyúltam, de lapos pocak volt csak..
Mérleg..mi kölcsönöztünk egy digitálisat.
Ezek szerint drágán, mert 4000 Ft 1 hónapra, de legalább házhoz hozták és el is viszik.
Kezdetben én is mértem minden nap, mert hát ugye olyan pindur volt, most már csak hébe-hóba nézem, hogy mennyit eszik. A súláyt azért kétnaponta megnézzük, legutóbb 3950 gramm volt. Szóval, lassan egy mérettel nagyobb pelust kell vennünk.
Tényleg, Ildikó, nálatok melyik pelus vált be. (remélem ez nem a reklám helye)
Mi most Liberot használunk, mert annak az újszülött mérete megfelelőbb volt, mint a Pampers-é, de néha lőfordult, hogy a kaka nem csak a pelusban volt...Pedig résen voltam és kb 2 perc múlva tisztába tettem.Na mindegy.
Puszika, mennem kell, hív a Nyuszikám.
Gombócka