Sziasztok!
Krisszi!
Persze, azért biztos van benne némi igazság, mint a népi megfigyelésekben általában, ha valaki ideges és feszült, monjuk pont a babavárás miatt, (nem azért mert nem akarja a babát, hanem a körülményei miatt), biztos hogy befolyásolja a dolgot. Hiszen aki nem várandós, annál is gyomorproblémák jelentkeznek elsőként, ha folyamatosan idegeskedik. De az alap problémát nem ez okozza, hanem a hormonok. Hogy miért más és más minden nőnél? Nem vagyunk egyformák. Hogy egy nő életében ha többször terhes, és mindig mások a tünetei, ez mitől van, ezt nem tudom... Talán ekkor játszik be az idegeskedés-feszültség, vagy a nyugalom-boldogság. Ki tudja?... Na mindegy, persze a lényeg az, hogy ha van, ki kell bírni, nincs mese, akinek meg nincs, az szerencsés...
Én most vagyok a 14. héten, és úgy veszem észre, hogy mintha kicsit enyhülne a dolog. Sokszor órákig semmi, de aztán egyszer csak villámcsapás-szerűen megjelenik, de szerencsére hamar enyhül.
Ákata!
Köszi szépen a takkernéni tippet, de úgy néz ki hogy lassacskán a végére érünk, végülis nem lett annyira vészes... Az ablakpucolással mindenképpen várok, amíg legalább egy kicsit is jó idő lesz, nem vagyok hajlandó az északi metsző jeges szélben imbolyogni az ablakban. Pedig baromi koszos...
De szerencsére még ráérünk ezzel, mert csak március második felében költözünk.
Bujka!
Köszi az együttérzést, igyekszem vigyázni magunkra!
Hát igen, nekem az a határozott érzésem, hogy "nagy" baba lesz, legalábbis hosszú, és ennek nagyon örülök. Ugyanis én sajnos nem vagyok valami magas, inkább az átlagnál picivel alacsonyabb. A párom viszont az átlagnál picivel magasabb, (180), de nem sovány, szóval olyan jó alkata van, és remélem a Picur ezt (is) örökli Tőle
Egyébként holnap megyek a dokihoz, havi rutin vizsgálatra, és alig várom hogy láthassam, mekkora már a Picur! Becslésem szerint már legalább 10 cm kell, hogy legyen...
Bunny!
Mielőbbi gyors gyógyulást kívánok Neked, tényleg jól teszed ha kifekszed, a fórumunk megvár!
Manóné!
Én úgy hallottam (de ez csak egy tanács!) hogy erős fejfájás esetén napi 1 szem Algopyrint be lehet venni. De legjobb, ha semmit sem veszel be, az a tuti. Tudom, nehéz és kegyetlenül hangzik, régen én is Algopyrin-függő voltam, ha picit is fájt a fejem, azonnal bekaptam egyet. Most viszont, mióta babát várok, SEMMIT nem vettem be fejfájásra. Nagyon szenvedtem... de kezdem megszokni. Ez persze alkatfüggő, hogy ki mennyire bírja a fájdalmat, én elég nehezen, de valahogy kibírtam. Úgy voltam vele, hogy inkább én szenvedjek, mint hogy a babába kerüljön esetleg valami vegyianyag... Bár az is igaz, hogy a 12. hét után már kevésbé érzékeny az ilyesmire. Na mindegy, nem akarok itten okoskodni, szerintem 1 szem Algótól nem lesz baj, de azért óvatosan!
Szép napot mindenkinek,
Mamy (14+3)