Az a helyzet, h az első gyereknél fogadott orvosom volot, akinek szépen perkáéltam a terhesgond. alatt (magánredelő), aztán tojt bejönni a szülésre. Na akkor jöttem rá, h ügyeletesnél is lehet szülni. ÉS ahogy nemrég egy barátnőm megjegyezte: az ügyeletes orvos az mindig vkinek a fogadott orvosa. Vagyisa azokban is megbízik vki. Megugye a fogadott orvos esetleg éjjel félkómásan, kialvcatlanul jön be, hát kell az nekem, h eltoljon vmit?
Hálapénzt én adtam a szülések után az ügyeletesnek, de messze nem annyit, amennyit az ember egy fogadott rovsonak ad. És ennek ellenére kedvesek, rendesek voltak (pedig találkoztunk utána még párszor
). Nem hiszem 1ébként, h ha vki nem ad, az kicsinyesség lenne. Lehet, h csak vörös posztó a szemében a hálapénz-rendszer.
Ami mindenhol máshol tök ismeretlen. Ny-Eu-ban csak ámulnak, amikor hallanak erről a magyar sajátosságról...
Az meg a másik, h miért _kellene (illene)_ adni a programozott császárért? Azért, mert tudja előre??
Na mindegy, én nem akarok vitatkozni, arra ott a hálapénzes topik
. Csak hát a magam 3-szori tapasztalata azt mondatja velem, h nagyon jól emgvan az ember váalszotott orvos nélkül is (főleg, h rájuk is mennyit kell várni
), és az ügyeletes orvos ugyanúgy fog vigyázni ott a műtőasztal mellet,t mintha a fogadott orvosom lenne.