Új privát üzeneted érkezett!

Szilbee
Én Andrisom 11.-én múlt 7 hónapos,de még se nem mászik,se nem ül.Õ is háto alvós baba volt amig meg nem tanult oldalra fordulni.Szerintem Levente nincs lelassulva.
Aluszékony? Te nem is tudod hány mama örülne,ha gyermeke kicsit többet aludna.Köztük én is.Andris napközben 3-4 alkalommal alszik 20-30 percet.Ha sétálunk és zötyög a popsi akkor talán van egy óra is.Szóval mi is a titkotok? Kép

Kép
flocika

Benci
Levente este 10-11 órát alszik, napközben meg 4-5 órát. Csak azért aggódom, mert legutóbb is kiderült,mikor napokon át csak aludt ébredés után meg állandóan nyűglődött kiedrült, hogy vérszegény. :-(
szilbee

Védőnő! Nekünk a 4. van! Az első velem együtt volt kismama, a 2. nyugdíjba ment, a 3. iskolai védőnő lett szeptembertől. Mondjuk itt Pakson tök rendesek a védőnők. Látogattak minket eleinte hetente 2-szer, aztán kéthetente és most havonta. Mindegyik nagyjából egyformán mondta a hozzátáplálást is. Ez gondolom a szerencsésebb eset.
Alvás: amióta tápit kap, csomószor felébred éjjel. Fogalmam sincs mitől. A Mildibé 2 rizsestől a hasa fájt. Most Beba 2+ -t kap, hát nem tudom. A Mildibé 2 natúr meg nem elég neki, hamar éhes lesz szegényke.
Amúgy arra is gondoltam, hogy kezd kicsit huncut lenni. Mindig bújik, kapaszkodik mostanában. Lehet, hogy éjjel is bújcizni akar? Én meg nem igazán szeretném elkényeztetni (azt megteszi helyettem Apa is!)!
PL.most éppen fél 11 óta alszik. Tehát a délutáni alvásnak lőttek. Úgyhogy megyünk sétálni. Az ebédje meg már kihűlt!

Rayo! Mindkét tápira rá van írva, hogy "ettől a baba nyugodtan fog aludni"! (mert kérdezted, mit jelent a nyudodt alvás-tápi).

bockbrigi

Hat biztos van osszefugges, ha kimutattak, hogy verszegeny, de azert a 15-16 ora szerintem teljesen jo...ennyit kellene aludni sztem egy csecsemonek...vagyishogy nem koros, persze, van, aki kevesebbel is kiegyensulyozott, kipihent baba, Benedeken viszont latszik, hogy nem eleg neki, megsem alszik tobbet...

benci

Még valami! Képzeljétek, múlt héten bementem a suliba, a főnök meg behívott az irodába és konkrétan rákérdezett, hogy visszamegyek-e szeptemberben dolgozni. Mert ugyebár ő azt gondolta, hogy bölcsibe adom a Milánt. Megnyugtattam, hogy eszem ágában sincs még legalább 1 évig visszamenni. Kicsit kiakadtam! Oldják meg a helyettesítésemet!

bockbrigi

Hrk

Ezt az ökopelust itt vettem Cegléden. Egy srác hozza Németországból. Most vettem először ilyet. Pesten a Herbaházban is van biopelus. Már nem emlékszem a nevére, de tuti nem ez volt.
Ez amit most vettem 1500ft-ba került és 44db van a csomagban. Egész jó, de ha sokáig van rajta átnedvesedik. Ezt úgy értem kívül is nedves lesz. Éjszakára mást használunk. Kiváncsi vagyok hogy tényleg lebomlik e. El fogom ásni a kerbenKép
Ja, és még a színe is más mint a normál pelusnak. Olyan szürkés, barnás.
Teszek róla képet.
Kép

Kép
A bal oldali a biopelus. A színét akartam megmutatni, de nem igazán látszik a különbség.

Szilbee
Én azt olvastam, hogy egy 9 hós babának 15-16 óra alvásra van szüksége naponta.
Hát az én fiam kb 11-12 órát alszik naponta. Nappal csak 10-20 perceket és a legkissebb pisszenésre is felébred, úgyhogy laposkúszásban kell közlekedni. Ezt persze nehéz megoldani egy 2 éves gyerekkel, aki meg szeret hangosan játszani.
Én is teszek képet Oliról.
Kép

Ana

üdv: Ana, Milán & Olivér

Kép
gyomberana

Ana,
köszi a pelusinfót, a pelenkafutár is ad el ilyet, asszem. Majd bepróbálkozom. Zalán is ilyen éberenalvós gyerek, volt, hogy a párásító bugyborékolására ébredt felKép

Zalán éjjel kb.10-12 órát alszik, délelőtt fél-1 órát, és délután is kb. 1 órát. Ha túl sokat játszott, és elfáradt, vagy nem volt meg a napi alvásmennyisége, akkor még szundít kédő délután, estefelé még egy fél órát.

Brigi,Kép
tőlem amikor az állásinterjún voltam, akkor megkérdezték, hogy ugye nem akarok mostanában gyereket...1 évre rá meg is fogant Zalán, mondjuk becsusszant kis szerelemgyerek, de így utólag soha jobbkorKép

pusza

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Benci
Én tartom magam annyira értelmes nőnek, hogy ne legyen rossz napom egy hülye kispicsa miatt...

Örülök, hogy tetszik a husikámKépKépKépKép
Haj szép, csak fésülni ne kellene...

Mi mindennap sétálunk...
Hetente 3 nap tartok órát, akkor be kell mennünk Salzburgba (busszal kb.20 perc, majd kb. 20 perc árosi közlekedés)
Bevásárlás is kicsit nehézkes, kb.1,5 km-re van a bolt...
A falusi életnek is vannak hátrányai...

Alvás: most 1-2 éjszakai ébredés van, egyébként alszik 22-7-ig. Most tartunk ott hogy a két nappali alvás sok, az egy viszont kevés... át kEll szervezni a napirendet...
Vendég

Azt viszont nem írtam meg (nem tudom miért nem), hogy korábban bizony csak 8 órát aludt (szerencsére éjszaka). Ahogy egyre "korosabb" lesz, egyre többet alszik és hát nekem ez a gyanús. Ezt meghazuttolva egyébként most is is dumál délutáni alvás helyett a kiságyban..:-))

Nekünk egyébként tök szuper védőnőnk van. Olyan aki a józan paraszti eszét használja, s attól függetlenül, hogy még nincs gyereke nagyon hasznos dolgokat mond (lévén ez a dolga).

Flocika!
Most hogy így elgondolkodom a dolgon, talán rá is jöttem a titok nyitjára. Levente vérszegénységre vasat kap, az pedig farkasétvágyat csinál. Lehet egész egyszerűen, hogy csak telipakolja a pocakot, ami után muszáj aludnia... :-)) Ilyen egyszerű lenne??

Gyomberana!
Te még szerencsés is vagy. Engem azért rúgtak ki a munkahelyemről, mert az igazgatónő kihallgatta egy magánbeszélgetésemet arról, hogy gyermeket akarunk mihamarabb vállalni (egészségügyi okokból kifolyóla) és ennek örömére "közölte" velem, ha ez továbbra is így gondolom évvégén kereshetek másik állást.... :-(
szilbee

<font color="ff0000">Nem tudom mennyire vagytok otthon a témában, de sehol sem találtam a babaneten ilyen témában írásokat,... de ha valaki esetled ismer olyan oldalakat ahol a távoktatási lehetőségekről írnak küldje már el nekem. Hálám örökké üldözni fogja.

A legközelebb hozzánk Szolnokon, a Szolnoki Főiskolán van felnőtt képzésen belül távoktatási lehetőség, de ott már elindult 1 hónapja az a képzés, ami engem is érdekelt volna. Sajna.

Előre is köszönöm!!!!!!!!!!</font>
silbee

Silbee

Az jutott eszembe, hogy Milcském is vashiányos volt. Én nem vettem észre, hogy többet aludt volna. Úgy derült ki, hogy egy baleset miatt bekerültünk a kórházba és néztek nála vérképet. Úgy emlékszem a gyerekorvos azt mondta, hogy ez élettani vérszegénység, mert kb 7 hónapos korunkra felhasználják a babák az egész vastartalékukat amit az anyukáktól kaptak. Még azt is mondta, hogy nem érti miért nem írnak fel a körzeti gyerekdokik autómatikusan vasat a 7 hót betöltött babáknak. Milcsi is kapott vasat. Ha jól emlékszem 1 éves koráig kapta a vasat.
Kérdeztem a gyerekorvost, hogy Olinak kell-e adnom, de azt mondta, ha nem indokolt akkor ne adjam neki.
Ezek a dokik mindig kettőt beszélnek.

Ana

Kép
gyomberana

<font color="ff0000">Ana!
Olyan sokáig?? Akkor Leventének is nagy esélye van rá, mert én is vérszegény voltam, így nem elképzelhetetlen, hogy örökölte... És cseppekben vagy injekcióban kellett pótolni a vasat???</font>
szilbee

Minyu,
Megvan a napernyőnk. Meg minden más vacakkal is felszerelkeztem, bevásárló háló és külön a tolókarra rögzíthető italtartó, mondjuk ha megszomjaznék. Jöhetnek a véget nem érő nyári séták! Most már csak nyarat kéne vennem valahol! Kép
Várjuk a napszemcsis fotót!

Ana,
Örülök, hogy Oli jól van, most szegény Milánka!

Betsy,
Saskia nagyon ari, látom jól lefoglalja magát. Meddig van el 2 db legóval, vagy duploval, vagy mi ez?

Benci,
Nóri este 9-től alszik a 11-es szopiig, de akkor szinte fel sem ébred, hanem egyből szunyál tovább és reggel 7-8-kor ébred, de csak 9-kor veszem ki az ágyból, addig ott eljátszadozik és általában akkor gyártja a kakát is szép csendben. Kép Tehát éjjel alszik 10-11 órát, délelőtt jó esetben 1-et és délután meg még 2-t, az kb. 13-14 óra.
Ja és mi minden nap sétálunk, szerintem én fordulnék be, ha nem mennénk.

Floci,
Holnap megyek! Lehet, hogy szomszéd lány is jönne velünk 3 hós kisfiúval, ha úgy jön ki nekik az alvás. Vannak cuccok ilyen paraméterekre is?

Na megyek, úrnőm ébredezik...

KépKép
KépKép
jdora

Silbee

Én is vérszegény voltam/vagyok. Milcsi cseppeket kapott. Amúgy Õ nem kapta sokáig, mert 10 hónapos volt mikor kiderült hogy vashiányos. Ja, Maltofert kapott.

Ana

Kép
gyomberana

Lányok!

Ti voltatok a babákkal csípőszűrésen?
Azért kérdezem, mert minket nem küldött el a gyerekdoki és úgy emlékszem Milcsivel voltunk kétszer is. Egyszer 3 hónaposan, utána meg kontrolon 4 hósan. Nem volt külön ok. Azt mondták kötelező. Akkor most már nem kötelező? Vagy csak elfelejtett elküldeni minket a doki?

Ana

Kép
gyomberana

Én úgy tudom kötelező, mi voltunk 3 és 4 hósan.

KépKép
KépKép
jdora

Ana,

szerintem most is kotelezo, mi 6 hetesen voltunk, aztan 4 honaposan kontrollon...

benci

Dóra,
hol vettél kiegészítőket a babakocsihoz? Milyen babakocsitok van?

Ana,
mi is voltunk csípőszűrésen, de csak a 4 hósan, mert akkorra kaptunk időpontot. vmi olyasmira emlékszem, hogy majd még egyszer, 1 éves kora körül is el kell vinni őket.

Mi megkaptuk a sinlac-ot, és úgy tűnik Zalán szereti!!! nagyon finom amúgy, gyümölccsel csináltam meg neki uzsonnára. Persze nagy mennyiséget ebből sem eszik, de nem is akarom, hiszen cicire teszem előtte.
Annamari! Még egyszer nagyon köszönöm!!!! És nagyon szépek a fiúk!!!! KépKépKép

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Sziasztok!
Csipőszűrésen mi is 2x voltunk, 3,ill.4hónaposan.

Alvás: Regi ma reggelig 10órát aludt, aztán délelőtt 1órát, ebéd után 2óra és 10percet, most szintén alszik már 3/4órája... Szerintem ez normális! Kell, hogy a kis idegrendszere feldolgozza az élményeket! Bár azt mondják, az is normális, ha alig alszikKépKépKép

Gyomberana! Én még soha nem láttam ökopelust! Tök jó!!!Kép

Kép
rayo

Ezt most kaptam, hátha hasznát tudjátok venni!Kép

Ételek hatása a székletre:

Gyümölcsök

Hipp gyümölcsök(3 hónaptól)

Kép
rayo

Rayo
Nekem Levente ma délelőtt 2 délután 3 órát aludt. Kép Így majdnem napnyugtakor indultunk el sétálni, pedig háromkor szoktunk. Majd lefagytak a csülkeink, de hát levegőzni meg muszáj.

Egyébként nekünk nem kellett menni egyszer sem csípőszűrésre. Még csak meg sem említették, hogy szokott ilyen is lenni.
szilbee

Sziasztok

Hű, sejtettem én hogy kezd meghülyülni a dokink. Pedig gyerekkoromban imádtam. Nekem is Õ volt a gyerekorvosom. Tuti elfelejtett minket szűrésre küldeni.

Képzeljétek el egyik barátném néhány napja azt vette észre, hogy a kisfia nem hall rendesen. Hát teljesen kikészült. Elvitte a fülészetre, ott mondták neki, hogy heveny középfülgyulladása van a gyerkőcnek mindkét fülén. Rögtön műteni kell. Az orrmandulákat ki kell venni a gyerek hallása érdekéban. Hát mit mondjak K.O. volt a csaj. Ma voltak röntgenen ahol megállapították, hogy az arcüreg is tele van trutyival. Azt is le kell szívni. Ezután elvitte egy másik dokihoz magánrendelésre. Ez a doki meg azt mondta, hogy még nem kell műteni. Írt neki gyógyszer...stb. A legjobb az egészben az, hogy nem kért pénzt!!!! Hát még ilyen orvosok is vannak. Teljesen meg vagyok döbbenve.

Ana

Kép
gyomberana

A körtét tényleg lehet már adni 7 hónaposan? Ez jó hír!! Körülöttem mindenki azt mondja, hogy várjak még vele mert "megfogja" a hasát a picinek.
szilbee

Szilbee,
add a körtét nyugodtan, esetleg pukizni fog kicsit tőleKép

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Ok!

Köszi! Kép
szilbee

Sziasztok!
Milyen pörgős lett a topik,végre.Kép
Ma vendégünk volt egy csini kisasszony személyében.A két babó között 2 nap van.
Na, ki ismeri fel a kis topikbabát Andrisom mellett?

Kép

Örülök hogy megismerhettünk személyesen is,máskor kicsit tovább maradjatok. Kép

Minyu!
A napszemcsi árát beadtam a virágboltba,várnak.

Ana!
Igen,ritkaság az ilyen doki.Amikor Andris megszületett és kijött a háziorvosunk ő sem fogadott el semmit.Ez így van előírva,így kell csinálniuk.Aztán kiváncsi vagyok,ha lázas betegség miatt most hívnám akkor is tenne e.

Hrk,Szilbee!
Körte? Az jó hír már én is kacérkodtam vele,de mivel apró magvas nem mertem neki adni.Frutapurában viszont már ettünk és az nagyon izlett neki.

A tömjük meg a pocit és alvás talán működni fog.
Ma ebédre cici után Kép még bevágott egy üveg főzeléket és beraktam az ágyba csendes pihenőzni.Egy kicsit még dumálgatott aztán elaludt.Most mentem be,hogy betakarjam.Az én drágám elalvás elött jól megrakta a pelust és most édesdeden alszik a kakiban. Kép De alszik!!!!! Kiváncsi vagyok mennyit?

Kép
flocika

Floci Kép
Jajaj, elfelejtettem irni tegnap, hogy nem volt idönk (meg igazából kedvem a nagy dugó után) bemenni, a talim Újpesten meg ugrott, igy majd hétfön.
Szerintem a körte nem számit aprómagvasnak. Aprómagvasnak a málnát, epret, kivit nevezik, nem?

Ana Kép
Juj, ez a fülészetes dolog tényleg nem tul jó.

Ma tök jót sétáltunk, igaz, borodngósra áll, de itt Inárcson tök kellemes az idö.

Pusz, majd még irok

Kép
Kép
Kép
minyu

40 perc,ennyi volt a csicsika Kép

Kép
flocika

szerintem sem aprómagvas a körte. a védőnőm szerint meg már 6 hótól adható a kiwi is...

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Floci,
Bocsi, de ha már itt vagyok, lelövöm a poént: MI VAGYUNK! Még egyszer köszi a szíveslátást és a lehetőséget, nagyon örülök a ruciknak! Tényleg nagyon klasszak. Halljátok, csajok?! Kép

Minyu,
Lassan-lassan jönnek a napszemcsis fotók? Kép

Hrk,
Casualplay T5 kocsink van, három nagy kerekű, nagyon sportos. Kellett a terep miatt, nem is itthon, inkább Szentendrén, telken, ahol nagyon sokat leszünk nyáron. Alig várom. De visszatérve a Brendonban vettük a kocsit, de semmilyen tartozékot nem tartanak hozzá, már a kocsit sem lehet kapni. A Kikában vettem tél elején tök jó bundazsákot. Nem hiszed el, de uazt az esernyőt a Br-ban 5e-ért adják, amit most a Kikában 3-ért vettem. Ott vettem a többi kiegészítőt is. Az a Sinlac tényleg finom lehet! Kép

Rayo,
Köszönjük, nagyon alapos voltál! Kép

Ana,
Szegény barátnőd, én is kikészültem volna. Ez annyira gáz, hogy minden doki mást mond. Kell műteni, nem kell. Aztán szegény anyuka döntsön, pedig nem ő meresztette a s.ggét az orvosin! Kép

Nóri 1 órája nyomja a két órás csicsikát... Csak így tovább! Ezt várja a vezetőség! Kép

KépKép
KépKép
jdora

A körtét 5 hótól adom a babának, banánnal és almával vegyítve.
Kivi? Csak AZ eperrel együtt merném adni, mondjuk 1 éves kor után. Ez a kettő igazán az aprómagvas!
Hál' Istennek, volt 1 nyugodt éjszakánk. Igaz 5-kor felkelt, megetettem és aludt tovább 7-ig.
A védőnő pont tegnap volt itt -éppen emlegettem- és szerinte adjak neki este is főzit, de husi nélkül. Hát én még nem igazán gondoltam erre. Maradok a tápinál egyelőre.

Ti beadatjátok a vírusos agyvelő- vagy agyhártya (nem is tudom melyik) elleni szurit? Az elsőt 9 hósan , a másikat 1 évesen kell adatni. Én ezt kihagytam, mivel nem kötelező, és igazából nem is tudom mikor teszek jót? Remélem nem lesz semmi baja a babócának!

bockbrigi

Brigi
Én az ilyen alternatív védőoltásokat is beadatok a lányomnak... valahogy úgy gondolom, egy súlyos betegséget jobb megelőzni...

Flocika, Dóra
Lagzi is lesz?Kép Kép
Vendég

Rayo,
tényleg, elfelejtettem írni, hogy köszi a hozzátápis anyagotKép

Brigi,
Én már beadattam neki, 2-szer kellett.
Az én védőnőm is azt mondta, hogy adjak este főzeléket, akkor majd alszik. Nem adok.Kép

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Betsy!
Ilyen "öreg" nővel Kép Az én menyem még csak pajzán gondolat.De aztán sose lehet tudni Kép

Brigi!
Nekem azt mondta a dokinénink,hogy ha betöltötte az egy évet elég egy szuri,nem kell ismételni.Mi majd akkor kapjuk meg.Én beadattam a nagyoknak is.Biztos ami biztos,egy plusz szurin már ne múljon.

Dóri!
Nem szép dolog lelőni a poént!!
Örülök,hogy sikerrel járt a ruci mazsolázásod,majd szólok ha jönnek újak.
Vezetőség! Kép Legyen szíves Andrissal is közölni,hogy a 40perc nem elég kiadós alvás.Legalább is anyukának Kép Kép

Hrk!
Nem működik az esti főzelék,nem alszik.A tejben sokkal több a kalória mégis felkelnek Kép

Kép
flocika

Kép

Kép
flocika

Flocika
Küld el hozzám Andrist... Sasa délután legalább 2 órát alszik (igaz, egy vén banyaKépKép)... megtanítjuk ezt Andrisnak is...Kép
Vendég

Dóra Kép
Az igért kép (melynek alcime: Nekem beszélsz, Kiscsávó???) :
Kép
(holnap igyekszek vigyorgósat is csinálni, mert úgy még viccesebben néz ki)

Hja, ma meg konyhatündérkedtem. borsós-virslis vacsit csináltamZuramnak, meg palacsintát is sütöttem Kép

Nana, csajok, látom, többen keritönönek álltak Kép

Megyek Kép
pusz

Kép
Kép
Kép
minyu

Minyu,
nagggyon kemény a kispasiKép
És nem zavarja, hogy a fején van valami?

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Minyu! Hát ez nagyon menő! Jaj a kiscsajoknak!

A szuri miatt gondolkodóba estem. Hát még agyalok rajta. Főleg, ha van ilyen megoldás is, amit Flocika írt!

bockbrigi

Sziasztok!

Rayo!

Köszi ezt a táblit!!! Nagy segítség!

Csongi csak most (8 és fél hósan ) kezdett el igazán enni. És a körte a kedvence (friss, nem üveges). Ebből evett a legtöbbet, meg Hippes sütőtököt almával és krumplival, keveset a Hippes finomfőzelékből. Ne tudjátok meg milyen lett a kaki! Úgy szenvedett, nyögött, sírt, erőlködött közben, mint én vajúdáskor!!! Aztán kijött egy pár gubics, diónyi, száraz, kemény Kép Kép Kép.
Asszem ebben a körte volt a fő ludas. Le is álltam a kajcsikkal, míg újra rendeződik a dolog, aztán komolyabb koncepció kell az étrendjéhez ezután.

Jó, hogy múltkor felvetettétek a keresztelő témát, akkor jöttem rá, hogy idén Húsvét vasárnap lesz Csongor napja. Meg is szerveztem a keresztelőt erre a napra, ennél szebb névnapja nem is lehetne!! Kép Kép

Üdv:Mariann

Mariann
Kép
kmarian

Kép

Tényleg tök pergős lett ez a topik.
A tegnapi nappal ellentétben Levente baba ma alig aludt. Bizonyára valami front jön. Egyenlőre úgy tünik, hogy meleg a frontra érzékenyebb.

Minyu!
Nagyon vagány a kis srác? Mennyi idős????

Örülök, hogy mások is a HIPP-es kajcsikat helyezik előtérbe. Az apósomat úgy kellett meggyőznöm, hogy a cukrozott más termékek nem hasznosak a picinek egy kicsit sem... (pl.: Kecskeméti-Pedig azt is a HIPP forgalmazza.)
szilbee

A táblit valamiért nem küldte el Kép

Szilbee Kép
10 hónapos Nándor koma Kép
Én monduk adok Nándinak Kkeméti kaját is és Univert is, Hippet csak akkor, ha akcios. Kép Bár az áfonyás alma nagy kedvenc, és a Mildié nem olyan jó, az már túl édes, igy abból akkor is veszünk, ha nem akcios. Ja, egyébként üveges kajcsit csak akkor eszik, ha utazunk (Pest vagy nagyszülök) Itthon fözöcskézek neki.

Mariann Kép
De jó, hogy újra itt. És ez a névnapos-keresztelös-húsvét tényleg szuperül jön ki!!!

Hrk Kép
Eleinte kicsit kapkodta a fejét, hogy mi a túrót raktam rá, de mostmár egész jól birja, remélem, nyárra teljesen megszokja. Sógornömék kislánya eleinte abszolút nem viselte el magán, aztán nyáron már mindig kérte a napszemcsit Kép

Na, akkor ujra tábla, hátha most. Van még elmaradásom vkivel szemben???

Kép

Kép
Kép
Kép
minyu

Kry

Bettinek boldog szülinapotKépKépKép

Minyu
Nagyon vagány....

Szilbee
Aranyos a vigyorka...
Vendég

Húha, cirka 1 órája csak olvasok...
Anna belázasodott, két napja nem tudtuk levinni neki aztán dokinéni szurit adott azóta láz nincs, de jókedve se nagyon... Legyen már tavasz, hogy kimúljon ez a sok baci!!! Nálunk ráadás bárányhimlő és influenza járvány is tombol.
Csípőszűrésen mi is voltunk, nekünk is azt mondták, kötelező.
Agyhártyagyulladás elleni oltást én tuti beadatom, mert mi sokat szoktunk kirándulni és kullancsos területen lakunk.
Alvás téren katasztrófális a helyzet, pedig nem oly régen épp az ellenkezője volt. Napközben csak akkor nevezhető alvásnak a dolog, ha sétálni megyünk (akár 1,5-2 óra), itthon 20 perc max, de az sem mindig jön össze. Ebből kifolyólag mi minden nap szorgalmasan sétálunk 2 órát (mínusz 20 fokban isteni volt!).Éjjel 9-10 órát alszik, bár most, hogy beteg szegénykém sokszor felsír.
Minyu
Nagyon tuti a szemcsi, jó tudni, hogy megszokta, Anna mindig leszereli magáról. Én szemét, kihasználtam a lázból fakadó bágyadtságát és közben többször ráadtam, hogy szokja.
Most mennem kell, ideje megküzdeni a nappali 20 perces alvásért...

Kép
smici_robi

Azért dobok egy képet
Kép

Kép
smici_robi

Sziasztok!
Örülök, hogy segített a hozzátápis anyag!
Nagyon vagányak ezek a szemcsis képek!!!

Én is teszek fel egy ücsörgőset!

Kép

Kép
rayo

Floci,
Az "öreg" nőt KIKKKÉREM magunknak! Kép Kép

Oltás: nekem is azt mondta a drnő, hogy ha egy éves kor után adjuk, akkor csak 1 szuri, úgyhogy mi is kivárjuk.

Minyu,
Haláli ez a kép, az a flegma fej, nagggyon komoly! Kép

Mariann,
Ezt a bogyó-tojó-nyomó kakilást mi is megjártuk egyszer, nem akarom részletezni, de én még hőmérővel kapirgáltam is közben... Most több rostot kap (Minyu tanácsára, Õ a rost-szakértő), a gyümibe keverek és így normalizálódott a dolog. Nagyon jól jön ki Nektek a keresztelő, Nórinak Dec.26-án volt, abszolút karácsonyi hangulatban, az sem volt rossz! Kép

Szilbee,
Levente nagyon ari, látom, felvette az anyamegintengemfotóz mosolyát. Kép
Hippet nyomjuk mi is, a husisakat még nem kezdtük. Nr.1 a spenót-burgonya. Az összes többit is falja ezerrel, egyszer próbáltam Kecskemétit, a pari-krumplit, nagy nehezen belelapátoltam, de alig nyitotta a száját érte. Pedig azt más babuk imádják. Remélem a husisakkal nem lesz válogatós.

Tényleg, azoknál, akik már husis üvegeset esznek: mi a kedvenc?

Smici,
Annán is nagyon csini a szemüveg! Kép
Tényleg csajok, kell a napszemcsi, vagy csak divatozunk? Kép Ha még nem jár, a babakocsiban a napernyő levédi rendesen, nem? Ez csak akkor kell, ha már össze-vissza kavirnyál mellettem sétánál?

Rayo,
Ücsörgős kép is nagyon ari! Kép

Kedvet kaptam, teszek fel a klarinétost és egy furulyást! Kép

Kép Kép

KépKép
KépKép
jdora

Csajok,
most olvasom az őszis lányoknál, hogy vásároltak a H&M-ben. Le vagyok maradva, hol nyitottak?

KépKép
KépKép
jdora

Ezt a cikket is találtam:

8. hónapban nem akar hason feküdni. Pár percig megül, de ha megmozdítja a fejét vagy utána nyúl valaminek, eldől. Oda-vissza gurul, kúszni kezd, négykézláb állva előre-hátra hintázik (kutyázik). Körbe forog, szemével követi a mozgó tárgyakat, örömét hangadással fejezi ki. A bútorokba kapaszkodva feláll, de leülni még nem tud.

A látása tovább javul, a közeli és távolabbi személyeket, tárgyakat is észreveszi, felismeri. Kicsi tárgyakra is ügyesen fókuszál. A képernyőt is látja, a mozgás lekötheti, de nagyon egészségtelen a TV-nézés (későbbi korban is!), ezért úgy kell elhelyezni a kiságyát, hogy este se zavarja a nyugalmát a képernyő. Legjobb persze a külön szoba vagy más elfoglaltság, ha mindenképpen ugyanabban a szobában lakik a tévéző szülőkkel a gyermek.

A játékokat már két ujjával fogja meg. Apró dolgokat is ügyesen a mutató- és hüvelykujja közé fog, figyeli őket, játszik velük, de sajnos rögtön a szájába is veszi, ajakkal is tapintja azokat. Ezért nem szabad apró dolgokat a közelében tartani (pénzt, kavicsot, LEGO-kockát), csak olyan nagyságú játékokat kell a kezébe, keze ügyébe rakni, amelyek nagyságuk miatt nem tömhetők a szájba - pl. a kislabda, lemosható játék, csörgő, rágóka -; ezeket persze szájába veheti. Ügyesen magához húzza a mozgatható játékokat (autó, kocsi, stb.). Kaphat papírt, ceruzát, az ölünkben ülve irkálgathat, próbálja a ceruzát tartani. Nagyon jó játék lehet a "közös" bevásárlás, főzés, az etetőszékben jól érezi magát. Legyen minél többet a munkavégzés helyén, és mindig mindenről tájékoztassuk. Nagyon szereti a színes kendővel a "kukucskázást", a "hol a baba, hol az anya, hol a játék" keresgélést, és hangosan kacag, ha sikeres benne.

Nagyon élvezi, ha magasból leejtheti a tárgyakat.

Az ujjával mutatja a tárgyakat, embereket, egyre jobban ki tudja fejezni, hogy mit szeretne. Hangját egyre nagyobb hangerőn próbálgatja. Azt is tudja, hogy mit jelent a "nem", és rázza a fejét. Két szótagú szavakat formálhat, de ezek még nem igazi szavak.

Három-négy etetéssel is beéri naponta, segítséggel bögréből iszik, elfordítja a fejét, ha már nem kér többet. Ha szopik, akkor is fontos a főzelék feltétekkel, ami lehet hús, hetente egyszer máj, sajt, túró is, akár két alkalommal is.

11-13 órás éjszakai és 2-3 órás nappali alvásigénye van.

Ha nem húzza föl magát állásba, nem tarja súlyát, ha nem fog meg tárgyakat, nem figyel rájuk, mindenképpen jelezzük ezt a gyermekorvosnak. Ha hangra, kérdésre nem reagál, a suttogó vagy halk beszédre nem fordul oda, hallásvizsgálat javasolt. Bármely apró dolog (pénz, gomb, kavics, gombelem) lenyelésénél azonnal orvoshoz, ügyeletes kórházba kell vinni.

Kép
rayo

Minyu!

Mi még újoncok vagyunk így, lemaradtunk, de küldön az adatokat emilen. Kép
szilbee

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?