Új privát üzeneted érkezett!

Minyu,
Gratula a fogacskáhozKép

Rayo,
Üdv! Jobbulást a kislányodnak!

Zalán még lábadozik, kicsit köhög, hasmenését még nem tudom, de ma már nem volt. Láza szerencsére elmúlt.

Gyönyörűen hull a hó, csak decemberben kellett volnaKép Úgy várom a tavaszt!!!!

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Sziasztok!

Reg nem voltam, kicsit elhuzodott a hanyos-hasmeneses betegseg nalunk, tobb mint egy hetig tartott, a hasmeneses resze, es meg mindig nem az igazi a Benedek gyomra, sokkal kevesebbet eszik, mint azelott, es neha meg hoemelkedese van, remelem, ez mar csak a fogzastol...

Rayo, udv itt, irjal meg a lanyodrol, magadrol!

Lanyok, olyan van, hogy a kakit elszinezi a kaja, amit epp evett a gyerek? Mi nehany napja sargarepat eszunk, es neha pirosas a kaki, nem mindig, es nem az egesz, olyan tobb szinu, nagyon megijedtem, teljesen olyan, mintha veres lenne, csak nem olyan eros piros, nyugtassatok meg, hogy csak a repatol...volt mar ilyesmi szin a sutotoktol is...

Az ejszakaink meg mindig szornyuek, legutobb olyan volt, hogy 4-5ig teljesen eber volt, beszelt, nem tudott visszaaludni, ilyet meg sosem csinalt...

benci

Nahááát! Hazajövök egy hét után és nincs egy olvasatlan oldal telehozzászólva!!! Hát nem kopott le a lakk a körmötökről! Kép

ÉLMÉNYBESZÁMOLÓ: Nagggyon jól sikerült a telelésünk. Gyönyörű napsütéses idő volt szombatig, akkor ért oda ez a hóesés. Mindenkinek tudom javasolni a + 2 személy szervezését a síeléshez. Így jól kitombolhattuk magunkat a sípályán, csak úgy lobogott a sapkám!!! Ezalatt (a nyusziházban, fűszálakból vetett ágyban) Nórika a másik párossal járta az erdőt és hatalmasakat szunyált. Ebéd előtt 2 órát és ebéd után is 2 órát. Nem semmi, a jó hegyi levegő megtette hatását. Egyébként nem is gondoltam volna, hogy Bogyó ilyen simulékony lesz. Persze az ő napirendjét követtük, de azért mégiscsak itt enni, ott enni, itt aludni, ott aludni, szóval nagy volt a nyüzsi, de remekül bírta.
Arra hamar rá kellett jönnünk, hogy én kellek az altatáshoz, pedig anyukám itthon mindig gond nélkül altatta. Egyik este, amikor anyukámék nem akartak jönni vacsizni, otthon hidegtálaztak a szálláson, ő is otthon maradt, mi meg a szemközti étterembe mentünk. Kajarendelés után jött a telefon, hogy nagyon sír és nem nyugszik meg. Úgyhogy rohantam haza, csúcsot javítottam 100-on. Gyors szopi, altatás, rohanás vissza, de nem hűlt ki a leves! Na ez elég izgi volt. Szóval szuperjól éreztük magunkat!

Nagyon örülök, hogy végre beszámolhatok arról, hogy az én lusta lányom átfordult hasáról hátára, végtére mindjárt 7 hónapos. Jobb lesz, ha belehúz. Foga sincs még. Ezt viszont nem bánom. Kép

Mára viszont lebetegedett szegénykém, tegnapi nap is kész horror volt, azt gondoltam, hogy egy hét alatt jól megszokta, hogy 4 ember ugrál körülötte. Egész nap vele kellett foglalkozni, annyi időm volt csak, hogy kivegyem meg betegyem a mosásokat. Ma ez még fokozódott, hajnali 5-kor kelt nyüszizve, sírt egész reggel. Aztán a hasamon aludt egy órát. Amikor felkelt, nagyon forró volt, popiban 39.4 volt a láza! Gyors kúp, drnő ki tudott jönni. Azt mondja tiszta a tüdeje, nem jön a foga, vmi vírus lehet. Kúp mellé Nurofen oldatot kell kapjon. Viszont jól ebédelt, most meg elaludt. Remélem, a du. könnyebb lesz nekije és persze nekem is!

Többi kis betegnek is jobbulást!

Floci,
Mindig van Nálad ruhamazsola, vagy csak most hétfő, kedd?

Jó hosszú lettem, lőjetek le!

Na még egy fotó Téltündérről és egy közös felvonós.

Kép Kép

KépKép
KépKép
jdora

Benci,
szerintem a sárgarépa lehet, bár nálunk csak a cékla színezte a kakit. Nekem a dokinéni azt mondta, hogy sárga kaját egy héten 2-szer adjak neki, megterhelheti a májat, asszem. Lehet, hogy sokat kapott, és nem emésztette meg rendesen? Csak morfondírozok itt magamban...

Dóra,
örülök, hogy sikerült a síelést, szépek vagytokKép

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Sziasztok!
Benci!
Kakitémához nem tudok hozzászólni, nem fordult ilyen még elő!
Még mi is szenvedünk, de mostmár megmarad benne az alma és a burgonya. Egész nap bir nyűglődni, ami eléggé fárasztó, de majdcsak vége lesz!

Ti hogy vettétek rá a gyerekeket, hogy egyedül játszanak? Ha kiteszem a lábam a szobából, megy a hiszti! MOst különösen, de máskor is!!! Már minden játékot ismer, az újak is csak ideig-óráig kellenek...Kép Én rontottam el???

Kép
rayo

Sziasztok!
Most sajna rohanok,csak benéztem.

Dóra!
Irigykedek a síelés miatt.... Kép
A privimben van email cím,jelentkezz be rajta és küldöm az információkat babaruha mazsolázás ügyben.

Benci!
Nyugi,a kaki szine a kajától van.Majd nézd meg cékla után Kép

Kép
flocika

Rayo,
Nálunk ugyanez a helyzet, jön utánam mindenhova, és sír... Megpróbálom elterelni a figyelmét vmilyen játékkal.

Képzeljétek ma elkezdett dájdájozni, és amikor másztunk egymás felé, és hívtam, hogy "gyere ide", ő is kimondta tök érthetően, hogy "gyere ide"Kép Kiváncsi vagyok, hogy mikor fog megint beszélni! Olyan aranyos kis hangja van!!!

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Rayo,
Nórinak vannak kedvenc játékai, amikkel sokkal tovább eljátszik egyedül, mint a többivel. Ilyen pl. a Micimackós műa.könyv, halálra gyűri és Kukacka Úrfi. Sok új játék nem köti le annyira, mint ezek.

Flocika,
ok.

Hrk,
készítheted a hangrögzítőt sok üres kazival! Kiskorunkból annyi kazi van, olyan jó, mi meg már csak videót csinálunk, pedig a kazinak megvan a varázsa...

Képzeljétek, Nóri már meg is gyógyult. Kopp-kopp-kopp. Nem tudom, mi a fene lehetett ez a délelőtti magas láz, de estére már csak 38.1 volt popiban, nem is adtam kúpot. Reggel semmi, érdekes. A vírus szerintem tovább tart.

Nem is meséltem, hogy Ringató honlapon felbuzdulva vettem egy furulyát. Kép Ált.isk-i tanulmányaimnak hála, most újabb kihívást jelentenek a már halálra unt Gryllus dalok. Kép Nóri imádja. Szomszédok szerintem annyira nem.

Ja és mi is elkezdtünk beszélni: baaa-baaa-baa. Rém büszke vagyok. Kép

Kry,
ha Bogyó felkelt felhívlak és jól megkapod, hogy így eltűntél! Kép

KépKép
KépKép
jdora

Haho!

Dóra Kép
Örülök, hogy ilyen jól sikerült a telelés, picit irigykedek is, de csak olyan jóizüen Kép Juj és ezek a képek Kép

Benci Kép
Megerösitem, tuti a répátol van. Ilyen korban még nem mindent emésztenek meg, a zöld kaják után rendszerint zöld kaki, piros után piros kaki jön. Kép És! A áfonya után sötétlila kaki Kép Nagyon szép!!! Jó, ez kicsit morbid volt Kép

Flocitol Kép én is kérdem, hogy máskor lehet-e menni ruhaszemlére. Ami engem mostanság érdekel az a pizsirugi és a hosszuujjú body, ilyenek is szoktak lenni?

Rayo Kép
Üdv itt, irjál még magatokrol. Ja, ha irsz adatokat is (mikor hol mennyivel született bébikéd, ja és a neve is kell,) akkor beteszlek a táblinkba. Hü, azt is ezer éve nem néztem, nem is tudom, kell-e javitanom. Feldobom, ésha valakinél kell javitani sikitson!
Egyébként ez az eljátszik a gyerek egyedül szerintem nagyrészben a baba személyiségén múlik. Enyémgyerek legtöbbször elvan magában ki is mehetek a konyhába, stb, de van olyan nap, amikor ott kell üljek a karámban Kép

Erröl jut eszembe!
Annamari, Johi Kép
Ha jártok erre. Nálatok is ugy volt, hogy a Dévényes masszir után este nagyon rosszul aludt? Lehet, hogy csak tök véletlenül jön igy ki nálunk, de multkor is és most is hétfö este piszok roszul aludt, sürün felsirt stb pedig most a hét vége felé már elég jól aludt, csak 2szer kelt kb.

Hrk Kép
Na, akkor már lehet együtt dajdajozni Kép

pusz Kép

Kép
Kép
Kép
minyu

Sziasztok

Huh, elég sokat írtatok.
Nekünk elég pocsék hetünk volt. Oli nagyon beteg. Pénteken véreset pisilt. Hát biztos el tudjátok képzelni mit éreztem mikor megláttam a pelust. Rohantunk a dokihoz, de nem a miénk rendelt hanem a váltótársa. Mindez délután 5 órakor volt. Eddig tarta a rendelés. Írtak valami kenőcsöt, hogy biztos megsérült a kukaca és attól majd elmúlik, ha nem akkor mennyunk szombaton az ügyeletre vissza. Hát nem múlt el. De szombat reggelre 39,1 lett a láza. Mentünk is az ügyeletre. Kapott is antibigyót, de sajna hétvégén nincs labor, úgyhogy vártunk hétfőig. Amúgy az ügyeletes doki mondta, hogy ne aggódjunk ennyi idő alatt nem mehet annyira tönkre a veséje, hogy ilyen tüneket okozzon. Vasárnap már nem volt véres, henem sárga gennyes folt volt a peluson. Hát talán egy kicsit az jobb mint a vér. Ma reggel meg is lett a pisilelet. Minden negatív lett. Csak valami amorf üledék van benne. Ha valaki tudja írja meg mi az. Délután megyünk vissza az orvoshoz, aki kér időpontot hasi ultrahangra a picikémnek. Hát remélem nincs semmi komoly baja. Mára már láztaltan és már evett is egy keveset. Viszint inni még mindig nem akar. Kicsit szopizott is. Totál kész vagyok. Ja, és iszanyatosan köhög.
Na, most nem panaszkodok már többet.

Mindenkinek puszi
Ana

üdv: Ana, Milán & Olivér

Kép
gyomberana

Sziasztok!

Koszi mindenkinek a reagalast, teljesen nem nyugodtam meg, mert nem eszik meg olyan nagy mennyisegben ilyen kajakat-kb.50-70g-hogy sok legyen, es ne tudja megemeszteni, meg valahogy az a furcsa, hogy eszik mondjuk delben sargarepat, es 2 nap mulva lesz ilyen a kaki, kozben meg van rendes szinu is...

Most meg megijjedtem attol, amit Ana irt-szegeny fejetek, miben vagytok Ti is-a Benedeknel is volt mostanaban parszor ilyen sarga folt a peluson, neztem is, hogy miert ilyen szinu, ez nem lehet ugyanigy valami kajatol? azt nem lattam, hogy gennyes lett volna, csak olyan neonsarga...

Szomoru, hogy majdnem mindenki betegsegrol ir...

Dori,
orulok, hogy jol telt az udules, nagyon edesek vagytok a kepen!
Akartam mar kerdezni, Te ugye mar 2 kajat valtottal ki, nem ment a tejed rovasara? Nekem sokkal kevesebb van, miota kimarad az ejjeli, es a delutani szopi...

benci

Sziasztok!
Mi örökbe fogadtuk Reginát, aki Pesten született a SOTE I.klinikán és 57cm és 3650gramm volt.
Én 30éves vagyokKép és Békéscsabán lakunk!
Regi ma kapott végre rendes gyógyszereket is! Summetrolim-ot, a köhögésére Fenistilt és Sinecod-ot! Azt hiszem, lassan javul az állapota. Szerintetek ilyenkor ki lehet vinni levegőre a gyereket, mert már biztosan nagyon hiányzik neki! Előtte mindennap sétáltunk, most meg napok óta a négy fal között tengődik!
Köszi a játéktippeket! Valószínűleg elkényeztettük, ezért nincs meg egyedül! Remélem, lassan lábra áll és akkor könnyebb lesz!

Ja! És én Anikó vagyok! Más adat nem kell a táblázatba??? Puszi

Kép
rayo

Dehogynem!!!2005.07.07. Bocsi, lassan összeszedem magam!

Kép
rayo

Sziasztok! A babócáknál úgy látszik, valami baci-láz tombol. Mi is benne voltunk! Egy nap láz, 5 éjszaka alig alvás, bedagadva a pofija, de a foga nem jött ki szegénynek. Mindenkinek jobbulást!
Benci! A kaja színez!
Dóra! Irigyellek!
Rayo! Szerencsére Milán baba fél órákat eljátszik. Néha elrakok 1-1 játékot, aztán pár nap múlva előveszem, ő pedig úgy örül neki, mintha új lenne!
Tegnap voltunk először szánkózni. Nagyon élvezte Milán, sikongatott,mi meg csak húztuk,húztuk...
Azért már jöhetne a tavasz!

bockbrigi

Rayo Kép
Ok, beirlak titeket. Szerintem nyugodtan vidd ki, sétáljatok egyet a friss levegön, csak esetleg ne menjetek zárt térbe.
Homeos bogyik nem, segitettek ezek szerint Kép
Kiváncsiskodhatok? Öribabánál ti adjátok a keresztnevet, vagy a "gyerekkel együtt" kapjátok? Sokat vártatok rá? Ha tudsz majd képet tegyél fel magatokrol Kép

minyu

Kép
Kép
Kép
minyu

Ana,
Hú, ez a pisi, én is nagyon megijedtem volna! Reméljük már gyógyulóban és semmi komoly.

Benci,
Igen, két kaja van kiváltva. Tejem beállt a 3 szoptatásra. Már nem feszül annyira reggel, érzetre kevesebb van, de Nóri ugyanúgy elvan a 9-es szopival 1-ig, ha úgy jön ki 2-ig is, mint azelőtt. Amíg kint voltunk kevesebbet hízott, de ez az "üres" főzeléktől van dr.néni szerint. Mondta húzzak bele a főzésbe, jöhet a husi meg a husileves, sajt, tojássárgája, tejföl, stb Csak ámultam! Meg azt is mondta, hogy a spenótba tehetek fokhagymát neki. 7 hós baba vámpírűző lehelettel! Kép Hát elég lazán áll a dolgokhoz. Én azért még inkább óvatoskodom.

Kaki ügyben témázhatnánk még egy kicsit:
Nóri sűrűn nyuszibogyót és kecskebogyót kakil, szoktuk is számolgatni, hogy mennyit! 9 eddig a rekord egy pelusban. Kép De most komolyan, Nálatok (mármint a babáknál) milyen állag van általában? Szerintem nekünk túl sűrűn bogyós (Bogyóból bogyó, evidens). Olyan krémes, popsiforma-negatív ritkábban van. Doki néni nem foglalkozott érdemben a témával, mondta, ha gondolom főzzek neki aszalt szilvát uzsira.

Rayo,
Én is kíváncsiskodnék, mint Minyu. A Regina nagyon szép név. Mennyi idősen hozhattátok el? Szerintem is lehet ilyen gyönyörű időben sétálni menni, kell a jó levegő. Bár már biztosan voltatok.

Brigi,
De jó, hogy még elcsíptétek a tél végét a szánkóval, remélem ez már a TÉL VÉGE!!!

KépKép
KépKép
jdora

Sziasztok!
Mivel nyílt öf volt, így amint megszületett ott voltunk és 5nap múlva már a miénk is volt a kisasszony. Az örökbeadó nem adott neki nevet, így mi választottuk. Sokat vártunk-e? Ez relatív! Két évet, de ez a papírok beadásától van számítva. Aztán mivel a Tegyesz-nél nem haladt a sor, beadtuk egy Alapítványhoz is, ahol 3hónap múlva szóltak, hogy megszületett egy kislány, ha meg akarjuk nézni! Hát, persze!!!
Sajna rohanok, így most csak ennyi! De este jövök, még írok! Puszi
Kép

Kép
rayo

Sziasztok!

Most értünk haza a dokinőtől. Nem kell menni veseultrahangra, mert negatív lett a vizeletben a vér. Akkor mégis honnan jött az a vér. Hát erre az orvos sem tudott választ adni. Talán felfázott és az okozta a kis vért. Én szíven szerint elvitten volna uh-ra, de nem kaptam beutalót.
Megkérdeztem hogy mit kell csinálni a mellkasával, mert olyan kis horpadtka, de azzal sem kell semmit tenni, majd úszni kell hordani és légzőgyakorlatokat kell csináltatni vele, de hát most még kicsi hozzá. Valószínüleg nem kell megműteni.

Na megyek, mert lassan indulok tornázni.

Ana

Kép
gyomberana

Ana Kép
Hm, ez elég rosszul hangzik, én tuti beparáztam volna. Esetleg magángyerekorvoshoz nem tudod elvinni? Vagy érdeklödni valamelyik klinikán, hátha ambulánsan megnézik. De nem tudom, hogy van ennek a menete, ugyhogy csak vaktában lövöldöztem.
Horpadtka a mellkasa? De fura.. Mondjuk az én páromnak meg baromi széle, kiálló mellkasa van, mindig mikor megy röntgenre elcsodálkoznak rajta, dehát ez egy adottság, igy született.

Rayo Kép
Jaj, ez csaj nagyon bájos, és milyen huncut mosolya van Kép Hát nem tudom, szerintem a 2 év sok idö. De gondolom ez a bürokrácia miatt van, és lehet, hogy ha nem fordultok alapitványhoz akkor még most is várnátok a telefonra Kép Ez elég szomorú, mert gondolom sokan várnak babára. Ilyenkor jó olvasni, hogy sikerült. Szeretnétek mellé majd kistesót? Vagy szoktak egyáltalán? (ha ez szokás kérdése...)

Dóri Kép
Nyuszibogyó ellen adj neki gabonákat, rostokat!!! Bár elvileg a föziben is van, de lehet, hogy pirinyódnak több rostra van szüksége. Én azért óvatos lennék még a tojássárgájával, tejföllel, nekünk csak most 10 hóra mondták a tojássárgáját, igaz, 9 hósan mondta már a joghurtot, kefirt, sovány túrót. De ez megintcsak olyan, hogy ki milyen könyvszerint tanult, illetve mi a hitvallása.

Ja, még annyi jutott eszembe a betegeskedös-sétáról, hgy nekünk azt mondta a védönéni, hogy csak akkor meggondolandó a séta, ha ködös, nyálkás, párás, esös idö van, de napsütésben, még ha hideg van, akkor is jó sétálni.

Kép
Kép
Kép
minyu

Rayo,
És ti találkoztatok is azzal a csajjal, aki szülte? Szándékosan nem írtam anyukát, hiszen te vagy az anyukájaKép Miért nem kellett neki a kislány? Nagyon szép! Kép

Ana,
Ha aggaszt a dolog vidd el uh-ra, asszem a Madarászban csinálnak pénzért is. Vagy nem tudom, én sajna az aggódós típus vagyok, megnézetném.

Dóri,
Nálunk inkább hígabb a kaki, bogyót még egyszer sem produkált. ma egy akkorát rakott a pelusba, hogy minden tiszta kakis volt, meg én is, meg az apja is...

Képzeljétek, bővült a repertoár: "addide" és asszem "labda", de ez utóbbi nem teljesen tiszta mégKép

Minden beteg babócának jobbulást! Én nem mertem kivinni Zalánt, amióta beteg, mert nagyon csúnyán köhög. Szerintetek akkor vihetem már holnap, vagy még várjak egy kicsit?

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Ana Kép
Jaja, Hrk-nak igaza van, Madarászban tuti csinálnak pénzért, illetve a http://ultrahang.lap.hu oldalon találsz még UH-s rendelöket. Persze csak ha aggódsz. Kép

Dóri Kép
azt még elfelejtettem, hogy bogyó nálunk nem nagyon van. Az állaga? Hát olyan sürü galuskatészta... Kép Szóval nem folyós, de nem is kemény.

Hrk Kép
ti aztán rohamosan tanultok.
Pesten meggondolandó a déta. Hol laktok? Hol sétálnátok? Ha csak kinn az utcán és nem belváros, akkor menjetek szerintem! A napsütés és a friss levegö nagyon jó hatással van

Na, megyek, mert fürdünk.

Kép
Kép
Kép
minyu

Sziasztok

Hrk, Minyu
Persze, hogy aggódok! És kösz a tippet. Valszeg holnap telefonálok is uh ügyben. Nekem nagyon macerás Pestre felmenni, talán valahol közelebb is csinálnak. Bár oda is macerás elvinni, mert Milánkámat nem tudom senkire rábízni és hát két pici gyerekkel útrakelni...
Minyu, a horpadt mellkast tölcsérmellkasnak hívják asszem. A szegycsontja nem egyenes hanem befelé áll. Súlyos esetekben meg szokták műteni. Kifordítják a szegycsontot (ezt ma mondta a dokinő). Olié nem súlyos és csak akkor látszik, ha ül.

Ana

Kép
gyomberana

Sziasztok!
Este sajna nem tudtam jönni, mert Regi nyűgizett és csak anya volt jó!
Igen, találkoztunk az életetadóval, mert ez feltétele a nyílt öf-nak, így kérdezni is tudtunk tőle, pl.milyen volt a terhesség, nem volt-e gond, dohányzott-e, van-e örökletes betegség a családban...Ezek számomra fontos dolgok voltak! Ezt titkos öf-nál nem tudhatod, egyébként a titkosat az állami hivatal csinálja( Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat), a nyíltat pedig alapítványok( Gólyahír, Alfa Szövetség).
Az hogy ki miért nem tud vállalni egy gyermeket, ezer meg egy oka lehet. A mai világban akár az anyagiak is, de lehet érzelmi is. Lehet valaki kiskorú, vagy periférián élő, vagy sokgyermekes...
A Tegyesz manapság elég kevés csecsemőt ad örökbe, inkább nagyobbacska gyerekeket, ezért lehet, hogy tényleg még mindig várnánk, ha nem jelentkezünk alapítványhoz. De van, aki nem meri felvállalni azt, hogy az örökbeadó megtudja, hogy hová kerül a baba, esetleg attól fél, hogy valamikor megkeresi! Ez rizikó! De mivel törvény véd bennünket, főleg a gyermeket, nem hiszem, hogy ez gyakran megesne.

Tegnap levittem sétálni és ma is megyünk! Kicsit jobban van, már nem megy a hasa és nem hány!Kép
Puszi
Kép

Kép
rayo

Rayo,
Köszi a választ, biztos mindenki ilyen kérdésekkel bombáz, amikor megtudja, hogy örkbefogadtátok Regit.
Én is bepróbálkozok ma egy sétávalKép

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Sziasztok lányok!
Rayo!
Üdv a csapatban!Olvastam a történeted,nagyon szép hogy felválaltad egy idegen ember gyermekét.Nem sok ember képes rá.Nagyon szép kislány.Jobbulást neki.
Megpróbáltad szoptatni?Én nem is rég tudtam meg,hogy örökbefogadó anya is tud szoptani.Ha gyakran mellre teszik, a szopási ingertől reflexszerüen beindul a tej.

Ana!
Járjatok úszni amint lehet.Sokat segít a mellizmok erősítésében és elkerülhető a műtét.

Dóri!
Bogyózás ellen nagyon jó a szilva és a kamilla tea.Probálkozzatok.

Kép
flocika

csajszikák!
Veszek az e-boltban napszemüveget Nándoromnak. Kell még valakinek? Személyesen megyek érte, igy nincs postaköltség:
3.192 Ft +ÁFA (3.830 Ft)

Garanciális idő: 1 év
BabyBanz baba napszemüveg - fekete, bb-01
Ausztrál tervezés - Kényelmes viselet - Állítható neoprém öv - Klinikailag tesztelt - Az Ausztrál Rákellenes Társaság ajánlásával - 100% UV védelem, UV400 - Baby Banyz: 0-2 éves korig, Kidz Banz: 2-5 éves korig
Kép

ha kértek, akár más szinben is, irjatok, lehetöleg holnap délig.

Kép
Kép
Kép
minyu

Kép
Kép
Kép
minyu

Nekem a narancs tettszik. Jó az egy fiúnak?
Vagány szín. Jó lesz! Szeretnék,légyszi hozz nekem is. Na,ezt megbeszéltem magammal Kép

Kép
flocika

Rayo.
tündéri a kislányod!
Azért örökbe adni egy babut, az is nagyon nehéz és felelősségteljes döntés lehet, én becsülöm azokat a nőket, akik kihordják és megszülik a babát nem pedig kukába dobják meg ilyenek... Arról nem beszélve, hogy micsoda boldogságot szereznek idegen embereknek! Kép

Floci,
szerinted a jövő héten érdemes még mennem 7 hós kislány cuccokért? Lesz még valami? A héten sajna nem tudok.

Csajok,
ez komoly, hogy kell már napszemüveg? Erre nem is gondoltam. Síelésnél mondjuk kentem erős fényvédővel, pedig nem tettem ki napra, de a hóról visszaverődik. Szerintem Nóri úgy lekapná, mint a huzat, nem hiszem, hogy bírná viselni. Napra meg nyáron sem engedhetjük majd még őket, vagy igen?

Igen, kell vmit intéznem Bogyónak bogyó ügyben. Szerintem vmi Holle gabonát választok és a gyümibe keverem, meg majd főzelékbe is. Képzeljétek Nóri ma husileves-főzeléket ebédelt. Szerintem holnap is kakatémával jövök...

Na jó éjt!

KépKép
KépKép
jdora

Na megint én vagyok.

Flocika,
beleolvastam az őszibe, nagyon durva, amit a pucér babafotókról írtál. Én még nem raktam Nóriról ilyet, de nem is fogok!
Majd pénteken nyilatkozz az őszisek talija után, hogy maradt-e vmi ruci a jövő hétre. Úgy tűnik, erről így lecsúszok, nem hiszem, hogy harminc hasonkorú babujú mama hagy majd valamit!!! Addig is marad Palndorf, oda kéne szervezzek egy túrát valamikor...

Na tényleg megyek aludni!!!

Álmodjatok szépeket, teheneket, réteket! Kép

KépKép
KépKép
jdora

Irtam és nincs itt Kép Kép Kép

Kép
Kép
Kép
minyu

Irtam és nincs itt Kép Kép Kép

Kép
Kép
Kép
minyu

most meg 2x???

Kép
Kép
Kép
minyu

Ma én is írtam, és nekem sincs seholKép

Minyu,
tegyél fel képet a napszemcsis NándirólKép

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Én tegnap nem írtam, talán ezért nincs sehol... Kép

De ma sem írok, mert a saját hsz-aimhoz nincs hozzáfűznivalóm.

Írjatok, csajok, remélem nem pöccentetek be a babanetre!
Kép
Én ha hosszút írok, nem ide prüntyögöm, hanem bemásolom. Nem járhatnak túl az eszünkön!!! Kép

KépKép
KépKép
jdora

Az előbb írtam és elszállt
Szóval, próbáltalak visszaolvasni titeket, de lehetetlen vállalkozásnak bizonyult!
A gyerekek viszont gyönyörűek!!!

Az iwiw-en én is vagyok: Varga Tamásné Ancsa, de meghívót nem tudok küldeni, mert csak nemrég regisztráltam.

Tesókérdés: Kezdetben akartam nagyon egy kisfiút is, de mostmár nem igazán. Regi beteg volt decemberben, kórházban voltunk, aztán fogzás, aztán az éjszakai felkelések, most újra beteg volt...kikészültem kicsit, lehet, hogy túl is aggódtam, de ilyen vagyok! Egyébként az alapítványok 2gyermekig adnak örökbe, a Tegyesznél szerintem ez nincs megszabva.

Szoptatás: Nem próbáltam meg, mert a hormonjaim így is nagyon összevissza vannak, hallottam róla, hogy volt, akinek sikerült.

Puszi

Kép
rayo

Dóra,
mi van a pucér babafotókkal?

Rayo,
meg is találtalak a wiwen, szépek vagytokKép mi baja volt Reginek, hogy kórház lett a vége?

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Akkor is valami vírusfertőzést kapott és nem akart enni és inni, kiszáradt!Kép
Írtam visszaaz iwiw-en!!

Kép
rayo

És infúzóra kellett kötni? SzegénykeKép

Én azon aggódom kicsit, hogy nem hízik semmit egy ideje Zalán. Van valakinél hasonló helyzet? 8 kiló kb. 2-3 hete, igaz izeg-mozog, mászkál egész nap, de akkor is aggaszt. Meg a déli kaját nem szereti enni, vagy belealszik, vagy nem kéri, vagy keveset eszik. És pont akkor kap főzeléket. Nem tudom, hogy mit kéne tennem, lehet, hogy nem igényli? De már lassan 8 és fél hónapos! abban bízom, hogy majd rendeződik a helyzet, ha teljesen meggyógyul. Viszont a betegség előtt is keveseket evett, pl. uzsira nem eszik meg egy egész fruttapurát, vagy max. 125 g-ot, a kedvencből. Ebédre sztem ennyit sem. van vkinek ötlete?

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Most hogy belegondolok, nem is 2-3, hanem 5-6 hete nem gyarapszikKép

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

HRK! 2 héttel idősebb a fiam, mint a tied, és 3 hét alatt csak 15 dkg-ot hízott. A védőnő szerint ez normális, mert lemozogja amit eszik. Amúgy én is aggódtam nagyon! Ráadásul a fogzás miatt nem evett,ill. alig evett napokig. Aztán most megint a régi az evés. A déli kajálásnál előfordult, hogy evés közben elaludt. Ennek az volt az oka, hogy nem aludt egy picit délelőtt. Ha aluszkál fél órát délelőtt, nem lesz álmos és nyügi ebéd alatt.

Nálatok a babák külön szobában aluszkálnak? Milán még velünk alszik, de hamarosan költözik külön szobába. Én meg gondolom éjjel 100-szor megyek ellenőrzésre. Pedig állítólag már rég külön kellene aludnia.

Jó hétvégét mindenkinek!

bockbrigi

Hrk!
Nekem is rossz evő volt Regi világ életében, mindig azt mondták, hogy a gyerek tudja, hagyjam rá! És bevált, mondjuk mióta jobban van, annyit eszik, hogy alig birom kanalazni a szájába. És rengeteget iszik.
A Fruttától rosszul van, már ha meglátja! Nem jött be nekünk. Egyébként ti hogy etettek?
Nálunk így zajlik: 7órakkor gyümölcsös bébiétel pl.alma-burgonya, őszib.-alma.. Délben húsos zöldséges, ez nagyon sokféle 16órakkor tejpép, kedvenc a banános-piskótás, 19-20óra között húsos bébipapi. Közben csak tea vagy víz, mást nem szeret inni. Nassolásnak néhány buláta vagy Puki kukoricapehely.

Puszi nektek

Kép
rayo

Az én fiam sem hított 7 hónapos kora körül.Elvittem orvoshoz azt mondta előbb a kaja utána aszopi 4 órát betartani és 150et egyen meg egy étkezésre,ez 4.Több félét adok neki meg tápszert is azóta jobb az étvégya és hízik is.Azt is olvastam hogy ebben a korban normális a súly csökkenés,étvágytalanság.Ha éhes biztos enni fog,én egy kicsit túl aggódtam,de megoldódott.
fondü

Köszi Lányok a válaszokat!!!

Brigi,
Õ általában ébredés után 2 órával szunyál egy jó fél órát. Kb. 8-kor kel, úgyhogy én fél 10 felé adtam neki régen a tízórait, mostanában nem kérte, de úgy vettem észre, hogy ha kap kanalasat is, akkor nem elég éhes ebédidőben (1-2 körül).
Mi együtt alszunk a gyerekkel, mostmár nappal simán elvan a kiságyban, de az éjjel nagy részét a mi ágyunkban alussza át. Most is letettem, de kb-1-2 óra és már ébred isKép

Rayo,
Mi felkelünk 8 körül, szopi, majd 10 körül elalvás előtt megint szopi (inkább csak komfortszopi), 1-2 körül ebéd (főzelék, amit nem eszik megKép, és szopi. 4 óra múlva megint szopi, meg gyümölcs, este csak szopi. Ja, és egész éjjel szopi, önkiszolgáló üzemmódbanKép
Lehet adni nekik pukit?

Fondü,
Ebéd az egyetlen olyan étkezése, amikor először a főzeléket adom/adnám neki, és utána a cicit, de azt veszem észre, hogy akkor fogadja el inkább, ha kap előtte cicit is, és sokszor ki kell venni az ölembe, úgy sikerül.
A 150-et a kanalasra gondoltad? Annyit még életében nem evett egyszerre, csak tejből! Most hány hónapos a babád?

pusza

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Sziasztok

Hrk
Oli sem eszik valami sokat mostanában. Bár ez nála valszeg a betegség miatt volt. Egyébként amíg csak szopizott havonta 300 g-t hízott. Ez egy kicsit kevésnek tűnik, de a védőnő megnyugtatott, hogy szopis babáknál ez elég, és persze Õ nagy súllyal született és bevárja a többieket. Mióta eszik főziket is jobban hízik. Most egy hónap alatt 700g-ot gyarapodott.
Én kanalast is igény szerint adok neki. Ha éhesnek látom megetetem. Persze van napirendünk, de nem ragaszkodom annyira hozzá. Háromszor kap kanalas kajcsit egy nap. De van hogy reggel nem kéri, vagy van hogy a déli csúszik és uzsi lesz belőle. De azért minig meg van a három alkalom. Közte szopizik és mostanában már teát is iszik. Ez nagy szó mert eddig az anyatejcin kívül semmit folyadékot nem fogadott el.

Rayo
A Fruttapurát Oli sem eszi. Sőt még Milánkám sem, pedig nagyon rá van mostanában kattanva a bébikajákra.

Brigi
Nálunk Oli a kezdetektől külön szobában alszik. Viszont Milcsi a fél éjszakát velünk tölti. Megpróbáltuk, hogy mind a kettő velünk legyen, de egyszerűen én nem tudtam tőlük pihenni. Oli egyfolytában szopizott, Milu meg a hajamat biirizgálta. Úgyhogy szegény Olivér lett kirekesztve. Persze megpróbáltam Milánkámat rábeszélni, de hajthatlan volt. Meg hát persze egyszerűen átsétál hozzánk.
Bár én nagyon szeretek vele aludni, de azt mondom próbáld meg a saját helyére szoktatni a babádat, mert később nehezebb lesz.
Amúgy Olivérkém már nem is tud velünk aludni. Ha megmozdulunk rögtön felébred. MIkor anyuéknál aludtunk kénytelen voltam a babakocsiba átrakni az éjszaka közepén mert nem tudott velem aludni. Ott persze aludt.
Egyébként szopizni fel szokott kelni 2szer.

Ana

Kép
gyomberana

Az iwiwen én is becsületes nevemen futok: Jelinek Dóra. Most egy kicsit leálltam vele, a kezdeti lelkesedés alábbhagyott. De majd megnézlek Titeket!

Hrk,
Floci írta az ősziben, hogy egyes beteg egyedek "más" szemmel gyönyörködnek a pucér babus képekben!!! Egy barátnője gyerkőjének lapján ezek a képek a leglátogatottabbak!!! Durva.

Nórinak is kell a fél, vagy egy órás délelőtti alvás, utána kajál rendesen. A husileves-pép nagyon ízlett neki, kakija is alakul, búzakorpát kap a gyümibe. Így eszünk, fél órás max. eltérésekkel, igyekszem tartani a "rendet":
9 szopi
13 üveges bébikaja, Hipp a nyerő egyelőre husi nélküli, a husit most kezdjük
17 szopi + gyümi (Hipp, Fruttapura, házi, bármi...)
20 tejpép
23 szopi
Napközben de. van kicsi alvás, ebéd után meg van egy 2 órás. Az ötös kaja után már nem alszunk, hanem vacsi után 9-kor alszik el.
Éjjel egész pici kora óta a saját ágyikójában alszik, most úgy néz ki, hogy napközben még bárhol el tudom altatni.

Hrk,
Tejpépet kóstoltatok már? Nórinak az volt a gyümi után a következő, nagyon szereti! Könnyen emészthető és sokkal több benne a kalória, mint a főziben.

KépKép
KépKép
jdora

Dóra,
Milyenek ezek a tejpépek? Anyatejjel kell megcsinálni őket? Milyen márkát érdemes venni? Tök tudatlan vagyok...

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

ja, és ez a fotós dolog ijesztő, felháborító és nagyon szomorúKép

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Nem, csak forró víz kell hozzá. Nálunk a Hipp alma-vanília és a bio körte a nyerő. Nézd meg a hipp.hu-n! Na megyek is.

KépKép
KépKép
jdora

Nálunk a napi "kajarend" a következő:
6-kor tápszer (most már 200!)
9-10-kor gyümölcs
12-kor főzelék
4-kor tejpép v.joghurt
8-kor tápszer
Mindez persze nem szentírás! Éjjel 1-szer még van komfortszopi.
A tejpépet nagyon szereti, nálunk a Milupa és a Nestle vált be a legjobban. Van, aki ezt ad vacsira is a babának, persze hígabban elkészítve!

Pelus terén mik a tapasztalatok? Nálunk a Pampers a nyerő ill. a DM-es Babylove-val is elégedett vagyok. De mondjuk azt éjjelre nem adom a babára.

bockbrigi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?