Sziasztok!!
Én sem vesztem el... csak aztán tegnap egyikőtök sem írt, ma meg most keltem fel. És van kemény 20 percem írni, mert 10 kor Tomit kell keltenem... mostanában hogy 10 kor felkeltem egész emberi módon bír viselkedni. Vagyis nem ordít annyit, meg nem olyan hisztis. Bááár ralatív, mert így is talál mindig okot arra, hogy valami miatt balhézzon. Áhhh mindegy "kamaszodik".
és igen persze itthon vagyok. Vagyis ha nem lennék babás akkor már lehet hogy dolgoznék, mert úgy beszéltük meg a párommal, hogy ha augusztusban összejön a baba akkor lesz most és akkor nem megyek vissza dolgozni. ha nem akkor egy kivizsgálás miatt amúgy is tolódott volna okt. nov.-re a babaprojekt akkor meg akkor meg már nyilatkoznom is kellett volna, hogy vissza megyek-e dolgozni, mivel 3-4 hónappal előtte jelezni kell. És hát úgy hogy azt se tudom, hogy babás vagyok-e úgy nem tudtam volna A-t vagy B-t mondani.Viszont a gyes az annyi pénz amiből.. sok mindent lehet de megélni nem. Deee pont jól jött ki mert mikor Tomival lejár a Gyed másnaptól Adéllal elmehetek Tgyás-ra.
Szóval egy napot sem kell táppénzen lennem.
De amúgy nem is nagyon szeretnék visszamenni dolgozni, vagyis a munkahellyel semmi baj.. mert kedvesek a kollégák, meg jó a fizetés ahhoz képest, csak hááááát a három műszak az 3 műszak. Szóval most már majd tényleg elhatározom magam, s elmegyek pl. gyógymasszőr képzésre( a fizikós sulim amúgy is meg van) és akkor hátha átvesznek akár a mostani munkahelyemen belül fizikósnak vagy masszőrnek. Mert az akkor is csak napi 8 óra és nem éjjel nappalos. De majd kiderül vagy pedig összeszedem a pénzt rá és nyitok magán praxist és akkor meg tényleg itthon tudok dolgozni.
ez lenne a legjobb. De ez még az elkövetkezendő 2 év története.
Amúgy a hosszú írásomba ami elszállt abba írtam, hogy egy időbe engem is foglalkoztatott aszülésznő képző, de akkor csak nappali tagozaton találtam így nem tudtam menni, mert akkor Tomi picike volt. Aztán meg hánytam vetettem, és arra jutottam, hogy inkább elvégzek egy dúla képzőt... mert attól nem leszek ugyan szakember, de úgy is rengeteget tudok segíteni az kismamának. És talán idővel változik itt Keszthelyen is a szemlélet és nem fognak az emberre úgy nézni, mintha ufó lenne, ha dúlát kér meg hogy legyen vele a szülőszobán.
Amúgy ez az egyik ok(amit mondtam hogy majd még leírom) ami miatt a Szent Istvánban szeretném megszülni Adélt, mert itt Keszthelyen sajnos nem nézik jó szemmel, hogy velem nem a párom jönne be a szüléshez(mondjuk ez volt a feltétele, hogy legyen tesó. Mivel Tomi születése igencsak megviselte)hanem dúlát "fogadtam" magamnak. És hát akkor még az összes többi dologról nem is beszélve... mert sajnos pl az én esetemben az hogy EÜ dolgozó vagyok inkább csak hátrny volt, főleg mivel tudtam, hogy esetegesen minek mi lehet a következménye, és ha rákérdeztem, higy mit miért csinálnek, akkor megkaptam, hogy ne szóljak bele, ne akarjak okosabb lenni mint ők. És ami amúgy vicces, hogy én is dolgoztam ott.
Na mindegy: Meg hát szeretnék lehetőleg gátvédelemmel szülni, és elkerülni az oxitocinos infúziót, és a kötelezően hanyadt fekve szülést, de főleg azt hogy mégegyszer a hasamba könyökölve egyszerűen kinyomják belőlem a gyereket.
Mert ez egyik sem lenne pénz kérdés, de még sincs lehetőség Keszthelyen arra hogy máshogy legyen. Sajnos, és nem is nagyon akarom itt most szítani a kedélyeket mert arra esetleg a gyerekem menne rá, úgy ahogy majdnem Tomi is.
Na jó hosszú lettem!!! Bocsika!!!
Szép napot!!
Évi