Sziasztok!
Úgy indult ez a dolog Flórával, hogy fordult oldalra, de mindig csak balra... mikor itt volt a védőnőnk, mondtam neki, és ő javasolta, hogy a Mariann (gyógytornász a rendelőben) nézze meg a biztonság kedvéért. Õ megnézte, mondta, hogy a bal oldala kicsit le van maradva a jobbhoz képest és, mutatott egy-két gyakorlatot, amit otthon lehet végezni. Egy hónap múlva visszamentünk kontrollra, megemlítettem, hogy mostanában a bal lábát nagyon feszíti, alig bírom neki behajlítani. Megmasszírozta és mondta, hogy most egy pár alkalomra kellene hozzá járni rendszeres időközönként, gyakrabban és egy pár alkalom után rendbe jön. Voltunk aznap a gyerekorvosnál is, aki ajánlotta, hogy nézze meg ortopéd orvos és neurológus is. Na, most mindkettő megvolt. Azt mondták, hogy nem észlelnek semmi komoly problémát. Még hétfőn megyünk egy röntgenre, ami alapján az ortopéd orvos meg tudja majd állapítani, hogy érdemes lenne-e több d-vitamint szedni, mert Flóra eleve hosszúnak született és azóta is gyorsan nő, tehát lehet, hogy erre szüksége lenne. A neurológus azt mondta, járhat nyugodtan gyógytornára, ha jól viseli. Ha nem tudja megszokni, akkor elég neki az otthoni torna is. Megnyugodtunk, bár én tényleg nem láttam nagy problémát nála. Amik voltak "tünetek", rövid időn belül elmúltak. Most ötvözöm az összes orvos által mutatott tornát és egyre kevésbé veszem észre, hogy baj lenne.
Sok minden indokolta volna a bajt (előző hozzászólásban leírtam), de szerencsére minden rendben!
Panny,
Helga levelét megkaptam, válaszolok is neki! Nekem is megvolt az első vizsgám munkatudományból, szerencsére sikerült, most tanulok szociológiára... persze a vizsgák mind egy héttel oltás után vannak, így az előzőre is leányálom volt tanulni...
A küldött anyagot még nem tudtam használni, de átnéztem és biztos hasznos lesz, ha már lesznek nekem is ezek a tantárgyak! Kérdés: a készségfejlesztő tréningen 1. év 1. félévében kaptatok vmilyen anyagot, nagy szükségem lenne rá, mert én azt a félévet levelezőre jártam és ott nem volt ilyen tantárgy, de ezt most itt be kell hoznom (persze szeptemberben!!!! amikor átjelentkeztem és még lett volna időm, akkor erről nem szóltak egy szót se). Nagyon jól jönne egy kis segítség, teljesen el vagyok havazva. Köszi!
Most ennyi fért bele az időmbe!
Puszi mindenkinek, sok sikert építkezéshez, vizsgához, stb...