Sziasztok!
Timota!
Nekünk második baba lesz, már van egy 15 hónapos Marcink
Érden lakunk, de szeretnénk elköltözni, éppen áruljuk a házunkat.
Erika!
Örülök, hogy feltöltődtél Te is és még Párod is így észrevette rajtad
A védőnő kapcsán nem mondtam tegnap, hogy legközelebb ragaszkodj időponthoz, mert a 4 órás várakozás nagyon durva. Mi pl. mindig fél 9-re megyünk - annak ellenére, hogy 10-től "rendel" -, mert egyedül Marcival nem merem bevállalni a dolgot, így Gábor is jön a munka előtt.
Judit!
Remélem időben kiértél a Párodért. Tegnap már leszállt egy párszor a Malév gép Érd térségében
Kriszkrosz!
Mi van Veled? Ugye semmi baj! Vagy ma mentél a védőnőcihez?
MSE!
Klassz, hogy minden rendben volt az uh-on
Szívhang
Iza!
Nagyon klasszak a képek! Ezeket Te csináltad? Jól emlékszem, hogy fényképész vagy, ugye?!
Kata!
Az érdi SZTK-ba tervezed majd a köv. vérvételt? Azért ott is kétszer kell sorbaállni, és ott is sokan vannak különösen szerdán. De szerintem kulturált környezetben, a kabátodat leadhatod a földszinti ruhatárban, a vizeletet nem sötét lukban kell elővarázsolnod (jól emlékszem, hogy a SOTE-n ez volt?). Egyébként legutóbb egy olyan rendi pasas állt mögöttem a bejelentkezéskor, hogy felajánlotta, hogy nyugodtan üljek le és majd mielőtt sorra kerülnék, akkor álljak vissza elé. Szerintem ez sem mindennapos mindenhol
Annyira jól esett!
Dorka!
Üdv közöttünk és nagy-nagy gratula! Mi a baj a kórházzal, rosszakat hallottál róla?
Krisszi!
Gratulálok a fiúcskához
Remélem most már tényleg megnyugszol az AFP miatt. Mindent rendben találtak, akkor nincs gond!!!
Rolex!
Örülök, hogy túlélted a vérvételt
Manóné!
A genetikai uh-ot a 18-20. hét között csinálják, általában komolyabb uh-os végzettséggel rendelkező doki. Ehhez az uh-hoz mindenképp kell a 17-18. héten levett vérből szúrt AFP eredményed. Az AFP egy fehérje, amelyet egyrészt a baba (másrészt Te) bocsát ki a véráramba. Elfogadott értéke 0,7-2,5 között van. Ha túl alacsony, akkor Down-korra adhat okot, ha túl magas, akkor nyitott gerinc, koponya, hasfal gyanújára. Sajnos elég sokszor fals információt ad, mivel nagyon fontos a jó időpontban levett vér, a kismama súlya stb. Ikreknél eleve nagyobb értéket mutat, ezt is figyelembe kell venni.
Bettus!
Sajnálom, hogy így elszúrták Nálad is az időpontokat. 2 hét múlva legalább újra megnézheted a babócát. A Praxist szerintem is érdemes elrakatni későbbre, mert a kórházival egy ideig biztos feltöltődsz
Én annyit tudok csak írni, hogy Marcinak mennyi volt a combcsontja a 17-18. héten. A Praxisban voltunk akkor és Nála 2,37 cm-t mértek. De olyan nincs, hogy mennyinek kell lennie, hisz az is napról napra nő, és csak átlagértékeket szoktak általában megadni.
Próbáld magad, ne stresszelni. Elhiszem, hogy nem könnyű, de próbáld meg!!! Ha komoly baj lenne, már szóltak volna.
Csengő!
Én használtam hüvelykúpot, Betadine-t (21.héten), Gyno-Pevaryl-t (23. héten). Én is paráztam, de csak nem írták volna fel, ha problémát okozna a babánál.
A Ti babócátok tényleg nagyon szégyenlős.
Napraforgó!
Mi van Veletek? Jól vagytok? Mesélj magadról, régen voltál.
Jadey!
Jobbulást!!!
Taliról Erika és én írtunk pár sort. Tessék keresgélni
De a lényeg, hogy jól sikerült, szerintem mindenki jól érezte magát (de legalábbis remélem!!!).
AFP-t a betöltött 16. hetet követően szokták levenni, azaz a 17. és a 18. héten általában.
Tali: sajna én kocsi és jogsi nélkül elég röghöz kötött vagyok. Így nekem a hétvége lenne jó, mert akkor a Párom tudna fuvarozni és ha úgy adódik, akkor Marcira is vigyázni.
Málnalevél tea: én szülés előtt a 36. héttől ittam, mert lazítja a méhizomzatot és könnyebben tágul az ember lánya. Én a terhesség kellős közepén még nem hallottam, hogy jó lenne inni és én a fentiek miatt nem is merném. De ez csak az én szerény véleményem.
Éjjel úgy bekeményedett a pocakom, hogy hanyatt fekve rendesen kidomborodott a méhem és totál kemény volt. Remélem csak múló keményedés volt, mert nem lenne túl jó, ha besűrűsödne.
Marci ma megkapta a 15. hós oltását, és semmit sem sírt. Bezzeg én, majdnem elpityeregtem magam, amikor szúrták, mert féltem, hogy Õ fog sírni
Puszi mindenkink: Melinda (18+6)