2006.03.25 07:45
Szerző: hugodugo
Sziasztok!
Tegnap este akartam feljönni egy kicsit, de aztán az UFO-s film után úgy elaludtam, mint a csuda.
Most is csak pár percem van, teljes izgalomban vagyok, most megyünk tapétát választani a nagyszobába. Nem tudom, hogy a Virág szobájába is most vesszük-e meg, de hogy azokat is megnézem, az tuti. Végre haladunk már valamit a házikóval!
Attól függetlenül, hogy a végefele Virág nyűgős volt, mi is jól éreztük magunkat, ahogy betettem a gyerekülésbe, már aludt is.
Úgy látszik Viki is jó lefáradt, hogy ilyen sokat tudott aludni utána.
Sajnálom én is, hogy a többiek nem tudtak eljönni, de bízzunk abban, hogy végre jönnek a szép napok és akkor senki sem lesz beteg, többen tudtok jönni.
Tegnap volt itt a doktornő. A súlyával meg volt elégede, meg agyondicsérte, hogy milyen ügyes. Tetszett neki, hogy le tud hátrafele mászni az ágyról, meg hogy menni akar állandóan és milyen szépen lépdel. Sőt már ott tartunk, hogy egyedül kapaszkodás nélkül feláll, tesz pár lépést teljesen bizonytalanul, aztán lehuppan. Hál istennek eddig még csak egyszer volt baleset, de ez ezzel jár. Aztán azt is mondta, hogy a négy foga egyszerre fog kijönni hamarosan. Teljesen odavoltam, mert gondolom négy foggal egyszerre jobban fog majd szenvedni. Úgy látszik mi mindenben ilyen furák vagyunk, mert mondta, hogy a alul kettő, felül kettő, alul másik kettő és csak utána a felső mellette levő kettő szokott jönni normális esetben. Hát mi nem vagyunk normálisak.
Azt szeretném tőletek megkérdezni, hogy tudjátok-e milyen az a babakávé? Azt mondta a doktornő, hogy már lehet neki adni vaníliás tejet (azt sem tudom, hogyan kell elkészíteni), kakaót, gyerekkávét, karamellt (ezt sem tudom). Kicsit csodálkozok, még csak jövő héten lesz 11 hónapos.
Meg azon aggódok, hogy a tejjel ugyanúgy jóllakik-e, mint a tápszerrel.
Aztán kaptunk egy kis ejnye-bejnyét, mikor megmondtam, hogy valamikor még 10-kor is fent van, azt mondta, hogy legkésőbb 9-kor ágyban a helye, főleg hogy nappal ő sem alszik valami sokat. Anyós szerint két óránként le kellene raknom aludni, és elkényesztettük, mert nem alszik eleget! Ja és persze éheztetem szegényt.
Most 9880 grammos, állítólag pont jó húsban van.
A képek jók lettek, majd lementek belőle én is jópárat.
Nekem Dávid tetszett a legjobban, csuda édes, ahogy totyog. Itthon is elmeséltem mindenkinek, párom is csak nevetett, mert Virág meg aztán spurizik, mint a fene.
Erika:
Nem volt szobatársam az Erika, de a neve az nagyon ismerős. Valószínűleg tartom, hogy egyszer amikor szlovákoknál voltam táborozni még anno kiskoromban, akkor ő is ott volt. Csak később az újságban olvastam a nevét. Lehet hogy ő az.
A tortaformát az Intersparban vettem, volt hozzá ajándékba egy konyhai óra, tudjátok, amit max. 60 percre lehet beállítani, meg a volt hozzá ajándékba 5 db műanyag tálka, üvegfedővel. Pontosan már nem emlékszem az árára, de olyan 3-4 E Ft között volt. Persze még nem próbáltam ki, mert még mindig nem volt időm receptet keresni. Volt hozzá, de angolul. Ha lefordítanám nem biztos, hogy pontos lenne a recept, mert az Ultimate Chopperemhez is németnyelvű volt, aztán tök béna receptek voltak hozzá. A TV Shopban lehet még ilyet kapni, de ott elég drága.
Lilla:
nem kézilabdáztam sehol, nem tudom honnan ismerhetsz. Főleg azért, mert nekem nem vagy annyira ismerős. Majd legközelebb babatalin jó sokat csacsogunk, hátha rájövünk.
Lívia:
Nekem te vagy ismerős nagyon, és én sem tudom, hogy honnan! Örülök, hogy minden rendben Timi lábával. Ha bármi kis gond is felmerült volna, én nagyon ajánlottam volna nektek, hogy inkább Pestre menjetek fel ortopédiára.
Cirmike:
Én is gralulálok Rolihoz, hogy ilyen ügyesen elvan az oviban. Szerintem azt hamarabb megszokják, mint a bölcsit, talán azért, mert ott már több játék van, mint a kisebbeknél. Legalábbis nálunk ez volt a tapasztalat: Patrik a dózsakerti bölcsibe járt, rettentő nehezen szokott be, még hónapok múlva is sírva vittük, a gondózőnő (fiatal kiscsaj) nem törődött vele, hogy sír, alig tudjuk otthagyni, viszont az oviba szeretett elejétől fogva járni, semmi gond nem volt, egyszer sem sírt. Lehetséges, hogy attól is függ, hogy közelebb legyen a lakóhelyhez, több barátot tud szerezni.
Angi:
gratulálok Laczkó fogacskáihoz!
Most mennem kell, további gyógyulást a kisbetegeknek, nagyon szép hétvégét mindenkinek, menjetek sokat sétálni!
Sziasztok, Hugi