Sziasztok!
Megpróbálkozom a lehetetlennel és bepótolom az elmúlt két napomat.
Jót nevettem a WC papír-bugyi csekkolós hozzászólásokon. Eddig nem reklámoztam, de én is minden mosdólátogatáskor ellenőrzök és megnyugszom szerencsére. De azért rámjött néha a frász, mert nekünk meg narancssárga virágos a papír
AFP: elméletileg a betöltött 16. héten csinálják (legalábbis a legtöbb helyen ezt olvastam és mindkét terhességemnél így is tettek velem), de a gyakorlat szerint... Valóban több dolog befolyásolja, pl. a kismama súlya, ami ugye nem mindegy, hogy 50 vagy 75 kg, mert az anyai szervezet is kibocsát ebből a fehérjéből és egy súlyosabb szervezet többet bocsát ki. Ny-Európában már tényleg nem alkalmazzák, mert iszonyúan fals eredményeket hozhat és csak a frászt hozzák szegény kismamákra.
Manka!
A gombafertőzést kezelni kell, ez a lényeg. Az elhanyagolt fertőzés gondot okozhat. Én a húgyúti fertőzésekről több rosszat hallottam. Sajnos én Marcinál is tapasztaltam és az vágta tropára a második harmadomat, mert állandóan szenvedtem vele. Nem lesz semmi baj
Patti kuki
Több ötletem nincs.
Kata!
Szerintem ott már mocorognak a Babócáid
A lényeg, hogy abszolúte nem kellemetlen az érzés, sőt
Gratulálok
Az AFP-t nem feltétlenül kell éhgyomorra levenni. Nekem a dokim az AFP mellett kért étkezés utáni cukorvizsgálatot is, így én kajálva mentem a mai vérvételre.
Székrekedésre én ajánlom a Danone Activia joghurtot, ezt az új fajta Bifidus eszenszisz (biztos nem így írják
) gyümölccsel. Amikor ettem, nekem mindig hasmenésem volt. Székrekedés esetén talán helyreállítja odabenn a rendet. Gyümi, rostok, magvak stb. Jobbat nem tudok.
Marcinak szerencsére nem viszketnek a pöttyei, meg szinte már nincsenek is rajta, nagyon szépen visszahúzódtak. Azért először nagyon betojtam a rubeola miatt, miattatok, de először nem akartalak Titeket ijesztgetni. Én már szerencsére voltam
De jó, hogy Te is túl vagy rajta.
Bea!
A hason alvás teljesen okés szerintem. Ha Neked nem kényelmetlen, zavaró, akkor biztosan alhatsz még úgy, a szervezeted úgyis jelez majd. Én Marcival még nagyon parázós voltam és egy pillanatig nem mertem hasra fordulni, most meg még szívesen aludnék is úgy, de már nem esik jól.
Köszönjük a szép tulipánt!
Bunny!
Neked további jobbulást!
Edit babájának, Milánnak a születéséről már olvastam a topikukban. Jó, hogy gyorsan született. Puszi Nekik és nagy-nagy gratula
Gabi!
Az AFP-nél elméletileg az eredmény értékelésekor a dokinak figyelembe kell vennie a terhességi kort is. Én még a védőnőcinél is láttam ilyen táblázatot Érden, hogy a kül. terhességi hetekben (értsd: 16-19. hét) mennyi az elfogadott érték.
Köszönöm a jobbító kívánságokat
Marci tényleg jól van. A pötyik nálunk tömérdek mennyiségben voltak, nem csak egy-egy, ahogy Nálatok, legalábbis én úgy vettem ki a szavaidból. Lényegében bizonyos testrészein (combja hátsó részén, popsiján) teljesen piros volt a bőre, mert összeértek a pötyik. A dokinéni csak vírusfertőzést mondott, de én utánaolvastam: nagyon sok ilyen vírus van, ami kiütést okozhat a gyerkőcöknél. A vírusmeghatározással járó vizsgálatok túl nagy megterhelést jelentenek a gyerkőcöknek, így inkább nem végzik el őket. Nálatok valami kajcsi nem lehetett?
Köszönjük a gyönyörű virágot
Köszönöm a kérdésed, a fülem már totál jól van
Már nem is érzem, hogy van és ez a lényeg!!!
Szerintem egy-kettő és Te is érzed majd a babát
Erika!
Bocsi, ha már kérdeztem, de nagyon szita vagyok mostanság: merre is laktok Érden belül?
Iza!
Üdv kis hazánkban
MSE!
Üdvözöllek köztünk és gratulálok a babához! Hát jó sok nehézségen keresztül mentetek már, de vigyázz Magatokra és nem lehet baj.
Nekem volt cisztám, de a 8. héten tudta a doki utoljára lemérni, akkor 18 mm-es volt. A 12. hetire nekem felszívódott, és a legtöbb esetben ez is történik. Biztos Nálatok is.
Kriszta!
A vádligörcsre, és minden egyéb görcsre magnéziumot szedj. Az Elevit kihagyásával biztos elkezdte hiányolni a szervezeted a magnéziumot és így reagált.
Gondolok Rád holnap a vérvételen. Én is izgultam, de azt hiszem, nem is a levétel, hanem inkább a várakozás a legrosszabb, amíg megtudom az eredményt.
Judit!
Már kezdtem izgulni, de örülök, hogy itt vagy
Gratulálok az ultrahanghoz és a jó eredményhez. Az nem gond, hogy nem mozgolódott, Õ épp nyugis perceit élte a pociban
Várjuk a Fiatalember? sztárfotóját!
Bettus!
Az Elevitben levő vas okozza a fekete székletet. Majd gondold el, ha a dokid vastablettát ír fel Neked, akkor milyen lesz
Én már szedek, de már megszoktam az eredményt
Ja és Elevitet nem kell végig szedni, nekem kb. a félidőig tart a doboz, de a vastablettát a terhesség végéig kell szedni.
Rejo!
Gratulálok a szívdobogáshoz!
Most már zárom soraim!
Puszi Mindenkinek: Melinda (16+5)