Angéla
Szia!
Hú, ez nagyon sok! 10?
Melyik klinikákon voltál? Egy orvos mondta, hogy majd a következõ sikerül vagy többen is?
Érdekelne a Te eseted, hogy pontosan mi történt, mert ez abszurdum!
Én csak 1-en vagyok túl és addig jártam orvostól-orvosig (én is találkoztam jópár pancserrel, most csak ez a szó jut eszembe), amíg meg nem csinálják az összes vizsgálatot, mi addig nem is próbálkozunk, amíg az oka ki nem derül, az biztos! Persze az esetek többségében (80-90%) genetikai ok van, de szerintem nálad nem ez van fõleg, ha ilyen sorozatosan következik be, és nálam sem.
Pesten egy csomó klinika van, még válogatni is lehet, de szerintem vidéken sem olyan rossz a helyzet.
Egy picit azért Te is hibás vagy, mert ha egy kicsit is utánajársz, tudhatod, hogy nem normális ez a sok vetélés. Keress rá itt a neten, és megláthatod!
Azt sem értem, hogy lehettél ennyire nyugodt, pl. amikor már az 5.eset volt? Nem gondoltad, hogy ideje már felkeresni valamelyik klinikát? Nem akarlak idegesíteni, távol áll tõlem, inkább leírom ide mik lehetnek az okok:
Anyai okok:
-Fejletlen méh
-A méh fejlõdési rendellenességei
-Myoma (jóindulatú szövetszaporulat a méhben)
-A méhen végzett korábbi mûtétek
-A méh korábbi gyulladása, hegesedései
-Méhnyakelégtelenség (pl. korábbi terhességmegszakítás miatt)
-Hormonális zavarok (pl. a petefészek elégtelen hormontermelése)
-Pszichés és fizikai traumák
-Fertõzések
-Mérgezések (dohányzás, kábítószer, alkohol is!)
-A magas hõmérséklet is megindíthatja a fájásokat (szauna!)
Apai okok:
-A hímivarsejtek számbeli eltérései
Illetve lehet még ellenanyag-termelés és RH-összeférhetetlenség is. Rh- vagy Rh+ vagy?
Az is kérdés, hogy voltál-e rubeolás?
Szóval az a lényeg, hogy irány valamelyik klinika, hangsúlyozom ha pesti vagy nagyon sok lehetõség van, írj a mail címemre, ha gondolod.
Csákány doki véleményére azért kíváncsi vagyok!
Nikie