Új privát üzeneted érkezett!

Kép

KépKép
KépKép
marci_anyu

Végre sikerült!! Kép Most nem otthon vagyok és másik gépről fel tudtam tenni a képet. Kép

Kelimoni! Akkor már értem miért nem válaszolt(ál).. Kép Ha megint működik a meghívás, küldök neked is.
Egyébként nekem jöhetnek az emilek, mióta nem dolgozom, úgyis nagyon kevés viccet, storyt kapok. Kép

Tölti! Nikinek jobbulást kívánunk, remélem ma már kutya baja sem lesz!! Jó bulizást!!

KépKép
KépKép
marci_anyu

Kelimóni!
Örülök, hogy neked működik a babanet nekem most is elszállt egy hozzászólásom.
Marci-anyu!
Marci nagyon aranyos a kis pókhasával. Pistinek még 10 évesen is megvolt a babapocija, pedig egyáltalán nem volt kövér.
Töltike!
Jobbulást Nikikének! Ha nem tud kakilni, adj neki szilvabefőtt levét. Finom és nem hajtja meg.
köszönöm a felajánlásokat az iwiwre!
Gilice és Diti!
Tudom, hogy minden perceteket lefoglalja a picurkátok, de néha írhatnátok róluk.
Amneris!
Mi van veled? Olyan ritkán jelentkezel!
Süni, hol vagy!
simineni

Marcianyu!
Én rajta vagyok az iwiw-en!! Varga Tamásné Ancsa

Kép
rayo

Steiff: nagyon tündériek a gyerekeidKép Ötletesek a jelmezek.Kép Te készítetted őket?

Lányok, nem is mondtam, hogy az Auchan 250 ft-os "kollekciójában"rengeteg jelmez volt, 250 ft-ért.Kép

Amneris: Kép

Marci anyu: Ez a poci nagyon tetszik nekemKép

Friss anyucik! Hogy megy a babázás?

Gergő ma kibírta a hajmosástKép És nagyon fotogén voltKép
Kép

KépKép
KépKép
kelimoni

Minden gyengélkedőnek jobbulást kívánunk!

Kép

KépKép
KépKép
kelimoni

Rayo' Megtaláltalak!! Kép

KépKép
KépKép
marci_anyu

Sziasztok lanyok eloszor is mindenkinek jobbulast es sicc csunya vilusok!!!!!!!!!
Na a kepek meg fantasztikusak meg meg meg!!!!!
GILICE es DiTi nagyon sok jot es boldogsagot de egy kicsit nekunk is kuldjetek,tudom most azt se tudjatok merre van elore de varjuk a beszamolokat!
Mi jol vagyunk de meg nem haladunk !Marc.6. jonnek szemlet tartani mert lejart a 2 evunk.4. vagyunk de mar november otta.Annyira felek hogy kifutunk az idobol.Szep es jo hetveget mindenkinek,udv. Moncsi3.
móncsi3

Mindenkinél szörnyű idő van?

Olyan jó lenne egy kis napsütés!Kép

Kép

KépKép
KépKép
kelimoni

Jiny! Marci anyu! Ildikó!
Megvagytok az iwiw-en!!! Puszi: Rayo
Kép

Kép
rayo

Igen igen napocskat kuldjetek!!!!!!Na es mar nekem is van egy kicsi virus gyujtemenyem nagyon erdekes a hangom,repet fazek.Ggabszi hogy vagytok?
móncsi3

Lányok!

Mi az az "iwiw"? (Bocsánat, ha lemaradtam valamiről, de tényleg nem tudom...Kép)
Veboldal? Fórum? Minek a rövidítése ez? És mit kell ott csinálni?

Pusza! - Amneris Kép-

KépKép
amneris

Sziasztok Lányok!

Jelentem, nálunk is borzasztó idő van :-(
Nagyon édesek a manóitok a jelmezekben!

Móncsi3: jobbulást kívánok neked!
pirinyocska

Amneris!
Az iwiw egy közösségi oldal a neten, ahol megtalálhatjátok a barátaitokat és ismerőseiteket, vagy ők titeket.
Nekem nagyon tetszik. Ami a korlátja, hogy csak azokat találhatod meg ezen a rendszeren keresztül, aki regisztrált már rá.
Az oldalra csak meghívóval lehet regisztrálni, meghívót pedig olyan küldhet, aki már tagja a rendszernek.Most nem lehet, mert tele van és újítják!
Mindenkinek, aki tagja a rendszernek, van egy személyes oldala, ahol információkat lehet róla megtudni, illetve képeket is tehet fel rá.
Puszi
KépKépKépKép

Kép
rayo

Köszi Rayo!

Lassacskán csak felzárkózóm én is a technika ördögeihez... Kép

Kép

Pusza! - Amneris -

KépKép
amneris

Sziasztok!!

Nikike jobban van..bár elég mozgalmas éjszakán volt..

Simineni: csak az a baj,hogy valamiért nem bírja a szilvát. Teleszalad tőle kiütéssel:-((( A dokinéni azt javasolta kerüljem..

Jó volt a buli : JÓl sikerült:-) Nemsokára rakok fel képeket is:-))

Pusz Tölti

Kép

Kép
töltike

Kizsó: nagyon csini a kis hercegnő!:-)

Steiff: Aranyosak a gyermekeid:-) Micsoda jelmezek!!!:-)

Szuperboszi: Köszönöm. Azért épp beszéltük a férjemmel,hogy nagyon kellemesen csalódtunk a kórházakban. A Sote 2-es gyermekkórházban hihetetlenül kedves volt mindenki. Ilyet még sehol nem tapasztaltam..

Kelimoni: ez a tüsszentéses dolog ismerős:-))

Marci Anyu: A mindenit milyen nagy fiú már Marci!!:-)) Nagyon tündéri:-)

Rayo: Láttam megtaláltál a neten:-))) Nagyon megörültem:-)

Talán sikerül pár képet feltennem a kis szülinaposról:-)

Pusz Tölti
Kép
Kép
Kép

Kép

Kép
töltike

Tölti, hogy bírkóztok meg ennyi tortával? ne segítsünk?Kép

Siminéni, én érdeklődtem a cicás iránt, de köszi, már megvolt a farsang, s a cica isKép

Többeknek: én is fenn vagyok az az iwiwen, de eddig nem használtam semmire. Igaz, időm sincs nézegetni... Szóval kereshettekKép
mera

Nikike nagyon aranyos, de azért látszik a kis szemein, hogy nincs jól.
Sajnálom, hogy nem jön be nálatok a szilva, nekem még a nagymamám mondta és az én szorulós fiamnál mindíg használt.
Talán kamillatea.
Amneris!
Örülök, hogy hallok felőled. Látom téged is megfogott az iwiwes téma. Én is csak kiváncsiságból próbálnám ki.
Süni, merre vagy?
Új kismamák remélem minden rendben a csemetékkel!
simineni

Mera!
Megtaláltalak!!!Kép Szóval hány éves is Dezső?KépKépKépKép

Kép
rayo

Sziasztok Lányok!
Minden gyermek tündéri!

Töltike!
Hogy csinálták ezt a csodaszép tortát, hogy még fénykép is volt rajta?KépA szilva nálunk sem jött be, mint hashajtó, viszont imádja Regi.

Amneris!
Szivesen!Kép Egyébként én is csak 1hónapja hallottam erről!!! Puszi

Diti!
Mi újság? Fürdetés hogy megy?Kép

Gilice!
Remélem, jól vagytok! MIlyen a két csajszi??KépKép

Kép
rayo

Kelimoni!
A jelmezeket én csináltam, röpke két napom volt rá.Betegek voltak és mikor újra mentek oviba tudtuk meg, hogy nyakunkon a farsang. Norbin a harisnya az én zoknim ( egyébként szerintem nagyon ronda), és ő rendszeresen felhúzta a lábára. Ez adta az ötletet.Rolinak , a legkisebbnek nemrég túrtam a superman-es pólót , ami neki éppen passzentos, Bián meg igencsak lötyög. Kicsit lányosítottunk rajta és már kész is volt.
Simineni!
Még egyszer köszönjük a játékokat, nagyon aranyos vagy! Azon gondolkodtam, hogy milyen jó helyen dolgozol.
steiff

Sziasztok

Kizso, Steiff, nagyon tündériek a gyerkőcök a jelmezben, ügyesek vagytok.Kép

Töltike, micsoda izgalmak a szülinap előtt, de örülök, hogy már jobban van Niki. A torták csodaszépek.Kép

Süni, merre jársz? Remélem nem vagy beteg?

Kép
Kép
atan

Drága Lányok!
Bocs, hogy csak most jövök, de tényleg minden percünket lefoglalja Máté, és annyira élvezzük a babázást, hogy nem nagyon akaródzik otthagynunk egy pillanatra sem. Kép
Sajnos most sem tudok visszaolvasni, ezért mindenkitől elnézést kérek.....
Töltike! A nagylánynak sok boldog szülinapot kívánunk mi is! Ugye már jobban van?!

Nálunk a dolgok viszonylag simán mennek! Máté nagyon jó baba, szépen eszik, általában hajnalban és este felé mindíg egy kicsit többet 75-90ml és napközben meg 50-60ml-t csak sajnos hiába tud ügyesen büfizni, még így is sokat fáj a pocija, ezért ma vettünk neki Infacolt amit most az esti evés előtt már kapott is, remélem használni fog neki! Péntek estétől már 2x2+3 órát tudtunk aludni, ami szerintem teljesen jó arány, ennél rosszabbra számítottam. A fürdetés eddig simán ment, Máté úgy szeret pancsizni, úgy érzi jól magát, ha közben Apa fogja mind a két kis kezét. Akkor teljesen ellazul és egy hang nélkül "élvezi" a fürdést! Annyira büszkék vagyunk rá!!!!!!!! Azt nem tudom, hogy írtam-e, de még szerda délután leesett a köldök csonkja, és elvileg már víz is érhetné, de mivel a pocija miatt elég sokat erőlködik, tegnapig voltak még kisebb alvadt darabok még a köldökében, ezért a doktornéni azt javasolta amikor felhívtam, hogy továbbra is alkoholozzuk és hintőporozzunk (erre a korházban azt mondták, hogy felesleges, ne csináljuk ?!) és addig még ne érje víz. Szóval még a holnapi fürdést óvatosan kell megejteni.
Mátétól eddig aki látta, teljesen el van olvadva, a nagypapaája és nagymamája főleg Kép és az anyósom munkahelyen a kis mosolygós kép alapján, állítják, hogy Apuka kiskori fényképére hasonlít Kép! (Pedig mindenhol tudják, hogy öribaba!) Szülői szívünk ennek persze nagyon örül, és egyből az jutott az eszünkbe, hogy a találkozókon is azt láttuk, hogy minden örökbebaba hasonlít valamelyik szülőjére, szóval ezen már meg sem lepődtünk. Kép
Azt hogy milyen földöntúli boldogságban van most részünk az szavakban leírni nem is tudom, de aki már itt már anyuka, az úgy is tudja, aki meg még nem az meg majd hamarosan megtapasztalhatja! Így utólag már mi is tudjuk, Mátéért bármennyi időt képesek lettünk volna még várni és mióta megszületett, azon csodálkozunk, hogyan is élhettünk eddig nélküle?!

Mindenkinek sok puszi,
Di_ti
di_ti

Drága Diti!

Örülök, hogy végre jelentkeztél. Köszönöm a képet. Máté egy kis tünemény. Igazán formás, szép kisbaba!
Kívánom, hogy sok örömötök legyen benne!
simineni

Sziasztok!

Nikike már egészen jól van. Este nagyon örültünk mert volt végre kaki!! Soha nem hittem volna,hogy egy adag kakinak ennyire tudok örülni:-) A gyógyszertárban adtak ilyen szirupot. Beletettem egy danoninóban mert csak azt volt hajlandó megenni..Volt hatása szerencsére:-)

Rayo: Apa csináltatta egy cukiban. Egy fényképet kellett bevinni csupán..

Mera: megbírkózom.. de szívesen megkínálnák benneteket:-)szeretem a tortát és a kilóim is:-))

Simineni: kamillateával próbálkoztam de le lettem köpve vele:-) Igen látszik a kis szemein. Nem is volt jókedvű .. vasánap már igen.. mindtha kicserélték volna.. Kezdett pakolni a ruhásszekrényében.. Kidobálni a kis ruháit.. Na akkor mondtam,hogy Nikike már gyógyulgat...:-)

Di_Ti: Olyan jó olvasni a soraidat.. sugárzik belőle a boldogság:-)

Kép

Kép
töltike

Diti!
Köszi, köszi, köszi....Kép
Nagyon sok boldogságot kívánok a gyönyörű gyermeketekhez!!!!!!!

Kép
rayo

Sziasztok,

nagyon aranyosak a képek a gyerekekről, nagyon jók a jelmezes képek. A szülői kreativítást is dicséri!

Kelimóni Gergő nagyon aranyos,

Tölti a lányod szülinapos képei édesek, látható mennyire örült a tortának.

Di_Ti nagyon jó volt olvasni soraidat, egy kicsit meg is hatódtam.

Jobbulást a betegeknek!

Kép
madri

DtTI! KépKépKépKépKépKépKépKépKépKép Semmi nyugtatgatás nem inthet nagyobb türelemre, mint a soraid!... hogy megéri kivárni azt a babát, aki nekünk született....Nagyon örülök a boldogságotoknak!

Szia Móncsi! Itt vagyunk, és már jobban, bár Balázs még köhög. Gyere többször!!

Töltike!Ki ette meg ezt a rengeteg tortát???? Egyébként gyönyörűek. Niki pedig nagyon helyes szülinapos!

Marci_anyu! Hány cumisüvegnyi "sör" fér abba a helyes pocakba? Marci nagyon szép kisfiú.Hogy lehet egy fiúnak ilyen hosszú szempillája??

Amneris!Jó hogy benéztél! Kép

Kép
Kép
ggabszi

DtTi= Di_Ti

Kép
Kép
ggabszi

Sziasztok Lányok!

Ma telefonálok a TEGYESZ-es ügyintézőnek, hogy van-e változás az ügyünkben, légyszi szorítsatok,mert ilyenkor mindig sík ideg vagyok!!!

Di_ti: örömmel olvastam a soraidat, amelyekből csak úgy sugárzik a boldogság! Máté biztos gyönyörű baba, remélem, hamarosan nekünk is teszel fel a topicba képet róla, mert már nagyon kíváncsi vagyok rá!
pirinyocska

DiTi! Nagyon köszi a képet, tündérke a kisfiatok!! Olyan jó olvasni is a soraidat, mindig visszavarázsol Marci születéséhez. Kép

Tölti! Az a szülősors Kép! Miután Maci megszületett nálunk is az egyik fő téma lett a kaki,puki, büfi Kép A lányod tündérke. Egyébként nagy költözésprojektbe fogtunk.. Milyen hely Szigethalom?

Gabszi! Az a vicces, hogy a fiam olyan kis vékonyka.. Kép Ezt a képet azért szeretem olyan nagyon (többek között), mert van rajta poci! Folyamatosan tömném, ha hagyná magát, de ez nem ilyen egyszerű. A szempillákat nem tudom.. egyébként már most imádják a csajok!! Kép

Rayo! A Horváth Cukrászdában csinálnak ilyen tortát, meg különböző formákat is, várat, autót, stb.

Ildi_ko! Matiba! Többiek, akik régen írtak,merre vagytok?

KépKép
KépKép
marci_anyu

Di_ti, nagyon köszönöm a képet, már úgy vártam.Kép
Gyönyörűséges kisfiatok van, a szavaidból csak úgy árad a boldogság. A képet látva nem is csodálom.Kép

Kép
Kép
atan

Sziasztok!

Marci-anyu: Mi nagyon szeretünk itt lakni... csendes hely.. legalábbis a mi részünk..
Gyertek el egyszer látogassatok meg bennünket és meglátjátok:-)))A közlekedés ahol lakunk nagyon jó.. egy utcányira van a HÉV megálló...

Kép

Kép
töltike

Beszéltem a TEGYESZ-szel egyenlőre semmi előrelépés, de annyit sikerült kipuhatolnom, hogy az ügyintéző annak ellenére, hogy 4 hónapos korig kértük a babát, mindenképpen újszülöttet akar adni nekünk. Ez nekünk még akár fél év várakozást is megér! :-)
Azt furcsálta, hogy a babaszoba már készen várja a kis jövevényt! Azt kérdezte, nekem lelkileg nem megterhelő-e, hogy ott áll üresen a kiságy? Erre azt válaszoltam, hogy nem megterhelő, SÕT engem megnyugtat, mivel tudom, hogy ha szólnak, hogy van 1 baba, akit nekünk szántak, nem arra kell koncentrálnom, hogy babaáruházról babaáruházra futkossak, hanem csak a babával legyek! Erre azt a választ kaptam, hogy nem vagyunk egyformák!
Ez kicsit nekem úgy jött le, mintha beteges lennék és holmi babacuccokba folytanám a bánatom, pedig szerintem csak józan ésszel gondolkozom! Nem?
pirinyocska

Kelimoni, citromodra küdtem a táblázatot!

Puszi:
Gabszi

Kép
Kép
ggabszi

Kelimoni, citromodra küdtem a táblázatot!

Puszi:
Gabszi

Kép
Kép
ggabszi

Pirinyócska!

Teljesen normális a gondolkodásod. Már írtam, hogy Pistinél nekem is fél évvel a születése előtt be volt rendezve a gyerekszoba, és mivel lakberendezéssel foglalkozom, mindíg kitaláltam valami újat, amivel a család agyára mentem. Merthogy leginkább drága páromra várt a megvalósítás. Naponta hajtogattam át a ruhákat és beleképzeltem a kisbabánkat.És nagyon jó volt, hogy az utolsó előkéig minden el volt készítve, csak be kellett laknia.
A budapesti TEGYESZhez tartoztok? Ha az Ildikóhoz, ő értékelni fogja az igyeketetedet.
Töltike!
Mi is nézegettünk házat arra felétek, de ez a könnyúszerkezetes ház, nem lopta bele magát a szivembe. Amit mi láttunk már átadás előtt vizesedett, a tetőtérben meg úgy éreztem, hogy mozog a padló alattam. De lehet, hogy csak mi néztünk meg rossz szériát. Úgyhogy mi maradtunk a téglánál. Itt Üllőn is épül most új lakópark, meg elég sok új házat építenek mindenfele aránylag elfogadható áron és minőségben. A közlekedés is jó, ami nekem fő szempont volt, merthogy nincs jogosítványom, tehát tömegközlekednem kell.
simineni

Simineni: nem a budapesti, a győri TEGESZ-hez tartoznuk, itt sajna nem értékelni az igyekezetet :-(
pirinyocska

Sziasztok!
Először is minden szülinaposnak ha kicsit megkésve is, de sok boldogságot kívánok! Töltike: Niki baba gyönyörű és azok a torták!
Di-Ti: Köszönöm a fotót erről a csodálatos legénykéről! Sírtam amikor olvastam a soraidat. Minden egyes topikos örökbefogadást végigbőgök, mert újra meg újra átélem a miénket. Szóval Gabszi, én is bőgőmasina lettem, nemcsak Te és látod én még mindig az vagyok, pedig már 9 hónapja, hogy megtörtént a CSODA!
Lányok! Eladtuk a lakást és április 30-ig ki kell költöznünk, az új meg augusztusra lesz készen! Rémálom lesz az a pár hónap! Ha rá gondolok kiver a víz. Albérletbe költözés+2 lakodalom+lakásépítés+a lakás berendezése+vizsgaidőszak+tesóméknak érkezik a baba+babatalálkozó+a férjem kapott a cégtől egy nyaralást és azt is be kell váltnunk. Ezek így külön-külön nagyon jók, de félév alatt kissé soknak tűnik. Na mindegy, a túlélésre játszom, anyukám meg vigasztal, hogy vegyek mindent lazán. Így aztán a topictali szerintem nekünk az idén nem fog összejönni. Sajnos!
Hanna egyre jobban van, csak sajnos ma nem mehettünk a Ringatóra, pedig nagyon vártam. Dokinéni még nem engedi közösségbe.
Ildikó: nem felejtettem el amit ígértem, csak nem jutottam eddig oda, hogy elküldjem. Igyekezni fogok!
Mindenkinek nagyon szép napot kívánok! Nálunk süt a nap!
Hildus
Vendég

Pirinyocska! Én teljesen megértelek! Nálunk is be volt rendezve Marci birodalma, bár csak egy hónappal a születése előtt, de már egy csomó mindent beszereztünk. Marci születése előtti hétvégén (még nem tudva semmiről) kimostam az összes babaruhát. Még a székek karfáin is száradtak. Én akkor láttam pl. anyukám szemén, hogy félt, talán nem vagyok normális. Kép Én mindenkinek azt mondtam, engem megnyugtat és ez a fontos! Szóval, rendezgesd a babaszobát és hidd el hamarosan lakója is lesz! Szurkolok nektek!!

Tölti! Még nem jártam felétek, de pont miattad jutott eszembe, mi lenne, ha arra is nézelődnénk. Amit a net-en láttam tetszik, de vmikor elgurulunk felétek, jó lenne látni is! Tudod, hogy hol épülnek ezek az új iker/sorházak és milyen az a környék?

Gabszi! Emil ment! Kép

KépKép
KépKép
marci_anyu

Hildus! De jó nektek! Mi most kezdtün el gondolkodni a költözésen és még csak az akadályokat látom. Gondolj arra, milyen szuper lesz majd az új lakásban! Hannácskának jobbulást! Mi is járunk Ringatóra, nagyon szeretjük, már alig várom, hogy mehessünk újra!

KépKép
KépKép
marci_anyu

Marci_anyu: köszi a bíztatást, örülök, hogy azonos véleményen vagyunk :-)
pirinyocska

Pirinyócska, ez az ő "kényszerképzete", ne törödj vele, de amint kijelöli a babát, attól kezdve percenként kérdezi, hogy hol lesz a helye, hova teszitek, hol van a külön szobája (legalább is nálunk ez volt a hepp) és igen hamar ki is jön ellenőrizni, hogy minden csilli-villi-e. (Ja és ezt ugye még az adott 5 napon belül, amit a baba estleg kórházban van.) De a babaszekrényekbe nem mert belenézni.
Ha már nálatok lesz a baba, akkor fog jönni bejelentés nélkül villámlátogatni, úgyhogy a WC csillogjon amKépKépKép mert oda bekéredzkedik, 2 mp-belül lehúzza, és már megy is tovább.
Fel a fejjel, szorítunk mindannyian!!!

Hildus, dejó, hogy meggyógyult a lányka.
A jövő fél évi programot tényleg vedd lazán, hiszen mást úgyse tehetsz, igaz?
Babák elég jól bírják, Ancsa volt ilyen pici, amikor nálunk az építkezés, költözés ment, élvezte az állandó hurcibálást,csak akkor nem, amikor 2 lázas üvöltő gyerekkel ültem fél délutánt az OTP-ben, de akkor az ottani ügyfelek között tört ki felháborodás a szemétségük miatt, és egyszercsak sorra kerültünkKép

Siminéni, mi is könnyűszerkezetesben lakunk, de ég és föld a különbség gyártó és gyártó könnyűszerkezetese között. Ha felméritek az árakat, a túl olcsókat el is lehet felejteniKép
Jó házban a legnagyobb viharban sem érezhetsz semmi mozgástKép És mi már több, mint 7 éve lakunk könnyűszerkezetesbenKép

Talitáblát továbbküldtem Ditinek.

Mindenkinek szép napot, itt a nyugati végeken is szépen süt a nap, de 3-5 centi hó is esett a hétvégén.
szuperboszi

Boszi: köszi a bíztatást neked is! A wc-s sztori ismerős, de rajtam nem fog ki a piszok, mert nekem is az a heppem, állandóan azt "nyalom" (ez lehet egy kicsit bizarul hangzik):-)
Mikor itt volt környezni, 2 X i volt klotyón, nem hiszem, hogy fel volt fázva:-)
Bár már ott tartanánk!
pirinyocska

Nekem miért nem ilyen kis sárga és piros hangulatjelek jelennek meg, pedig én msn-en is hangulatjelfüggő vagyok :-(
Segítsetek!
pirinyocska

: + ) = Kép
: + ( = Kép
A széles szájat nem tudomKép
szuperboszi

Persze a + jel nincsen benne. A tiédbe belerakod közé a - jelet, ezért nem vált át hasndulatjelreKép
szuperboszi

Köszi a segítséget, kellett nekem orrot tenni Kép
pirinyocska

Kedves érdeklődők!
Most tudtam meg, hogy 2006-02-25-én 06.03-kor a Petőfi rádióban volt egy műsor egy "gólyahíres" családról a címe "Szeretet közössége". (Megtaláltam, de én sajnos nem tudom meghallgatni, mert nem tudom,hogy kell!)
Ha valakit érdekel hallgassa meg.
nikinozso

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?