Sziasztok!
Már tegnap megírtam az üzimet, de egyszer csak huss, elszállt, és már nem volt kedvem újraírni...
Múlt héten nem voltam net közelben, azért csak most jelentkezem, és tökre örültem, mikor megláttam, hogy ismét van újonnan csatlakozó fltámadt topikunkban!
Nyuszifülű, köszi szépen a grat-ot, kislányunk lesz, Juliannának fogják hívni.
Nem tom, hogy voltál-e már azóta dokinál, de ha még nem ,akkor megy a drukk, hogy mindent rendben találjon!
Én kb.18-tól 22 éves koromig szedtem fogamzásgátlót, ha jól emlékszem, Mercilon volt a neve, és azért (is)írta fel Farmasi, hogy beálljon a menzim, mert mindig későn jött meg, kb. 35 napra. Viszont egy idő után megelégeltem, és abbahagytam a szedését. Utána pár hónapig kicsit össze-vissza jött meg, majd 2004 nyarán 3 hónapig kimaradt, akkor Farmasi hormonvizsgálatot kért. Kiderült, hogy kicsit magas a prolaktin szintem (tejelválasztó hormon), ami akadályozza, hogy megjöjjön, így felírt, ha jól tudom Clostylbegitet, ami peteérést elősegítő, és be is állt tőle újra.(Pár napig kellett szedni.) Majd 2005 nyarán, az esküvőnk előtt vettem be megint gyógyszert keresztanyám tanácsára, mert pont a nagy napra jött volna meg. Ennek meg asszem Norcolut volt a neve, kb. 2 napig szedtem, és így csúszott tőle egy kicsit, akkor jött meg, amikor abbahagytam a szedését. Aztán már többet nem volt menzi, mert jött babóka.
Később megtudtam, hogy a legutoljára szedett pirulának volt peteérést elősegítő hatása is, val.szeg ez is közrejátszott, hogy terhes lettem, meg hát szerintem az is, hogy életem legboldogabb időszakát éltem.
Hát, ennyi az én menzi történetem.
De az biztos, hogy a rendszertelen menzesz nem kedvez a teherbe esésnek, meg hát az a lényeg, hogy van-e peteérés. Ezt egyébként gyógyszerrel könnyen elő lehet segíteni, na de hozzáteszem nem vagyok szakértő, és gondolom minden nő más, ezért is van szükség elsőször is egy kivizsgálásra. Meg hát ha a nőnél minden OK, akkor nem árt a leendő apukát kis "játékosait" is megvizsgálni.
Szerintem is jobb, ha magánrendelésre megy az ember, én is úgy járok Farmasihoz. Azért valahogy akkor személyesebben lehet beszélgetni, tanácsot kérni.
Hát, az meg biztos, hogy a netről jövő infókat alaposan meg kell szűrni, meg inkább csak egy véleményként, vagy egy egyedi esetként elfogadni a különböző sztorikat.
Kria, hát tényleg jó nagy vállalkozás Zalából hazajárni vizsgálatokra! Én Pestről járok Farmasihoz, hasonló a szitu, mint nálad, szeptemberben költöztem fel. Én már kezdetektől hozzá járok, általában 3 hetente megyek, de volt hogy 2 hétre hívott vissza. Szombatonként megyek, akkor általában bent van a kórházban, ami nekem tök jó, mert anyuék onnan egy köpésre laknak. A szülés előtt kb. egy hónappal tervezek leköltözni, hogy tutira beérjünk a kórházba.
Szerintem Farmasi elég rugalmas ebből a szempontból, volt, hogy telefonon is hívtam, ha vmi kérdésem volt, és meg tudjuk oldani, hogy hétvégente járok hozzá. Sőt, még a védőnőm is tök készséges, oda is akkor megyek, amikor épp úgy jön ki, hogy otthon vagyok. Hozzáteszem, hogy a nővérem Félegyházán gyerekorvos, ezt a doki és a védőnő is tudja, így őhozzá is bármikor fordulhatok, tehát megvan a kellő ellenőrzés.
Farmasi a kórházban általában megtalálható, vagy kedd délelőttönként a terhestanácsadáson. A kórház száma 76/463-222 (ha jól emlékszem), és csak Farmasi főorvost kell kérni, ha vele akarsz esetleg beszélni, vagy ő mellette döntesz. Igazából nekem csak vele kapcsolatban vannak tapasztalataim, mindig is hozzá jártam. Én nagyon meg vagyok vele elégedve, segítőkész, aranyos, mindig meg tud nyugtatni.
A kórházról látom már Edit írt, egyébként én is eddig csak jókat hallottam a félegyházi szülészetről. Szakmailag szerintem Farmasi és Rigó a legjobbak.
Ja, és Farmasi akkor vág, ha nem tágul az ember, nem feltétlenül vág. (Tesóm kétszer szült nála, tőle hallottam.) És nem császár-párti, a természetes szülés híve, és úgy lehet nála vajúdni, ahogy jól esik.
Remélem, tudtunk segíteni.