Sziasztok!
Tabaanpepa, Marika!
Én is csak annyit szeretnék lefejnni, amennyit távol vagyok a gyerkőctől és addig is ennie muszály. Van még 2 vizsgám május végén + az államvizsgám június végén. Szóval ennyi. Ezért a nagy dilemmám. Én sem akarok beruházni drágára, eddig úgy tűnt, nincs más (a hétvégén elég sok helyen megnéztük). De már a férjem megtalálta milyen volt nekem Hangával, egy internetes áruházban, és az mindössze 1590,- Ft+postaktg. Anno a Corában vettük, de most nem volt (Tescoban, Brendonban, DM-ben, Rossmannban sem)
Gyöngynél csak az elején pár alkalommal fejtem, ammikor nagyon beindult a tejcsi, és keményedett a cici. Cumisüveget egyáltalán nem használtunk (teázáshoz próbáltuk), öklendezett tőle, cumit sem fogadta el, viszont ő hamar megtanult pohárból inni. 11 hós koráig szopott, magától hagyta abba, egyik napról a másikra.
Hangánál 2 hónaposan korától volt szükség a cumisüveg + lefejt tejre, a viszgaidőszakokban. Szerencsére elfogadta. Õ 1 éves koráig szopott, szintén magát választotta el.
A kereslet-kínálat mind a két csajszinál nálunk is jól beállt. Szóval nekem azért kell, hogy el tudjak menni vizsgázni.
Tehát Zalánnal is csak annyit szeretnék fejni, amennyi tényleg szükség van rá. Arra a 3 napra, de az naponta több etetés.
Fagyasztásra továbbra is (ugyanúgy, mint Hangával), 1 dl-es műanyag poharakba fogom (persze előtte átmosom, jól kiöblítem, ez már bevált, használat után kidobom). Az Avent VIA poharai, bár 4 alkalommal sterilizálható, egy ismerősöm mondta, hogy a tetők már a többedik alkalommal nem zárnak jól, és drágák is.
Sterilizálásra nekem anno bevált a neomagnolos oldat, ill. a forrásban lévő vízben "főzés" pár percig. Ez a cumisüvegre, cumikra, mellszívóra jó volt. Tehát a mikrós sterilizálót is felesleges beruházásnak tartom, mert nem kell olyan sok alkalommal. Persze más kérdés, ha valakinek a tápszer/vagy az anyatej cumisüvegből történő rendszeres etetése miatt esetleg nagyobb szüksége van rá.
Fú, bocs, ha kicsit hossú voltam.
Gyöngyöske