Új privát üzeneted érkezett!

Szia Halacska!

Örülök, hogy válaszoltál! Nincs kedved privát is levelezni?
Freemail címem: akinyusziful@freemail.hu, a "sima" e-mailt majd késõbb megadom.
Várom leveled, na és persze másokét is, ha van kedvük írni.
Sziasztok,
Jó pocakosodást mindenkinek, illetve jó babázást!

"Ákos mama" = Zsu
Névtelen

Persze én sem gondoltam komolyan, hogy teljesen szüntessék be a látogatást, hiszen másoknak ez nyilván fontos, de én a következõ szüléseimnél, még sértõdés árán is megkérem a rokonságot, barátokat, hogy ne jöjjenek, csak a férjem.

A papás látogatás nagyon jó, mondjuk kíván egy kis intelligenciát, alkalmazkodóképességet anyukáktól, apukáktól. Az egyik szobatársam, nagyon sérelmezte, hogy csak 3-6 között van erre lehetõség, hogy csak apukáknak és, hogy a szobákba nem mehetnek be, így aztán amikor õ szoptat, pelenkáz akkor az apukának várni kell. Persze képtelen volt betartani a szabályokat, így hát egyszer arra mentem vissza a szobába, hogy egy apuka is benn volt. És még én voltam "szemét" mert épp akkor szoptatni akartam és távoznia kellett.
Akinek azaz igénye, hogy a szobában látogatókat fogadjon annak érdemes igénybe venni az alapítványi különszobákat.
Valéria
Névtelen

Kedves Valéria!
Csatlakozni tudok az elõzõ hozzászólásodhoz: a látogatás kultúrált lebonyolítása némi inteligenciát és empátiát (a többi kismamával szemben) feltételez. Ez nem mindig sikerül, hiszen nem vagyunk egyformák, különbözõ szokások, vérmérséklet stb. Úgy tûnik, ha "az ember a kisújját nyújtja, az egész karja kell.". Lehetõséget szerettünk volna teremteni, hogy az édesapák testközelbe kerülhessenek újszülöttjükkel, de azért a mamák nyugalmát,intimitását is megtartsuk. (Aki már feküdt nálunk a gyermekágyas osztályon tudja, hogy még látogatás nélkül is elég mozgalmasak a nappalok, sõt az éjszakák is.)Akik a szülésfelkészítõ gyermekágy-szoptatás elõadáson jártak (aminek a végén bemutatjuk a résztvevõknek az újszülött részleget és egy gyermekágyas kórtermet - természetesen az éppen ott fekvõ anyukák hozzájárulásával)általában megértik az érveinket és helyeslik is ezt az "engedékeny szigort". Kórházakban vannak bizonyos szabályok (óvodákban, iskolákban, szállodákban is!)amelyeket kéretik betartani. Aki pedig szeretné ha az egész család és baráti kör már a kórházban kézbefoghassa a babát valóban az alapítványi szobákat próbálja igénybe venni. Persze itt is elõfordul nemegyszer, hogy a nõvér az ajtóból fordul vissza, mert nem tud bemenni a látogatóktól. Azért én úgy érzem sokkal több az olyan páciens aki elégedett, de legalábbis megértõ ezzel a látogatási formával, mint az elégedetlen.
Továbbra is sikeres szüléseket és a papáknak jó babasimogatást kívánok! Üdvözlettel: Ágnes
Rákóczi

Dr. Tóh Ferencet ismeri vki közületek. Nekem nagyon szimpatikus volt.
Gabó

sziasztok!

Gabo, en Toth Ferencnel szultem, nem tudnek ra semmi rosszat mondani, bar a szules szamomra nem volt tul jo elmeny, pedig lehet hogy az is lehetett volna.(rajtam mult)
Amugy a korhaz is tetszett bar mashol meg nem szultem.Es ugy tervezem, hogy a kistesot is itt szulom meg, ha addig nem koltozunk messzebbre.

Tiduj es Matilda
Tiduj

Helló mindenkinekKép

Mostanában nagyon sok jót hallottam errõl a kórházról és szégyen szemere 24 hetesen még mindig nem találtam meg azt a helyet ahol szivesen szülnék. Talán a Kútvölgyi!? Adnátok 1-2 tippet? Lehet hogy ilyen orvos nem létezik, de talán mégis! Olyan orvost szeretnék, aki tényleg tudja mit csinál, nem akar mindenáron császározni és tud mosolyogni, persze nem csak a 10ezres láttán.
Próbálkoztam a Sz. Imrében ami még tetszett volna, de a doki valami olyasmit magyarázott, hogy körzetileg nem oda tartozom és ezért csak a magánrendelõjében tud fogadni és hát természetesen a szülés sem occsó dolog... Nem értettem hiszem van tb kártyám, azt hittem az összes kórházba jó...
Persze ezzel elvágta magát az a doki és tudom butaság, de abba a kórházba valahogy rossz szájizzel mennék.
Na ne értsetek félre, a szülésrõl nincsenek álmaim, hogy úgy szeretnék szülni (illetve vannak, mint mindenkinek, de tisztában vagyok vele, hogy nem mindig mennek simán a dolgok) ahogy és ha nem úgy történik akkor az az orvos hibája. Na nem, de törekedni erre azért még lehetKép
Ha lehet és van olyan orvos akkor kérlek ajánljatok 1-2-öt. Viszont elõre láthatóan csak 50.e van cakkum-pakk...Kép
Köszönöm hogy "meghallgattatokKép"

sziasztok
sasha

Kép
sasha

Szia Sasha!
Szerintem beszélj ld-vel, õ ismeri a véleményemet, tudja, miért mondom ezt. (Ugye Ildi? Kép)
Puszi
Andi

Andi
andi3

Andi3!

Már kérdeztem, Id-t egy másik topikbanKép csak még nem jutottam el oda hogy megnézzem, de most megyek és megkuksizomKép Köszi

szia
sasha

Kép
sasha

Sziasztok!

Szerintetek ha valaki "beleszül" egy orvos hosszú szabadságába bejön a szülésre? Én novemberben szültm az elsõ babát és az nem éppen a nyagy szabadságok ideje, úgyhogy mindenki ott volt aki "számít".

Sasha!
Szerintem ilyet nem mondhatnak, hogy nem mehetsz oda szülni stb... Ha jól tudom törvény szabályozza, hogy szabadon választható a szülész, a szülésznõ és 1 embert be is vihetsz magaddal bárhol. De ha így fogadtak jobb ha máshol próbálkozol.
Én Vida dr-nál szültem. Nagyon rendes volt, és a második (harmadik...) babaámat is nála tervezem megszülni. Minden tekintetben jó volt!
A körülmények (a 2 ágyas szülõsobák miatt) lehetnének ideálísabbak, de pl. a szomszádunk most szült a Barossban, mondhatni luxus szülõsobában. Csak éppen az orvosa "felejtett el" bemenni a szülésre. Nem tudom szültél-e korábban, de azt hiszem a lelki ráhangoltság a legfontosabb és az, hogy akik veled vannak azokban az órákbantiszteletben tartsák az érzéseidet is. Én ezt itt megkaptam, nem csak a férjemtõl, de a szülésznõmtõl és az orvosomtól is. Kívánom hogy megtaláld a neked legmegfelelõbb helyet és embert!
Niki
Niki

Vali!
Ítam, megkaptad????
Niki
Niki

Kedves Ágnes (vagy Lányok közül, aki tudja)!

Nemsoká eljön a mi napunk is, csak az lenne a kérdésem, hogy vajúdáshoz bevihetem-e magammal az óriási nagy labdámat, mert igencsak szeretek azon ücsörögni és tán könnyítene is kicsit a fájásokon, hogy rugalmas alap lenne a fenekem alatt. Tudom, hogy más kórházakban használnak ilyet, csak azt nem tudom, hogy a sterilítás vagy egyéb rendelkezések miatt a sajátomat használhatom-e?

köszönöm: ildikó
ld

Kedves Ildikó!
Nekünk is van labdánk a szülõszobán, természetesen minden használat után lefertõtlenítjük. De volt már olyan is aki a sajátját hozta. Azonkívül fel tudunk még ajánlani egy kis "tüsi-labdát" (hasonló, mint amit a kutyusoknak szoktak venni) hátmasszírozáshoz és lehetõség van zenehallgatásra is. (Lehet hozni kedvenc kazettát vagy CD-t, persze lehetõleg ne haevymetál legyen). Csináltattunk szülõszéket is, de még nem akadt vállalkozó szellemû szülõnõ aki ezen szült volna! A szülõszoba valóban nem a legideálisabb (két ágy függönnyel elválasztva) de örülók, hogy egy tapasztalt anyuka azt írta nem mindig a luxus körülmény a fõ szempont (kétségkívül jó, ha van és mi akik ott dolgozunk legalább annyira szeretnénk jó körülményeket, mint a kismamák),hanem amivel mi - az ott segédkezõk - "megtöltjük".
Kedves Sasha!
Gyere el a szülésfelkészítõ beszélgetéseinkre (az is jöhet aki esetleg nem nálunk szül), ott sok dologról szó van, ami a mi osztályunkon szokás. Beszélhetsz más kismamákkal is, tõlük sok hasznos információt kapsz orvosukkal kapcsolatban. És persze itt a topikunkban is beszélhetsz olyanokkal, akik már élesben is kipróbálták milyen is a szülés, mivel-kikkel találkozhatnak nálunk. Nem biztos, hogy akire az egyik páciens esküszik az a másiknak ugyanolyan jó. Szerencsére több "jó" közül válogathatsz. Sok sikert az "igazi" megtalálásához!
Üdvözlettel: Ágnes
Rákóczi

Ágnes kedves!

Köszönöm a választ, örülök a labdának is, a szülõszéknek is, mert mindkettõt szerettem volna használni az elsõ babám szülésekor is, de nem volt rá módom, hiába volt annak a kórháznak is. No, majd itt!
Viszont látásra!

ildikó
ld

Ágnes!
A leveledet megkaptam, de nagyon sok minden összejött mostanában és igazán "komoly" dolgokra nem volt idõm-energiám.
Hamarosan felhívlak, vagy küldök olvashatóbb (nem mellékletes) e-mailt.

Szia
Edóka
Edóka

Kedves Sasha!

Ha még mindig nem találtál orvost, válaszd a MÉszáros dokit, vagy a Tóth dokit.
Az elõbbi nekem bejött novemberben, tuti, hogy nem csak a 10ezres láttán mosolyog, hiszen abszolút nem a pénzre megy.

sok sikert, boldog várandósságot kíván

Ákymama
Ákymama

Kedves Sasha!

Én Vida dokinál és Várnainé Gabinál szültem és a legmesszebbmenõkig elégedett voltam velük.
Szerintem minden doki szereti a 10ezreseket, de nem feltétlenül attól kedves az emberrel. Hiszen elõre nem is tudja, mennyit kap a szülésért.
Én pofátlanságnak tartom, ha pl. egy orvos megmondja elõre, hogy mennyit kér. Én nem kérdeztem, hanem annyit adtam, amennyit reálisnak tartottam.

Mindenesetre remélem, hogy Vida doktor nem szállt el, mert én imádtam végig és a következõ gyermekemet is nála szeretném szülni. Nekem gyors, beavatkozásmentes szülésem volt, sajnos a gátvédelemre nem készültem, ezért szóba sem jött, de a következõ szülésemre már most készülök, pedig a gyerkõc még csak terv.

üdv: Botimami
Névtelen

Szia Enci!

Zsuzsi vagyok, emlékszel, ugyanabban a szobában "laktunk" a kórházban. Nekem is csütörtökön született a fiam, csak délután, Ákosnak hívják.
MIzujs veletek? Ha van kedved privát levelezni, írj a akinyusziful@freemail.hu címre. Kíváncsi lennék, hogy vagytok. Szia!

Zsu
Ákymama

Niki!

Meg tudnad adni Vida doktor privat rendelojenek a szamat, hogy bejelentkezzek hozza?

Nagyon ciki, eddig a Rokusba jartam, de annyira megijedtem a konzervativ szemleletmodjuktol, es a korhaz szegenysegetol, hogy ugy dontottem meg nem keso 12 hetesen dokit valtani.

kamilla
kamilla

Sziasztok!
Én is orvoskeresoben vagyok...Hamarosan teherbe szeretnek esni, ugyhogy most csak keresek egy megbizhato dokit. Eddig a Rokusba jartam,de ott biztos nem szulnek...
Meg tudnatok adni a Meszaros doki telefonszamat..esetleg maganrendelese is van?

Koszi

Evi
eve2001@freemail.hu
Névtelen

sziasztok!
ismeri valaki a bábinszki doktornõt?van magánrendelése,aranyos,stb.?

kriszti0114@hotmail.com
kriszti

Edóka!
Inkább hívj, mert a "emillel" ritkábban találkozom, ide is egyre ritkábban jut idõm benézni.
Szia: Ági
Rákóczi

Szia Evi!

Mészáros doki csütörtökönként rendel a Kútvölgyi kórház rendelõjében 14-18 óra között. Magánrendelésrõl nem tudok, pedig már 5 éve járok hozzá.
Elérhetõség: 1/355-1122/257 mellék rendelési idõben
1/355-1122/387 mellék Szülészeti osztály

Jó a választás!!!

Nem régen szültem nála, ha van még kérdésed vele és a kórházzal kapcsolatban a akinyusziful@freemail.hu címre írj.

Szia!

Zsu
Névtelen

Szia Veronik!
Én nov. 21-re vagyok kiírva. Lehet, hogy találkozunk? Nekem ez az elsõ babám, de szerencsére én még csak jókat hallottam és tapasztaltam a Kúlvölgyiben.
maflac

Sziasztok!

ZSuzsi, írtam pár sort privát, mi jól vagyunk, Zsombor már elhagyta a 8 kilót, és már kellõen erõszakos....

Kriszti!

Én a Bábinszki Dorktornõhöz jártam végig UH-ra, nagyon emberi és kedves volt. És a legfõképp alapos! Nálunk úgy a 6. hónap tájékán kiszûrte, hogy mintha valami szûkület lenne a Zsombor bélrendszerében- úgyhogy születés után figyeljünk rá. Akkor- lévén anyatejes baba volt - mûködött is a "fönt be- alul ki" közlekedés, de aztán ahogy elkezdett szilárd táplálékot kapni, 6 hónaposan kiderült hogy végbélszûkülete van, amit õ már korábban látott....

(Sajnos, ennél jobb ajánlólevél nem kell...)
Az egyénisébébõl arra következtetek, hogy valószínûleg kedves és segítõkész lehet a szülésnél is!!

Sziasztok,
Enci
Enci

Sziasztok!
Orvosválasztás elõtt állok, a Kútvölgyiben a Hegedûs doktort ajánlották,én
még nem ismerem.
Szeretnék véleményeket kérni róla azoktól,akik nála szültek.
Köszönöm
Kati
Névtelen

Szia Kati! Szülni ugyan még nem szültem, de most vagyok a 28. héten és a Hegedûs dokihoz járok. Eddig teljesen meg vagyok vele elégedve, nagyon rendes. Tegnap kicsit megijedtem és ma reggel váratlanul bementem hozzá egy vizsgálatra. Szó nélkül megnézett és nagyon megnyugodtam. Remélem, ezentúl is ilyan jókat írhatók róla!
maflac

Kedves Rákóczi Ágnes!

2002. július 02-én született meg a kisfiunk Mészáros doktornál,és ha jól emlékszem Sándor Jánosné Erika szülésznö segítségével. Maga a szülésem gyors és könnyü volt, és maximálisan meg voltam elégedve, mind az orvossal és a szülésznõvel is, bár az utóbbi nem választott volt. Jó volt érezni a teljes együttmüködést az orvos és közte és köztünk. Nagyon sokat jelentett, hogy bent lehetett a férjem is és "küzdhettünk" egy új, pici kis életért, a kisfiunkért.
VIP szobában töltöttük el a kórházi napokat, bár ez a véletlen müve volt, mivel annyian voltak, hogy elsö éjjel csak a vajúdóban lett volna hely, de aztán szóltak, hogy van egy hely.
A csecsemös növérek is nagyon segítökészek voltak, rengeteget kérdeztem, ami nagy segítség volt, mert kicsit elkeseredtem az elsõ pár napban, mert még nem indult be a tej, és nagyon élveztem bejárni a babás részlegbe is.

Kérem továbbítsa ezeket az észrevételeimet feléjük, bár távozásunk napján már személyesen is megtettem, és kívánok mindannyiuknak további sikeres munkát és hasonló elégedett anyukákat és babákat.

Remélem néhány év múlva ismét élvezhetem ezt a gondoskodást, mert mindenképpen Önöknél szeretném a kistestvérkét is szülni.

Mégegyszer köszönöm és további sok sikert a munkájukban!

Üdvözlettel:
Csík Karolina alias gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

KAti!

Én a Hegedûs doktornál szültem mindkét gyermekemet (és sok bartánõm is), abszolút jó tapasztalatokkal. Nem akarom magam ismételni, az archivban megtalálod az általam róla írottakat is. Találni fogsz más véleményt is, más szempontok alapján ítélõ kismamát- így teljes a kép, így tudod majd Te is kialakítani a saját véleményedet. Szerintem ez a legfontosabb:Te biztonságban érzed-e magad nála.
Ha bármilyen privát kérdésed lenne, természetesen szívesen válaszolok, a profilban megtalálod a címem,
Sziasztok,
Enci
Enci

Kedves Gumicukor Karolina!
Örülök. hogy jó élményekkel távoztál tõlünk, igyekszünk, bár fõleg egy olyan túlterhelt idõszakban amikor ott jártál ez néha nehezen megy (megjegyzem azóta is olyan "teltházzal" dolgozunk, a "babatermés" az idén nagyon jó!). A szülésznõd neve Szirtes Jánosné Erika és Õ a bizonyíték arra, hogy ha valakinek nincs választott szülésznõje akkor is lelkiismeretes ellátást kap!
Remélem találkozunk pár év múlva és addig is meséld a jó élményeket, ez ráfér minden szülés elõtt álló kismamára!
Jó babázást kívánok: Ágnes
Rákóczi

Szia Kamilla!
Ne haragudja, nem voltam itthon így gép közelében sem. A száma: 3681023, minden szerdán rendel, délután.
Minden jót! Remélem még így is tudtam segíteni!
Niki
Niki

Hahó! Még nem olvastam végig a topicot.

Én február végén szültem Dr. Szalaynál. A szülésznõmet magam választhattam. Keszeg Éva segédkezett. Nagyon kedves, csinos, mosolygós 40 körüli szõke hölgy. Annyira természetes és segítõkész. A szülésem elõtti idõkben is nagyon odaadó volt (bent töltöttem egy hetet) és természetesen a szülés után is hazamenetelemig a gondomat viselte. Mindenkinek ajánlom.
Borcsa

UI: Ha valakinek kérdése lenne, inkább emilben forduljon hozzám, mert nem tudom, hogy mikor jövök legközelebb.

borcsa@fw.hu
Borcsa

Sziasztok! :-)))

Segítségeteket szeretném kérni!
Kb. tíz éve járok ugyanahhoz a dokihoz a Kútvölgyibe. Nem volt különösebb gondom vele soha, csak nem nagyon szeretem, hogy olykor hülyének néz. Nem vagyok a tipikus hülye nõ. :-) Úgy alakult, hogy két alaklommal is olyankor lett volna rá szükségem, amikor szabin volt, és mind a kétszer Tóth Ferenc doktor úrhoz kerültem (tök véletlenül). Nagyon tetszett, hogy minden kérdésemre türelmesen válaszolt, és partnerként kezelt. Kérlek titeket, hogy ha van vele kapcsolatban valamilyen tapasztalatotok, akkor írjátok meg nekem, ha itt kellemetlen, akkor mailen (macskamati@index.hu). Felmerült bennem, hogy dokit váltok.

Arra is kíváncsi lennék, hogy szerintetek borzasztó ciki lenne-e, ha a mostani dokim kollégájához pártolnék?

Macsi (6 hetes kismama)
macsi73

Én csak a kérdésed 2. felére tudok válaszolni, mert a TF-et nem ismerem. Nekem sem tetszett a dokim a kútvölgyiben, és elvileg persze lehet cserélni, mert az a legfontosabb, hogy mennyire vagy megelégedve vele, ugyanakkor képzeld el azt a cikit, hogy az elõzõ dokid van ügyeletben, amikor valamiért föl kell menned. Én ennek nem tettem ki magamat,inkább kórházat is váltottam. Ez persze még csak tanács sem akar lenni, csak azt írtam le hogy én hogyan döntöttem.
Juli
Névtelen

Szia Macsi!

12 napja szültem Tóth doktornál, tehát friss az élmény: jobbat nem is találhattam volna!!! Nem õ volt a gondozóorvosom, csak elõzõ nap vett át, mert a dokim nyaralni ment. Kissé féltem is, hogy mi lesz, mert be voltam ijedve a szüléstõl (milyen enyhe kifejezés!), nem tudtam, milyen lesz egy "idegennel". Õ bejött és úgy tudott hozzám szólni, mintha ezer éve ismernénk egymást, egyszóval azonnal megbíztam benne. Mindig tudtam, mi történik éppen, folyamatosan tájékoztatott a helyzetrõl. Nagyon korrekt embernek ismertem meg.
Ha már itt járok, ezúton szeretnék köszönetet mondani Keszeg Éva szülésznõnek is kedvességéért és türelméért. Nem éreztette velem, hogy gyáva nyúl vagyok, pedig az voltam bizony! Kép Lukács Anna pedig a legelkötelezettebb csecsemõs nõvér, akivel valaha is találkoztam. Kép

Lehet, hogy kissé ciki összefutni a régi orvosoddal, de vedd föl a pléhpofát és bátran próbálj újat keresni! Ha nem bízol meg a régiben, hogy tudnád elhinni neki, hogy minden rendben veled és a babával? Most ti vagytok a legfontosabbak, nem az orvosod lelke.

szia:

ildikó
ld

Tóth Ferenc volt az ügyeletes, amikor bementem szülni. És többször ultrahangozott is a terhességem alatt. Nagyon rokonszenves volt. Valahogy ösztönösen megbíztam benne.
Õ mondta meg, hogy kisfiút várunk. És persze kisfiú lett.
A Szalay fõorvos is bízik a szaktudásában (én úgy vettem ki egy mondatából)
Ugyanis amikor jeleztuk a dokimnak, hogy a TF elárulta a gyermek nemét, de nem mondta biztosra, a dokim azt mondta, hogy TF ha el merte árulni, akkor biztosra vehetjük! Kép

Keszeg Éva pedig tényleg egy istennõ. Végtelen türelem, kedvesség és odaadás!
borcsa

Szia mindenkinek!
Július 6-án szültem a Kútvölgyiben egy gyönyörû szép kislányt. Én is Szalay fõorvosnál és Keszeg Évával. A szülés nem ment valami könnyen. Nehezen indult a tágulás, és a végén már ömlött belém az oxitocin, hogy érezzem a nyomási ingert. Ennek ellenére csak egy egybefüggõ derékfájást éreztem, alig maradt valami erõm tolni. Az utolsó 2 óra teljesen kiesett, csak arra emlékszem, amit a férjem elmesélt. Kezseg Évának köszönhetem, hogy nem adta fel és végül megúsztam a császármetszést. Szalay fõorvos az egész terhesség alatt nagyon rendes volt. Amikor arra volt szükség a lelkemet is ápolta, minden hülye kérdeésemre megpróbált válaszolni. A szülésnél már annyira bíztam benne, hogy a határozottsága és szigorúsága átsegített a mélyponton.
A kisbabám minden sérülés, nyomódás, torzulás nélkül úszta meg a hosszú vajúdást és kitolást. Szép kerek pofival és rendes kis hurkácskákkal jött a világra. (37. héten)
Tóth doktornál is és Bábinszky doktornõnél is többször voltam ultrahangon. Mindeóketten nagyon kedvesek, emberiek és alaposak voltak! Tóth doktorról ez a benyomásom megerõsödött, amikor láttam, hogy egy szülésnél, hogyan segített. Aki még az orvosok közül nagyon szimpatikus volt nekem, az Teleki doktor. Õt hívták, mikor a kisbabám nem akart elõbújni és kézzel rá kellett segíteni a nyomásra.
A kórházi tartózkodás 4 napja alatt a csecsemõsök teljesítményén csak ámultam. Teljes teltház volt végig a szülészeten és elõfordult, hogy egyetlen csecsemõs látta el a 22 kisbabát éjszaka (+a szüléseknél is jelen kell lennie).
Velem és a kislányommal minden csecsemõs nagyon kedves és szolgálatkész volt. Rengeteget segített, hogy megmutatták, hogyan kell fejni. Sajnálom, hogy a nevüket nem tudtam megjegyezni. Egyszer fordult elõ, hogy éjszaka a kérésem ellenére a rengeteg munka miatt nem tudták kihozni a babát és teát kapott szopizás helyett.
A szülésznõkkel kapcsolatban is csupa pozitív tapasztalatot szereztem. A szülés napján kérés nélkül is kikísértek a zuhanyzóba, adtak fájdalomcsillapítót.
Kezseg Éva nagyon türelmes, ugyanakkor határozott volt a szülésnél, és azután a kórházban szinte minden nap külön meglátogatott és rengeteg jó tanácsot adott a babával kapcsolatban.
Akihez eljut a Kútvölgyi dolgozói közül, mindenkinek nagyon köszönöm a gondoskodást és a segítséget, és mindenekelõtt életem legszebb ajándékát: Flórát!

Málna (Almási Eszter)
Málna

Sziasztok!

2003. március 23-a környékén fogok szülni a Kútvölgyiben.
Keresek olyan kismamákat, akik ugyancsak márciusra vannak kiirva.
Nekem ez a második terhességem, a kislányom is ott született 2001. október végén. Minden OK volt, öröm volt a szülés!

üdv: Réka
Walacky

Szia Réka! :-)

Én április 2-re vagyok kiírva! A macskamati@index.hu címem mûködik!

Üdv: Macsi (aki szintén Réka :-)) )
macsi73

Sziasztok!

Dr. Mészárossal kapcsolatban szeretnék egy-két infót kérni.

29 évesen most állunk gyerekvállalás elõtt, ettõl a
hónaptól "élesben" megy a dolog, így remélem, minél elõbb szükség lesz orvosra Kép Az eddigi orvosom szuper volt, de nagyon messze van /Kistarcsa/. A Kútvölgyi mellett egyrészt az szól, hogy köztisztviselõként oda tartozom, másrésztt nagyon megbízható híre van, harmadrészt közel van a mukahelyemhez, ami szintén fontos szempont a késõbbi vizsgálatok miatt. Átolvasva a beszélgetést, nekem Dr. Mészáros tûnik a legmegfelelõbb orvosnak. El is határoztam, hogy a közeljövõben felkeresem.

Néhány kérdésem lenne, nagyon megköszönném a válaszokat:
- Bár írtátok, hogy nincs magánrendelése, nem baj-e, ha ismeretlenül állít be valaki?
- Bár a kórházban fogadja a betegeket, nem a rendelõjében, és ha nincs is esetleg "szabott tarifája", gondolom illik neki adni valamennyit. Mennyi ez az összeg kb.? És a szülés ára?
- Mennyi idõs? Mivel ez lesz az elsõ babánk, és még szeretnénk késõbb nem is egyet, fontosnak érzem, hogy ugyanaz az orvos kísérje végig a dolgokat.
- Mennyire viseli jól, ha a /leendõ/ kismama sokat kérdez? Szeretek jólinformált lenni Kép

Elõre is nagyon köszönöm a válaszokat, üdv:
Anita
Névtelen

Szia Anita!

ÉN tavaly novemberben szültem dr. MÉszáros Gábornál, elõtte már 4 éve volt a nõgyógyászom, és nagyon jó választásnak bizonyult. Kb. 34-35 éves, kedves, és jó szakember. Nincs szabott tarifája, nem pénz-orientált. (Ez ritka, mint a fehér holló.) MIndig válaszolt minden kérdésemre, mégha butaságnak tûntek is, de az ember számára elsõ gyereknél nem létezhet buta kérdés, szerintem. Én a (most már) 5 év alatt a szülésen kívül egyszer vittem neki egy doboz bonbont, pénzt soha nem adtam, és mindig napra kész volt mindenben velem kapcsolatban, örült, ha látott, egyszóval nem látszott rajta, hogy hiányolná a pénzt. Gondolom, ha valaki ad, elfogadja, de olyanról is hallottam, akitõl visszautasította, mondván, majd max. a szüléskor fogad el egy csekély összeget, addig nem.
Ha õt választod, - amit jó szívvel ajánlok - biztos lehetsz benne, hogy figyelmes, baráti kezelõorvost találsz a személyében. Ha másra is kíváncsi vagy, szívesen levelezek veled, írj a akinyusziful@freemail.hu címre!
Boldog készülõdést a babavárásra, és remélem, még "találkozunk"!
Puszi!

Zsu
Névtelen

Szia Macska Mati!

Irtam Neked e-mailt, remélem, megkaptad.

üdv: Réka

Még mindig várom, hogy jelentkezzenek, akik március végén, április elején fognak szülni a Kútvölgyiben.
Walacky

Sziasztok!

En is orvoskeresoben vagyok! Olvastam, hogy a Vida, Toth es a Telki doktor a legjobbak...
Van valamelyikuknek maganrendelese?
Hol lehet oket elerni? Vagy eleg csak a rendelesi napon bejelentkezes nelkul odamenni?
Koszi

Éva
Névtelen

Én a Vidáról nem hallottam jókat. Állítólag (talán) iszik is.
Például azt hallottam, hogy a Mészáros doki jelezte az egyik ultrahangon a mamának, hogy valami nincs rendben a babával. Nem fejlõdik rendesen. Jobban oda kellene figyelni. (nem õ volt a kezelõorvos, hanem a Vida)
Következõ alkalommal a Vida ultrahangozta a mamát és megnyugtatta, hogy minden a legnagyobb rendben van.
Mindezek után a mama elveszítette a babát... spontán...
Az egyik szülésznõtõl is érdeklõdtem Vida felõl... Õ sem volt elragadtatva tõle...
Szerintem amúgy sem lehet kijelenteni, hogy kik a legjobbak...
Ehhez most inkább

Nahát...
Teljesen elképedve olvastam az elõttem szólót.Vidás kismamák hol vagytok ilyenkor,amikor ilyen elképesztõ baromságot írnak az orvosunkról?Én is az Õ betege vagyok már 6 éve,és bizton állíthatom,hogy szerintem Õ a Kútvölgyi leg sportosabb és legfiatalosabb orvosa.Vagy talán épp ez a baj?Talán csak szakmai féltékenység van az elõbbi hozzászólásban?Talán csak nem éppen egy kútvölgyis kolléga,aki a sorok írása közben (talán)illuminált állapotban volt?Lehetséges,hogy nehéz elviselni,hogy valaki fiatal,jó orvos,és tele van betegekkel,miközben valakihez a kutya sem jár?
Mindenesetre elgondolkodtató az elõbbi iromány.Én a Doktor Úr helyében körülnéznék magam körül,mert az ilyen stílus nagy károkat okozhat egy orvos presztizsében,fõleg egy akkora fórumon mint az Internet.

Egy Vidás kismama
Névtelen

Kedves ehhezmostinkábbnem!

Én meg azt hallottam a szomszéd nénirõl, hogy marslakó! Ha hiszed, ha nem!Én magam ugyan embernek látom inkább,de azt mondta valaki. Kép
Komolyra forditva a szót: ha Neked nem szimpatikus, akkor rendben, ne járj hozzá, ne ajánld senkinek, de azért, mert azt HALLOTTAD, hogy valaki ÁLLITÓLAG miatta vesztte el a babáját, még nekeltsd rossz hirét! És még tintázik is? Szabadidejében, otthon? Mert bent nem, az tuti! És hogy valamelyik szülésznõ rosszat mond róla? Nem szeretheti mindenki, de nem is kell! Biztos, hogy a doki sem csip minden kolléganõt.
Persze, nem mondhatjuk, hogy õk a legjobbak, csak azt, hogy nekünk õk a legjobbak. Telki doktort például nem ismerem, Mészárost viszont igen, igy én a Vida-Tóth-Mészáros triumvirátust ajánlanám annak, aki kedves, humánus, empatikus, "jó" orvost keres.
Igazad van, elõttem szóló: már rég reagálnunk kellett volna, de már vagy 2 hete nem jártam erre. Kép

üdv:
ld
ld

nekeltsd=ne keltsd
ld

Csak annyi, hogy nem vagyok orvos. Egy kismama vagyok mindössze, aki a Kútvölgyiben szült nem oly rég.
Nem hiszem, hogy a stílusomban bármi kivetni való lett volna. Mindössze azt írtam le, amit hallottam. Pont.
Ehhez most inkább

Kedves Vida-rajongók!

Szerintem az ember a szülészét a legkevésbé választja aszerint, hogy mennyire sportos v. fiatalos. A Vida egy bájgúnár, ugyanolyan, mint a kútvölgyi összes dokija. Ha nincs komplikáció, akkor jó, ha meg gond van, akkor magára marad az ember. Én is egy felkapott f...kalapnál szültem, akinek "jó híre" van, de egy klasszikus toxémiát nem ismert föl. Úgyhogy nem kell mindjárt fan-club-ot vagy érdekvédelmi csoportot összehívni, csak azért mert valakinek rossz tapasztalata volt. Csak azért, mert a Kútv.-ben van pénz a felszerelésre és esztétikus az épület, még ne jó szülészet. Ne keverjétek a külsõségeket a szakmai tudással!!!!
judit

Én is a Kútvölgyiben szültem, mind a kétszer, de az orvosom se nem bájgúnár, se nem f..kalap, ahogy judit kedvesen fogalmazott. Nekem a Teleki doktor az orvosom, és maximálisan meg vagyok vele elégedve. A második szülésemkor nagyon ritka és nagyon komoly komplikáció adódott, de õ mindvégig maximálisan mellettem állt mind szakmailag, mind emberileg.

Úgyhogy kérem, ne általánosítsunk....

Kata
Kata

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?