Hajdina!
Gratulálok Zsófihoz, nagyon ügyi a csaj! Innentől már nincs megállás, azt tudod
)
Böbe79!
Most hogy mondod, Réka is ivott Mecsek teát. Tök egyszerű elkészíteni, mert filteres, édeskömény termés és kamillavirágzat van benne. A köménymagos rántott levest főként a tejtermelődés miatt szokták javasolni a mamáknak, nemtom, én nem éreztem, hogy baromira beindult volna a dolog. Rékuc fülét még a kórházban szurattam ki a nővérkével, mert úgy gondoltam, minél előbb legyen túl rajta. Meg se nyekkent a pici, legalább is aszonta a csaj.
Dianab!
Ha jól emléxem, decemberi a kisfiad, ugye? A forgással kapcsolatban szerintem ez minden gyereknél egyéni, hogy mit mikor csinál. Kicsit én is elkenődtem, mert mi most kezdtük az 5. hónapot és Rékuc (a 6 kilójával és 63 centijével) egyenlőre csak az oldalára fordul (tehát nem fordul át), hason fekve felnyomja magát. Ennek ellenére úgy gondolom, nem kell siettetni, Dórikánk is kicsit lustább volt, aztán kb. 1 hét alatt megcsinálta mindazt, amit a többi vele egyidős gyerkőc pár hónap alatt.
Amig nem volt járókánk, addig a nagyszoba egyik sarkát kineveztem kucorgónak, leterítettem egy vékonyabb paplant, hasra fordítottam, körberaktam a picit mindenféle színes mütyürrel és kb. 1 hónapja ott támaszkodott fel először. Vmelyik nap olvastam a neten, hogy valakinek ennyi idősen már kúszik a gyereke(?). Mindegy, ezek szerint mi a "lassan, de biztosan" elvet követjük.
A halacskás mozgókát sablonnal csináltam, van egy könyv, "Üvegfestés a gyerekszobában" a címe. Nagyon sok mindent festettem már neki, a kisszekrényén háztáji állatkák vannak, az ablakán meg két süni, akik éppen alszanak. Imádok kézműveskedni, s úgy tűnik, egyenlőre van rá időm (pedig lehet, hogy jobban tenném, ha az angolt kapnám elő
). Fél füllel hallottam, hogy a neten van kismamáknak ingyenes angol okítás. Ti tudtok erről vmit?).
A legbüszkébb az angyalkára vagyok, amit a kiságya fölé készítettem "őrzöm álmodat" felirattal. Lehet, hogy ezek olyan nyálas dolgok, de én mindig is erről álmodtam, hogy a gyerkőcömnek szép színes szobája legyen.