Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,

Gyesen vagyok a fiammal, két éves múlt, és emellett próbálkozom egy pici vállalkozással a párommal. Úgy látom, vannak itt más otthon dolgozó anyukák is, akik a gyerekek, család mellett fogtak valamibe.
Kíváncsi lennék a Ti élményeitekre, tapasztalataitokra. Érdekelne, más WAH (work-at-home) anyukák hogyan osztják be idejüket, tartják kézben a papírmunkát, döntenek az új tavaszi kínálat színvilágáról Kép vagy a hirdetési kampányról, ilyesmik.

Livia

Lívia, két fáradhatatlan kissrác álmos anyukája.
http://www.babakozelben.hu
 
 


Sehol senki? Kép

Lívia, két fáradhatatlan kissrác álmos anyukája.
http://www.babakozelben.hu
 
 


Szervusz, Lívia!
Mindaketten otthon dolgozunk a férjemmel a saját vállalkozásunkban.
A papírmunkát a férjem kezeli. Annak idején, amikor még nem dolgoztam otthon, hanem volt "rendes" munkám 9.00-6.00-ig, eleget papíroztam, így valahogy spontán nem én csinálom, hanem a férjem (a papírmunkát).
Ha nem határidős a munkám, akkor 10.00-kor kezdem el. 10.00-ig elpakolok, elmosogatok a reggeli után, bekapcsolom a mosógépet, beágyazok. Dél körül megfőzöm az ebédet, délután újra dolgozom egészen 20.00-ig. Ha határidős munkám van, akkor a férjem átveszi a főzést és a bevásárlást és addig dolgozom (reggeltől estig, éjszaka), amíg el nem alszom a számítógép előtt. De ez nem jó módszer.

Azt hiszem annak, aki otthon dolgozik nehéz beosztani az idejét, mert otthon mindig eltereli valami az ember figyelmét, a gyerek kérdéseket tesz fel, szól a telefon és senki sem érti, meg hogy nem lehet átállni. Ez a hátránya az otthoni munkának - hogy folyton dolgozol, nem érzékeled a hétvégéket, a környezeted mégis azt hiszi, hogy rengeteg a szabadidőd.

Azt hiszem te nem pont erről akartál beszélgetni? (Mi nem hírdetünk. Van ügyfélkörünk, néhány év alatt kiépült.)

R.
 
 

 
 

Szia Rifu!

Jól hangzik nekem ez az időbeosztás, amit leírtál. Megkérdezhetem, hogy mennyi idősek a gyerekeid? Nekem a kétévesem mellett inkább a második szakaszban említett figyelem-elterelésekből van sok. Kép Talán majd ha ovis lesz, könnyebb lesz. De az otthoni munka hátrányait nagyon érzem, a férjem meg van győződve, hogy én nem csinálok semmit egész nap. Kép

Megkérdezhetem, hogyan, mennyi idő után vágtál bele, és hagytad ott a 9-18-as munkahelyedet?

Livia

Lívia, két fáradhatatlan kissrác álmos anyukája.
http://www.babakozelben.hu
 
 


Szervusz, Lívia
Az én gyerekem és a férjem gyerekei az előző házasságunkból már felnőttek, mert mindaketten korán házasodtunk. Most a második házasságunkban élünk és szeretnénk gyereket. Nagyon hamar meg fogom tapasztalni azt, amit te. El nem tudom képzelni, hogyan fogok tudni a munkára koncentrálni, ha kicsi gyerekem lesz.

Kár, hogy a férjed szt hiszi nem csinálsz semmit. Szerintem, ha az ember otthon dolgozik, mennyiségben sokkal többet tesz, mint ha bejárna valahová.
Próbálj meg készíteni minden reggel egy listát az aznapi teendőkről. Vagy csinálj egy heti listát és tördelt be napokra. Írd bele a látszólag triviális dolgokat is, mert azok is fontosak és időigényesek (pl. mosogatás, vagy a szemét levitele). Ha van egy ilyen heti és napi listád, akkor este felé nagy öröm lesz átnézni, mert meg fogod látni, hogy 14-18 féle munkát megcsináltál aznap: a házimunka szakaszai, a főzés ugye az hosszadalmas (érdemes két-három napra főzni) és a vállalkozásodhoz tartozó munka. Jó lenne, ha a vállalkozásodra jutna tiszta idő. Gondold át azt, hogy reggel szeretsz-e inkább foglalkozni a céggel vagy délután? Koránkelő vagy-e? Persze a gyerek az első.
Mondjuk ha lenne segítséged és hetente kétszer vigyázna rá, akkor máris lenne tiszta időd, mindenféle bűntudat nélkül. Ha ez nincs, akkor jó lenne, ha a férjed átvenné a kisbabát ha hazajött, te pedig addigra elkészülnél az aznapi házimunka adaggal és bezárnád magad mögött az ajtót az "irodádban", ha van. A férjednek és a kisgyereknek jól jönne a "csak mi ketten" minőségi idő, te pedig tudnál koncentrálni a munkára. Valószínüleg szervezés kérdése. De nem tetszik a férjed hozzáállása. A házimunka sajnos láthatatlan. Ha letörlöd mosogatás a konyhapultod, a férjed észreveszi? Soha. Ha kitakarítod a WC-t, a férjed észreveszi? Biztos nem. Ha lemosod a csempét a fürdőszobába azt talán igen? Nem hiszem. A férfiak valahogy másképpen állnak ezeknez a dolgokhoz.

Én még a helyedben átgondolnám, hogy a férjednek pontosan mi a baja? Konkretizálja, mert lehet, hogy mást mond és mást gondol. Talán fáradtabb vagy, mint azelőtt, talán türelmetlenebb vagy vele?

Nekem úgy 37 éves koromig voltak rendes állásaim, aztán vidékre költöztünk, az istennek sem találtunk munkát és csináltunk egy vállalkozást.

R.
 
 


Szia Rifu,

Kicsit irigyellek, hogy most nyugodtan tudsz dolgozni.
Ami a feladatokat illeti, köszi a tippeket. A gyerek előtt nem volt gondom az időbeosztással. De most ő olyan keveset alszik már, hogy napi 3 órába kell bezsúfolnom mindent (három részletben). Kép
Koránkelő lennék, de mostanában sokszor 8-9 órát alszik csak éjszaka, 2-3 részletben. És ha 10 körül elalszik, és 6-7-kor kel... Én nem vagyok munkaképes se 10 után este, se 6 előtt reggel.
A férjemnek szoktam mutatni a tasklistámat, olyankor elismeri, hogy nem fekszem egész nap, de ez egy hétig tart. Kép
És heti pár órát vigyáz a gyerekre, amiből főleg a vasárnapi délutáni séta az értékes, olyankor szoktam a komolyabb koncentrációt igénylő dolgokat csinálni.

Livi

Lívia, két fáradhatatlan kissrác álmos anyukája.
http://www.babakozelben.hu
 
 


Szia Livi, jársz még erre?
Kiscsaládunkban is hasonló a helyzet, vagyis férjem is, én is itthon dolgozunk saját vállalkozásban.
Egy szintén otthon dolgozó anyuka ismerősöm fogalmazta meg szerintem nagyon jól a helyzetet: az ember lehetőséget teremt magénak arra, hogy éjjel alvás helyett dolgozhasson...
Mint minden megoldásnak, ennek is vannak előnyei és hátrányai. Én már el sem tudnám képzelni, milyen lenne az élet egy 8-tól 4-ig dolgozó férjjel. A legnagyobb hátránya a saját vállakozásnak, hogy nincs havi fix bevétel, nagyon nehéz anyagilag tervezni, és hát mit mondjak, vannak kemény időszakok. A legnagyobb előnye pedig, hogy a gyerekeknek van apjuk, nem csak esténként és hétvégén látják. És ez szerintem mindennél fontosabb, fontosabb, mint az építkezés befejezése, fontosabb, mint az új autó vásárlása, stb.
Én kb egy éve vágtam bele az itthoni munkába, akkor volt a nagyfiú másfél éves. Akkor jutottam el oda, hogy már szeretnék valami mást is csinálni a babázáson kívül.
Nekem az a nagy szerencsém, hogy mindkét nagymama nagyon sokat segít, nélkülük nem tudnám csinálni. Az is szerencse, hogy a férjem nem esik kétségbe, ha egy nap nincs felmosva, vagy elpakolva, és ráadásul ő is hajlandó ezeket megtenni.

majd folytatom még...

orsi
 
 


Szia Orsi,

Hűha, mindketten vállalkoztok. Nem semmi.
Nálunk a párom szokásosan állásban van, és igen, este hat előtt sose látjuk. :( És bár elvileg van havi fix, de manapság mi a "fix"és meddig...

Kíváncsian várom, ha van időd írni, hogy hogyan birkóztok meg a mindennapi kihívásokkal.

Plusz: ha van weboldalatok, kivel csináltattátok? Nagyon gondolkozom rajta, hogy újradizájnoltatnám az enyémet, de csupa hightech pasicéget találok a neten. :(

Másik kérdésem: mennyi energiát fordítotok marketingre? Az az érzésem, kicsit lusta vagyok ezen a fronton.

Lívia, két fáradhatatlan kissrác álmos anyukája.
http://www.babakozelben.hu
 
 


Szia Livi,

nekünk nem olyasmi csinálós eladós a munkánk. inkább szellemi szabadfoglalkozás, ezért nem annyira létfontosságú a marketing.
De honlap lesz, most készül, a férjem egy informatikus ismerőse csinálja baráti áron, de így is 40eFt. Volt egy körünk egy grafikus ismerőssel, ő tervezett egy szerintem nagyon klassz arculatot, de az informatikus lefikázta, és egy 12egytucat fajtát csinált.

a mindennapokal csak erős nagymamai segítséggel tudunk megbírkózni, nélkülük nem csinálnám. És igazság szerint én most szüneteltetek, majd jövő év elejétől szeretném folytatni.

orsi
 
 


Sziasztok!
Szülés után két héttel már dolgoztam otthonról, fordításokat vállaltam, itt találtam megrendeléseket.
Sok sikert mindenkinek!
 
 


Sziasztok!

Sok jó cikket és aranyos videókat találto a facebookon van egy Anyának lenni jó oldal. Nekem sokat segített míg otthon voltam egyedül de már dolgozó anyaként is jó kikapcsolódni néhány vicces videón vagy pl időben értesülni szünetekről vagy hozzájutni sok értékes infóhoz mint szülő.
baba585
Budapest I. kerület
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Életmód

Jegyzetfüzet:

 

cron