Új privát üzeneted érkezett!

sziasztok

mamacka nagyon jók a fotók (legjobb a te nézőpontodból való megjelenítésKép

Kriszta
szedo

Szia Lányok!

Hogy bírjátok ezt a szörnyű időt? Kénytelen voltam elindulni vásárolni és pont akkor kezdett kavarogni a hó. Hát, ...nem volt élvezetes séta.Kép

Gottiani: Micsoda vidámság- és csak egy hinta kell hozzá. Tündéri kiscsajod van, az biztos.Kép

Mamacka: A szülés küszöbén állsz.Kép Mire jó idő lesz, a szabadtéri talin Te is ottleszel a picurkáddal, remélem!Kép

Szedo, Bizzo, Delfinke! Hol vagytok? Gyerekekkel minden rendben?
Kép

KépKép
KépKép
kelimoni

Móni!

Én vagyok ám csak pihenem a hétvégét! Kép Egész hétvégén vendégjárás volt, Marcipán szülinapját tartottuk.A végére már hulla fáradt voltam és Marcipán is nyűgös volt.
De alapvetően jól sikerült a buli! Kép

Mamacka!
Hű, de izgi közeleg az idő! Lakással mi a helyzet?

Ildi

delfinke

Sziasztok!
Ma már kétszer negpróbáltam elküldeni ezek szerint nem sikerült... Kép
Köszönjük lányok-asszonyok a kedvességet! Kép
Még reméljük egy kicsit bent marad... még van négy hetünk... úgy fog hiányozni! Kép az elején majd biztos le sem akarom tenni... Kép Kép Kép Kép
Azt remélem, hogy befordult, de biztosat majd csak március 22.-én tudunk...

Azt akartam megkérdezni, hogy nemtudjátok-e véletlenül, hogy a kerületi önkormányzat ad-e támogatást babaszületésre? Elvileg adnak különböző mértékben... de sajnos van egy-két kivételt alkotó kerület... Kép
Ha tudtok ebben segíteni megköszönném! Kép

Delfinke
Lakással alakulnak a dolgok... úgy néz ki, hogy nemsokáig leszünk X. kerületiek Kép ... de azért egy tali még talán pont belefér... Kép
Egyenlőre még sokminden bizonytalan ezért nem is akartam eddig írni, de már befizettünk 200000 Ft előleget... reméljük jól jövünk ki az egészből... és még talán ennivalóra is futja a törlesztés mellett... Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Örülök, hogy van aki megvanKép Remélem, Szedo és Bizzo is jól van a picijükkel együtt.Kép

Delfinke: Nálunk Gergő születése óta alig van vendég nélküli hétvége. Kénytelenek vagyunk valamit kitalálni, hogy programunk van, hogy együtt lehessünk.Kép

Mamacka: az önkormányzat támogatásai jövedelemfüggőek. Esetleg egy rendkívüli gyerekvédelmi támogatást kaphatsz vagy átmeneti segélyt, ami biztosan nem több 10-15 ezer forintnál. Ehhez a visszamenőleges 6 havi jövedelmetek igazolására van mindenképpen szükség. És ha az egyfőre jutó jövedelmetek meghaladja a mindenkori nyugdíjminimum összegét ( ebben az évben szerintem oyan 25 ezer körül lehet) akkor esélytelen a dolog.Nem hiszem, hogy van külön támogatás szüléskor.

KépKép
KépKép
kelimoni

sziasztok lányok

és csemetékKép

köszi, hogy hiányoltok, meg vagyunk, csak éppen panel szindrómánk van (nem tudunk kimenni, és Dorka már néha őrjöng, nem beszélve rólam)
most épp alkot és vetkőzik itt mellettem, élénk csemete, folyamatosan beszélget és ismétel bennünket. itt volt a nagyija rettentően elkényeztette, folyamatosan vele beszélgetett, játszott és most minket nyúz, hogy játszunk vele és ne főzzünk....

na megyek, mert még nem reggelizett

pusz

remélem jön már a jó idő

Kriszta
szedo

Kelimoni
Hát ez nem valami bíztató! Kép
Vannak kerületek akik 40-50ezret dobnak a kismamik után...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Mamacka: Azért hívd fel az önkormányzatot.Kép Hátha... Társadalompolitikai Osztály vagy Népjóléti Iroda, nem tudom, mi a neve itt. Aztán írd le légyszi, hogy mit mondtakKép

KépKép
KépKép
kelimoni

Mamacka én sem bíztatlak semmi jóval. Mi is szerettünk volna igénybe venni támogatást a gyerek születésre, természetesen egy fillért sem adtak, sőt még a papírok leadása előtt elhajtottak, hogy nekünk nem jár. aztán a lakásvásárlásra is szerettünk volna igényelni pénzt, de ahhoz xy évet kellett volna a kerületben laknunk. ezt sem kaptuk meg. nem elég, hogy itt akarunk letelepedni, mint sok más önkormányzatnál, már éveket kell itt laknunk, nem értettem most sem és akkor sem.

remélem már jó idő lesz, ma egész türhető ez az időjárás, de nagyon hideg van. szegény virágaim, azt sem tudják mit csináljanak.

nem untatlak tovább benneteket, megyek mert apának holnap lesz a szülinapja és ma már készülődünk Dorkával az ünneplésra

Kriszta
szedo

Szedo!

Minden önkormányzat csak akkor ad kamatmentes kölcsönt ha min. 5éve a kerületben laksz! Kép
Mi is azért kaptunk a X.ker.-től mert 10 éve Kőbányai lakosok vagyunk! Kép
Bocs hogy beleugatok!Kép

Lányok!
Pénteken tali nálunk? Ki ér rá?

Ildi

delfinke

Sziasztok!
Én is úgy tudom,h egyes kerületek adnak bizonyos pénzösszeget baba szülése esetén. Van olyan önk. amelyik kiköti az 5 éves ottlakást is.
Én úgy tudom,h a X.ker nem ad ilyen támogatást, de azért szerintem megérne egy kis utána járást.
A babaszobán volt egy erről szóló topik. MAjd megpróbálom megkeresniKép

Delfinke
Én még nem tudom mi lesz Emmával, mert 2 napja folyik az orra és egy kicsit esténként köhög is. Meglátjuk mi lesz még péntekig, csak akkor megyünk ha tuti jól lesz, nem szeretnénk senkit megbetegíteni.
Nem teszel fel az 1 éves Marcellról képet???

Mamacka
Örülök,h van már kilátás lakásügyilegKép Melyik kórházban fogsz szülni?

Emmáról egy kép:Kép
Üdv Anikó
gottiani

Delfinke

az önkormányzatot úgy hívtam fel, hogy tudtam, hogy itt kell lakni a kerületben öt éve, férjem 98-tól volt bejelentve ide a kerületbe, de a magyar állampolgárságot később kapta meg.

nekünk több okból sem jó a péntek, elutazunk a mamiékhoz, és vasárnap volt nálunk egy kislány, akin bárányhimlő jött ki másnap, így most megfigyelés alatt a leányzó. nem akarom, hogy mérgesek legyenek ránk az anyukák, hogy nem szóltam, sőt vittem a gyereket, pedig tudtam, hogy bárányhimlős lesz.

így inkább nem megyünk, vagy szólók, hogy nagy a valószínűsége, hogy megkaptuk a himlőt.

Anikó édes az Emma, el sem hiszem, hogy Dorka ilyen jó megfigyelő. bárkit meglát akivel játszott már mondja a nevét. Emma is kapott ma puszit, mint Gergő

puszi mindenkinek

Kriszta
szedo

Szia Lányok!

Delfinke:
Sajna nekünk is muszáj kihagyni a talit. Bár csak náthás vagyok, mégsem szeretnék tüsszögve tannnyos orral ülni zárt térben gyerekek közt. Sosem tudni alapon.

Dorka! Várjuk az újabb puszit!
Kép

KépKép
KépKép
kelimoni

Sziasztok!
Oké, akkor a tali lemondva.Holnap kimegyek majd Manóval az Utazáskiállításra; kezdek bekattani az itthonléttől.! Kép

Móni, neked jobbulást!

Szedo!
Bárányhimlő
Kép

Ez nagyon kis aranyos!

Két kis magzat beszélget egy anya hasában...- Te hiszel a születés utáni életben?- Természetesen. A születés után valaminek következnie kell.
Talán itt is azért vagyunk, hogy felkészüljünk arra, ami ezután következik.
Butaság, semmiféle élet nem létezik a születés után. Egyébként is, hogyan nézne ki?
- Azt pontosan nem tudom, de biztosan több fény lesz ott, mint itt.
- Talán a saját lábunkon fogunk járni, és majd a szájunkkal eszünk.
- Hát ez ostobaság! Járni nem lehet. És szájjal enni - ez meg végképp nevetséges! Hiszen mi a köldökzsinóron keresztül táplálkozunk. De mondok én neked valamit: a születés utáni életet kizárhatjuk, mert a köldökzsinór már most túlságosan rövid.
- De, de, valami biztosan lesz. Csak valószínűleg minden egy kicsit másképpen, mint amihez itt hozzászoktunk.
- De hát onnan még soha senki nem tért vissza. A születéssel az élet egyszerűen véget ér. Különben is, az élet nem más, mint örökös zsúfoltság a sötétben.
- Én nem tudom pontosan, milyen lesz, ha megszületünk, de mindenesetre meglátjuk a mamát, és ő majd gondoskodik rólunk.
- A mamát? Te hiszel a mamában? És szerinted ő mégis hol van?
- Hát mindenütt körülöttünk! Benne és neki köszönhetően élünk. Nélküle egyáltalán nem lennénk.
- Ezt nem hiszem! Én soha, semmiféle mamát nem láttam, tehát nyilvánvaló, hogy nincs is.
- No, de néha, amikor csendben vagyunk, halljuk, ahogy énekel, és azt is érezzük, ahogy simogatja körülöttünk a világot. Tudod, én tényleg azt hiszem, hogy az igazi élet még csak ezután vár ránk!

Ildi

delfinke

Még mielött titeket kérdeztelek már hívtam őket, de annyira értetlenkedtek, hogy gondoltam megkérdezem a tapasztalataitokat hátha csak le akarnak rázni...

A harmadik kerület sem ad... én oda vagyok bejelentve... de most, hogy írjátok a lakástámogatásra is rákérdezek.

Gottiani
Az Istvánban szülünk... már nincs négy hetünk! Kép
Illene összepakolni a pakkom! Kép

Apa elkezdte az ágyikót megcsinálni... nagyon szép lesz! Kép
Majd teszek fel képet.

Szépek a babók!

Kép
Kép
Kép
mamacka

Delfinke
A kis Hívő és hitetlen magzatot én is ismertem! Nagyon jó!

Kép
Kép
Kép
mamacka

Íme a kiságy... félkészen...
Kép
Kép
Kép

kisvulkán... Kép
Kép

37 hetes poci...
Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Mamacka!
Nagyon szép a kiságy; ezt tök egyedül csinálta a férjed? Nagyon ügyes!

Szedo!
Bárányhimlővel mi a helyzet?

Bizzo!
Te merre jársz?Nagyon eltüntél! Kép

Végre itt a tavasz, annyira imádom a napsütést!Szerdán lementünk Szentendrére; egész nap sétáltunk; nagyon jó volt.Teljesen feltöltődtünk; nagyon élveztük!

Na pusz mindenkinek:

Ildi

delfinke

sziasztok

huhh olyan remek hétvégénk volt, egész hétvégén csavarogtunk leadtuk a lánykánkat, nagyszülő kiborítást végzett. mi pedig elmentünk kettesben vásárolni, sétáltunk nagyot apával. este elmentünk bowlingozni, biliárdozni, egyszóval visszatért egy picit a kettesben töltött időszakunk. lánykánk ezt roppant rossz néven vette másnap le sem tudtuk vakarni, ott lógott rajtunk és hisztizett, mikor el akartunk slisszolni előle.

delfinke himlő még nincs, de azonnal jelzek, ha pöttyösödünk hozhatod a marcitKép

édes a kisfiatok nagyon.

mamacka hajrá, lassan finisben vagytok. apának megmutatni hova írja a jóhírtKép nagyon ügyes a párod a kiságy remekül néz ki.

na megyek, mert megígértem, hogy sétálni megyünk

kriszta
szedo

Szia Lányok!

Gottiani üzeni, hogy egy hétig nincs gépe, azért tünt el.Kép

Bizzo: Ma - ha minden igaz - láttuk a kisfiadat a tónál, egy házaspár tolta. A hölgy szőke szemüveges, a férfire meg nem emlékszem. Tamás volt az?
A képek alapján azonosítottuk be.Kép Remélem, nem tévedtünk.Kép

Mamacka: nagyon ügyes az apuci, hogy így fúr-farag a picurkának.KépJó kis pocid van, de már nem olyan soká, igaz? Kép

Szedo, Delfinke:
De jó nektek, hogy kikapcsolódhattok.Kép Az én férjem állandóan dologzik, nekem csak a munkásuha mosása merad.Kép
Reméljük, lesz nyáron egy kis szabija.

Szép napot mindenkinek! Lehet, hogy jön a tavasz?

KépKép
KépKép
kelimoni

sziasztok

már tuti, hogy itt a tavasz. szépen növekednek a krókuszaim, és a tulipánjaim.

teszek fel Dorkáról képeket

kriszta

Kép
szedo

következő

Kép
szedo

nos

Kép
szedo

és az utolsó,

hogy ezeket egyben miért nem hagyta nem tudom

Kriszta

Kép
szedo

Kiságy és apa köszöni a bókokat!
Delfinke
Hajóépítő! Kép illik neki szépet csinálni! Kép

Szedo
Aranyos a kis hölgy Kép
Jó lehetett együtt...
én is nyúzom apát, hogy használjuk ki amíg kettesben vagyunk, de valahogy elúsznak a napok...
Most is elutazott... hüpp-hüpp megyek is alukálni a pizsamáját ölelgetve! Kép remélem ma éjjel nem lesz semmi! Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

sziasztok lányok és csemeték

remélem tovább is ilyen szép meleg idő lesz odakinn. Dorkának javul a bőre, egyre szebb lesz, ha az idő is engedi, hogy kinn sétálhassunk jó sokat.

mamacka köszönöm a dícséretet. és bizony nyúzd még az apát, hogy menjetek kettesben valahova, hisz már csak két három hét és itt a trónörökös.

hahó lányok ki merre van? mindenki sétál ebben a szép időben.

kriszta
szedo

Sziasztok mamik!

Ma voltunk dokinál és az az örömteli hír, hogy Áron valóban befordult és a fejecskéjével brékel a méhszájamon!
Ez volt az első NST-nk... nem nagyon akart mozogni, de nagy nehezen rábeszéltem, hogy produkáljon valamit.
Uh is volt 3100 gramm, fejecske 93 a többire nem emlékszem. ...és egy kicsit a pofiját is láttam az ultrahangon, bár a dokink szerint a kismamiknak nagy a fantáziájuk! ...ha lesz energiám beszkennelem a képet....
Képzeljétek dokibácsi azt hitte, hogy már van gyerkőcünk mert idézem "olyan tapasztalt kismaminak tűnt!" ...ez jólesett! főleg, hogy leginkább 13 évesnek néznek.

Méhszájat eddig még nekem sose néztek, vagy legalábbis nem közölte a doki, hogy mi a helyzet én meg elfelejtettem kérdezni. Lepényke kicsit meszes de nem vészes.

Végül választottam szülésznőt, de még mindig azon rágódom, hogy biztos, hogy kellett???!!! most már mindegy, de anyagilag így még megterhelőbb ráadásul ápr 3.-9. között nem fog ráérni, doki meg 10.-ére teszi a várható szülést... most már mindegy... remélem nem bánom meg.

Dokibácsi UH közben közli, hogy már nincs sok hátra... mondom igen... sajnálom is hiányozni fog! Nagyon szerettem várandósnak lenni. Azt mondta na ilyet ritkán hall, általában az emberek mindig mást akarnak mint ami van... ha éppen nem babások akkor babát, ha várandósok, akkor jaj lenne már vége, amíg kicsi a baba bárcsak nagyobb lenne.... Meg kellene tanulnunk örülni annak ami a miénk. ...hát igen ezt azért még nekem is gyakorolnom kell!

Képzeljétek olyan jó élményem volt máma... vásároltam az Árkádban.... egy kicsit elméreteztem a mennyiséget ezért le kellett ülnöm pihizni... üldögélek a padon a pocót simogatva erre odajön egy bácsika és megkérdezi, hogy "Félti a fiúcskát?" én meg pislogtam és mondom neki, hogy tényleg fiú... azt mondja "Látom a pocakján! Szép erős baba lesz!" Mondtam igen elég erős már most is... Búcsúzóul még annyit mondott, hogy "Maga gyönyörű így kismamának!"
Egy kicsit el is pityeredtem... Vannak még ilyen emberek is. Milyen sokat számít ha merünk egy-pár kedves szót mondani egy idegennek... bearanyozhatjuk a napját!

Szedo
Jó nyúzom-nyúzom...csak szegényemnek is annyi dolga van....

Kép
Kép
Kép
mamacka

hahó Lányok!

Ma szuper idő volt, pont csavargásra való.Kép Remélem, sokan szívtatok egy kis"friss" levegőt.Kép

Szedo: nagyon komoly kiscsajszid van, nagyon édes.Kép

Szabadtéri tali? Mostmár lehet egy sportligetes délelőtt vagy délután.Kép Vagy egyéb nyugis hely?Kép

Mamacka: reméljük, szerencséd lesz az időpontokkal.Kép

Egy kérdésem, kérésem lenne:
Egy gyengénlátó pár gyeremeket vár. Nincs pénzük kiságyra. Esetleg nincs köztünk valaki, akinek van egy felesleges elfekvőben és szívesen elajándékozná?

Előre is köszi a segítséget a nevükben.Kép

Kép

KépKép
KépKép
kelimoni

Mamacka!
Ezek a pillanatok tényleg olyan szépek.Engem is mindig meghatott amikor vadidegen emberek ilyen kedvesek voltak velem! Kép
Áronbaba szép kis súlyú!Örülök hogy befordult! Kép

Móni!
Jó lenne a szabadidős program! Kép Én minden délutáén kb 1/2 3-tól 5-ig kint vagyok Marcipánnal a parkban; csak kicsit unalmas egyedül! Kép

Tegnap elvittem fodrászhoz; végigbőgte szegény az egész procedúrát!
De megérte; nagyon csini pasi lett:
Kép
Kép

Ildi

delfinke

Szia Lányok!

Delfinke: Micsoda csini pasid van! Na mostmár Marci abszolut fiús.Kép

Mi általában délelőtt sétálunk. Nekünk nagyon nehéz délután lejutni, mert jön apa,Gergő 5 körül már fürdik, mert nagyon nyügi. Ha kicsit nagyobb lesz és tovább bír ébren lenni, csatlakozunk.Kép

KépKép
KépKép
kelimoni

Sziasztok lányok és csemeték

hol van az eső, amit egész héten szajkóztak, már rég úsznunk kellene, hisz szerdától szakadó esőt mondtak egész hétfő délutánig. na nem mintha szeretném, de így nem lehet előre tervezni, készültem volna vidékre hét elején, majd szépen lemondtam, mondván eső lesz és nem fogunk tudni kimenni a házból, ehhez képest ragyogó napsütés vanKép

ennek örölök, mert Dorka bőre egyre szebb.

ez a felvétel ma reggel készültKép

Kép
szedo

Gyerekek ki tud valamit Bizzoról és Gottianiról? hahó hol vagytok? mindenki sétál?

Kriszta
szedo

Gottianiéknál anyósvendég van.Kép Egyébként jól vannak, minden oké velük.Kép

Bizzo! hová tüntél????

Szedo: de jó, hogy a lányocskádnak szebb a bőre.Kép És micsoda kis huncut mosoly.Kép
Azért ma hideg volt délelőtt, legalább is én fáztam kicsit.Kép Remélem, eső nem lesz, csak
napsütés.Kép

A ma reggeli képünk.Kép Gergő fél 6-kor felkelt és nem hagyott aludni. Így odatettem magam mellé az ágyra, hogy ott sikítozzon.Kép
Kép

KépKép
KépKép
kelimoni

gyorsan leírom, hátha elkiabálom és nem az lesz

úgy néz ki Dorka bárányhimlős lesz. fájt a pocija, étvágytalan volt ma, és hőemelkedése van.

holnap meglátjuk jönnek e a pöttyök
szedo

Sziasztok anyucik és csemetéik!

Szedo
Nagyon rendi tőled,h már hiányoltál bennünket. Megjavult a gépünk is, és van időm is a gép elé ülniKép
Milyen nagylány már Dorka! Nagyon csini csaj!

Igen, anyós volt nálunk ma és a délelőtti posta, bevásárlás stb vele együtt történt.

Kelimoni
Nagyon szép ám ez a legény! A francia ágyon bezzeg semmi bajaKép, a kis huncut. Nálunk is menden reggel hancúr van a franciaágyon, hétvégén apa is beszáll a buliba.

Mamacka
Tényleg szép kismama vagy, igazat mondott a bácsika! Szerintem te előtte is csinos lehettél (azért írom feltételes módban, mert olyan képet nem láttam rólad), de a boldog várandóság méginkább szépít. Én már ugye láttam sok várandós anyukát, és messziről kiszúrom, h ki milyen lelkülettel várja gyermekét. Ez rajtad is nagyon látszikKépKépKép Nagyon jó helyre fog érkezni ÁronKép
Az István kh-ról ált. jó tapasztalatok vannak. És hogyan szeretnétek szülni? Ott nagyon megy az alternatív szülészet.
A kiságy nagyon szép, gondolom benne van apuka szíve-lelkeKép

Delfinke
Csini lett Marcipán frizurájaKép Bocs,h ma nem tudtam megállni veletek beszélgetni, de anyóssal nem lett volna azt hiszem túl jó. Talán legközelebb.

Bizzo
Ma is láttam azt hiszem TamástKép

A szabadtéri taliban mi is benne vagyunk. Esetleg jövőhéten valamikor???? Persze az időtöl is függ.

Üdv Anikó
gottiani

Sziasztok!

Marci sajna ismét beteg lett, tegnapelőtt óta ismét hányt-fosott de valami kegyetlenül! Kép
Sajnos nem úsztuk meg a kórházat; tegnap délután be kellett vinni.Én bent voltam vele éjszaka; most hazajöttem fürödni meg egy picikét aludni.
A László kórházban vagyunk; hát nem semmi körülmények!Csak szék van berakva, azon ˝aludtam˝éjszaka!Reggel kimentem wc-re,Marci aludt.Ápolónő bejött; kivitte az alvó gyereket és vért akart venni tőle!Én arra jöttem ki a wc-ről hogy üvölt a gyerekem; kiderült hogy nem találtak vénát rajta! Szegényt össze vissza szúrkálták; tökre sírt a lelkem!
Hányni már nem hányt; de sajnos reggel megint fosott(bocs).Pedig már reménykedtünk hogy ma hazajöhet!
Majd délután kiderül mi lesz!
Ildi

delfinke

sziasztok

Ildikó gyógyuljatok meg hamar. remélem nem valami komoly. majd, ha van lelki erőd írj, hogy mi van a kislegénnyel.

Köszönjük a bókot Anikó. most inkább nyűgös vakaródzós hőemelkedős kedvű a kislányunk. még mindig nem tudjuk mi a baja, hőemelkedése volt egész éjjel, fájlalta a hasikóját, étvágytalan, a kezén csuklóján kinn van az ekcéma, de még bárányhimlőt nem láttunk rajta. kíváncsi leszek mi ez

na megyek összerakom a konyhát

jó sétát mindenkinek, engem ide köt a leánykánk, nem mehetek sehova, mert üvölt (beteg ebből látszik

Kriszta
szedo

Sziasztok
Jol esett hogy hiányoltatokKép
Megvagyunk mi is,csak apa elutazott,igy nekem kell dolgozni,hulla fáradt vagyok,mire hazaérek csak az ágyat látom.
Anyukám vigyáz Tamásra és egész nap sétálnak.Van amikor apu is csatlakozik,igy bizti öket láttátok.
A kis betegeknek gyogyulást!
Delfinke
Tudom mit érzel,novemberben mi is ott voltunkKépUgyanezért.Virusfertözés vagy mit mondanak.Képzeld én 4 napig semmit nem aludtam,nem mertem hazajönni.remélem nem kell sokáig bent maradni,mert azok a körülmények nem embernek valok,sajnos.
Lányok,nem sokat leszek mostanában,nézzétek el nekem.
Puszi mindenkinek
bizzo

Friss képekKépKépKép
Kép
Kép
bizzo

Hahó Lányok!

Delfinke: Gyógyuljatok minél hamarabb!Kép Remélem, rövidesen kiengedik a kisfiadat a kórházból.

Szedo: A bárányhimlőre nagyon jó a szódabikarbónás lemosás. Bár nem tudom az ekcémára milyen hatással van.

Bizzo: Legalább a kisfiadat láttam már élőben, ha Téged nem isKép Nagyon pasis a nézése.Kép
Azért ne dolgozz olyan sokat.

Kicsi törpikénkKép
Kép

KépKép
KépKép
kelimoni

Sziasztok!
Gyors bejelentkezés!Marcipán délután már csak 3x fosott, a délelőtti 12-höz képest ez jó arány.Remélem holnap már hazajöhet!
A kórházat nagyon jól viseli, tök jókedvű!
Most apája van vele; nekem muszály aludnom valamennyit; az utóbbi két napban 4órát aludtam!
Annyira rossz volt hazajönni az üres lakásba; tök szar a pasijaim nélkül!

Holnap egész nap nála leszek; ha nem jöhet haza akkor bent is maradok nála!
Majd jelentkezem!

Bizzo!
Hát a kórházról jobb ha nem is beszélünk! Kép
Iszonyatos körülmények; remélem minél előbb hazajövünk!

Na húzok aludni!
Puszi
Ildi

delfinke

Szia Lányok!

Annyira fel vagyok háborodva. Szokesz néven egy Szilvi nevű ( embernek nem nevezném) az örökbebabás topicba írta le rólunk, örökbefogadókról a véleményét az alábbi módon.

hello,

nem állom szó nélkül..hát mit nem mondjak durva.. "életet adó". Mifelénk úgy mondják Édesanya.
Félre értés ne essék Ti nem édesanyák vagytok! Mondjuk szememben az sem édesanya, aki megszüli a gyermekét bárki vadidegennek és ezzel letudta egy életre. Bármi oka is legyen erre, lehet itt szegénységre, meg családi problémákra hivatkozni, de az állat is védelmezi a kölykét, és nem másra bízza az újszülöttet.

Tök véletlenül tévedtem erre, és asszem eztán sem fogok, mert... na jó, nem folytatom, bár biztos ez is bántó az "Édesanyáknak".

Lehet a véleményemnre fröcskölődni, de tényleg durva, ahogy itt beszélnek egyesek.

Szilvi

Mit szóltok?

KépKép
KépKép
kelimoni

Szisztok!

Marcinak és Dorkának is mielőbbi gyógyulást!!!!!!!!!!! Nekünk szerencsére még nem nagyon vannak kórházi tapasztalataink, remélem minél később kerül majd rá sor!

Bizzo
Igen, rémlett nekem a talin mintha mondtad volna, h majdd lesz egy időszak amikor be kell majd ugranod a férjed helyett.
Nagyon fiatalos és csinos anyukád van.

Kelimoni
Hát, nem is tudom hogyan lehet jellemezni az ilyen embereket mint ez a Szilvi. Nagyon gonosz és érzelem szegény ember lehet. Nem tudom egyáltalán hogyan alkothat olyan anyákról véleményt, akiket nem is ismer. Nem is tudhatja mit éltek át, és gondolom még gyakran át is élnek az örökbefogadás/adás után is. Megdöbbentő,h vannak iylen gonosz emberek!

Én is sokat gondolkodtam ezzel kapcs. amikor megnéztem a Gólyamesét. Addig is tudtam,h nem is ismerem azokat az érzéseket (gyakran fájdalmakat) amiket nektek át kellett élni, de ez a film méginkább szembesített ezzel a ténnyel.
Én tiszetelem mind az örökbe adót (hiszen még ha ilyen módon is,de gondoskodik a gyermek sorsáról), mind titeket, örökbe fogadó szülőket. Hiszen tudjuk,h a boldogság mellett azért várnak még rátok nekéz pillanatok az örökbefogadás miatt. Sok erőt!

Sziasztok Anikó
gottiani

Sziasztok!
Ma végre hazajöhettünk; most értünk haza!Tegnap este óta nem kakilt, eszik iszik rendesen!
Sajnos Tibi is lebetegedett; hajnalban hívott hogy menjek be nem maradhat a gyerek melett!
Úgyhogy ma sem sikerült kialudni magam!

Majd jövök!

Ildi

delfinke

sziasztok

örülök Ildikó, hogy már lassan de biztosan gyógyultok.

Dorka sajnos egyre betegebb, tegnap jártunk a heimbe, majd a madarász utcai gyerekklinikán, de ott két percet töltöttünk, mert rengetegen voltak. még mindig nem folyik az orra, nem igazán köhög, de piros a torka, tegnap szétüvöltötte a fejünket, fogta a fülét olyan volt, mit egy eszelős, így mentünk a heimbe, de mire oda értünk már semmi tünete nem volt (hülyének néztek). ott mondták, hogy meg van fázva nem indult meg a válladék, és emiatt fájhat a füle, de majd a madarász utcában megnézik, mert ők az ügyeletes fül orr gégészek. kiakadtunk, de mentünk vele tovább, csak sajna mint írtam töménytelen gyerek orvos sehol.

mindig tartok a hétvégi betegeskedéstől, mert soha nem mondanak érdemben semmit. most is csak adjunk neki nurofent, ha lázas, calcium pezsgőtablettát, cvitamint és ennyi. de antibiotikum vagy egyéb gyulladáscsökkentő semmi. majd máshol másvalaki mást fog írni neki.
ma reggelre alig bírt nyelni a kicsim, és kötőhártyája is lett. így megyünk a házi dokinénihez, aki hasonlatosan okos dolgokat fog mondani, mint a heimbe. hol vannak a régi jó doktorbácsik, és doktornénik, aki megvizsgált minket és adott injekciót, gyógyszert, és egy két hét alatt meggyógyultunk, most meg egy hónap alatt sem jön rendbe az ember gyereke. (mert ugye minden bajhoz specialista kell)

örülök, hogy meg vagy bizzo és anikó.

anikó remélem soha nem tapasztaljátok meg a kórházi ellátást.

Moni

felháborít a dolog, hogy nem tekinti az író az örökbe fogadó szülőt édesanyának és édesapának.

én azt tartom, hogy nem a szüléssel és fogantatással vállunk anyává és apává, szívben kell megérni ahhoz, hogy apa és anya légy.

na megyek mert készülni kell a rendelésre

Kriszta
szedo

Sziasztok X. kerületi Anyukák! Kép

Ismeri valaki közülletek a Gergely utcai lakóparkot? A neten böngészve akadtam rá, számomra szerelem első látásra, de a párom azt hallotta valakitől, hogy nagy a zaj a repülőgépek miatt, és egyébként is egy lefedett szeméttelepre épült az egész. Igaz lehet ez? Olyan jól néz ki, ráadásul Montessori ovi és iskola is van a környékén, ott a metró, nekem annyira ideálisnak tűnik... Tud valaki közülletek valamit arról a környékről?

Előre is nagyon köszönöm a segítségeteket!

BMárti

BMárti
bmárti

szia Márti

Mi a volt lefedett szeméttelep túloldalán a harmaton lakunk. én nem tudok rosszat mondani neked a gergely utcai lakóparkról. nem épülhet a lefedett szeméttelepre húsz éven keresztül lakóépület (ezt egy építész mondta nekünk) ahol a lakópark van az alatt tudomásom szerint nincs szemét. a lakópark mellett elméletileg egy nagy park készül majd el, hogy mikor azt nem tudom. mi is szeretnénk odaköltözni a gergely utcára. azt javasolom nektek, hogy gyertek el, és nézzetek körül.

Kriszta
szedo

Kelimoni
Nem szabad ilyenekkel foglalkoznod... persze messzemenőkig megértem, hogy fáj Kép
...valószínűleg őt is sok sérülés érhette anyai részről... így egy egészséges lelkű ember nem gondolkodik.! Kép

Én sokra tartom azokat az anyákat akik veszik a bátorságot és megszülik a gyereküket, esélyt adnak nekik az életre... gondoljunk csak bele mennyivel könnyebb, egyszerűbb, problémamentesebb befeküdni a kórházba és szép csendben, titokban megszüntetni a "problémát".
És nagyon sokra tartom azokat az édesanyákat ...mert szerintem igenis édesanyák.... akik magukhoz vesznek egy ilyen gyermeket, felnevelik szeretik...
A vérszerinti anyja a méhében hordozta ti pedig a szívetekben... Tőlem sem áll távol az örökbefogadás gondolata... ha csak egy ilyen kicsit is megmenthetünk... csodát teszünk...

Gottiani
Nagyon aranyos vagy! Olyan kedveseket írtál!
Itt ha van kedved nézhetsz rólunk esküvős képeket is!: www.gportal.hu/portal/macka
Így igaz, nagyon szeretjük és várjuk Áronbabát! ...persze egy kicsit még telve izgalommal félelemmel, hogy mennyire leszünk alkalmasak ezen hatalmas szerepre... tudom teljesen megfog változni az életünk és ez természetes módon egy kicsit rémisztő is... de hát mindig is sok gyerekre vágytunk egyszercsak el kell kezdeni... és ugyebár minden kezdet nehéz! Kép
Az István kórházat a kismamik beírásai alapján választottam... több évre visszaolvastam a hozzászólásaikat. Tetszik a hozzáállásuk a szoptatáshoz a szüléshez... egyedül a gyerekágy rémes! Kép
Szeretnék vízben vajjúdni... majd meglátjuk...
A dokink is fantasztikus eddig csak jót tudok róla mondani...
A kész kiságyról majd teszek fel képet!

Minden kisember gyönyörű!
Olyan kiváncsi vagyok a mi kis Áronunkra! Kép

Kép
Kép

Így kirepedtem...
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

...ugye ezeket még nem töltöttem fel! Kép
...ha igen akkor bocsi! Kép

Kép
Kép
Kép
mamacka

Szia Lányok!

Köszönöm,hogy megerősítettetek. És a kedves Szilvi ráadásul egy diplomás lény. Gondolom, ez az egyetlen erénye. Kép

Szedo: nem gondoltatok arra, hogy keressetek egy magán rendelőt? Mégha kell is érte fizetni, de legalább kaptok odafigyelést, törődést, orvosi ellátást. Nekünk Dr Jakab Edit a doktornőnk, akit csodálatos embernek tartok. Amikor megyünk hozzá tanácsadásra/oltásra, mindig előbb ölbe veszi Gergőt, megszeretgeti, aztán segít levetkőztetni, ha ezt közben a védőnő nem teszi meg és csak utána kezdi vizsgálni, minden alkalommal tetőtől talpig.

Mindig rákérdez, mit írjon, minden tudatlan kérdésemre türelemmel válaszol. Mindezek mellett időpontra megyünk, sosem várunk 5 percnél többet.

Delfinke: Úgy látszik ez a betegség vévig megy az egész családon, remélem, mihamarabb egészségesek lesztek és elfelejtitek ezeket a szomorkás napokat.

Mamacka: Én is nagyon kíváncsi vagyok a pici Áronra.Kép Milyen jó, hogy ekkora szeretetre érkezik. És az is milyen szuper, hogy már pocak "állapotban" napfürdőzik.Kép

Puszi Nektek és szép napot!
Kép

KépKép
KépKép
kelimoni

Kedves Márti!

Nem csak a Gergely utcában vannak új épületek, hanem a tó mellett is. és úgy láttam, 219 ezer körüliek ott a négyzetméter árak. Még nincsen minden ház készen.

Azt hiszem, ez a környék egyre inkább kiépül, ráadásul az infrastruktúra is megfelelő és fejlődő.

Valóban érdemes szétnézniKép

És az sem utolsó, hogy mi - topicosok - itt lakunk.Kép Ez méginkább emeli a környék érékét.Kép

KépKép
KépKép
kelimoni

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?