Sziasztok!
Gratulálok annak aki kismami, és biztatni tudom tovább a reménykedőket!
Babszi, kérdezgetted, mi a baj, hogy megreped a tüsző, stb., és mégsincs baba. Ugye azt tudjuk, hogy teljesen egészséges pároknál is 20% az esélye annak, hogy egy ciklusban összejön a terhesség, ez 6 inszemre kumuláltan vetítve sem több sajnos, mint 60-70%. Ezen nincs mit csodálkozni, így játszik a természet.
Viszont ha a pár eljut oda, hogy inszem kell, előtte sokáig nem sikerült már. Ennek mindig oka van. Egérke kifelejtett egy lényeges dolgot szerintem.
Hogy neki is, Verának is, nekem is például PCO-m és inzulinrezisztenciám van. A Kaáliban erre elkezdték adni a metformint. Ezután nyilvánvaló, hogy az endokrin folyamatok pozitív irányba mentek el, és a hormonháztartás is rendeződött. Vera tudtommal nem kapott semmilyen hormont, csak Clostyt rásegítésként, és már az első inszem előtt szinte közvetlenül terhes lett majdnem (csak végül egy kései mensivel elment, de ebből már érezni lehetett, hogy hamarosan meg fog történni vele a csoda!).
Ezzel csak annyit szeretnék kinyögni, hogyha valakinek valamilyen hormonális elváltozása van, akkor viszont szerintem nem a hormonszuri a jó válasz, és nem garancia, hogy az inszem sikerül. Ennyiben már a konzervatív kezelés ellen vagyok, és nem értek egyet pl. a Szabolcs u-i gyakorlattal (én is jártam oda, de nekem sajnos rosszak a tapasztalataim). Hanem ki kell vizsgálni, mi van a hátterében, és azt meggyógyítani! Nekünk bevált az Adimet (persze nekem más is kellett hozzá, mert rendbe kellett tenni a pocakomat az összenövések miatt). De akinek icipici pajzsmirigy eltérése is van, azt bizony nem szabadna annyiban hagyni. Ha úgy néz ki, hogy nem figyel oda az orvos, akkor váltani kell, és addig menni utána, amíg megnyugtató választ és gyógyszert nem kap az ember! Ezt a meddőségiben nem vállalják fel, mert ők a gyerekgyártással vannak elfoglalva, nem is ez a dolguk. Úgyhogy csak hajrá! Mindent ki kell vizsgálni alaposan!
Norka (26+0)