Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Még van időm 8 előtt benézni, és bár nem vagyok férfiú, de szép napot mindenkinek Nőnap alkalmából!

Steiff! A kóla és a hányás között az az összefüggés, hogy a kólában állítólag van olyan anyag, ami meggátolja, hogy a újra legyen hányás. De ez csak a Coca colára igaz, legalábbis nekünk így mondta dr nénink. Az még lényeg, hogy kicsit kell önteni, ki kell keverni belőle a szénsavat, és kortyonként kell itatni a gyerkőccel, ha megmarad, akkor az jó jel.
Vendég

Sziasztok

Sajnos most nincs időm elolvasni Titeket.
Kép
Elküldtem mindenkinek a talitáblát.
Ha valaki mégsem kapta meg szóljon.
(Az üzeneteket elküldte, de az elsőnél kiírta, hogy üzenetküldés közben hiba történt. Azt viszont nem közölte, hogy mi. ?)
Első üzenet ment:Ancsúr, Diti, Gyezsu, Kizsó, Matiba, Atan, Hildus, Mera, Mosolygós, Jiny, Cirbi, Rayo, Vicki, Simineni, Sukmesi, Töltike.
Második üzenet:Mony, Nikinozsó
Harmadik üzenet: Madri, Gilice

Pirinyócska, Petrio, Idusamoja, Moncsi3, Ealing, Csöpke. A ti mail címetek nincs benne a profilotokban. Várunk szeretettel minden topiklakótKép Küldjétek el a mail címeteket és küldöm a táblit.
rusznyakr@mail.tvnet.hu

Gilice
A te freemail-es címed jó ami a profilodban van?
Oda küldtem a táblit.

Este jövök. Robiéknál takszövben nőnapi vacsi lesz.
Én majd veletek nőnapozokKép

Ölel mindenkit: Süni
süni_renóca

Sziasztok!

Ggabszi: Én is olyan régen fogtam már picibabát kézbe... Kép Barátnőd jól van? Mikor mehetnek haza? Amikor megvetted az 50-es rugit, vettél rózsaszínűt is? ;)

Napsugi: Nagyon élvezetes volt olvasni soraidat!! És a fényképek... hát gyönyörű a kisfiatok, nagyon vagány, helyes, huncut kismanó! És annyira illik hozzá a Norisz név, de komolyan! Kép Tényleg, mióta ül?

Rayo: Regi hogy van? Én is nagyon aggódos vagyok, de szerintem ez a normális...

Amneris: Radi kutyusról van valami hír? Nagyon szorítok, hogy hazakerüljön!!!

Marci_anyu: Ugye nem azt akarod ezzel mondani, hogy a gólyahíres tali helyett börzézni mész? Kép
Marci tündéri lehet, ahogy beszélget! Én is annyira élvezem ezt már Viviennél!!!
A vizsgám most szombaton lesz, fél 9-től. Köszi a drukkokat!!!

Rvan: Nagyon helyesek a fiúk, na és Ti is! Kép Látszik, hogy mennyire szeretnek Titeket!

Kelimoni: Kipancsizták a fiúk magukat? Kép

Matiba: Édes lehetett Mati! Kép
ildi_ko

Steiff! Szeretném megköszönni Neked, hogy megosztottad velünk a gondolataidat. Jó volt olvasni egy rutinos örökbefogadó sorait és véleményét.(Mellesleg megerősítettél...)
A kóla dolog: szokták mondani az orvosok, hogy a hideg kóla kanállal adgolva, lassan- jó hányáscsillapító! Nekünk még SOHA nem jött be...
Szerintem badarság, de lehet, hogy vannak más tapasztalatok is!
Most látom, mit irt Matiba. Hát, nálunk nem maradt meg... szerintem, ha bármi megmarad, az jó jel már! Kép

Rayo, jobban van Regi?

Amneris, kutyus?????

Ildikó, nem vettem rózsaszín rugit. Balázs segített nekem válogatni, 50-es méretből kevés volt, és egy nagy tárolóból kellett kimazsolázni. (Mindig felkiáltott: anya, ez egy 74-es, 80-as...hát itt sose találok 50-est!) De azért talált, rózsaszín virágosat. Azt javasolta, hogy vegyük meg a kistesójának. (Holmi babonaságra hivatkozva lebeszéltem...) Az esti fürdés után azonban közölte: nagyon jó lesz, hogy lánytesó lesz (Õ eddig fiút szeretett volna), és menjünk vissza a rózsaszínért, tegyük az Õ szekrényébe, majd Õ vigyáz rá, és elteszi a tesójának. A babonaságban pedig nem hisz!!! (Ezt mondta, komolyan...)
Úgy meghatódtam, hogy fér ennyi szeretet egy ilyen kicsi emberbe?

Süni, akkor ma együtt Nőnapozunk..... Kép

Rvan, szerintem is nagyon jó fej kiskrapekok a keresztgyerekek!

Kép
Kép
ggabszi

Sziasztok!
Jobban van Regus, azt hiszem már nem lesz baj!Kép
Tegnap pár percet sétáltunk is és eszik rendesen!

Amneris!
Remélem, meg lett a kutyus!

Visszaolvasok és majd reagálok később!
Dokiváltáson gondolkodomKép

Kép
rayo

Amnerisz: Mi újság a kutyussal?

Rayo: Örülök, hogy jobban van, most már tényleg Regi.Kép

Ajaj, ezt a talis táblát nem értem. És hol lenne a tali? Kép

KépKép
ancsúr

Sziasztok!
Én Napsugaracska férje vagyok.
Köszönöm a tegnapi névnapi jókívánságokat.
Ma én szeretnék minden nőt felköszönteni Zoltán nap... akarom mondani a Nemzetközi Nőnap alkalmából.
Isten éltessen Titekek, akik nélkül mi férfiak csak fél emberek lennénk! :P

Tamás

KépKép
napsugaracska

Ggabszi! A kenguru Goldban van 44-es minimanó méret is, pont a korababák és az ikrek miatt!

Matiba drága! Bocs hogy még nem ugrottunk be hozzátok, de lassan egy hete én is náthás vagyok és nem mozdultunk ki eddig ebben az időben csak amennyit kellett, de nem sokára bepótoljuk! Dancsinak mielőbbi jobbulást kívánok!

Amneris! Remélem a kutyusotok hamarosan megkerül!

Mr. Napsugi! Ari vagy, köszönjük! Kép

Kedves Nikinozso!
Tegnap kiváncsiságból rátelefonáltam a gyámügyes hölgyre, hogy bemehetnénk-e esetleg a papírért, mert a posta nálunk van amikor hetekig nem talál ide, de egy pillanat alatt lerázott azzal, hogy még nem kapta meg a környezet tanulmány, hívjam majd a jövő hét közepén! Hát erre én jól felhúztam magam és felhívtam a gyermekjóletit, akiktől megtudtam, hogy már délelőtt átfaxolták neki a környezettanulmányt, csak gomdolom az iktatás és hasonló bürokratikus dolgok miatt még nem jutott el az ügyintézőnkhöz. Ma 2 hete hogy ott járunk és holnap járna le elvileg a 15 nap, de nem tudom, hogy jó ötlet-e ha megint felhívom a hölgyet?!

Sok puszi,
Di_ti
di_ti

Ildi! Marcinak aznap van a szülinapja, úgyhogy az is lehet, hogy egyik programra sem megyünk, de a terv az (ha kivitelezhető), hogy reggel korán elmegyünk a börzére, 12 után a Gólyahíres talira és utána haza. Így minden összejöhetne, de még nem tudom, mert valamikor buliznunk is kellene.. Kép

Napsugi férje Tamás! Köszönöm a nőnapi jókívánságokat! Kép

Mai Marcisztori: Délelőtt elmentünk sétálni, hazafelé már lehet, hogy elfáradt, mert mikor felvettem, hogy áthozzam az úttesten, átölelt és azt mondta: Anya szeretlek Kép Elolvadtam!

KépKép
KépKép
marci_anyu

http://www.lombikbaba.com/index.php?option=com_content&task=category&sectionid=2 1&id=49&Itemid=73

Biztos sokan ismeritek, de az is előfordulhat, hogy van olyan, aki nemKép

Norisz apci: Köszönöm a jókívánságokat! Nagyon aranyos vagy!Kép

Diti: ne idegesítsd magad. Ha nem tartják a hivatalok a határidőt, nem lesz semmi gond, a baba marad nálatok, csak sajna elhúzódik az, hogy a nevetekre kerüljön a pici Máté.

És lányok, a Gyerekjóléttől sose féljetek. Õk egy szolgálat, a Gyámhivatal pedig hivatal. Teljesen másról szól a dolog.Kép

KépKép
KépKép
kelimoni

Napsugi család: Norisz tündéri, olyan kis értelmes pofija van és vidám szemecskéiKép

Gabszi: Örülök, hogy kicsit babázhattál, ez mindig segít. Fontos, hogy tudjunk örülni a más örömének.Kép

Rvan: Micsoda csibész fickókat fotóztatokKép Nagyon aranyosak a gyerekek és látszik, hogy jól érzik magukat veletek. Nem tudom, írtad e, de mennyi idősek?

Rayo: Remélem, Regivel már tutira semmi gond!Kép

Hányás-hasmenésre anyukám kicsi korormban háztartási kekszet adott, teával, piciknek való változata a darált keksz teával. Nekünk ez mindig bejött.Kép

Marci anyu: tündéri a kisfiad, biztos imád téged.Kép

Ildikó: drukk még mindig megyKép

Szuperboszi: kazi mentKép

Kizsó: Tündériek a csajaid.Kép Olyan, mintha Kingus nyúlt volna sokat. remélem, azok a kis cuki hurkák nem fognak eltünni.Kép

Matiba: Okosodnak a fiúk rendesenKép

Amneris: Kutyus hazament már?

KépKép
KépKép
kelimoni

Tamás!
Köszönöm szépen én is a jókívánságokat!

Kelimoni!
A nagyobbik fiú, Viktor most júliusban lesz 12 éves. Levente pedig 2,5 éves.

Lányok, nem vagyok egy nagy sportember, de ma este elcsábítottak minket fallabdázni. Kíváncsi vagyok, hogyan fogom bírniKép. Férjem rendszeresen focizik, ő edzésben van, de én?!Kép. Remélem azért akkora izomlázam nem lesz, hogy a billentyűzetet ne tudjam nyomkodniKép

Kép
rvan

Sziasztok!

Megint bekotyogok egy kicsit.
Először is a nemzetközi nők nevében muszály megköszönnöm Tamásnak a jókívánságokat. Egyik közeli hozzátartozóm :-) mindíg morog, hogy ez nem nőnap, hanem Zoltán nap, úgyhogy isten éltessen minden Zoltán nevű férjecskét.
Más: A minap nálunk járt a TEGYESZ-es családlátogatónk, aki egy tündéri kis hölgy. Mind szakmailag, mind inteligenciában a toppon van. (Nálunk pl. még sosem történt olyan, amit írtatok, hogy bemegy pisilni, kezet mosni, hogy felmérje a köztisztasági állapotokat.) Mi másfél éve állunk sorba a második babánkért és amikor jelentkeztünk, két év várakozást mondtak. Az első féléves viziten ez a családlátogatónk ismét két évet mondott. Ez még nem tűnt fel, gondoltuk, kicsit lelassultak az események. Az egy éves látogatáson újból két éves várakozást mondott, amit már kicsit furcsáltunk, de most másfél év után vajon kitaláljátok-e hogy mennyit mondtak várakozási időre. Igen, annyit, amennyit gondoltok. Most már kerek perec rákérdeztünk, hogy lehet ez, akkor szinte semmit nem megy előre a sor, amire mondta, hogy rengetegen állunk sorba a mi megyénkben. Azt mondta, már jelezni kívánják valamilyen egészségügyi szervezet felé, hogy 3 megyében: Pest, Fejér és Veszprém, kiugróan magas az örökbefogadásra váró, 99%-ban meddő házaspárok száma. A jelentkezők teljesen különbözőek mind életkörülményben, mind iskolázottságban, tehát semmilyen azonosságot nem lehet megállapítani, csak azt, hogy ebben a három megyében laknak. Úgy gondolják, hogy a meddőségek oka éppen ezért valamilyen alapvető dolog lehet, mint: víz, levegő, talaj, vagy valamilyen nagy környezetszennyezés. Én megmondom őszintén rögtön Csernobilra gondoltam, de ebben nem nagyon illik bele, hogy ebből a kelet nyugati vonalból kiesnek a szélső keleti és nyugati megyék. Szóval nem tudom, de elgondolkoztató. Gondoltam megosztom ezt veletek, hátha többen is érintve vagyunk. Nincs valaki közületek ilyen szakmában?
Mindenesetre zene volt füleimnek, amit Nikinozso mondott: 9 hét alatt 9 baba! Legalább itt van remény. És mi igazából még nem is vagyunk türelmetlenek, mert Picúrunk már bearanyozta napjainkat, úgyhogy csillogunk villogunk.
Üdv mindenkinek: Rumfo
rumfo

Kedves Fórumozók!
A véleményeteket szeretném kérdezni örökbefogadással kapcsolatban. Van egy lassan másfél éves kislányunk. Nagyon sokszor felmerül bennem, hogy a 2. gyereket örökbefogadás útján szeretném. Úgy érzem, elviselhetetlen, hogy van egy csomó gyerek, akik családra várnak, minek szülnék még egyet, ha esetleg másnak is szüksége lehet rám? Az örökbefogadásra váró gyerekek és leendő szülők szemszögéből nézve, érdemes-e szerintetek nekünk is belevágni? Nem csak azoknak a helyzetét nehezítjük meg, akik másképp nem lehetnek szülők - azzal, hogy gyarapítjuk a babára várók táborát? Kik azok a gyerekek, akik még így is nehezen találnak szülőre? Az igazat megvallva, korban én max 2-3 évesre gondolnék - vajon, ha enniyre "válogatós" vagyok, akkor van-e értelme elkezdeni? Én személy szerint nem félnék roma/más bőrszínű gyereket örökbe fogadni, de kiváncsi lennék azoknak a véleményére, akik ezt tették. Nálunk ugyanis a nagycsalád elég szoros kötelékben él együtt (egy ház, külön lakások), és elégé félő, hogy ők bizalmatlanok lennének. Meg lehet-e védeni a gyereket a szűk környezet/család bizalmatlanságától, kinek milyen tapasztalati vannak ezzel kapcsolatban?
A kérdéseim egyenlőre még teljesen elméleti jellegűek, a tépelődéseimben nagyon sokat segítene, ha megírnátok a véleményeteket! Köszönöm!
babarmama

Sziasztok lányok!
Ajánlom figyelmetekbe a Macóka szakácskönyvet( ételek és italok csecsemőknek és gyerekeknek): macoka.tripod.com
p_zs

Sziasztok

Tamás, nagyon szépen köszönöm a jókívánságokat, igazán rendes tőled.Kép

Rvan, nagyon helyesek a srácok, gondolom velük gyorsabban telik az idő, könnyebb a várakozás.Kép
Hááááááát a fallabda szerintem eléggé átmozgat.
Majd holnap meséld el milyen volt.Kép

Kép

Kép
Kép
atan

Kedves Babarmama! Hát, nem tettél fel könnyű kérdést, kérdéseket.
Az örökbefogadas.linkcenter.hu lapon sok cikket találsz az örökbefogadással kapcsolatban. Külön foglalkoznak a roma kisgyerekek örökbefogadásával, olvasgass.
A Gólyahír Egyesületnél az jelentkezhet nyílt örökbefogadásra, akinek legfeljebb egy gyermeke van és több nem születhet.(Legalábbis így tudom)
A többi nyílt örökbefogadással kapcsolatos szervezet ezirányú állásfoglalását nem tudom.
Az állami rendszeren belül titkosan szerintem bárki fogadhat örökbe, itt a várakozási idő lakóhelytől függően akár 4-5 év is lehet, de ez lehet kevesebb is bizonyos esetekben.
A Ti esetetekben csak a kislányodnál fiatalabb babát fogadhatsz örökbe, és a gyerekek közötti korkülönbség 2 év kell hogy legyen. (Legalábbis így tudom, javítsatok ki lányok, ha valamit elhibázok!)

Hogy hogyan talál ránk a gyermekünk, szerintem mindegy,( gondolok most arra, hogy saját pocaklakó vagy máspocaklakót vezérel hozzánk a sors.)

Ám én azért mégis azt gondolom,ez nem ilyen egyszerű dolog- hogy ahhoz, hogy örökbefogadj és tiszta szívből szeresd, vágyj rá, és a türelmetlenség, hogy mikor ölelheted magadhoz a végsőkig próbára tegyen-ehhez sok mindent meg kell élni, és sok mindent végig kell gondolni, és ez mind hozzátartozik ahhoz a folyamathoz, hogy minden porcikájával és feltételek nélkül el tudj elfogadni egy kisgyermeket, akit nem Te szültél!
Legalábbis nálam szükségszerű és hasznos volt megélni dolgokat, amelyek erre az útra vezettek...

Szerintem nagyon szép gondolat segíteni kisgyerekeken, de ezek a kisgyerekek ugyanannyira segítenek rajtunk is-így lesz teljes a kör, és kiegyensúlyozott a kapcsolat.

Szerintem érdemes belevágnotok, nem nehezítitek meg az örökbefogadásra váró párok helyzetét, biztos vannak közöttük olyanok, akik hasonló okokból fogadnak örökbe.

Biztos vagyok benne, hogy rátok fog találni a baba, akinek szüksége van Rád ( vagy saját pocaklakóként vagy máspocaklakóként)és ehhez kívánok sok sikert:
Gabszi

Kép
Kép
ggabszi

Kedves Barbamama!
Õszintén megmondom Neked, ha én most szülhetnék, biztos szülnék. Létezik az örökbefogadás motivációi között egy úgynevezett karitatív motivácó. Minket nem ez motivált, de feltételezem, Te valami ilyesmire gondolsz. Amikor én ezt a motivációt meghallottam, rögtön arra gondoltam, azok akik ezért kívánnak örökbefogadni, biztos egy olyan kisgyereket szeretnének családba fogadni, aki régóta bent van a "rendszerbe" (ez lehet gyermekotthon vagy nevelőszülő), esetleg fogyatékos, vagy más - esetleg származási - okból nem fogadják örökbe. Az ilyen leendő szülőknek minden elismerésem és tiszteletem.
rumfo

Sziasztok Lányok!

Mindenkinek derüs nőnapot kívánok! Kép

Radikutya sajnos nem jött haza és nem is találjuk.... Szeretném azt hinni, hogy most boldogan szaladgál egy csapat gyönyörű kutyalány társaságában, és élvezi, hogy végre korlátlanul szabad.
Azért persze nem adjuk fel, várjuk haza! Kép Kép Hívogatjuk a gyepmestereket és hirdetéseket aggattunk szerte a városban - mégis azt gondolom, igazából rajta múlik, visszatalál-e hozzánk.

Köszönöm, hogy gondoltatok ránk! Szép napot,Lányok! Kép

Amneris

KépKép
amneris

Amneris!
Kutyussal mi van? Reggel az én cicám sem jött reggelizni, de délben előkerült, csak a szomszéd lány cicánál udvarolt.
Lányok, hogy jártam ma. Találtam a neten egy felhívást, hogy tompalátókat keresnek, mert felnőtt korban is lehet gyógyítani. Le is beszéltem, hogy ma 10re bemegyek a szemklinikára. El is indultam, de a vonat megállt útközben mert vezetékszakadás volt így nem értem oda időben. Kérnem kellet másik időpontot. pedig már nagyon izgatott, hogy miként gyógyítják ezt a problémát, mert elég sok orvosnál voltam, de mindegyik húzta a száját.
Rayo!
Remélem pici lánykád, már jól van. A kóla nálunk nem jön be.B6 vitamin+ tea.
Tamás! Én is köszönöm a nőnapi üdvözletedet!
Marci-anyu!
Úgy látom kisfiad sikeresen az újja köré csavar.
Az én lánykám ma közölte, hogy megjött a Mindenjó Szandi és most már itt is marad.
Ehhez Képest itt van az égedelem Balázska a kis barátja és itt lövöldöznek a hátam mögött.Már lassan valami harctér közepére képzelem magam.
Majd később még jövök csak épp az a feladatom, hogy meghaljak.
simineni

Kedves Babarmama!

A tépelődés a dolgok kezdete, innen csak előre visz az út!Kép

Biztosan nem sokan vannak olyanok, akik képesek szülni és arra gondolnak, hogy inkább örökbe fogadnak egy gyermeket, hogy legyen még egy picurkájuk. Ez nagyon szép gondolat.

Én nem tudom magam beleképzelni ebbe a helyzetbe, mert nekem csak örökbefogadott gyermekem van. Az biztos, hogy óriási elkötelezettség, kiolthatatlan vágy a gyermek iránt az előzménye egy-egy örökbefogadásnak illetve valamilyen egészségi probléma, esetleg küzelmes meddőségi eljárás.

Szerintem nagyon jó dolog a felkészítő tanfolyam, ( mi az Ágacska Alapítványnál végeztük )ami kis anyagi befektetés és választ kaphatsz egy halom kérdésedre. Ezután nem kötelező az eljárást megkezdeni.

Itt a kötődés kialakulásáról is szó van, ami jelentősen más egy állami gondoskodásban élő és egy családban élő gyermek között.

Szóval egy két év körüli gyermek küzdhet kemény lemaradásokkal, aminek korrigálása idő, türelem, elfogadás és rengeteg szeretet.

A bőrszin elfogadása szerintem egyéni, de az elfogadást erőltetni nem lehet.

Viszont sok esetben meg kell küzdeni ezzel az etnikai "hátránnyal". Sajnos.

Olvass itt a topicban vissza, hátha jutsz olyan információkhoz, ami megkönnyíti a döntésedet. Hisz itt várakozók és már babás anyucik vannak, akik átmentek rengeteg dolgon, dilemmán.
Most mégis boldogok. Vagy azért, mert rövidesen babázhatnak, vagy azért mert már nem üres a babaágy.Kép

Sok sikert a továbbiakban!Kép

KépKép
KépKép
kelimoni

Kedves Várakozók!
Megy a sor a "megszokott" ütemben, már jelezték az idei 11 babát, egy koraszülött kisfiút. Holnap már mennek is a leendő szülei megismerkedni vele. (1800 gr.)
nikinozso

Sziasztok!

Gyorsan bejelentkezek, amíg nem megy el megint az internet. Mostanában szórakozik velünk.

Sajnos nekem sincsenek jó híreim. Kép
Kingus két napot volt oviban és már ismét itthon van. Ma elvittük dokihoz, és megint fel akart írni ilyen "csipp-csupp" csodákat. Én meg rákérdeztem, hogy esetleg nem lehet megint arcüreg gyulladása? Erre ő, nem hiszi, de csináljunk egy röntgent. Hááát.. Bal oldali teljes lefedettségű arcüreg gyuszia van. Egyből antibiotikum.
Rayo, úgyhogy csak aggódj a picurkádért. Én azt mondom az anyai megérzésnél nincs biztosabb.

Más rossz dolog is ért ma minket. Mentünk haza ma Érdről egy nagy dombon fölfele, a mi oldalunk két sávos, a szembe 1, és záróvonal. Elkezd előzni szembe egy autó, és csak jött, csak jött mi meg kezdtünk félni, hogy mi lesz. Végül nekünk kellett arrébb sorolni, csakhogy ott is előzni akartak minket és csattt... Szerencsére nem történt bajunk, és a másik autó vezetője is inkább a mi gyerekeinkért aggódott, mint az autójáért. Én nem mertem megijedni, nehogy a gyerekek is megijedjenek. Hát nagyon rossz volt! Kép

Köszönöm én is (a kis csajszik nevében is) a nőnapi üdvözlést! Kép

Amneris, szorítok, hogy hazataláljon a kutyusotok! A másik kutyátok, hogy viseli, hogy egyedül maradt? Kép

Rvan, ezek a kis krapekok nagyon illenek hozzátok! Kép

kizsó

Sziasztok!

Hát itt vagyok.
Robika Dunabogdányban tömi a pociját Képén meg ideültem a ma kapott csokikámmal hozzátok.

Nikinozsó
Gratulálunk a kicsi fiú szüleinek. Reméljük hamar megerősödik és mielőbb otthon lehet saját ágyacskájában.

Simineni
Remélem hamar feltámadszKép és jösz beszélgetni.

AmnerisKépKép
Drukkolok, hogy meglegyen a kutyu.

BabarmamaKép
Üdv közöttünk.
A többiek már majdnem mindent leírtak.
Szerintem ha a családod képes befogadni, szeretettel várni leendő örökbebabátokat, elfogadja őt szőröstül-bőröstül akkor vágjatok bele. Szerintem ha ti olyan gyerkőcöt szeretnétek aki eddig igazán senkinek sem kellett hamar meglesz a tesó. Azonban én úgy tudom, hogy kicsi babó (1,5 éves) mellé nem szívesen adnak örökbe idősebb gyerkőcöt testvérnek. Bár ez megyénként és ügyintézőként változhat. Sok sikert Nektek. Remélem hamar megtalál Titeket a Csemetétek.

Rumfo és többiek
Mi (holnapután) 7 hónapja vagyunk alkalmasakKép Minden megyében kijönnek félévente ellenőrizni a várakozás ideje alatt? Nekünk ezt a hölgy nem mondta. Nekünk kellene betelefonálni????

RvanKép
Nagyon szépek a fiúkKép
Jó szórakozást estére.

KelimoniKép
Nagyon jó a lombikos lap. Köszi, hogy feltetted.

Ancsúr kedvesKép
Mit nem értesz?
Nálunk lenne azaz LESZ a tali.
Cím a mail-ben. Pár hete képet is tettem fel.

RayoKép
Örülök, hogy Regike jobban van.

Napsugaracska Tamása
Köszönjük szépenKép Kedves vagyKép

Megyek elolvasom amit tegnap írtatok és jövökKép

GabsziKép
Merre vagy? Azt ígérted együtt nőnapozunkKép

Süni
süni_renóca

Kizsó

Sajnálom ami ma történt veletekKép
Örülök, hogy Nektek semmi bajotok nem lett.
Kocsi saját kerekein gurult haza? Nagy a kár?
Én annyi, de annyi jogosítványt visszavonnék.
Nekem ugyan nincs, mert tudom hogy pánikolós vagyok. Múlt januárban csattantunk, azóta Robi idegeire megyek. Volt, hogy már hátra ültetettKép
süni_renóca

Pirinyócska
Képeket láthatunk a vásárolt babaholmikról?Kép

Mosolygós
Olyan jó volt olvasniKép
Norisz olyan nagyon szép babaKép Köszönjük a képeketKép
Megkaptam a táblit. A részleteket majd megbeszéljük.

Marci anyu
Jó vásárlástKép
A fülbevalóról jutott eszembe. Mi ékszerésszel kitisztíttattuk az én első fülbevalómat. Lehet, hogy szükség lesz ráKép. Kemény 250Ft-ba került a rendbehozatal.Kép Sajnos nem tudom lefotózni, mert olyan icuri-picuriKép Ha mégsem lesz rá szükség, mert fiúcská(i)nk lesz(nek) majd jó lesz az unokáknakKép.

Várom a táblikat visszaKép

SüniKép
süni_renóca

Pirinyócska, Petrio, Idusamoja, Moncsi3, Ealing, Csöpke. A ti mail címetek nincs benne a profilotokban. Várunk szeretettel minden topiklakót Küldjétek el a mail címeteket és küldöm a táblit.
rusznyakr@mail.tvnet.hu

Gilice
A te freemail-es címed jó ami a profilodban van?
Oda küldtem a táblit.
süni_renóca

Sziasztok!

Napsugaracska férje! Nagyon szépen köszönöm a köszöntést!

Süni!

Megkaptam mindkét levélkét, a hosszabbik kapcsán majd jelentkezem, táblival kapcsolatban lenne kérdésem. Lehet, hogy nagyon béna vagyok, de hogyan értelmezzem a táblit, oda tegyek mosolygós jelet, amikor jó, és oda szomorút, amikor nem?
Bocsi, h ennyire béna vagyok!

Majd még igyekszem ma jönni, de lehet, hogy csak holnap jelentkezem. Sziasztok!
Vendég

Simineni: :o Remélem feltámadtál!!!! A tűzvonalban lenni valóban kész életveszély... én mindenestre hangosan röhögtem a "halálodon" Puszi!!!

Süni, itt vagyok, de most fürdik Balázs (fél füllel ott vagyok) és csak bekukkantottam. Este még jövök, ha tudok! Az én férjem próbára megy! (Énekel egy együttesben.)

Kizsó, az a szerencse, hogy nem lett bajotok!!!

Nikinozso, ez a kisfiú még kisebb, mint akivel én babáztam. Neki tényleg kell a 44-es rugi! Kép Isten éltesse!
(És olyan jó olvasni, hogy megy a sor!!!)KépKép
Sokan várnak koraszülött babára is?

Kép
Kép
ggabszi

Simineni: :o Remélem feltámadtál!!!! A tűzvonalban lenni valóban kész életveszély... én mindenestre hangosan röhögtem a "halálodon" Puszi!!!

Süni, itt vagyok, de most fürdik Balázs (fél füllel ott vagyok) és csak bekukkantottam. Este még jövök, ha tudok! Az én férjem próbára megy! (Énekel egy együttesben.)

Kizsó, az a szerencse, hogy nem lett bajotok!!!

Nikinozso, ez a kisfiú még kisebb, mint akivel én babáztam. Neki tényleg kell a 44-es rugi! Kép Isten éltesse!
(És olyan jó olvasni, hogy megy a sor!!!)KépKép
Sokan várnak koraszülött babára is ?

Kép
Kép
ggabszi

Csak egyszer akartam, bocs!

Kép
Kép
ggabszi

Sziasztok!

Nagyon sokat írtatok még nem sikerült visszaolvasnom az elmúlt hét termését.

Tamás köszi a nőnapi köszöntést, neked utólag boldog névnapot!!!

Sajnos nem úgy sikerült a pihenős hétvégénk ahogy vártuk. Az elutazásunk éjjelén meghalt a Nagymamám. A hét első két napja a temetés intézésével telt. Pénteken lesz a temetés.

Nagyon sokmindent szeretnék írni nektek de elég ramatyul vagyok lelkileg.

Amneris nagyon drukkolok, hogy meglegyen a kutyusotok. Jó, hogy küldtél képet majd nyitott szemmel járkálok a "falunkba".
Remélem már nem kell sokat várni a kislányotokra!!!!! Mi lesz a neve????

Nikinozsó hol lesz az áprilisi találkozó?

Mindenkinek nagyon köszi a képeket, tündériek a gyerekek!!!!!

Minden szülinaposnak és névnaposnak utólag is sok szeretettel gratulálunk!!!!

Sünike megkaptam a táblát, nagyon köszi!!!! Ma kitöltjük az időpontot és küldöm vissza.

Kizsó szerencse, hogy semmi bajotok nem esett!!! Egy angyalka biztosan vigyázott rátok!!!!

Jobbulást minden betegnek!!!!

Vicki
vicki

Süni, elküldtem a táblát remélem jól csináltam.Kép

Rayo, úgy örülök, hogy jobban van Regi.Kép
A te helyedben én is gondolkoznék a doki váltáson.

Amneris, én is drukkolok, hogy előkerüljön a kis mihaszna.Kép

Kizso, örülök, hogy nem lett bajotokKép Remélem a lányok sem ijedtek meg. Borzasztó, hogy olynaknak is adnak jogosítványt akik a KRESZ-t semmibe veszik.

Kép
Kép
atan

Sziasztok!
Lassan a végére jutok a visszaolvasásnak.

A jogsiról jut eszembe, éppen ma jelentkeztem egy oktatóhoz, hogy vegyek pár órát, bár megvan a jogosítványom, de nagyon régen vezettem utoljára! Jövö héten megyek is, úgyhogy lesz min izgulnom!

Talitáblát megkaptam, de nekünk elég nagy út nekiindulni, így nem hiszem, hogy megyünk, de köszi, hogy gondoltatok ránk is!!(SüniKép )

Vicki!
Õszinte részvétem! Én nagyon sokat gondolok a dédimamámra, nekem ő volt az igazi nagymamám, mert anyukám édesanyja sajnos 32évesen meghaltKép
Anyuval szoktunk róla beszélni, hogy én mikre emlékszem és hogy valóban úgy volt-e. Ez jó dolog, de ehhez is idő kell!
Amikor a nagypapám meghalt, volt halotti tor. Én előtte sohasem voltam ilyenen, nem tudtam milyen és nem is akartam menni, mert azt gondoltam, hogy ezt nem illik, enni, inni temetés után...De aztán valahogy jobban éreztem magam, ahogy ott volt mindenki, beszélgettünk, mamám sem sírt már és a jópofa történetek is előkerültek!

Fülbevalóról: Nekünk 4pár van!Kép
1.Anyukám már évekkel ezelőtt vett egyet, de még nagyon nagy Regi pici fülébe.
2.Amit belőttek neki a kozmetikusnálKép
3.Kicseréltük a lövöttet, mert a hátsó része mindig nyomot hagyott a bőrében.
4.Az én bébifülgőm.
Válogathat kedvére a kisasszony!Kép

Mennem kell, mert felébredt!!!!!!!

Kép
rayo

Sziasztok!

Süni
visszaküldtem a táblát, remélem sikerült és megkaptad. Köszönöm szépen, hogy gondoltál ránk Kép!

Rayo
remélem Regi baba jobban van! Véleményem szerint inkább a drnénit váltsd le, mint a gyerek lássa kárát a nem gyógyításnak!

Amneris
sokat gondolok a kutyusotokra, mivel nekünk is van kettő. Bele se akarok gondolni, hogy mi lenne ha... A négylábúak egyenlőre olyanok mint a gyerekek nemKép? Reméljük, hogy csak egy lány a hibás.

Kizso
szerencsétek van, hogy nem lett semmi baj. Sajnos sok figyelmetlen ember van az utakon és nem mindig sikerül elkerülni őket. A legkisebb baj az, ha csak a kocsinak lett baja és ti megusztátok épp bőrrel.

Tamás
köszönjük a Zoltán... nőnapi köszöntőtKép szerintem mindenkinek jólesett.

Nikinozso
köszönöm a segítséget és beszélek az orvossal. Jó egyébként olvasni, hogy a gólyahírnél történik előrelépés.

Egyébként nálunk sincs évente ellenőrzés. Kellene?

Kellemes estét mindenkinek!

Kép
madri

Sziasztok feléledhettem, a gyerekeket meg lefektettem aludni.
Vicki!
Õszinte részvétem!
Sünike!
Elküldtem a táblázatot, remélem megkaptad.
Ggabszi!
A te fiad is szokott ilyen lövöldözős játékot játszani? Énellenzek minden fegyveres játékot, de ez náluk ma nem okozott gondot a fakanál és az esernyő kiválóan tud lőni.És mivel Balu nagypapája vadász ő eléggé hozzá van szokva a fegyverekhez.
Kizso!
Nagyon sajnálom a veletek történteket. Gyerekek nem ijedtek meg nagyon?
simineni

Sziasztok!
Sünirenóca: Elküldtem az email címemet neked, de nem vagyok egy computervirtuóz,ezért ha nem kaptad meg,szólj légyszi és újra próbálkozom.
Mindenkinek szép napot kívánok holnapra!!!

Kép
csöpke

Süni, azt elfelejtettem megírni, hogy szerintem nem mennek ki mindenhol félévente. Nálunk csak egyszer voltak kint környezettanulmányom, és utána csak felhívtak időnként, hogy van e valami változás.

Kép
Kép
atan

Kizsó! A hideg ráz! Remélem, a gyerekek nem ijedtek meg nagyon, szörnyű lehetett! Kép Vigyázzatok nagyon magatokra!!

Vicki! Õszinte részvétem! Tudom, nagyon nehéz most bármi jót is mondani, de érezd, hogy gondolunk Rád!!

Süni! Hozzánk nem jöttek ki ellenőrizni a TEGYESZtől, csak mikor elindítottuk a folyamatot és mikor beadtuk a papírokat Lili miatt. A Gyámhivataltól pedig háromszor az első hónapban, de nagyon kedvesek voltak, bár az meglepett, hogy Marci birodalmát meg sem nézték...

Simineni! Üdv újra közöttünk!! Kép Nálunk sincsenek "fegyverek", de multkor Marci "lelőtt" a fúrógépével miután hazajött az unokatesójától.. Kép

Rayo! Regi jobban van? Sokat gondolok Rá!

A balesetekkel kapcs. nekem 12 éve volt egy elég nagy balesetem, oda vezetik vissza azt is, hogy nem szülhetek.. Hát ez maradt vissza. Kép Tavaly nyáron vettem rá magam, hogy megcsináljam a jogsit, úgyhogy október évge óta vezetgetek. Elég parás vagyok és nagyon óvatos, remélem, soha nem lesz semmi baj!! Lehet, hogy volt valami ma a levegőben, mert majdnem összementem egy mentővel. Hallottam a szirénát, én a legszélső sávban mentem (Hungária krt.), ő legbelül és hip-hop már kanyarodott is be elém, alig tudtam félrerántani a kormányt. A gyerek hátul, a szívem megállt. Azóta azon töröm a fejem, hogy mit rontottam el, de nem rohantam, figyeltem is, de persze nem csak a mentőre kellett.. A tesóm várt a szomszéd sarkon és ő azzal nyugtatott, hogy mennek mint az őrültek, nyugodjak meg, nem lett baj. Hát nem tudom, még most is remeg a gyomrom.. Kép

KépKép
KépKép
marci_anyu

Sziasztok!
Boszi: Szívből gratulálunk! Úgy örülök, hogy ilyen nagy család lesztek.
Süni: Nekünk sem jó a tali, így az én táblámat ne várd. A múltkorában leírtam, hogy a következő félévem egy rémálom lesz, így a talit már sajnos nem tudjuk beiktatni. Egyébként félévente valóban környezniük kellene, de a megyei gyakorlattól és a körülményektől függ, hogy mennek-e. Nekünk azt mondták a környezés után, hogy annyira rendben van minden, hogy nem jönnek többet. Mi szóljunk, ha valami változás van.
Kizsó: Ez szörnyű! Én is amondó vagyok, hogy az őrangyalka vigyázott Rátok.
Vicki: Õszinte részvétem! Gyere sűrűn, hátha segíthetünk azzal, hogy meghallgatunk.Rayo nagy igazságot mondott! A tornak épp az a lényege, hogy beszéljenek az eltávozottról, mert az segít a gyászmunkában. Manapság azonban nem érünk rá, rohanunk, az ember eltemeti a rokonát és másnap már kezdődik előlről a verkli. És aztán pár hét elteltével jönnek a mentális problémák, mert nem tudta meggyászolni és nem tudta elengedni a hozzátartozóját az ember. Épp ezért hívlak, gyere és beszélj ha jól esik, mi meghallgatunk.
Napsugaracska Tamása: Isten éltessen és köszi a köszöntést.
Amneris: Sokat gondoltam ma Rád! Remélem előkerül a kutyus!
Rayo: Örülök, hogy Regi baba jobban van! Megértelek, hogy az orvosváltáson gondolkodsz. Egy időben bennem is felmerült, de aztán rendeződtek a dolgok és ismét tudok bízni a dokinőben.
Jó éjt mindenkinek!
Hildus
Vendég

Itt vagyok, bár az utód majdnem a "higgasztóba" kötött ki. (Vagy lehet nekem kellett volna odamennem? KépKép )Higgasztó=kicsi szék, ahová le kell ülni higgadni, ha ön és közveszélyes manőverek folynak, naa!

Siminéni, én is elleneztem a fegyverhasználatot, de az nem akadályozta meg Balázst, hogy egy galaktikus csillagközi űrháború kellős közepébe csöppentsen.
Egyébként ha még nem voltatok, mindenképpen keressétek fel a visegrádi Palota Napokat. Van igazi lovagi torna, íjászat,és minden ami egy kisfiút lenyűgöz. És a bunyó ilyetén formája mégis nemes vetélkedés!! Nekünk is innen van kardunk + pajzsunk fából. Remek népi játékok is vannak! Mi minden évben elmegyünk.
Ja, és van egy íjja is Balázsnak. Ezt apával csinálták : a parkba lementek vesszőt vágni hozzá
+ fosztogattak a varrósdobozból (bugyigumi kellett...). Utána egész délután célba lőttek az előszobában. Nem könnyű, nekem nem sikerült!

Vicki, nagyon sajnálom! Kép

Marci_anyu, vigyázz magadra, ne ijeszgess!!!

Aludjatok jól, álmodjatok babásakat!

Kép
Kép
ggabszi

Babarmama!
Nekem két roma örökbebabám van, lány-fiú és csak négy hónap a korkülönbségük ( 4 és 3 3/4 évesek). Rengeteg olyan baba van a rendszerben, aki valamilyen okból nem kell az öf szülőknek. Ja és van egy vsz picifiam is, aki 14 hónapos. Elvileg én is szülhetnék még, mégis az újabb öf-t választottuk , aminek részben anyagi okai vannak ( az orvosi procedúra nem kevés pénz, és úgy érzem ezt a pénzt inkább a többiekre kell költenem). Részben a már említett karitatív motiváció, bevállaltunk már két roma babát, természetes, hogy a harmadik is az lesz. Az igaz, hogy elvileg az öf-dott babának kell a legkisebbnek lennie, de a kötelező két év korkülönbség úgy tudom nem létezik. És az előbb említett elvi dolog is csak elvi, és ügyintézőfüggő, hiszen mi az öf-ott akkor három éves kislányunkhoz és a vsz 4 hónapos kisfiunkhoz hazavittük az akkor 3 éves öf-ott kisfiunkat. Tehát igencsak nem Õ volt a legkisebb. De a csecsemőotthon és a hivatal pontosan tudta, hogy ha mi nem vihetjük, akkor talán évekig ottmarad, (esetleg külföldre került volna).
A másság elfogadásáról annyit, hogy van olyan közeli rokonunk, aki az elején mondta, hogy jó-jó csak roma babát ne, most pedig egyfolytában ajnározza Õket. Más szintén közeli rokonunkat pedig a második öf óta nem láttuk. Hát ez van. Egyébként erről a témáról ( a másság elfogadásáról)már december tájékán írtam, ha gondolod keresd meg, és ha van még kérdésed állok elébe.
steiff

Rumfo!

Mi Fejér megyében lakunk és az tuti , hogy igen sok az öf szülő ( és kevés a baba -állítólag!!). Bár, hogy nálunk miért nem nagyon megy a sor, arra a tegyesz jogásza igen érdekes dolgot mondott...
steiff

Sziasztok!

Köszönjük az aggódó, vigasztaló szavaitokat. Kép az igazság az, hogy nagyon megijedtünk, de a gyerekek miatt nem akartunk pánikolni. Zsófi szerintem nem is fogta fel, hogy mi történt, Kingus viszont azt mondta: " Anya, ha összetörik az autónk, akkor veszünk egy másik ford sierrát?" De este már nem emlegette.
Az autónknak nem lett különösebb baja, az oldalán van egy csík.

Marci anyu! Lehet, hogy tényleg volt tegnap valami a levegőben!

Ggabszi! Olyan jót mosolyogtam ezen a higgasztó dolgon! Kép Jó ötlet! Kép

kizsó

Sziasztok

Csöpke
sajnos nem kaptam meg. próbáld meg mégegyszer légyszi.

Simineni, Madri
Másodikra jött a tábla isKép

Atan, Gyezsu
Tőletek is megkaptam, kösziKép

Hildus, MindenkiKép
Köszönöm mindenkinek a választ. Szerintem nem fognak kijönni, mert a hölgynek nagyon tetszett minden. A gyerekszobában még a tapétát is megsimogatta. És azt mondta szóljunk ha esetleg elköltözünk.

Marci anyu
Tesódnak igaza van. Õrült tempót diktálnak a körúton. Elég gyakran voltunk mostanában arra.
Nem elég a lámpákat, az utat, a többi autót figyelni még a gödrök és az öngyilkosjelölt gyalogosok is ott vannak. A Heim Pál kórházban van Robi bőrgyógyásza. A Hungárián megyünk oda és a Ferenc körút felé jövünk vissza. Hát a 4-es 6-os mellett szinte minden alkalommal elénk ugrik egy-két emberke.

Kizsó
Remélem sikerül hamar megnyugodnod. Ügyesen elkerülted a bajt.

A gyerekszobát hétvégén átrendezzük megint Kép(kb 5. alkalom). A régi kanapénkat kitesszük. Tegnap kaptam két relax (azt hiszem így hívják) fotelt. Már nagyon rég vágytam rá. Majd teszek fel képetKép

Várom a táblákatKép

Szép napot mindenkinek.
Remélem ma jobb hírekkel jöttök majdKép.

Sziasztok: Süni
süni_renóca

Gólyamese ismétlés!!!!
HírTv Vasárnap 12:35Kép
süni_renóca

Sziasztok!

Viki nagyon sajnálomKép

Süni
örülök, hogy másodjára megkaptad a táblát isKép, időben vettem észre, hogy nem csatoltam a mellékletet, miután elküldtem Kép

Nálunk egyszer voltak ellenőrizni, a határozat meghozatala előtt, de akkor a TEGYESZ és a gyámügyi előadó is volt. Külön-külön. A határozatunkat Dorogon (Kom-Esztergom megye) kaptuk, közben nagymamám halála miatt leköltöztük Solymárra (Pest megye), de nem jelentkeztünk át. A gyámhivatalnak Dorogon és a TEGYESZ-nek Tatabányán jeleztem, hogy életvitelszerűen más megyében lakunk. Semmi nem történt, csak annyi, hogy a TEGYESZES hölgy közölte, hogy ha meghosszabbítjuk a határozatot, akkor ide jön környezettanulmányra. Megkérdeztük, hogy mi lesz akkor, ha jön a baba. Azt mondták, hogy ez nem jelent akadályt. Április nagyon közel van, gondoltam bejelentem Solymáron, hogy kérek egy környezettanulmányt, hogy semmi gond ne legyen. A gyámügyes közölte, hogy csak akkor jön ki, ha másik szerv kéri. Nem merek erőszakoskodni, nehogy később probléma legyen.

Marci_anyu, Ggabszi, Simineni
olyan jó olvasni, ahogy a gyerekekről írtok Kép! Meséljétek a napi sztorikat! Ez mindig erőt ad!

Babarmama
Mindig fogsz találkozni olyan emberekkel, akik nem értik meg, hogy miért teszük azt, amit. Sokan még az örökbefogadást is elítélikKép, nem értem miért. Ha az öf-et nem is, de a másságot igen. Nem tudják félre tenni az előítéleteiket és megsértenek vagy elfordulnak tőled. Ezzel szerintem még sokáig fogunk találkozni.

Kellemes napot mindenkinek!

Kép
madri

VickiKép
süni_renóca

Sziasztok!

Nálunk kijönnek a TEGYESZ-től félévente, a kartonunkra rávezetik két sorban mi a helyzet, mi változott, mi nem és alá kell írnunk. Mindíg Õk jelentkeznek be telefonon előtte és Õk mondanak egy időpontot. Ez egyébként Fejér megye.

Steiff: Mivel mi is Fejér megyében vagyunk, nagyon érdekelne mit mondott a TEGYESZ jogásza arról, miért halad ilyen lassan a sor. Vagy nem publikus? Ha nem az, kérlek szóljál, megadom a emil címemet.
Egyébként még arról, hogy milyen különbségek vannak a megyék között a sor hossza tekintetében: állítólag pl. Tolna megyében 20-30- an állnak sorba, nálunk 140-150-en. Biztos, hogy jól van ez a megyék szerinti körzetesítés?
rumfo

Sziasztok!

Vicki!
Nagyon sajnálom!Kép

Kizsó!
Örülök, hogy nem lett nagy bajotok, és a gyerekek is jól átvészelték. Sajnos mindig lesznek ilyen vezetők, akik felelőtlenül kockáztatnak, előzgetnek, a másik épségével nem törődve.
Sajnálom, hogy Kingus megint beteg, remélem azért hamarosan meggyógyul.

Süni!
Nektek is van már gyerekszobátok? Eddig azt hittem, hogy csak mi vagyunk ilyen bolondok, hogy évekkel a baba előtt gyerekszoba vanKép Mi már építkezéskor (2004) babaszobának festettük, akkor még nem tudtuk, hogy nem lehet babánk és ilyen sokat kell rá várni. Azóta mindig kerül bele 1-1 bababútor darab, így lassan teljesen be is lesz rendezve, pedig sajnos még van időnk bőven rendezgetni.

Túléltem a tegnapi fallabdázástKép
Nagyon jó volt, igaz este a kocsiból már alig bírtam kiszállni, amikor hazaértünk ,de ma reggelre egészen rendbe jöttemKép Annyira megtetszett a férjemnek is, hogy megyünk holnap is! Szerencsére pont ott érzem az izomlázat, ahol a párnákkal fel vagyok szerelve, remélem "látványos haszna" is leszKép

Na megyek költségvetést gyártani, szép napot mindenkinek!

Kép
rvan

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?