Szia Gabi,
Bocsi, nem akarok belekotyogni, de ha a kisfiad nem mutatja a jeleit a szoibatisztaságnak, szvsz hagyd. Kb három éves korra érnek meg (persze ez áétlag) mind fizikailag, mind idegileg a szobatisztaságra. Nyáron adhatsz rá csak alsónadrágot, vagy akár lehet anélkül, de erőltetni nem szabad. A fiúk egyébként is később válnak szobatisztává, mint a lányok.
(a nagyfiam májusi, 4 múlt, amikor nyáron szobatiszta lett. a lányom szept-i, a 3. szülinapja előtti aug-ban lett szobatiszta nappoalra /éjszakára már két véesen szobatiszta volt/).
A kicsifiam most lesz kettő aug-ban,. sokan vegzálnak már, h mikor hagyja el a bugyort, én nem akarok leállni senkivel veszekedni, de én nem erőltetem. (Jellemzően olyanok kérdezgetnek erről, akik 5 fölött vannak...)
A nagyfiam 15 hónaposan kezdett el érthető szavakat kimondani, kb két éves korára gyönyörűen beszélt. A lányom egy évesen kezdte.
A kicsif1m most (hú, h
ny hónapos is? 20 hónapos, ha jól számolom), nem beszél, egy-két érthető szava van. Viszont annyira jól emgérteti magát hangsúllyal, mimikával mutogatással, h abszolút nincs rászorulva a beszédre
. Két évesen hová beszéljen a fiad??? Van az indexen egy topik, Két éves és nem beszél vagy vmi ilyesmi a címe, oda írt logopédus többször - négy éves korig semmi ok az aggodalomra, még akkor sem, ha egy kukkot sem mond (terméaszetesen akkor, ha a gyerkőc szellemileg teljesne rendben van.) Sztóval siettetni nem érdemes (nem is tudod), amit emgtehetsz., h sokat énekeltek, verset mondasz neki, mondókákat, iylemsi.
Baba neme: első meglepi volt, a többit megkérdeztük, de nem mondtuk meg senkinek
. Most is így lesz. Mi tudni fogjuk, de meglepi lesz mindenkinek
.
Traktormajális: megyünk, igen, főúképp a cslaád férfitagjai miatt
. Ti szoktatok menni? Esetleg ott találkozhatánk, gondolom, már nemsokára lesz. Meg kellene nézni Bokor honlapját...
üdv