Sziasztok
Látom, beindult a topik
Mea
Bocsi, hogy nem válaszoltam
Igen, én is lebetegedtem, harmadjára, de már jobban vagyok, már csak taknyos vagyok
Talponlevésben pedig nincs más választásom, Apucink dolgozik, anyukám pedig egyrészt beteg, ő is rendesen meg van fázva, meghát emellett mindennap dolgozik, anyósomék pedig ezidáig nyaralni voltak (Tunéziában, szegények
), de most ők is betegek. Így nincs mese, egyedül kell csinálnom.
Vanda
Én is teljesen átérzem a helyzetedet. Kristóf is rászokott a reggel 6 körüli ébredésre, nappal pedig változatlanul 20-30 perceket alszik, de a hét elején volt, hogy csak 5 percet. És egész nap pörög. Még nézni is fárasztó, hogy mennyi energiája van.
Akiknek nappal alszik 1-2 órát a gyerekük, netán még ha délelőtt és délután is alszik ennyit, azok tuti el se tudják képzelni, mennyire jó dolguk van.
Nálunk a múltkoriban történt olyan csoda, hogy 2-3 héten keresztül minden délután, ebéd után aludt másfél-2 órát, volt, hogy 2 és felet is. Hát tiszta hawaii volt
El tudtam vona viselni hosszabb távon is, de sajna csak ízelítőt kaptam belőle és azóta már visszaálltunk a szinte semmi alvásra.
Azt utálom a legjobban, hogy egyik percben még alszom, mint a bunda, aztán a következő pillanatban a fejemnél a bébiőrző elkezd üvölteni, ugrok ki az ágyból, futás át Kristófért a másik szobába, mert olyan ordítva ébred, hogy a könnyei is potyognak, utána átviszem a mi ágyunkba, betakargatom, hátha lustizik még velem egyet, de semmi esély rá, tök naiv vagyok, 2 perccel ébredés után már mászik át a fejemen röhögve. Ez már szinte fáj.
De mindig optimista vagyok, gondolom, sebaj, felkelünk, hátha majd délben nagyot alszik és akkor majd én is pihizek. Aztán eljön a dél és kiszúrja a szemem 20 perc alvással...
Edina
Nagyon édi Vikike
Hogyhogy nektek nem írják fel a tápit? 1 éves korig a gyerekorvosnak receptre fel kell írnia, ha pedig hipoallergén tápit kaptok, és a családban bizonyítottan van allergiás, akkor még 1 éves kor után is jár receptre a HA tápi.
Én még Kristóf 1 éves kora előtt 2 nappal felírattam 3 dobozzal, hogy bespájzoljak jó előre.
Mióta elfogyott, azóta mi a rizses Mildibé 3 babatejet használjuk, gondolom a gyümölcsös változata is hasonló, szerintem az nem baj, hogy sűrű, gondolom ettől még laktatóbb.
Mi kóstoltuk még a Humana 3-at is, ez almás babatej.
A Beba-nak is van most egy új változata, a Beba Aktív, ha jól emlékszem a nevére.
De a Beba 2+ -ot is használhatjátok, (ez még ízesített is valamivel), mert az úgy tudom 7 hónapos kortól bármeddig adható.
Én a DM-ben vagy a Rossmann-ban szoktam nézegetni őket, millió fajta van belőlük, szerintem mindegyik jó, nagy különbségek nincsenek köztük. Csak drágák.
Szerintem kóstolgassátok végig, aztán meglátjátok, melyik válik be.
De mondom, 1 éves korig fel kell írni a tápit!
Járás miatt ne aggódj! Minden gyerek máskor kezdi el. Én sok olyan gyereket ismerek, aki már 10 hónaposan önállóan járt, Kristóf viszont 1 héttel múlt 1 éves, amikor az első önálló lépéseit megtette. Nem sürgettük, csupán annyit csináltunk, hogy ha állt megkapaszkodva mondjuk az ágy szélébe, akkor biztattuk, hogy jöjjön oda hozzánk. Lépett egyet-kettőt, aztán a nyakunkba borult. Aztán egyre bátrabb lett, már párszor magától is megindult, ez volt a legveszélyesebb korszak, mert ekkor még hatalmasakat esett, dőlt, mint a fa jobbra-balra. Aztán egyre többet és többet lépegetett, persze még hetekig jókorákat esett.
Kb. 13-13 és fél hónapos kora óta megy biztonsággal egyedül, mostanra már esni is megtanult, már az utcán, cipőben is szépen sétál
Rólunk:
Úgy néz ki, már alakul Kristóf, legalábbis tegnapig így gondoltam, de mára elbizonytalanodtam, mert ma délelőtt megint köhécselt egyet-kettőt, meg a nózijából is dől a takony. Remélem ez nem az 5.betegség kezdete.
Holnap délelőtt megyünk vele a gégészetre, kíváncsi vagyok, mit mondanak.
Meg szerintem jönnek a rágófogai. Dokinéni is mondta a múltkor, hogy fogzik a drága, ettől is lehet legyengülve az immunrendszere, és mostanra tényleg hipernyűgi is a srác, éjszaka 2-szer sírt fel, délelőtt addig hisztizett, míg be nem kentem Dentinox-szal az ínyét, ebédkor az etetőszékben ordított, se enni, se inni nem akart, csak sírt keservesen, így már kínomban adtam neki Panadolt, ettől most lenyugodott és nekiállt szekrényt rámolni, ezért is tudtam most ilyen sokat írni, de már megúnta, itt csüng a lábamon, úgyhogy lassan be is fejezem.
Babus