Új privát üzeneted érkezett!

Monyoka

SajnálomKép...

Anyapoc

anyapoc

Monyó,
sajnálom Kép hogy megjött, meg azt is, amilyen állapotok vannak ott az eü. területen...Kép
remélem a magándoki bejön!

Ehhez a PCO-anovuláció-hormonok stb dologhoz most nem szólok, mindenhez én se érthetek! Kép

Csakegy,
pé-ig cicka, utána palást!
egyszer bemásoltam ide két teakeveréket, de most ahhoz nagyon vissza kéne keresni...

Kamilla,
gratula a cicikhez, hátha nem(csak)a palástfű! Kép ciklusunkat ismerve ha két nem múlva semmi, akkor...!!! Kép

angel37

Ja... a palástfű nálam semmibe se kavart be eddig (cicik sb.) úgyhogy hajráKép))))

(Angel: ha nincs PÉ akkor végig cickafark? A palástfű nekem azért szinpi mert állítólag megerősíti a méhet)
csakegysokadnick

na megvan! egy természetgyógyászatos újságban találtam egyszer, és beírtam valakinek:

A cickafark ösztrogén aktivitású női hormonhoz hasomló anyagot tartalmaz. Az ún. behangoló teát csakis mens. ciklussal összhangban szabad alkalmazni, 2 lépésben.
1.)200g cickafarkvirág, 50g komló, 50g édeskömény keverékéből 1 evőkanálnyit 2,5 dl vízben forrásba hozunk, 15 perc lúgozódás után leszűrjük. Naponta 2x. Ezt isszuk a mensi. befejeződést követő első naptól 14-15 napon keresztül.
2.) 16. naptól mensi jelentkezéséig progeszteron hatással rendelkező gyógynöv. teát iszunk, ami nem tartalmaz cickát!!! 50g apróbojtorján, 150g palástfű, 100g rozmaring keverékből ez előbbi módon.
Mindezt addig, míg be nem áll a rendszertelen ciklus. Ha nem mensi végét követő első naptól használjuk, hormonzavart okoz! Petefészek gyull. esetén megengedett palástfűvel kombinálva. Daganatos nőknek ellenjavallt.
Fogyasztása sötétbarnára színezi a vizeletet, túlérzékenység esetén allergiát, hasmenést okozhat. Az ajánlott adagot ne lépjük túl.

angel37

Helló lányok!

Most telefonáltam a dokinőnek, hogy akkor pénteken 12. cn-en mennék tüsző nézdegélésre. NA hát erre meg közlik( annyira tudtam, tudtam, hogy ez lesz), hogy elutazott és csak 20-án jön haza. Há'menten agyérgörcsöt kapok.
Most járhatok utána, hogy ki kukkantana be mégis.

Kamilla!
Akkor nem mondok semmit, kivárunk...Kép

Anyapoc!
Azért jó lenne már tudni mi a probléma, de félek is tőle. Mindegy program van nem unatkozom.

j.
Vendég

Angel: nálam a palástfű nem okozott hormonzavart asszem... mert megjött tőle... amióta pedig nem iszom, nem akar megjönni sem...

Azért ha jól értelmeztem a 14-15. nap az kifejezetten a peteérést jelenti egy normális ciklus esetében... nem? Mert ez az a pont ami még mindig nem tiszta... tehát ha nincs peteérés akkor is játszuk azt, mintha lenne és igyak az annak megfelelő teát?

Bocsi az okoskodásért, de ezt én még mindig nem értemKép (és hát nálam eleve nem lehet normál ciklussal számolni sajna)
csakegysokadnick

Anyapoc
Az újabb elméleted nem rossz!Kép Bár a ciszták megemelik a tesztoszteron szintet,ami ovuláció gátló.
Az nem lehet,hogy igazából a ciklus elején el sem indul semmi,mert nincs elég FSH?
Igazából csak találgatok.Nem tudom!

Csakegy
Hmm.Nálam meg szülés után kezdődött!Kép
Találtam magamnak egy jó kis betegséget:Seehan szindróma néven.Csak pár szót jegyzeteltem róla(gondolom a csudát sem érdekelte akkor),de most utánnanézek.Kép

Angyal
Már hiányoltalak!munkát félre,és tessék netezniKép

Junko
Háááát,én meg nem hívtam fel a dokit UH ügyben!Azt hiszem holnap bekérezkedek egy belső nézelődésre.
Nálatok csak a doki tud megnézni?Nincs szonográfus?

Kamilla
Nagyon szép a görbéd!!!!!KépKépTetszik!!!!!!

KépKép

KépKép
okr

Anyapoc
Az újabb elméleted nem rossz!Kép Bár a ciszták megemelik a tesztoszteron szintet,ami ovuláció gátló.
Az nem lehet,hogy igazából a ciklus elején el sem indul semmi,mert nincs elég FSH?
Igazából csak találgatok.Nem tudom!

Csakegy
Hmm.Nálam meg szülés után kezdődött!Kép
Találtam magamnak egy jó kis betegséget:Seehan szindróma néven.Csak pár szót jegyzeteltem róla(gondolom a csudát sem érdekelte akkor),de most utánnanézek.Kép

Angyal
Már hiányoltalak!munkát félre,és tessék netezniKép

Junko
Háááát,én meg nem hívtam fel a dokit UH ügyben!Azt hiszem holnap bekérezkedek egy belső nézelődésre.
Nálatok csak a doki tud megnézni?Nincs szonográfus?

Kamilla
Nagyon szép a görbéd!!!!!KépKépTetszik!!!!!!

KépKép

KépKép
okr

sziasztok lányok!

Este rakok fel táblát, csak most mincs időm átírni, bocsi!

Puszi mindenkinek!

Livi

Gergő (13), Nándi (6),Nóci(ca) (4)
bali78

SZia Kriszta! Kép Kép
Látod, már itt is vagyok! Kép Mizújs?

Junko,
engem megütött volna a guta! Kép
remélem találsz dokit, aki megUH-z!

Csakegy,
nem kell követni a cikket! Kép bemásoltam, mert egyszer találtam egy ilyet, és hátha valaki lát benne vmi használhatót!
Egyébként én úgy értelmezem, hogy a 14-15. naptól (m. végétől írja!) kezdve kell teát váltani, ha van pé, ha nincs. A cikk sem szabályos ciklusról beszél, mert ott nem is lenne sok értelme a behangolásnak.

angel37

Angyal
Szuper,hogy itt is vagy!Kép
Voltam ma fényképeszkedni,természetesen Adával.Nos ,ilyen gyorsfotót sem csináltak még.Kicsit féltem,hogy majd a fenekem fog látszódni,nem a fejem,mert elindultam a szék felé,és már kattant is vakuKépKépKépmindezek ellenére elég tűrhető,bár a hajam kissé kócos rajtaKép

KépKép

KépKép
okr

Okr: metformin?

Én mostanában teljesen agyon vagyok csapva miatta... és néha megint émelygek... de csak néha... fene érti ezt...
csakegysokadnick

Kriszta,
be tudod szkennelni?

Basszus, most látom, hogy a hsz-ed 14:50-es... ehhez képest csak most jelent meg (legalábbis nálam) Kép

angel37

Angyal
Sajnos nem tudok szkennelni!Kép
A babanet elég lassú ma.Alig lehet elküldeni az irományt.

Csakegy
Jelenleg semmi mellékhatás.Na,de én csak 2x500 mg-ot szedek,te meg ha jól emlékszem 3x850 mg-ot.Ez azért sokat számít.

KépKép

KépKép
okr

Okr: 2*750-et szedek csak... az nem sokkal több, mint a 2*500... ami fura, hogy sokáig semmi mellékhatása sem volt... aztán vagy 2 hete folyamatosan hulla vagyok, tök mindegy, mennyit alszok... (szerencsére émelygés csak naponta 1-2 alkalommal max. 5 percig, csak azt hittem már annak is vége)

Na mindegy... majd csak elmúlikKép

(Ui: ma előjött néhány ragyám Kép )
csakegysokadnick

Csakegy
ÁÁÁÁ,nekem a ragyáim el sem múltakKépIgaz,amikor 5 mg bromot szedtem,nagyban javult a helyzet.
Rosszul emlékeztem a gyógyi adagodra ezekszerint.Lehet,legyengültél egy kicsit,azért érzed a mellékhatásokat újra.

KépKép

KépKép
okr

Okr: aha... nekem azonnal elkezdtek eltűnni a ragyák... már a kecskerutateától ... ezért nem is értem, hogy a PÉ miért került most elKép Vagy ha már kimaradt, akkor miért nem akar megjönniKép
csakegysokadnick

Háááát. Én nagyon rosszul ittam akkor a teát.
2 hónapig minden nap ittam a cicka-palást 1:1-es keverékét reggel és este. Aztán olvastam valahol, hogy csak a ciklus közepéig kell. De addig is mindkettőt ittam. Most már mindegy. Úgyse tudom meg mi használt most és mi hiányzott 9 cikluson át.

Ma vagyok 6 hetes. A hőm temészetesen magas, ezért már nem is mérem.
Jövő hétfőn megyek dokibácsihoz.

A ragyákat viszont nem értem. Ebben a ciklusban Pé-kor is volt pattanás, a 35. napon is és még utána is (homlok, orr, fül, kar).Még nem is múlt el teljesen. Egyébként kamasz korom óta csak ritkán szokott, és főleg mensikor.
Ezt csak a furcsa tünetek miatt írtam le.

Kép
regina3

Regina: hát izé... én is úgy láttam, hogy jó az a mixKép Bár ha belegondolok, az előző ciklusban akkor lett PÉ-m, amikor abbahagytam ezt a mixet és áttértem a kecskerutára... hmmm...

Asszem hülyén fogok meghalniKép

Gratula a 6. héthezKép
csakegysokadnick

Regina
Én folyton ragyás vagyokKépFel sem tűnne!Kép
Sztem annak a jele nálad,hogy megváltozott a hormonrendszered.Úgy gondolom 1-2 hónap alatt elmúlnak,és szép kismamis bőröd lesz!Kép

Cakegy
Én elvből nem teázom,főleg nem cickát.Abban a ciklusban,mikor ittam össze-vissza pecsételtem,ráadásul p.é.-m sem volt.Persze lehet,nem a cicka műve volt,de én ráfogom.

Ildi merre jársz???????
Tonticanak itt kellene már lennie sztem!!!!!!!Mi lehet vele??????????

KépKép

KépKép
okr

Kriszti!
Kösz a hiányolást, vagyok! Éppen most fejeztem be egy prezentációt. És ugye anélkül le sem lehet kapcsolni a gépet, hogy ide be ne nézzek.

Sajna ez van! Mi Junkóval (ahogy őt is olvasom)tele vagyunk dologgal! De jönnek majd jobb idők is!

Ja és a a lényeg!

Ancsa!+++++++++++++++++++++++++++++.
Meg másnak is, akinek közel van a teszt!

Jó éjt!
Vendég

Tényleg Ancsa!
Kedd van. Kép Ha jól emlékszem...

Na megyek dódozni, és még a nőgyogyit is egyeztetnem kell valahogy...

Ildi!
Kitartás. Kép Én is alig bírom...

j.
Vendég

Negativ lett a tesztem!Annyira elegem van mar ebbol az egesz h_lye helyzetbol!30 sikertelen honap!Ezt mar nem lehet ep esszel kibirni!Megint kezdeni mindent elolrol!
Megyek,vissza fekszem!Addig sem gondolkodom!
Koszonom mindenkinek a drukkokat!

Kép
Kép
ancsa81

Ancsa Drága!
Nagyon-nagyon sajnálom!KépKépKépKép
Most mi lesz a következő lépés?Ez a 3. clostys ciklusod volt ugye?

Ildi,Junko
Munka is csak mértékkel jó!Éjszaka inkább apát ölelgessétek,mint melo!Kép

KépKép

KépKép
okr

Ma megyek tüszőnézőbe,úgyhogy irányulok tusolni.Majd jövök a hírekkel délután.n

KépKép

KépKép
okr

Sziasztok!

Ancsa

Sajnálom Kép...

Kriszta

Ha nem lenne FSH a ciklus elejétől,akkor el sem kezdene megérni a tüsző,ez itt hibádzik... Kép
Nem elhet,hogy akkor ez egy ciklus,csak az első fele megnyúlt...?KépEnnél jobb tényleg nem jut eszembe...
Ragyák mindenhol vannak az arcodon?
Jó tüszőnézegetéstKépKép!

Regina

Grat a 6. héthezKép!

Junko

Remélem,mihamarabb a végére jársz a dolgoknakKép.Na meg hogy sikerül vkit találni,aki lekövetKép!Drukk...Kép

Anyapoc

anyapoc

Sziasztok Lányok!

ma tényleg lesz tábla, csak pályázatot írok, és elég hosszadalmas....

benéztem egy kismamás topikra (mármint újság) és írta az egyik nő, hogy pár hetes terhes és vérzik, meg barnázik, felváltva, de mivel nem tudja elérni az "orvosát", nem kérdez meg senkit, inkább aggódik, amíg az visszajön a nem tudom honnan........
Miééééééééééééért ilyenek az emberek? nem értem!!!! Inkább meghalok, de nekem akkor is van orvosom????? ezért utálom ezt a jelenséget, mert az emberek birkák lesznek tőle........
Bocs, de úgy felhúztam magam!

Livi

Gergő (13), Nándi (6),Nóci(ca) (4)
bali78

Hát izé... úgy tűnik, rosszul írtam fel az időpontot a dokinál mert csak 21-én kell mennem vérvételreKép Nem igazán értem, miért csak akkor, de akkor (de tényleg nem értem miért akkor... most vagyok egy héttel a D vitamin után)

Na mindegy, de legalább megszereztema hormoneredményeimet a meddőségiből.

Dobtam egy hátast:

3. nap:
FSH:5,0
LH:5,3
E2:19
PRL:18,7
TSH:1,6
Teszt.:1,5
SHBG:74
DHEAS:2,4
FAI:2,1

18. nap:
E2:61
Prog.:0,3

21. nap:
E2:41
PRL:12,3

24. nap: E2:83
Prog:0,4

Normálértékek:
FSH:<10
LH:<10
Prolaktin:1,4-24,2
TSH:0,49-4,67
Tesztoszteron:0,9-4,5
SHBG:20-118
DHEAS:0,7-3,9
FAI (átlag): 2,9

Na erre varjon gombot aki tud... (az előző mérésen az FSH 8,5 volt, az LH pedig 18,5)

Én már semit sem értek...

(mindez az előző ciklus peteérése és kb. 1-1,5 havi kecskerutafűtea után... de ha az akkor működött, akkor a Metformin miért nem????)

Ui: megköszönném, ha valaki értelmezné ezt nekem...
csakegysokadnick

Hát izé... úgy tűnik, rosszul írtam fel az időpontot a dokinál mert csak 21-én kell mennem vérvételreKép Nem igazán értem, miért csak akkor, de akkor (de tényleg nem értem miért akkor... most vagyok egy héttel a D vitamin után)

Na mindegy, de legalább megszereztema hormoneredményeimet a meddőségiből.

Dobtam egy hátast:

3. nap:
FSH:5,0
LH:5,3
E2:19
PRL:18,7
TSH:1,6
Teszt.:1,5
SHBG:74
DHEAS:2,4
FAI:2,1

18. nap:
E2:61

21. nap:
E2:41
PRL:12,3

24. nap: E2:83
Prog:0,4

Normálértékek:
FSH:<10
LH:<10
Prolaktin:1,4-24,2
TSH:0,49-4,67
Tesztoszteron:0,9-4,5
SHBG:20-118
DHEAS:0,7-3,9
FAI (átlag): 2,9

Na erre varjon gombot aki tud... (az előző mérésen az FSH 8,5 volt, az LH pedig 18,5)

Én már semit sem értek...

(mindez az előző ciklus peteérése és kb. 1-1,5 havi kecskerutafűtea után... de ha az akkor működött, akkor a Metformin miért nem????)

Ui: megköszönném, ha valaki értelmezné ezt nekem...
csakegysokadnick

Most nézem... ez a progeszteron szint marha alacsony. Nincsenek normál értékek a táblázatban, de a mértékegység ng/ml

Ez mire utalhat?
csakegysokadnick

Csakegy!
Szerintem, ha a 21.napon is csak ennyi a progeszteron az arra utal, hogy nem volt pé. Persze a 21. napi progiszint a 28 napos ciklus esetén informatív, hosszabbnál később kell nézni szerintem.

Kép
Kép
sosi

Sosi: azt sajna tudom, hogy nem volt PÉ... de ez nem túl alacsony úgy alapból?
csakegysokadnick

Ja én úgy emlékszem olyan 40-70 körüli a progiszint a cklus 2.felében, de mindenestere 2 számjegyű az biztos.

Kép
Kép
sosi

Szerintem nem , mert azt a sárgatest termeli és ha nincs pé, akkor nincs mi termelje. De megnézem neked pontosan.

Kép
Kép
sosi

follicularis ovulatio lutealis
fázis fázis fázis

prog. 0,5-3,0 0,8-6,5 15-65
nmol/l nmol/l nmol/l
0,15-1,0 0,25-2,0 5-20
ng/ml ng/ml ng/ml

2 féle mértékegységben is megvolt

Kép
Kép
sosi

Hát ez nem jött össze, kis táblázatot csináltam.

Kép
Kép
sosi

Sosi: Köszi! Ezek szerint ez teljesen normális, ha nem volt PÉ. KösziKép Most megnyugtattálKép

(a többivel bevallom, nagyon elégedett vagyok.. ez arra utal, hogy kezd rendbejönni a hormonháztartásom és akkor talán végre PÉ is lesz megintKép)
csakegysokadnick

Sziasztok!Kép

Ancsa!
Nagyon sajnálom!
Nekem ez a 3. Closty-s ciklus.
Reménykedem, de már nem olyan erősen, mint eddig...

Csakegy!Kép
Closty-t szedsz te is?
Nekem két hónapig reggelente hányingerem volt tőle. De mostanra már ez sincs....

Kriszti!Kép
Én meg egy hét múlva megyek tüszőnézőbe...

Mindenkinek szép napot!Kép

Kép
Kép
zsazsóka73

Zsazsóka: nem, én Metformint szedek... aztán majd kiderül... várok még néhány hónapot és ha akkor sincs PÉ akkor lehet, hogy Clostyl lesz belőle... (kb. 2-3 ciklust szívesen végigvárnék előtte... csak ahhoz előbb ki kéne szállni a mostaniból)
csakegysokadnick

Koszi!
Nekem mar a 4.fog jonni!En mar egyaltalan nem bizom!Valoszinu hogy meg is fog jonni ma mert leesett a hom!Tegnap 37,ma 36.7!
Remelem neked sikrul a 3.+++++++++++++++++++++!!!

Kriszti!
Drukk az UH-ra!!!+++++++++++++++++++++++++++++++++

Csakegy!
Majd szolok Pirikenek hogy te is varod!!!!

Kép
Kép
ancsa81

Ancsa: Köszi Kép Kép Kép

(én a vasárnapban bízok... ) A hőm meg masszívan alacsony... ma 36,0 volt... skacok: valaki mondta, hogy ez (a túl alacsony hő) talán pajzsmirigyalultermelés miatt lehet? Azt melyik hormon jelzi? Vagy nálam nem nézték?
csakegysokadnick

Lányok!

Én a clostitól semmit az ég egy adta világon nem érzek! Se szúrkálás, se semmi. Sztem semmi nem is történik odabent. Vagy ez hülyeség?

Ancsa!
Ez szomorú. Kép
De menzivel a rosszkedv is elmúlik. Nálam ez így van, aztán megint olyan optimista tudok lenni. Mást nem is tehetünk. Kép

Bali!
Na ezek a pályázatok, én is nyakig ülök benne.

j.
Vendég

Junko: Neked miért is kellett Clostyl? Bocsi, nem emlékszem (ha írtad)... (ld. van konkrét hormonális oka vagy csak sima rásegítés?)
csakegysokadnick

Csakegy!
Tulajdonképpen azért, mert másfél éve nincs gyerekem. Ez csak egy próba hónap, aztán jönnek a kivizsgálások.

j.
Vendég

Junko: Aha... Akkor most mi jön? Gondolom hormonokat azért néztek?
csakegysokadnick

SZiasztok!

Ancsa,
sajnálom a negatív tesztet Kép

Csakegy
a TSH az!
nekem is épp most nézték, ma jött meg az eredmény!

Van valami hír? Inkább csak visszapörgetni tudtam, tisztességesen visszaolvasni nem...Kép

angel37

Angyal
Na és milyen lett az eredménye a TSH- nak?

Anyapoc
Hát tul képp itt ott feltűnik egy fájó,piros göb.most épp az államon díszeleg kettő.Persze nem nagyon látszik,mert nappal két kilo smink,este pedig fehér szárítós kenőcs fedi.Az utóbbi sexi nagyonKép
A ciklus elejének megnyúlása lenne a legkézenfekvőbb,de az miért tart tizen,huszon- napokig?

Junko
Most én sem érzek semmit a closty hatásából.Pedig,a mai UH eredményem:11 .cn
Endo:5,5 mm
Jobb ovarium.egy 13 mm-s,három 8 mm-es ,és több apró folliculus látható.
Bal ovarium:egy 10 mm-es, három-négy 8 mm-es folliculus látható.

(Elmúlt ciklusban 7-7 7-8 mm-es tüszőim voltak,domináns nélkül.)
Csütörtökön controll. Szóval nem számít,mit érzel,attól még történnek a dolgok!

Ancsa
Sajnálom a hőesést!KépAzt hiszem 3 hónap closty után szünet jön,ill. ilyenkor HSG-t meg spermiogrammot szoktak csinálni,és tovább vizsgálódnak.
Nem mondott vmit erről a dokid?

Zsóka
Húha!Drukk a ciklushoz!!!!!!!!!

Sosi
Hol csináltad a táblázatot?

KépKép

KépKép
okr

SZia! Kép

Se sok, se kevés! Kép

Ez az UH eredmény mennyire jó? Bocs nem tudom eldönteni... Vagyis látom, most van nagyobb, mint múltkor! Ez a 13mm-s lesz majd a huszonvalahány milis domina? Kép

angel37

Nem mondott semmit!Kép
Most mar negyedszer kezdem a Clostyt es masodszor kapok majd Choragon inekciot!Megerzesem szerint kb.2het mulva mar nem receptet fogok kapni,hanem beutalot!
A fiukat tavaly nezettuk meg!

Drukkolok hogy sokat noljon a tuszod csutortokig!!!++++++++++++++++++++++++++++++++++

Kép
Kép
ancsa81

Ancsa,
mire kapod a beutalót? Kép

angel37

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?