Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok Lányok!

Sajna mostanában kicsit eltűntem, eléggé magam alatt vagyok. Petra kb. 10 napja teljesen kikészít, állandóan rajtam csüngene és szopna. Akár nagyedóránként. Ha megkapja amit akar, akkor minden oké, 1-2 perc és továbbáll, de ha nem engedem akkor éktelen ordításban tör ki, potyognak a könnyei, jön mindenhová utánnam, kapaszkodik a ruhámba és úgy néz rám, hogy megszakad a szívem. Alig tudom elterelni a figyelmét, de ha mégis, amint megunja az adott dolgot, megint kezdi. Van valamelyikőtöknek tapasztalata mit lehet ilyenkor csinálni?! Kép
A védőnő azt mondja , hogy hagyjam abba a szoptatást, 4-5 napig ezt fogja csinálni de aztán elfelejti. Nekem ehhez nincs szívem. Valami humánusabb módszer nincs?! Nem az a bajom hogy szopnak, reggel meg este ha ennyire akarják legyen, de nappal ez már szörnyen fárasztó, meg ciki is, a múltkor is vendégeink voltak és folytom a pólómat húzgálta, ordított, 2x mentem ki szoptatni, mert már a saját hangunkat nem hallottuk. képzelhetitek mit gondoltak, két majdnem 16 hónapos gyerek és még szoptatom őketKép
Hiába magyarázom hogy már nagylány, nem értiKép Már 7-8 hónapja nem cumisüvegeznek, de most előszedtem, hátha azt is elfogadja helyette. Eljátszik vele, de mikor szopni akar egyszerűen kiüti a kezemből, csapkod. Vettem tápszert is, hogy hátha az jó lesz, meg sem kóstolja.
Valaki???

Szülés: én hónapokig sirattam az ideális szülést, mert nekem aztán semmi nem volt "természetes": koraszülés, császár, a babákat úgy átvitték a Klinikára hogy nem is láttam őket, több mint 24 óra eltelt mikor kimentem őket megnézni, akkor is egy inkubátorral csővel a fejébenKép Csak akkor foghattam meg ha a nővérke előbb kihámozta az infúziót a fejébőlKép Szóval bármit megadtam volna ha megúszom egy kis ágyonfekvéssel, dirigálással, gátmetszéssel... és irigyeltem-irigykedem mindenkire aki emiatt panaszkodik. Van annál rosszabb is, de túl lehet élni és örülök hogy van két szép, egészséges lányomKépKép
A gátmetszésről meg annyit, hogy manapság divat lett hogy nem kérnek gátmetszést, mi több nem egyeznek bele. Nos a férjem sebész, és nem ritkán operálnak olyan kismamát, akinek emiatt szétszakadt a gátja. Jobbik esetben "csak" a hüvely szakad szét, rosszabbik esetben, (és aki hozzájuk kerül ált. így jár) a hüvely összeszakad a végbéllel. Hosszú szenvedés, műtét(ek), szóval nem épp ideális gyermekágy... ezen is el lehet gondolkodni. Szerintem inkább rutinból egy gátmetszés, mint hogy ez legyen a vége. Természetesen nem végződik minden gátmetszés nélküli szülés így, de aki így járt, annak ez épp elég. Persze ilyenkor szinte mindig a szülészt hibáztatják, hogy hát akkor miért nem mondta, meg nem jól védte a gátat, meg ilyenek. A szülészek csak ezt akarják elkerülni. Persze nem akartam senkit elriasztani, csak ált. amikor az ismerőseim természetes szülésről beszélnek, fel sem merül bennük, hogy komplikáció is lehet. Az mindig mással történik...

Jó éjt mindenkinek!
Ditke
ditke62

Sziasztok AnyukákKép
Szeretnék csatlakozni Hozzátok, ha lehet.
4hete megszületett a kisfiúnk - Zolika. Egész terhesség és maga a szülés Nagy élmény volt számomra. Biztosan szerencsés alkat vagyok, mert számos ellenkező esetről is hallottam. A Dokimmal is meg voltunk elégedve. Szívesen szülök majd újra nála ( ha vállal Kép )
A Szülésznőnk egy Tündér volt. Pedig nem is mondtam előre, hogy mit szeretnék. Szóval : hiányzik az áldott állapot, a várakozás, az izgalom, a SZÜLÉS !!!
Zolika - angyal baba. Most már Õ tölti ki a napjainkat. Õ a szemünk fénye. Terhesség alatt is jó baba volt - most is az.
Nekem kell egy kis idő, hogy megismerjem Titeket.
Puszi mindenkinek
Olik és Zozkó 4+1

Kép
Kép
Kép
olik22

Sziasztok,

hááát eddig bírtam, muszáj csatlakoznom a "vitához". Teljesen egyet értek Manókával és Ditkével... azt kell hogy mondjam, az én szülésem sem volt egy násztánc, és a végén császár lett igen hosszú vajúdás, mellőzöttség és egybefüggő tolófájások ellenére, ami az utóbb kiderült nem jól beállított oxytocin miatt is lehetett... Én is mai napig siratom, hogy miért nem lehetett nekem is természetes szülésem...Ennek ellenére azt gondolom, hogy még mindig jobb így, hiszen van egy egészséges gyermekem, és ki tudja, valóban életet menthetett az a császár... A gyerek feje már totál csúcsos volt, szegény mégis képtelen volt nekinyomódni a méhszájnak rendesen, és reggel 9től este fél hétig minden beavatkozással együtt, ami tartalmazott pár kézzel tágítást is nem sikerül 2 ujjnyi tágulásnál többet produkálnom...Azt hiszem ha ugyanez itthon történik békés születési elvek ide vagy oda a gyermekem egészsége igencsak veszélyben lett volna... Mert szép dolog a háborítatlan szülés amíg minden megy a maga útján....A gátmetszésről pedig én is azt gondolom, h jobb egy rutin gátmetszés,mint az, hogy utána szétszakad az ember... A lényeg azonban egy marad: emberek vagyunk , ha baj van sohasem magunkat okoljuk először... ha gátat metsz az orvos , ő a hibás mert megcsonkított, ha nem és netán baj történik, miért nem látta ezt előre???
Ez nagyon nehéz ügy persze, mindenki csak egyszer születik erre a világra, és nem mindegy, hogy hogyan...Azonban az sem mindegy,h a születés után milyen következményekkel kell az embernek szembenéznie...Ráadásul nem hiszem, h a döntés ilyen dolgokban a mi dolgunk, hiszen bárhogy is mi szülünk, nem mi vállaljuk a felelőséget, illetve azt gondolom mi nem is értünk annyira hozzá..
Azt hiszem egy ideális világban egy szép békés szobában születnének a babák, ahol készen áll egy szülész, egy szülésznő, egy gyermekorvos és az asszisztencia... lágy zene szól, és a gyermek simán sírás nélkül jön a világra...és ez nem kerül vagyonba sem, hiszen járna minden szülő nőnek... Mindenki erről álmodik, de mégis szerintem a legjobb ha a realitásnál maradva megkeressük azokat az embereket akikben megbízunk,hogy a nagy napon nemcsak szakértelmükkel de emberségükkel is mellénk álnak majd.
Nem akartam senkit sem megbántani, és túlságosan indulatos lenni sem, csak én is az a tipikus császáros anyuka vagyok, aki mindent megtett, hogy természetesen szüljön, és nem bánná ha lenne az a nyavalyás gátseb, ami még mindig azt hiszem nem hasonlítható a császáros vágáshoz... bárhogy is bántak volna vele (mint ahogy így sem bántak vele vmi túl jól), csak szülhette volna meg a gyermekét úgy ahogy a többi szerencsés anyuka...

más: szopi ügyben teljes együttérzésem. Az én fiam is nagy cicibolond, és ennyi idősen ő is ezt csinálta. Nekünk a fogzással függött mindig össze az ilyen cici mélypont... az elválasztással én is iszonyú bajban vagyok.. Áprilisban lesz 2 éves és elalváshoz mégmindig és mindenáron csak a ciciiiiiiiiiiiiii......

Gabi
Kép
Kép
mininyúl

Sziasztok!

Hű mennyi szülésstoryKépKép
valamelyik nap elkaptam a Szülőszobát valami általam sosem nézett adón, hűde fura voltKép most már olyan távolinak tűnik az egész, de mégis felejthetetlen élmény volt, mindennel együttKépKép

Olik, üdv ittKép
és gratula a 4hetes nagyfiúhozKép tegyél majd fel képet róla!

Ditke,
végre hallani rólatokKép
háát ez nehéz ügy sztem, neked kell eldönteni, hogy leállítod-e vagy hagyod nekik, amíg szeretnékKépKép

Dorka majdhogynem magától hagyta abba, 14hósan már látszott hogy nem érdekli az egész, így leálltunk, igazából nekem kellett a fokozatosság nem nekiKép

nálunk meg irgalmatlan alvás macera van, az én jól alvó lányom már nem hajlandó este lefeküdni, inkább eljátszik a szobájában, olvas, pakolászik, de ha az ágy felé terelgetjük egyből hatalmas hiszti van. bár ez összefügg azzal, hogy valszeg nem elég fáradt estére, mert délután azért elég jókat alszikKépKép

Krisz

Krisz
krisszie

Serpa!
Írhatsz magánt a cziberea@vipmail.hu-ra. Különben azért kérdeztem a doki nevét, mert én is hozzá járok, Jó lenne egy kis tapasztalatcsere, abban az emailben megírhatod a számodat is, hogy ha nem lesz neted, tudjunk beszélni.
Manóka!
Biztos igazad van a szülésznő választással kapcsolatban, de én minden klinikásról csak jót hallottam, másrészt fogalmam sincs, hogy kell sz,nőt választani. Én úgy gondolom, hogy mivel ő van velem az idő java részében, legalább olyan fontos, mint a doki.Erről alig esik szó, csak a dokikról ír mindenki.
Sziasztok!
pancsika

Sziasztok!

Én a Kenézyben szültem, hogy hozzászóljak a témához és semmi gondom sem volt, bár az is igaz, hogy nekem nem voltak különösebb elvárásaim és kéréseim a szülés lefolyásával kapcsolatban.
Én maximálisan megbíztam az orvosban és szülésznőt sem választottam(ez gáz???), a férjem volt mellettem egész végig(sztem ezerszer jobban segített mindenkinél, persze mert a férjem:o))
Na szóval én úgy voltam, hogy nem a körülményekkel foglalkoztam, hanem élveztem az eseményt a maga menetében, úgy, ahogy az orvos szerint jó volt. Igaz, hogy nem is voltam a szülőszobán sokat, 4,5 órát, de abból kettőt átaludtam:o)Mikor ha nem akkor?:o)

Ditke!
Berci is 15 hónapos már elmúlt és még mindig szopott és sztem ez másokat nem zavart, sőt...Inkább az anyuka unja meg ezt a cicin csüngést sztem. Nekem szerencsém volt, mert Berci magától szokott le, egy idő után már nem érdekelte ez a dolog és egyik pillanatról a másikra abbahagyta. Én azt olvastam, hogy az a jó, ha a gyerek magától hagyja abba és nem a szülő hagyatja abba vele, de elhiszem, hogy kezd eleged lenni belőle, és a lányok már elég nagyok, úgyhogy sztem megpróbálkozhatsz vele. De persze Te tudod mérlegelni, hogy mi a jó a csajoknak.

Olik!
Szia közöttünk, gratulálok a kisfiadhoz!

Era!
Van valami fejlemény spongya bob ügyben? A család már oda van, hogy felcsillant a remény:o) Milyen volt az angol?

Na megyek vasalni:o( sziasztok!
Orsi

babafalva.hu vonalzó
brosi

Sziasztok!
Hát jó régen jártam már erre. Sajna szombattól beindul a vizsgaidőszak, így megint tanulhatok.
Ágota jól van, 1 hete mértük 14.kg 40 dkg, 93 cm.Az étvágyával nem vagyok teljesen megelégedve, de ez szerencsére nem látszik rajta Kép
Látom a szülés a téma, én Manókával teljesen egyet tudok érteni.Én is a klinikán szültem, maximálisan meg voltam mindennel elégedve.Pedig nem volt fogadott szülésznőnk, csak dokit fogadtunk.Én szülés előtt is feküdtem a klinikán, hát bevallom őszintén ég és föld a szülőszoba és az osztály.(ez volt a véleménye azoknak is akikkel beszéltem).Valahogy a szülőszobán úgy éreztem, hogy értem és a babámért vannak,ezt éreztették is.Én átéltem azt, hogy a gyerekem nem sírt fel,(pedig menet közben minden rendben volt) nem kívánom senkinek azt, hogy átéljen ilyet!Mint kiderült, mindene mecóniumos volt, az volt a lányom szerencséje, hogy nem sírt fel. A dokim elvágta a köldökzsinórt(szegény párom pedig annyira várta ezt a pillanatot), és elvitte a gyereket, ellátta.Amire a gyerekorvos odaért, az én kicsikém rózsaszínbe látta a napvilágot.Abba rossz is belegondolni ha ez mind nem intézményen belül, hanem kívül történik......

Olik!
Gratulálok a kisfiadhoz!Jó erőt, egészséget kívánok nektek!

Lányok!
Nem tud valaki egy jó felnőtt fogorvost?

Jó egészséget mindenkinek!

Kép
sapé

Sziasztok!

Olik!

üdvözöllek közöttünk. Gartulálok a kisfiadhoz én is és nagyon jó egézsséget kivánok nektek!
Nekem egy Flóra nevü kislányom van. 27 hónapos nagylány, és 16.hetes terhes vagyok Pötyikével a kisfiunkkkal akit agusztusra varunk .

Lányok azt akarom még irni, hogy a pénteki tali nálunk az elég bizonytalan, mert csütörtökön tudjuk meg, hogy pénteken vagy szombaton csinálják a polcot, meg el küldtek egy pár kivizsgálásra is sajna,de azt mondták ,hogy rutin a pajzsmirigyemmel és lehet hogy pénteken kell mennem.
szóval inkább azt mondom, hogy másnál legyen a tali és majd jövhéten nálunk, bár akkor mivel pénteken elutazunk inkább a csütörtök lenne jó

Sapé!

Ágota tényleg szép nagy kislány. Flóra amilyen "jó" étvágyu kislány nem tudom mikor lesz ilyen sulyu. ő modellnek vagy kosarasnak készülKép

vizsgaidőszakKép én augusztusban államvizsgáztam ugyhogy mostmár nyugi van. de együttérzek veled. mit tanulsz amugy? és sok vizsgád lesz?

sziasztok
enci
renci

Szia Enci!
Örülök, hogy jól vagytok!Remélem pénteken nem lesz semmi.Hogy megy az idő,nemrég írtam, hogy babát vársz, és mindjárt itt a nyár!Neked nem szalad az idő?Kép
Én oda járok ahová Manóka,a H.böszörményi pedagógiai főiskolára, szociálpedagógus szakra.11 tárgyunk van, én most szabadon választottat nem vettem fel, elég ezt most megtanulni.A nagy része írásban lesz, de hát arra is készülni kell.Szombaton Európai tanulmányokból lesz vizsga!
Meg sok a beadandó dolgozat.Én már a gyakorlatot is letudtam ,szerencsére.
Megyek tanulni,sziasztok!

Kép
sapé

Sziasztok!

Azt hiszem lehetne nálunk a tali pénteken, akkor talán mi is ott tudunk lenniKép
Remélem addig Petra is jobb belátásra tér szopi ügyben, kezdek beleőszülniKép Remélem ha társaságban lesz az lefoglalja annyira, hogy nem jut eszébe. Bár még mindig a délelőttök a jobbak, délután-este szokott megkergülni.

Orsi
Én is azt szeretném ha maguktól szoknának le, nincs szivem sírni hagyni, ez nekik valami lelki dolog lehet. Csak annyira macerás már. Mikor megtudtam hogy ikrek lesznek abban reménykedtem, hogy egyáltalán tudjak kettőt szoptatni. Aztán úgy alakult hogy 6 hónapig csak anyatejesek voltak, aztán a hozzátáplálás is fokozatosan ment és én úgy képzeltem a dolgot, hogy 1 éves korukra elhagyják a szopcsit, vagy max. még estére elalváshoz, de ennyi. Ez szépen ment is, igaz, reggel-este szoptak 1 évesen, de az még nem olyan megterhelő. De mostanában ott tartunk, hogy 6x egy nap, ami kb. egy újszülöttnek megfelelő. Persze csak néhány perc, de akkor is, én már nyűgnek érzem. Valami megoldás kell, csak még nem jöttem rá hogy mi az.Kép Lehet hogy tényleg csak a foga, pár napja bújt ki az egyik örlő és a másik 3 is duzzadt.

Képzeljétek, márciustól járok én is suliba, beindult a másoddiplomás képzés a jogon amire jelentkeztem. Jó lesz kicsit kimozdulniKép

Jó éjt mindenkinek!

DitkeKépKép
ditke62

Sziasztok!

Ditke!
Csajok nagyon édesekKép
Tali nálunk kérdéses, mert Anna kicsit rekedt hangú.Nem tudom mi van vele, nem lázas, az orra sem folyik, csak a hangja.
Szopcsi: Annát szerencsére meg tudtam győzni, hogy engem már zavar a dolog, igaz akkor már 21 hónapos volt. Ha magától le nem áll, még mindig rajtam lógnaKépKép
De Õ nem kérte soha mások előtt, vagy máshol.
Megértem, hogy zavar téged, de szerintem is fogzás lehet.

Suli biztos jó lesz, én most elkezdtem az angolt, de tisztára terápiás jellegű, végre kikapcsolódok, meg egy kicsit okosodokKép

Orsi!
Spongya: még nem egyeztettem Nadine-nal.
Angol nagyon jó voltKép Annyit szoktunk nevetni!!!
Teszt?

Most megyek is, mert még nem csináltam meg a házim, és nincs aki megcsinálja helyettemKép

De itt van Anyukám, így van időmKép

Még valami!
Én fogok rendelni innen http://www.sieberz.hu/ virágokat.
Ha érdekel valakit szóljon, mert elég sok a postaköltség!

Na tényleg el.......

Era

Era
Kép
era75

Sziasztok!

a péntek nekünk is bizonytalan.

jó fogorvost tudok Silye Ilona 447-576on kell időpontot kérni a Blaháné utcán van a rendelője.
asszem nekem is aktuális lesz lassanKép

Ditke,
tündérek a csajokKép
hú de klassz lesz neked a suliKép ilyenkor még az is kikapcsolódásKép

Krisz

Krisz
krisszie

Sziasztok!

Na bejelentkezem már, hogy még élünk!!! De most én robbantam le hangom nuku, pontosabban ma már van is hangom de tengap nem volt semmi hangosan suttogtam a gyerekeim persze ezt élvezték a legjobban.

Era
Pénteken azért nem voltunk mert Zsani nem volt jól csütörtök este, erre péntek reggelre kötőhártyagulladása lett, így már tuti volt hogy maradunk. Na a Spongya Bob 6 DVD, leírom már a részeket. De ha valamelyik este tudsz lenni MSN-en megbeszéljük. Most pénteken akárhol is lesz a buli mi nem megyük szombaton is vasárnap is bulizunk, már 1 éves Grétike. Állítom könnyebb volt szülni mint előkészülni a két napra...

Ditke
Tündériek a csajok, Zsani Petrára kapásból rávágta hogy Gréti, mondjuk neki fürtös göndör hajú baba az Gréti.

Na megyek életem párja hazaért, és hozott egy új konyhai gépet (gofrisütő grillező és melegszendvicssütő) megyek kipróbálom

Nadine

Nadine
KépKépKép
nadine

Sziasztok!

1 hete kapták a csajok a 15 hós oltást, mondta a doki, hogy kb. 8 nap múlva jön ki a hatás... hát estére mind a kettő belázasodott. Remélem tényleg csak oltási reakció és holnapra elmúlik. Nem örülnék egy megfázásnakKép Hisz mától már tavasz van, nem? Na jó, a csillagászok szerint még nem, meg Aigner Szili bácsi szerint sem, de azért mégiscsak március van és ez már fél tavasz! (Csak ne kellett volna reggel havat lapátolni...) Süss fel nap...Kép
A pénteki talira tudna egyébként valaki jönni, vagy halasszuk a jövő hétre?
Eddig még senki nem jelentkezett hogy jó neki.

NadineKép
Grétikének boldog szülinapot, neked meg jobbulást! Milyen torta lesz?

Valaki kérdezte a fogorvost, én Avacz Anitához járok a Dorottyára, de szerencsére még csak egy fogamat tömte, az rendben van, nem tudom macerásabb dolgokkal milyen. Viszont az áron kicsit kiakadtam, 7000 Ft volt egy tömésKép Igazából csak az egyik tömésem eltört (még gyerekkori amalgám volt) és azt cserélte ki. Máshol is ilyen drága, vagy a Dorottya csak ilyen húzós hely? Szerencsére az utóbbi években megúsztam az ilyesmit.

képzeljétek, este míg fürdettem a csajokat, szólt a rádió, volt egy betelefonálós kérdés és életemben először felhívtam őket, és nyertem két jegyet a szombati Műszaki bálra. Gondolom a Műszaki Fősuli bálja lehet. Ismeri valaki közületek milyen? Rendes kisestélyis buli, vagy valami szolidabb? Szerencsére az uram sem ügyel, így megdumáltuk hogy megyünk. Persze szigorúan a csajok lefektetése utánKép mióta megvannak, alig mozdultunk ki valahová, úgyhogy nagyon örülök nekiKép

Jó éjt mindenkinekKép

Ditke
ditke62

Ezt most találtam, aki ráér, holnap "torkos csütörtök" lesz egy jópár étteremben, 50%-os áron lehet kajálni. szerintem érdemes előre asztalt foglalniKép és legalább nem kell főzőcskézni vacsiraKép
Itt van a résztvevő éttermek listája, Debrecenben is van jópár:
http://nagyizutazas2006.hu/index_bal_etterem4.html

Ditke
ditke62

sziasztok!

Ditke!

jol hangzott ez a csütörtöki torkoskodás. nagy bőszen elkezdtunk telefonálni a párommal, de reggel 9-kor már midenhol teltház volt estére. sajna sehol nem kaptunk helyetKép

a szopival kapcsolatban meg azt akartam irni, hogy lehet hogy a fogzás mellet egy időszakos erős anya közelség keresés van a háttérben. ebben az időszakban ez jellemző a gyerkőcőkre, hogy időként önnálóbbak(gyakorolják a leválást) aztán megint jön egy anya iránti olthatatlan vágy(ujból a szimbiozis kell nekik)és akkor anya kell ezerrel. lehet hogy Petránál most ez van. valószinű nemsokára egy két héten beül abbahagyja. nalunk is voltak sőt most is vannak ilyen korszakok, de erről mások is Era is tudna mesélni, hogy ilyenkor anya csinálhat mindent csak anya nyulhat hozzám öltöztethet stb. és ha egy méterre elmegy a gyerkőctől akkor katasztrófa van. ez nagyon fársztó tud lenni, de elmulik.
a szopit mint ahogy a többiek is mondták én is akkor hagynám abba, ha már nem kell neki. de ez két gyereknél nem tudom, hogy mennyire kivárható, mennyire fárasztó. nálunk nem volt ilyen gond. Flóri 9 honaposan elkezdte nemérdekelni a cici és magától elhagyta. nálunk ehelyett az anyakorszakokban az volt hogy le se tehettem , állandóan rajtam csüngött senki mást nem fogadott el.Kép

Minden betegeskedőnek jobbulást kivánunk!

Kismamák!

Pancsika, Serpa, Edina!(bocsi ha valakit kihagytam)

nem lenne kedvetek kismama jógára járni? a Szent anna utca 31. szám alatt van a turmalin életmódcentrumban, minden kedden 14-órától. másfél óra és 1000 ft egy alkalom
én jövöhéten elmegyek kipróbálom . legalább akkor csak vele foglalkozom. egy kicsit nehezebb egy gyerkőc mellett a picurra is megfelelően ráhangolódni.
Jó lenne ha jönnétek és akkor legalább megismernénk egymást is!

sziasztok

enci
renci

Sziasztok,
Itt is, van egy kis takonyKép Ma reggelre Zsigának, de nem tartom kizártnak Imit sem. Így sztem is, legyen tali jövőhéten, vagy inkább utcai, ha az jóKép

manóka

manóka
manóka

Manóka!

Sétára gondolsz? Merthogy játszótérre ilyen latyakban nemigen lehet menni. Én benne vagyokKép

Enci!

sajnálom az éttermet, én is szívesen mentem volna, csak Zsolti ügyelKép

A szopit én is remélem hogy magától elhagyja, nem magával a szoptatással van bajom,hanem a kínos helyzetekkel. Valamelyik nap a babakocsiban kezdett el ordítani, szerencsére épp hazafelé tartottunk. Nem tudtam mi baja lehet, aztán ahogy kiemeltem azonnal tépte le rólam a kabátot és bent sem nyugodott addig míg nem szopott.
Nem szeretném drasztikusan elválasztani, úgyhogy még várok egy kicsit. Csak attól félek, hogy mindjárt indul a suli, és akkor fél napot a nagymamánál vagy apával lesznek. Ha most anyahiánya van, mi lesz akkor?!!

Ditke
ditke62

Sziasztok!

Nadine!
Jobbulást neked!
Grétinek boldog szülinapot kívánunk így előre, meg nagyon jó bulizástKép
Majd teszel fel fotókat?

Ditke!
Én mennék szívesen talizni!
Anna is szomorkodott ma egy kicsit,hogy nem megyünk, mert Õ szeretneKép
A helyzet a következő: nem taknyos, nem lázas, csak rekedt. Nem tudom, hogy fertőző e.
Mi is benne vagyunk egy sétás taliban. Ha holnap is ilyen szép idő van, mehetünk a Cívisre.

Gratula a báli jegyekhez!Én még nem voltam ilyen bálon, nem tudom, hogy mi a szokás.

Fogorvos: Én a Bocskaikertbe járok, mert a szomszédunk ott körzetisKép
De sajna nem tudok árakat, csak azt, hogy a Dorottya az elég drága.

Én is én is tavaszt akarok!!!!!!!

Enci!
Akkor már ne is próbálkozzam a telefonálásal?
Hmmm, pedig jól hangzott ez az akcióKépKép

Era

Era
Kép
era75

Lányok!

Akkor szerintem beszéljünk meg egy sétát a Cívisen!
Kinek mikor jó?
Lehet délelőtt? A fenébe, felébredtekKép Mennem kell...

Ditke
ditke62

Nekünk jó a holnap délelőtt. 10 körül.Bár lehet, hogy hamarabb is jó.Attól függ, hogy hogy ébred Anna reggel.

Egy kis tavasz:
Kép

Era

Era
Kép
era75

Sziasztok!

Úgy tűnik nekünk is jó lesz ha Dorka nem lesz beteg. Pénteken mentünk volna babanézőbe, de Dorka tegnap estére lázas lett így lemondtuk. Persze ma már nyoma sincs a láznak. Ezt én nem értem, ilyenkor van valami baj vagy nincs? vigyem dokihoz vagy ne??? macerás dolog ez ja és enni sem nagyon hajlandó.

Szóval megyünk mi is ha a nő láztalan maradKépKép

Krisz

Krisz
krisszie

Sziasztok!

Mi is mennénk sétálni, csak valaki mondja meg hol és mikor találkozunk:o)

Orsi

babafalva.hu vonalzó
brosi

Sziasztok!

Mit szóltok 10 órához? Az Újkerti suli az a Cívis utcán van? (Bocs, ezeket az utcákat mindig keverem...Kép ) Szóval ha ott van, akkor ott találkozhatunk, de nekem bármi más is jó, írjatok ha valakinek más esik közelebbKép

Ditke
ditke62

Renci!
Jövő héten szombaton (03.11.)lesz az esküvőm, utána elutazom 1 hét nászútra Parádsasvárra. Utána ha hazajöttem akkor a Maróthy György utcára szeretnék járni kismamatornára, azt mondták az nagyon jó szülésfelkészítő. Ez van hétfőn és szerdán. Szombaton 11-től pedig vizi kismamatornára szeretnék menni az Aquaticumba.
De azért köszi, hogy megkérdezted.

Edina
edina77

Sziasztok,

látom utcai tali lesz Kép MIt szólnátok a Máltaihoz, ha már ennyien leszünk....? Ott kavics van, sztem nincs nagyobb sár,mint az utcán Kép)

Gabi
Kép
Kép
mininyúl

Ditke!
A cívisen a posta van. Nekem az lenne jobb, mert lehet, hogy busszal megyünkKép
10 óra ok.

EdinA!
Gratulálok az esküvőtökhöz!
Most 2 ismerősöm is 11-én fog házasodniKép

Era

Era
Kép
era75

Gabi!

Majdnem 1x-re.Kép Nekünk nem jó a Máltai, mert úgy néz ki, hogy buszozunk, és az így messze van nagyon.

Era

Era
Kép
era75

Sziasztok!

Era! Elmenjünk értetek? Mi úgyis autóval megyünk, mert nekünk mindenhogy messze van. Az öledben megfogod Annát, akkor el tudunk vinni a Máltaira. ??? :o) Ja és persze a hazafuvart is vállaljuk:o))))

babafalva.hu vonalzó
brosi

Ja és Edina!

Én jártam a Maróthyra mikor még terhes voltam bercivel. Igazából arra jó, hogy kikapcsolódj és teljesen ráhangolódj a kisbabádra. Nincsenek különösebb gyakorlatok, egyszerűen elvégezhetőek. Nekem bejött a munka mellett, én elég sokáig jártam oda, már nagyon nagy hasam volt, amikor abbahagytam.

Orsi

babafalva.hu vonalzó
brosi

Era! Mi szívesen elmegyünk értetek autóval. Nekünk midenképpen azzal kell menni. Ha megfogod Annát az öledben vagy otthon lesz az ülésetek, akkor azt is be tudjuk kötni. Nos?

babafalva.hu vonalzó
brosi

Mi is szivesen elviszünk Era, Téged is, és bárki mást is aki buszoznaKép

Gabi
Kép
Kép
mininyúl

Era! Mi autóval megyünk mindenképp, mert nekünk mindkét helyszín messze van. Elmenjünk értetek? Ha otthon lesz az ülésetek, akkor be is tudjuk kötni, de sztem, ha megfogo az öledbe Annát az is jó. Nos?
Ja és haza is viszünk:o)

babafalva.hu vonalzó
brosi

Sziasztok!

akkor most hol lesz a tali?
mondjuk a máltai nekünk is mesze van...

eddig láztalan a nő, szal (kopp-kopp) remélem az is maradKépKép

Krisz

Krisz
krisszie

Orsi!

Akkor kivesszük az ülést, ha nem gond nektek eljönni eddig.
KösziKép
Majd telefonon egyeztetünk reggel.

Így nekünk is OK a MáltaiKép

Era
Kép
era75

Era! Egyáltalán nem gond, de komolyan!

Gabi! Akkor Ti elmentek Kriszért és Dorkáért???

babafalva.hu vonalzó
brosi

Orsi!

Akkor reggel hívlak.
KösziKép

Ditke!
Te nem is írtad, hogy neked jó a Máltai? A csajok elvannak már kétlábon? Vagy neked a séta lenne jó?

Era

Era
Kép
era75

Kép Vissza lettünk utasítvaKép a gyerekülést hozzánk is be lehet kötni, és persze, nagyon szívesen elmegyünk Krisztiékért Kép Az nekünk nagyon tutira útba esik ;)

Gabi
Kép
Kép
mininyúl

Nekem is jó a Máltai. Igazából nem nagyon engedtem őket még szabadon, mert így beöltöztetve esnek-buknak, (Csenge egyébként isKép), de leszünk ott elegen, majd fogjuk a kezüket. Szerintem élvezni fogják, úgyhogy akkor 10-kor a MáltainKép

Ditke
ditke62

Sziasztok!

nahát közben meg is szerveződött a taliKépKép

Gabi,
köszi, ha eljösztök értünkKép gyerekülést szuperáljuk ki? vagy elmegyünk a kertek alatt?

Krisz

Krisz
krisszie

Gabiiii!

Gyertek akkor el ti is értünkKépKépKép

Olyan jó, hogy ilyen kedvesek vagytok!!!!Kép

Akkor holnap 10 körül megyünk.....

Most megyek Rajt olvasni...1000 oldal és én már a 75-en járokKépKépKép

Jó éjt!

Era

Era
Kép
era75

Krisz,

Sztem nyugodtan mehetünk kertek alatt, egy barátnőmet a Sparhoz hordjuk Zenekuckózni minden héten kisgyerekkkel, sosem hozott gyerekülést...Kép Majd nem száguldokKép... de ha ti inkább üléssel érzitek magatokat biztiben, betehetjük nyugodtan Kép Ha elküldenéd nekem a számod emilben, akkor csöriznénk ha készüljetek...

Era,

Ok, nem vettem én magamra...Kép

Kép

Gabi
Kép
Kép
mininyúl

Sziasztok,
sztem megyünk mi is, a pontos időt még nem tudom megmondani, Zsigától függ, hogy elalszik-e itthonKép

manóka

manóka
manóka

Csajok,
akkor fél6kor a DM-ben okés? remélem valaki hozza a kedvezmény bóntKép

Dorkát kérdeztem hogy érezte magát ma a játszin, erre a válasz: nem jól. kérdeztem miért: tudod anya túlságosan elfáradtamKépKép
és bevonult aludniKép

Krisz

Krisz
krisszie

Nekem továbbra is jó, viszek bónt isKép
Fuvar kell vkinek? Szívesen viszünk bárkit, ne kelljen cipekedni...

Gabi
Kép
Kép
mininyúl

Gabi,
már kérdezni akartam, hogy teszed be azt a kék csíkot a hsz-ba?

Krisz

Krisz
krisszie

Sziasztok!

Nekem jó a fél 6. Este már lesz kocsi, én is tudok fuvarozni.

Orsi!
Köszi a fuvartKép
Berci elaludt hazafele?

Krisz!
DorkadumaKépKépKép

Anna is nagyon elfáradt, még mese sem kellett alvás előttKép

Era

Era
Kép
era75

Sziasztok!

Látom jót játszóztatok. Nálunk jelentem már csak én vagyok kehes, hangom kappan. Készülök a hollnapi szülinapra ami még vasárnap is folytatódik... (csak halkan jegyzem meg hogy ma is van 1 évesünk, a kis fábiánk is kilépet a csecsemőkorból)

Krisz
Gabi úgy teszi be a hozzászólásába azt a vonalat hogy a profilban létrehozta az aláírást, és az úgy jelenik meg.

Era
Ma vettem észre hogy tegnap hívtál, csak olyan sűrűn nézem a mobilom Kép és az a nyamvadt mára le is merült. A spongya bob miatt hívtál volna? Ha igen szerintem MSN-en egyeztessünk, úgy olcsóbb kicsit. Én rajta lógok egész nap, mert egyébként nem sokat beszélnék Józsival...

Na megyek megcsinálom a francia salit meg a krumplisalit holnapra.

Nadine
KépKépKép
nadine

Nadine,
köszi az infótKép nem is néztem ezt az aláírás dolgot.

húú és nekem is műxikKépKép

Krisz
krisszie

Sziasztok AnyukákKép
Köszönjük a gratulációkat! Teszem is fel pár képet Zolikáról.

Próbáltam visszaolvasni. Mi még nagyon picik vagyunk a találkákhozKép Pedig a Civis utca mellett lakunk. Szoktunk is sétálni arra.

Fogorvossal nálunk nincs probléma - unokatesómhoz járunkKép

Én még "Friss" anyuka vagyok - így jól esik itthon lenni a picivel. Hamarosan én is biztosan csinálnék valami mást is. A sógornőm két babája mellett már falra tudná mászni.

Szopizással kapcsolatosan volt egyszer egy élményem:
Egy barátnőm ki volt már a cicizéstől( a kisfia már beszéltKép. Azt a tanácsot kapott, hogy kenje meg a bimbóit fogkrémmel. Szemem láttára sikerült neki a leszoktatásKép Csak kell valami, ami "pótolja" a szopit. Annál a kisfiúnál egy kendő lett az. Azzal alszik el.

Jó éjt mindenkinek.

Ez a kép a klinikán készült

Kép

Itt vagyok 4 hetes
Kép
Olik

Kép
Kép
Kép
olik22

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet: