Helló!
Nyuszi!
Jajj, nem egyről beszélünk. A Normaflore az egy ampullás készítmény (max 5ml/ampulla) amit erős hasmenéses betegségek és antibiotikusmus kezelés után (tartós ab. szedésénél akár közben) adnak. A természetes bélflórát állítja vissza. Több milliárt antibiotikum rezisztens emésztést segítő baktérium van benne. Ami a normál bélflórában benne van, csak az ab, meg a sok fisi-fosi miatt károsodott.
Kataa!
Köszi.
A Tamás nekem még mindig tetszik, de a páromnak nem. A páromnak a Roland név tetszik, de nekem meg nem. És itt van a kutya elásva. Két nevet meg nem szeretnénk adni a gyereknek, mert úgyis csak az egyiket használja. Persze, mondják, hogy azért is jó a két név, mert később majd eldöntheti melyiket használja, de én azt tapasztaltam, hogy akiknek van választási lehetőségük, azok annyira megszokták a szüleik által használt nevet, hogy úgysem változtatnak.
Tehát az meg felesleges. Marad a Dóra
Óvoda!
Nálunk is szólnak, ha köhög a gyerek. Bár én úgy vettem észre, hogy általában teli a csoport, de biztos, csak én nem figyelek jól, vagy most nincs olyan köhögős időszak.
Az orvosi igazolást meg általában kérik, de én mindig elfelejtem odaadni, így nekem ezért gyűlik a pénztárcámban
Bár szerencsésnek mondhatom magunkat abból a szempontból, hogy az ovi dokinénije a mi háziorvosunk is egyben, és rendszeresen látogatja az óvodát is. Hogy milyen időközönként, azt ugyan nem tudom.
Jajj, és volt a csoportnál fogorvos is. Nem is tudtam róla, csak a faliújságra kiírták, hogy kiket várnak a rendelőbe kezelésre. Akkor kérdeztem rá, de a Gábor nem volt köztük szerencsére.
Lányok!
Van egy kislány az oviban (Szintia, akivel csecsemő koruk óta ismerik egymást és már a babakocsikból tépték a másikat ahol érték) és folyamatosan gyepálják egymást. Persze van több gyerek is aki élénkebb. Pl az Istvánka aki egyszer úgy megharapta a Gabit, hogy 3 napig lila volt a keze a gyereknek, de a másiknak is, mert a szentem vissza harapott, de ezek nem okoznak neki semmilyen lelki gondot. Csak a Szintia, aki már reggel odaszalad hozzá és örül neki, de úgy, hogy direkt fellöki, hátbaveri és úgy egyébként is... és akkor ez megy egsz nap. Van hogy a Gabi kezdi (bár, azt hogy melyik kezdte azt sose fogjuk megtudni, szerintem ezt már a babakocsiban elkezdték). Igazság az az hogy, ha leül a Gabi játszani valamit a kislány ott terem és ráncigálja el onnan, vagy szétrúgja a várát, vagy bármi és fordítva is igaz. Nem férnek meg egymással, márcsak a tudat, hogy ott a másik nem hagyja őket nyugodni.
Ma reggel mentünk oviba és összefutottunk a kislánnyal aki csak a közértben volt lent, mert nem megy oviba a héten mert köhög (pl itt is az óvónők szóltak már egyből, mert tegnap még volt oviban a Szinti). A Gabi egyből nyafogósra fogta és közölte, hogy ő bizony nem megy oda a Cinihez és már csinálta is a hátra arcot. Mikor kiderült, hogy ma nem lesz oviban a Gabi láthatóan jobb kedvre derült (közben volt 1 kis kardozás botokkal és a kislány úgy búcsúzott, hogy hozzávágta a botját...) és kézenfogva jött velem az oviig, sőt az úttestnél még ő maga fogta meg a babakocsit, hogy itt azt úgy kell!!! Mindig ezeket mondom neki, de általában vontatni kell az oviig és ilyeneket még véletlenül sem csinál, csakhogy később érjünk oda.
Na mindegy, ebből kifolyólag gondolkodom az óvoda váltáson jövő szeptembertől. Mivel úgyis elköltözünk a kerület másik részére, egy másik óvóda közelebb lenne és sokkal jobbakat hallok arról, mint ahova most járunk. Gondolkodom, hogy átviszem oda és több szempontom is van, hogy miért is kéne, de nem tudom, hogy a Gabinak jót tennék-e vele.
Ellenérvek:
-Kiszakítom a megszokott környezetből
-A kis barátait nem látja többet
-A kedves tárgyakat sem látja többet
-Új helyen kell megszoknia
új óvónőket,
-és ide is kb 2 hónapig szokott be
Érvek az oviváltás mellett:
-Közelebb lenne a leendő lakóhelyünkhöz
-Az óvoda mellett van egy iskola és egy bölcsöde, és mikor a Gabi iskolába kezd járni, akkor sem kell többfelé szaladgálnom, hiszen ott az ovi és a bölcsi, márha a legkisebbet beadom a bölcsibe. (viszont mi van, ha mégsem ebbe az iskolába íratom a Gabit???)
-Az óvónők szerint lehet, hogy hasznára válna a Gabinak (és a Cininek is), a nem együtt lennének
-Ha újra járatnám a Gabival a kiscsoportot akkor elkerülhető lenne a nagycsoportban az, hogy a fele elmegy iskolába a másik meg ottmarad és szomorkodik, hogy ők még nem. Mivel a Gabi évvesztes és így kikerülheténm ezt. De nem lenne jobb, ha a nagycsoportot járná újra, hiszen ott már tanulnak is és folyik az iskolára való felkészítés.
Jujj, ez a végén elég zavaros volt, de most momentán ezek a kérdések IS foglalkoztatnak, hiszen ha döntök akkor májusig kell megtennem, mert akkor van a beiratás.
k9szi
sasha