Új privát üzeneted érkezett!

Lányok!

Egyre határozottan érzem, hogy egyre kisebb a melltartóm.Kép

Én megkérdezem a dokit. Bár mikor a kérdéseimet azzal kezdem, hogy "azt szeretném még kérdezni, hogy ugye azt olvastam az Interneten..." kicsit beborul az arca de akkor is. Ennek most már a végére kell járni, nincs mese.

j.
Vendég

Sziasztok!

Kriszti! Mikor olvastam a hsz-edet, már fel is ment a lázam! Bevettem egy algo-t és mára már jobban vagyok, szerintem v.mi fránya vírus volt (hasmensi is volt), azért ma még pihizek.

Angel: detto ugyanezt éreztem régen, de az az érdekes, h még a Triodena szedése alatt is. Most semmi. Mindíg punnyadó állapotban vannak.

Csakegy! Miért kell d-vitamint szedned? Egyébként a beragadt tüszővel nekem is alacsonyan van a hőm.

Junkó! Jó a hőd! Hanyadik cn.? Köszi az érdeklődést.

Tücsök: Ezt a pajzsmirigy dolgot, hogy lehet vizsgálni. Miből mutatják ki!?
Mert tényleg erre is kéne gonolni, mert a könyvek szerint is sok meddőségért ő a felelős. Csak azt nem értem akkor miért nem vizsgálják már az első körökben?!

Hajnalban még hőemelkedésem volt, ezért nem mentem laborra. Sztm holnap megyek. Bár mostmár nem lesz betartva a pé. utáni 4.nap. Dehát szerintetek nagy baj ez? Egyébként sem bizti, h volt. EGyébként Teljes vérkép, Teljes vizelet lesz levéve. Ebből lehet pajzsmirigyet kimutatni!?
Vendég

Junko,
a netet sztem ne emlegesd neki! Kép
én úgy állítom be magam ilyenkor, mint aki saját kútfőből kérdez baromsgágokat! Kép
legfeljebb megmosolyog és/vagy magában hülyének néz, de eloszlanak a kételyek! Kép

Tlidi,
teljes vérképben benne kell, hogy legyen! (nekem egy régi leletemen legalábbis rajta van az is) Valami TR szerűség rémlik, hogy az az.

Talán nem gond a pé utáni 5. nap sem! Kép

Nekem a 10 év gyogyi alatt nyugton voltak a cicijeim! Lehet, hogy most azt akarják behozni? Kép

angel37

Angel! Köszi! Ez már pé. utáni hatodik nap lesz. De az sem bizti, h volt. Lehet, h csaka fránya vírus vitte fel a hőt. Már tegnap reggel is. Mindegy ha a hormonokra nem is lehet teljesen pontosan következteni, a többit is jó tudni (pl ez a pajzsmirigy, gonolom nem ciklusfüggő, meg máj-vesefunkció meg ilyenek. Max azt mondja a doki, h nem is volt pé-m minek mentem. Dehát én ezt nem tudhattam a láz miatt. Ezért remélem holnap nem mérek alacsonyat. Mert akkor nem volt pé.

Tbl.: én 3 fázisút szedtem és az ugye igazodik a szervethez, és ezért érezhettem.
Vendég

Tlidi: A PCO miatt kell a D vitamint szednem. A doki állítólag PCO-s nőknél ezzel teljes sikert szokott elérni... hát szurkolok ezerrelKép (a D vitamin az inzulinrezisztenciára hat - pont, mint a metformin csak ez az inzulinrezisztancia okát hivatott megszűntetni és nem az izulinérzékenységet növelni, mint a metformin...).

Hát... még nem lehet teljes a siker, mert ő a vérképem alapján valszeg nem véletlenül rendelte el a 2. sorozatot is... (valakinél már az első sorozat is elég szokott lenni...) (1 sorozat = 1 teljes üvegnyi olaj 1 hét szünettel két slukkra...)
csakegysokadnick

Én is háromfázisút szedtem!
Na bumm... újabb érthetetlenség Kép

Ebben találsz infót a pajzsmirigy hormonról:
http://www.oviklub.hu/betegeknek/3tabl.htm
Az legalábbis benne van, hogy mi a neve! Kép

Én nagyon remélem, hogy PÉ volt! Azzal 24mm-rel mi más lenne? Kép

angel37

Tlidi!
A teljes vérképben nincs benne a pajzsmirigy vizsgálat. Külön kell bejelölnie a dokinak, TSH, T3 és T4 hormonokat.

Angyal, Junko, Okr!
Úgy tűnik túlműködésem van, a telefonba azt mondta apajzsmirigy doki, hogy van gyulladás lehet, vagy van egy pici daganat (göb) a pajzsmirigyemben. Ezért kell még holnap UH-ra mennem, hogy hétfőn ha megyek hozzá, már tudjon gyogyot felírni. Így ez a hónap tuti fuccs, de a következőben azért már reménykedem. Addigra már 1,5 hónapja szedni fogom a bogyókat.

Tücsök

Mesi

Kép
tücsök13

Szia Tücsök!
Ügyi vagy, hogy így önállóan diagnosztizáltad a problémát.
Nekem norm. lett az eredmény, de a progiszintem eredménye még nincs meg.
Ma vagyok a 28. cn-on.Kép

Kép
Kép
sosi

Angel ! Köszi megnéztem.

Tücsi! Csak annyi van a vényen:T. vérkép, T. vizelet., máj-vese, Tsh, prolaktin, progeszteron, androgenak.

Gonolom, hogy ha rossz lesz a Tsh, akkor következőleg T3, T4-et is kér.
Akkor legalább már megvan a gond nálad és innen már könnyebb lesz. Azért csodák lehetnek!(attól függetlenül, h én nem hiszek bennük). Egyébként semmi jeled nem volt? CSak az orvos kérte a vizsgálatot?!
Vendég

Huha! Sosi! Akkor most nagyon kell drukkolnunk!!!
Vendég

Tücsök,
nekem benne volt... Kép
lehet, hogy a doki volt túl alapos... még a fogigátlószedésem alatt nézett évente vérképet.

Barátnőmnek volt túlműködése, és göb is volt! Gyógyszeresen kezelték! És ami a lényeg, hogy most háromhónapos a kislánya! Kép Nem akarok hülyeséget mondani, de úgy rémlik végig szedett vmit, és most is szed.

angel37

Angyal!

Igen, én is úgy tudom, hogy hosszú ideig kell gyógyszert szedni.

Tlidi!
Nekem nem a doki kérte, hanem én kértem a beutalót a háziorvostól. Egyébként nagyon hullik a hajam, én ezért gyanakodtam rá. Meg tudom, hogy meddőséget okozhat, és ugye a baba sem sikerült, így 2 okom volt gyanakodni. Hát bejött. Azért jobban esett volna, ha rendben van.

Sosi!
Mennek a drukkok! Már csak pár nap. Mikor tesztelsz? Ma vagy a 12 dpo-n, ugye?

Tücsök

Mesi

Kép
tücsök13

Tücsök
Göm nélkül is megbolondulhat a pajzsmirigy,és göbbel is működhet jól.Nekem pl. van egy göb benne.(már vagy 10 éve)Sajnos ezt anyutól örököltem.(a PCO-t aputól)Ez a családi örökségem!Kép

Hormonokkal jól kezelhető,bár ha göb van ,akkor lehet műtét is.Én egyenlőre utóbbit halasztom,majd ha már nem jól funkcionál.Kép

Jajjj,egyre inkább betegnek érzem magam,erről a göbömről már el feledkeztem,lám eszembe jutott.Egyre inkább csodagyerek Ada!!!!!!!KépKépKép

Ildi
jobbulást neked!Most Adának is megint hőemelkedése volt.Ez a sok sz@r vírus!KépKép
Ráadássul ma anyu vigyáz rá,mert munkavacsira kell mennünk.KépLegszívesebben maradnék itthon.

Angyal
Én C kosarasat hordok,de csak a szivacsosbólKépLegalább az illúzió megvan!Kép

KépKép

KépKép
okr

Na, én A-s szivacsosat! Kép Kép
Ciklus vége felé ki is töltöm! Kép

Igen, a barátnőmél is ugyanígy felmerült a műtét, de nem végül nem kellett.

Jobbulást a pici Adának! Kép

angel37

Skacok... én most ritka xarul vagyok.. tiszta depis a hangulatom. Ti ilyenkor mit csináltok? (nekem nem szokott ez lenni, de most így délutánra teljesen elkapott... ). Marékszámra nyomom a csokit, de nem segít... örök hála a tippekértKép

(most valahogy mindent pótcselekvésnek érzek... az egész hőmérőzést, stb. stb. ld. semmi értelme, csak azért csinálom, hogy ne foglalkozzak a valósággal... Nektek még soha nem volt ilyen érzésetek? Meg olyan, hogy úristen... itt kínlódok, hogy teherbe essek, de ha megvan, akkor nincs visszaút stb. stb. gáz... nem?)
csakegysokadnick

Csakegy,
mindez sajnos ismerős Kép (bár depis nem vagyok)
sajnos okosat nem tudok mondani Kép, vagyis tippem van, de azért vki biztos megkövez... én tegnap söröztem Kép

angel37

Angel... mondjadKép

(ezen felbuzdulva írtam is egy kineziológus lánynak akit valaki a neten ajánlott nekem... kíváncsi vagyok, hogy be tudok-e hozzá jelentkezni...)

(depis én sem vagyok... de amióta a hormonjaim rendetlenkednek, ez már a második eset... csak az előző 2 hétig tartott... igaz, még tavaly nyáron... de néha tényleg röhejes, amit művelek... méricskélek, csekkolgatok, teszteket locsolgatok... és néha úgy érzem, elrohan mellettem minden...)

(OK, valszeg az is benne van a pakliban, hogy hétfőn CT-zik a férjem és ilyenkor mindig pánikhangulat fog el, hogy nehogy találjanak nála valamit...)
csakegysokadnick

Csakegy,
igazából már leírtam Kép

Megértem, hogy bepánikolsz a CT előtt Kép Én is minden kontroll előtt (és után) be vagyok tojva... Kép Remélem mindent rendben fognak találni a férjednél!

angel37

Nálad mit kontrolloznak?

(elegem van... álmos vagyok napok óta... mint akit agyonvertek... ma már a 2. KV-nál tartok és még mindig... fel vagyok puffadva és néha a hasam is fáj... mintha meg akarna jönni... de nem akar... és még oka sincs ennek... max. pszichés... ráadásul itt ülök és sajnálom magamKép És egyértelmű, hogy nincs semmi a háttérben... csak a hülye hormonok... NAPFÉNYT AKAROKKép SOKAT! MOST! Kép

Nem tudja valaki, hol lehet teljes spektrumú napfénylámpát venni? Még ma elrohanok érteKép
csakegysokadnick

Citológia.

Szolárium? Most hogy mondom, be is ugrom hazafelé!!! Kép

angel37

Világéletemben falfehér voltam (szép piros pöttyökkel Kép ... nehogymár most változtassak ezenKép Nekem napfénylámpa kéne... a neten találtam már olyat, de csak amcsi oldalakon...
csakegysokadnick

Én se vagyok valami hűdebarna, de néha jó befeküdni! Kép
Nem tudom, mi ez a napfénylámpa.

angel37

olyan, mint a napfény... tényleg... annak minden jótékony hatásával... a téli depi kezelésénél használják...
csakegysokadnick

Ja hogy külön erre van? Hasznos találmány!

angel37

Remélem sikerül elküldenem:
Ez a februári hőgörbém
Kép

Kép
regina3

A mai érték lemaradt: 36,9

Kép
regina3

Segítsetek, hogy kell ezt a görbét letölteni és hol? Köszi
judger

Bocs nem a görbét hanem a diagrammot persze!
judger

Judger!
Itt a fórumon Tontica segített valakinek ebben, én csak követtem a leírtakat és sekerült összehoznom a diagrammot.
Lapozz vissza: február 3. 11 óra 21 Tontica írása.

Kép
regina3

Judger!Írd meg az e-mil címed és átküldöm, mert a Junko -ét én elmentettem.Õ írta le, hogy kell.
anettgy

Judger!Írd be a www.fertilityfried.com címet megint, akkor a főlapra fogsz jutni, ahol megint be tudsz jelentkezni.
Ha sikerült, akkor kijön a saját oldaladdal. Lehet, hogy először kérdezi, hogy miben szeretnél adatokat beírni, válaszd a Celsius-fokot.
Az oldaladon van egy "Menu", ez mindig látszik, tehát ha valahol eltévednél, akkor a Main/Front Page gombbal a saját főlapodra tudsz bármikor visszajutni. Ha mégsem, akkor használd a böngésződ Vissza v Back gombját fölül.
A Cycles / Start a new cycle -nél tudsz új ciklust nyitni. Beírod a ciklus első napját és rányomsz a "Create Chart" gombra. Kiírja, hogy "Done. Chart Created." azaz elkészítette.
Következő lépés a menünél: Data / Enter Data.Ekkor kinyitja azt a részt, ahol adatokat tudsz írni. A listából kiválasztod a dátumot, rányomsz az "Go" gombra. Ekkor odamegy.
Az adatok:
Primay (elsődleges)
Temperature: hő. Tizesedesponttal kell beírni.
Time: mérés ideje
Cervical Fluid: nyák. Ezen belül: Dry (száraz), Sticky (nyúlós, ragadós), Creamy (krémes), Watery (átlátszó, vizes), Eggwhite (tojásfehérje). Ha peteérésed van, ez utóbbi kettőt kell használni.
Menses/Spotting: menzesz/pecsételés. Ezen belül: Spotting (pecsételés, ezt nem veszi menzesznek, mert pé környékén is lehet), Light (gyenge), Medium (közepes), Heavy (erős)
Intercourse/Insemination: Együttlét/Inszemináció.Ezen belül: Yes (igen), AM (délelőtt), PM (délután, este), Both (mindkettő), No (nem), IUI(inszem), IVF Retrieval (lombik, ha jól gondolom a transzfer, azaz a visszaültetés)
A következő füleken még egy csomómindent meg lehetne adni, pl. a méhnyak helyzetét, a különböző tesztekét (LH, PG53), de túl sok lenne beírni.
Ha kész vagy, ne felejtsd el elmenteni a Save v. Save & Next gombbal. Ez utóbbi rögtön a következő napra ugrat a mentés után.
Dióhéjban ennyi, ha valami kérdésed van, írj!

Kimásoltam
anettgy

Ja az eleje lemaradt! A legelejerol kezdem, nem tudom meddig jutottal el.

www.fertilityfriend.com

Ott fellul kattints ra a: JOIN NOW! ITS FREE!GO feliratra!

Aztan:
Choose a nickname : ird be a nicknevedet!
Your E-Mail Address: e-mail cimed
How did you hear
about this service? : itt valassz ki egy tetszoleges valaszt es kesz

Es nyomjal NEXT-et.

Elkuldi a cimedre a kododat!

Utana pedig megnyitod ujra a fertyt es beirod a nickneved es a megadott kodot es megnyomod a NEXT-et, ha idaig eljutottal megyunk tovabb!
anettgy

Lányok!

Regina! Jó a görbéd! Mikor tesztelsz!??? Már meg kellett volna jönnie!!

Elkezdem vizsgálódni a pajzsmiriggyel kapcsolatban. A következő felfedezésekre jutottam: Az alacsony hőnél gyanakodni kell a pajzsmirigy alulműködésre! A fertilityn is bebizonyosodott ez! A chart galeryben kiválasztottam a "Hypothyroidism" -ot, ami magyarul a pajzsmirigy alulműködését jelenti. És egyben nézegetve a görbéket. EGyik sem ütötte meg a 37 fokot! Az elejük is elég alacsonyan mozgott átlagban. A pajzsmirigy problémák egyébként asszem minden 10. meddőségért felelősek!
Vendég

Regina! Nem akarsz még tesztelni véletlenül???Kép
Én ma vagyok a 13. DPO-n, ha holnap nem jön meg, szombaton tesztelekKép
Itt a mai görbe:Kép

Kép
Kép
sosi

A holnapi nap lesz sorsdöntő, már alig bírom kivárni.

Kép
Kép
sosi

Regina! Sosi!
Nagyon bíztató a görbétek!!!!

moni

Sziasztok.

Ma a változatosság kedvéért 36,9...
Viszont elveimmel ellentétben vettem elevitet és miden másnap fogok belőle fogyasztani egy kapszulát. Hát itt tartunk, mindent meg kell tenni az ügyért.

Regina, Sosi!
Hajrá!

Egyébként most itt volt tesóm, ő Pest mellett lakik, hívta nagyi, hogy átment hozzá állatokat etetni és mindent feltúrva talált a lakásban. Teljesen kivagyok, lehet hogy betörtek hozzá. Most indult, haza tiszta idegen, de hát akkor is csak 2,5 óra mulva ér haza. És ilyen idegállapotban vezetni. Szörnyű és aggódom.

j.
Vendég

Tlidi... hűha... nekem eszméletlenül alacsony a hőmérsékletem.... (a vérvételek meg már megvoltak, csak nem adják ki az eredményeketKép
csakegysokadnick

Sosi: csoda, ha bírod... én valszeg már teszteltem volnaKép
csakegysokadnick

SZiasztok! Kép

Tlidi,
pajzsmirigy alulműködősöknél az alaphő nagyon alacsony, olyan 36 körüli, és vannak azért annak más tünetei is (hízás stb.)
Az én emelkedett hőm se mindig érte el a 37-et, de nem hinném, hogy alulműködésem lenne... Kép
De hát sose lehessen aztat tudni, igaz? Kép Jövő héten úgyis megyek laborra!

Junko,
szegény tesód Kép

Sosi, Regina,
drukk és teszt! Kép

angel37

sziasztok.

junko,sajnalom.(remelem epsegben hazaer a tesod.

sosi regina,mennek a drukokKép

csakegy.fentebb irtad hogy depis szoktal lenni.En altalaban teszteles elod ilyedek meg,mert mivan ha pozitiv?akkor mar nincs visszaut.szerintem normalis hogy izgulunk emiatt mert egy olyan dologra keszulunk ami megvaltoztatja az eletunket.

egyebkent tegnap teszteltem egy negativat.Parom szerint korai volt.Az a baj hogy a szervezetem jatszik velem nagyon.Eleg rosszul is vagyok mostmar,hanyinger stb.

Kép
monyoka

Monyó,
Kép, de bízzunk benne, hogy tényleg csak korai volt!

angel37

Hát tegnap én is kutyául voltam.. azt hittem, már elmúlt a metformin mellékhatása erre egész este hányingerem volt... (+ fájt a hasam és a hátam)... szóval a közérzetem csapnivaló volt... a hőmérsékletem meg ahelyett, hogy emelkedett volna a D vitamin miatt, megint lejjebb ment 36,1-re... úgy döntöttem, ha 2 héten belül nem jön meg, Norcolut...
csakegysokadnick

Monyóka! Kép
Hőd, még mindig fennt van?
Hát én is remélem hogy épségben hazaér tesó. Mennem kellett volna vele, de későn jutott eszembe. Nagyon aggódom érte.

Olyan fura hogy ti mertek tesztelni. Én sosem (persze alkalmam sincs rá mert nem késik Kép ), de valahogy az ember csak érzi, hogy van-e valami, nem? Pl. Sosi, neked van valami tüneted?
Én menzi elött, a viszonylag magas hő ellenére is tudom hogy nem sikerült.
Vagy ti hogy vagytok ezzel?
Lehet már én vagyok extrém negatív. Kép

Nem utolsó sorban szurkolok mindenkinek, hogy dupla csík legyen. Monyó neked is, hogy tán korai volt. Főleg hogy a te cikulsod nem annyira kiszámítható, úgy emlékszem.

j.
Vendég

Monyoka: az indexen is sokan írták már, hogy csak a sokadik napon lett pozitív a tesztjük... szóval szurokKép
csakegysokadnick

na frankoKépkidobtam a tacsotKép
egyszeruen utalo9m ezt az erzest.
Nem fogjatok elhinni de arra keltem reggel hogy leegnek a melbimboim.
a hom egy tizedel lejebb ment.36,8
egyik nap ennyi masik nap 36,9.

Junko,en sem akartam tesztelni de mikor egyik reggel 36,9 et mertem nem akartam elhinni(tod en vagyok a vizihullaKép)amugy en inkabb tesztelek mint a bizonytalansag.Ja meg aszthittem akkor meguszom a psihes rosszulleteket.hat ez nem jott ossze,pedig tenyleg tudom hogy nem vagyok terhes.
gyulolom a rosszuletet...mulj el hanyinger...lecilecileci

Kép
monyoka

Junko! Tegnap tipikus mensi előtti tüneteim voltak: majd szétrobbantam a feszültségtől, az a fura diszkomfort az alhasamban(nem fájdalom), enyhe hányinger. Ma reggel elég jól ébredtem, semmi. De most, hogy kérded, a tegnapi dolgok megint kezdődnek. Nyilván, ha holnap reggel leesik a hő, mint ahogy az előző ciklusban is, akkor nem tesztelek. Az előző ciklusban utána pár óra múlva megjött.Kép
Én annyira biztos vagyok a 16.napi pé-ben, hogy, ha holnap nem jön meg, akkor ....talán már biztos,de le se merem írni.
Még valami. Általában a mensi előtti nap, szinte mindig megjelenik rajtam valahol 1-2 pattanás, ez szinte mindig , úgyhogy amikor meglátom, már tudom, hogy nem sikerült. Egyenlőre semmiKép

Kép
Kép
sosi

Monyó, tényleg róka volt?
((A mellbimbó égés babás tünet - állítólag...))

angel37

Fúha... akkor most csoportos szurkolás folyikKép Hajrá mindenki!!!
csakegysokadnick

angel csak a kavebol egy pici jott ki.mivel mast nem ettem ittam,na most nem is merek.pedig ehes vagyok de attol felek hogyha eszem akkor meg rosszabb lesz.
melbimbom faj.lehet hogy fazik szegeny,bar eleg jol be vagyok oltozve.)
na mindegy,lesz ahogy lesz.
igazandibol fogalmam sincs mit higyek.34 cn en vagyok.Pe-m ha volt foggalmam sincs mikor lehetet azt sem tudom mikor voltunk egyutt ebben a honapban mert nem irtam le.
ha terhes lennek akkor legalabb valami iszonyu halvany csikocska kellet volna hogy legyen.
parom azert remenykedik.olyan aranyosKép

Kép
monyoka

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?