Új privát üzeneted érkezett!

Szilvi
Az egyik olyan libero-szerű, a másik meg pampers-szerű, jól látom?
Azért kell a dm-es is, ha nem gond. El fog fogyni, és így kedvezménnyel annyi, mint ez a netes (a drágábbik).
Aztán ha bejön akkor asszem én is áttérek a netről rendelésre! Egy vicc, hogy sosem lehet Sebi méretét kapni sehol! Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Jó régen nem voltam, sajna mostanában semmire se jut időm. Szerencsére ebben a szép időben mindig majd 3 órákat sétálunk. Kép

Szilvi,
nagyon ügyes Enikő! Pár hónapja ő is csinált olyat, hogy hanyatt hátrafelé mászott? Beni iszonyúan teper hátrafelé. Kép
Hihetetlen, hogy a két jányzó mennyire hasonlít egymásra! Kép

Nikcsi,
Korinak utólag boldog szülinapot!!! Kép
Nagyon jók a képek!!!

Boglárka,
boldog névnapot!!! Kép

Cas,
remélem Sebi kiütései jobban vannak!

Mi megvagyunk, 2-3 napja (nem is tudom leírhatom-e, nehogy elkiabáljam), szóval Beni eszik szépen, 100-170 között, tejcsi is van elég. Kép))
Szerintetek, ha most a menzi elött 1 héttel szopisztrájkolt, akkor most már minden hónapban fog? Vagy ezt csak először csinálják?

Kép
Kép
Kép
ilba

Szilvi
már korábban is akartam kérdezni, hogy amiket rendelsz pelusokat azok milyenek? És honnan lehet rendelni?
Annyira már nem lenne lényeges ami a fiamat illeti, de mivel újabb 2-3 év pelusozásnak nézünk elébe így érdekelne a dolog, amennyiben lehetséges...
köszi

Lilypie - Personal pictureLilypie Pregnancy tickers
mucus
Tm

Cas
Ti már kistesó tervezésben vagytok, vagy már a projekten?
Gyertek nyugodtan!

Szilvi
Képek: tényleg nagyon hasonlóak, de valószínű, hogy a háttér alapján döntöttem volna úgy, mint Cas. A nagy képen levő tárgyak ismeretlenek, voltunk néhányszor nálatok. Kinga megismeri magát?
Nem olvastam a netet, és még most sem, csak válaszolok Neked, mert hiába hívlak telefonon. Nagyon szépen köszönöm az sms-t. Nekem kéne pelus és kaja is. Mikor mész? Már egy csomó pénzzel lógok így is. Próbállak még hívni. Holnap du. megyünk Keresztszüleimhez, Keresztfiamhoz Kori szülinapját ünnepelni, szóval de. még talán el tudnék menni, bár sütnöm kell muffint, a változatosság kedvéért.
Amúgy nekünk is kellene pelus, mert 21%-kal olcsóbb, mint ez a netes. Nekem babylove 88 db-os rózsaszín kellene és 9 üveges kaja. De még hívlak!

Hmmc
Most mondjam azt hogy boszorkány vagy? Tényleg Enikőnek lett előbb foga.

Boglárka
Nálunk két jele van a fogzásnak: éjszakai kukorékolások, nappal nem evés. Nem csipi ki a popóját Fanninak a sok paradicsom?
Van itt még két babakocsi, szóval csak rajtatok múlik!
A királylánylak, sátor, tehát áll magában!

A tortát szívesen ette, de nagyon szolid volt, olyan Koris! Kép

A többire később válaszolok, mert most csak gyors bekukk, fürdetés vége van és be kell mennem. Kép
nikcsi

Cas
Projekten?! Hülyéskedsz?! Kép
Tervezzük, hogy MAJD lesz! Előbb lakást kell vennünk, mert ide nem szeretnék kistesót. Kép

Ilba
Jobban, sokkal! Reméljük így is marad!
Bár ma hülye fejjel adtam a gyereknek egy kis sóskát (annyira sajnálom, hogy csak krumplit, almát meg kölest eszik), de meg is lett a büntetés... Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Cas!
nem tudom milyen a Pampers, mindkettő gumírozott hátul is, a bohócos egy kicsit röbidebb, de nekem az tetszik jobban fazonra. Sajnos elfelejtettem ma ezt adni Kingára Kép
a rendelést meg kedden megbeszéljük, egyezkedtem egy kicsit Kép (Nikcsi most biztos mosolyog)
sóska KépKép, szerintem, ha Sebi eszik, akkor ő nem hiányolja a változatosabb kaját, kár kockáztatni

Nikcsi!
máris felhívlak

Mucus!
írj, vagy valahogy megszerzem a Te elérhetőséged és megírom. Ez itt nem a reklám helye Kép

Ilba!
Enikő hason tolat. Már rájött, hogy a parkettán könnyebb a mozgás, leküzdi magát oda és ott tolat meg forog.
szilvamag

Szilvi! Küldj nekem mailt pelusügyben, lécci!
aranyhold

Szilvi
Nekem is kéne 2 db megapack Libero 7-14 kg Discovery, mint Hmmc-nek, ha nem gond.
Jövő héten már lehet, hogy Enikő ott fog a többiekkel mászkálni?

Ilba
Köszi szépen.
Nálunk minden menses előtt van kis szopi sztrájk, de nem olyen vészes, mint az elsőnél.

Nikcsi
A paradicsom nem a fenekét csípi ki, hanem az arcát. Akkor hívlak majd babakocsi ügyben, most nem teljesen látom át mikor érsz rá te, meg hogy mikor én.
boglarka

Szilvi
mail ment! kösziKép

mucus
Tm

Mucus!
mail vissza is ment Kép
szilvamag

Lányok!
a kérésetek már kereskedelmi mennyiség Kép!
lehet, hogy nem tudom mindet megvenni Kép meg elcipelni Kép
szilvamag

Szilvi
Én szívesen mentem volna segíteni, ha nem ma megyek tanítani... Kép Bocs, hogy így túlterheltünk!
Cserébe 1-t kívánhatsz keddre a talira (sütiileg)! Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Cas!
csak egyet??? Kép
nincsenek nagy igényeim, lepj meg!
mindent sikerült megvenni, mailben küldöm mindenkinek az adósságáról
a Te pelusaid Nikinél vannak
szilvamag

Szilvi
Ezer hála és köszönet.
boglarka

Matyi!
boldog névnapot! Kép
remélem nem hozol sok jeget Kép
szilvamag

Szilvi
A sapi nem új, csak Kori nem hordja, mert nem kötös, azt pedig letépné.
Tegnap én is kaptam egy 21%-os kupont, szóval majd újra mehetünk! A listát készíthetitek, március 23-ig érvényes.

Hmmc
Remélem Dorinának sikerült! Aztán meg azt hiszem nem is kívántam neki Boldog szülinapot, szóval most utólag és kicsit megkésve kívánok neki minden jót! Mit kért? És mit kapott?

Ilba
Mensinél később sem fog szeretni szopizni. Ti jöttök a keddi talira?

Matyinak boldog névnapot!

Cas, Boglárka
Hívlak titeket ma de.
nikcsi

Aventet használók
Nincs valakinek felesleges kupak záró, nem tudom mi a pontos neve. Szóval a cumi helyett lehet betenni és akkor nem folyik. 6 van egy csomagba, de annyi meg nem kell, átvennék valakitől, ha van felesleges. Köszi
nikcsi

Jó reggelt!

Nikcsi,
köszi a mailt! Kép Nyamm-Nyamm Kép
Talira nem is gondoltam, hogy mi is .... kinél is lesz? Délelőtt, vagy délután?

Köszi a szopi-mensi tapasztalatokat, hát nem örülök, hogy minden hónapban ezt fogjuk játszani, de hát ez van.

Matyi!
Utólag boldog névnapot!!! Kép

Én is kaptam tegnap egy 21%-os DM kupont, enyém is március 23-ig érvényes.

Kép
Kép
Kép
ilba

Nekem is van mostmár 21%-os kuponom! Szervezzük le, kiét melyik héten költjük el!

Szilvi
És akkor a pénzzel a netes pelusért kinek jövök? Nikcsinek azzal is? (írtam mailt is, de csak aztán olvastam itt...)
Süti talira: oké, igyekszem kitenni magamért! Kép

Ilba
Gyertek talira!!! Szilviéknél leszünk, ha megyünk mehetünk együtt.

Aranyhold
Boldog névnapot Matykónak!

Kép
Kép
Kép
cas

Matyi köszöni mindenkinek a névnapi köszntést! Kép
aranyhold

Matyi
Boldog névnapot kívánunk mi is.Kép
boglarka

Cas!
nekem vagy adós Kép

Ilba!
gyere Te is, Cas mindenképp jön Kép
szilvamag

Boglarka, neked is köszi a köszöntést!

Lányok, a keddel még nem tudom mi lesz. Nagyon szeretnénk menni, de Matyi péntek este óta lázas. Felmegy neki, lázcsillapító, lemegy, pár órát jól van, megint felmegy, stb. Mi a fogára gyanakszunk, mert, minden más tünete olyan, mint amikor jön a foga, viszont tegnap elkezett az orra is folyni, szóval kezdődő nátha, ami persze lehet megint a foga miatt is. Holnap beszélek a dokival, vagy kijön, vagy leviszem, és akkor majd kiderül tudunk-e menni, és tényleg fogacska-e. Jó kis névnapi meglepi, még sosem volt lázas! Kép
aranyhold

Sziasztok,

megint 1 hete nem-bekukk volt. Vilmos benyalt valamilyen vírust. 40-41 fokos láza volt, de semmilyen más tünet nem. Pedig állítólag van most egy tüdôgyuszis, meg egy hányós-fosós vírus is. Ez valszeg egy harmadik, mert ô "csak" lázas, de semmi más. Szerencsére a hugi nem kapta el (kopp-kopp-kopp). Szóval két gyerekkel itthon...

Matyinak is ez a vírusa van, nem?

Boglárka,
Vilmosnál nem tettünk semmit a hipotónia ügyében. De ô valszeg nem is volt annyira laza mint Teus, pl ô soha nem csinált angol spárgát. Nála csak úgy jöttünk rá, hogy a bokái elég csúnyán álltak / állnak. Amikor elmentünk az orthopediára akkor nevesítették , hogy miért is van ez. De ô idôben csinált mindent.

Viszont állati érdekes volt ez a neurológus dokinô. Mármint nem ô, hanem amiket mondott. Pl: azt ajánlotta, hogy hintáztassuk a Teát, vagy hogy hasaltassuk egy óriás labdára és úgy hintáztassuk elôre-hátra és oldalra is. Azt mondta, hogy ezzel stimuláljuk az egyensúlyi szervet a fülben és ettôl meg a szimmetrikus tornától neurológiailag kiegyensúlyozottan fejlôdik. Ezek a mozdulatoik segítenek neki a mozgásfejlôdésben + ha szimmetrikus a fejlesztés, akkor egy csomó iskolai zavart megelôzhetünk. (diszlexia, diszkaligráfia, stb)

Amikor visszagondoltam Vilmos bébikorára, akkor rájöttem, hogy ô egy csomót hintázott. Minden nap, akár órákat is! Lehet hogy ez segített neki?

Aszonta a dokinô, hogy a bölcsô egy nagyon jó dolog és kár, hogy már nem sok családban van.
Ilyeneket is mondott: ha valamit adunk a baba kezébe, akkor azt középre nyújtsuk és ne valamelyik kezéhez közelebb. Kézzel és lábbal is tapsizzunk. Mármint nem mi, hanem a baba. Hasaltassuk a babát akkor is ha nem szeret, egyre növelve az idôt.
Azt is kérdezte, hogy miket mond! A "hágu˝" már nem elég, a "bababababa" jó.

Vilmosnál azt kérdezte, hogy hogy megy fel a lépcsôn: fellép-mellézár, vagy váltott lábbal?
Mondtam hogy balkezes és hogy nem szeret rajzolni. Azt mondta, hogy az baj, muszáj lenne zajzoltatni, szineztetni, hogy fejlôdjön a finom motoros mozgása.
Ezzel kapcsolatban tettem a kísérletet: szerdán én hoztam el a fiam barátnôjét az oviból. Sorrmintát rajzoltattam velük, ill. szineztettem is ôket. Dorka finom motoros mozgása sokkal jobb volt: pontosabban rajzolt és jobban érezte a határokat a szinezésnél. Azt tudni kell, hogy a lányok finom motoros mozgása sokkal fejlettebb mint a fiúké. Ezért van az, hogy a fiúk nagy része csúnya írással küzd az iskolában. Persze a nagyeszu˝ tanítónénik meg jól leosztályozzák / lepontozzák ôket emiatt. (így kell elvenni a gyerek kedvét az írástól)
Megoldás: a fiúknak nem lenne szabad 7 éves koruk elôtt iskolában menni. Kb 7 évesen annyira fejlett a finom motoros képességük, mint a 6 éves lányoknak. Ráadásul a lányok bizonyos játéktevékenységekkel ezt tovább is fejlesztik: szeretnek szinezni, gyöngyöt fu˝zni, babák haját fonogatni, stb. A fiúk meg harcolnak, birkóznak, szóval ezek az "erôtevékenységek" mást fejlesztenek. Csakhogy a suliban egy osztályban azonos mérce szerint kellene teljesíteni a fiúknak és a lányoknak is. Ezért jobb, ha a fiúk egy ével késôbb mennek iskolába.

Annyira érdekes volt ez a látogatás a neurológusnônél, hogy áprilisban visszamegyünk hozzá!

Laga
laga

Nikcsi
Köszi a babakocsit, nagyon tetszik nekünk és Fanni élvezte is a kocsikázást.

Laga
Érdekes amiket írsz.

Fanni nem hagy számítógépezni, átállítja a betűket és olyanokat csinál, amit mi ha akarnánk se tudnánk.
boglarka

Matyinak és Vilmosnak jobbulást.
boglarka

Beteg gyerkőcöknek jobbulástKép

Laga
ezt a labdán való hintáztatást olvastam már,sőt hasaltunk is rajta sokatKép
Az a jó, hogy ilyen egyszerű dolgokkal szinte "csodákat" lehet elérni.

A fiúk iskolába menetelével egyetértek, mert nem csak a finom mozdulatokban, de úgy általában mindenben le vannak maradva a lányoktól. Legalább is ha a környeztemet veszem alapul.
Kicsit meg is nyugodtam, ugyan is a fiam év vesztes lesz, így 7 évesen kezdi majd a sulitKép

mucus
Tm

Laga, az írásod után nagyon megdícsértem apósomat, hogy megcsinálta a bölcsőt. Persze mostmár ENikő nem szereti annyira Kép Viszont imád hason lenni.

Fiúk, jobbulást!
szilvamag

Szilvi,
köszönöm szépen a meghívást! Kép
Délelőtt, vagy délután van a tali?

Laga,
nagyon érdekes, amit írsz, Beni is évvesztes, ő is 7 lesz majdnem mikor suliba megy.
Vilmosnak jobbulást!

Aranyhold,
Matyinak is jobbulást!

Kép
Kép
Kép
ilba

Laga! Mi ugye jártunk tornára a gézengúzhoz és nekünk is rengeteg hintázós gyakorlatunk volt, meg ha emlékszel nemrég vettünk fitball-t, az is arra kellett, hogy Matyit tornáztassuk rajta. Nekünk a gyt a hintalovat is nagyon ajánlotta, és Matyi imádja! Kellene valami könyvet szerezni erről a témáról, engem nagyon érdekel.

Matyinak nem tudom, hogy az a lázas-os vírusa van-e, de nem hinném. Neki 38,5 körül volt csak, igaz amint feljebb ment kapott lázcsillapítót. Most már egész jól van, kíváncsi leszek mi lesz holnap.
aranyhold

Ilba!
délután. Eddig mindig 12 után vártam a vendégeket (Kép), de 3 előtt az utóbbi néhány alkalommal senki sem jött Kép
Most Kingát sem hozom el ebéd után, de ettől a dél utáni meghívás még áll Kép
szilvamag

Megszületett Dóri kisfia Ottó, 2700 g, 48 cm.
Nemtom emlékeztek-e rá, Deedee nickkel írt ide 1-2-szer, meg egy tali végére is ideért, de asszem akkor már csak Nikcsiék voltak itt...
Kicsit előbb jött (márc. 20 körül voltak kiírva asszem).

Kép
Kép
Kép
cas

Cas! Én is találkoztam vele! Kép Add át gratulációmat, és minden jót kívánok nekik! Kép

Matyinak tegnap este óta nincs láza, de ma még nagyon nyűgös, és továbbra is folyik az orra. Kép
aranyhold

Gratulálok Dorinak.

Mikortól évvesztes valaki?
boglarka

Szilvi
Én nem is kaptam mailt, hogy mennyivel jövök. KépKép
Casnak nem jó az a méretű pelus. Lehet, hogy én rontottam el. Lillának vettük a 3. csomagot? Myra nem veszitek át?
Cas nem biztos, hogy jönnek holnap, pedig nagyon finit hozott volna.

Nincsenek Avent használók, vagy nincs felesleges ilyenetek?

Jobbulást a betegeknek!
nikcsi

Zsombor 39 fokos lázzal fekszik itthon, úgyhogy holnap nem tudunk menni talira (már csak azért is, hogy ne vigyünk nektek belőle, remélem Nikcsiék megússzák, mert voltunk ma náluk). Kép

Szilvi
Sajna a libero tényleg kicsi már Sebinek, remélem Lilla, Sára vagy Fanni el tudja hordani.
Ha nem lesz gazdája holnap, akkor kifizetem, és elhozzuk, majd elpasszolom vmelyik ismerősnek.
A netes pelusok viszont tetszenek, ha jól számoltam 11×53+18×38 Fttal jövök neked.
Még nemtom hogyan juttatom el...
Az lehet, hogyha itthon tudom hagyni holnap du. egy kicsit a fiúkat, akkor kiugrom a pénzzel és a sütikkel... Kép

Nikcsi
Ha én nem robbanok le holnapra, akkor kiviszlek titeket is szívesen. Majd hívlak!

Kép
Kép
Kép
cas

Boglárka
én úgy tudom, hogy kötelezően aug.31 után születettek, de akik május 31. után születtek ott a szülők választhatnak, hogy mi legyen, ill. sok esetben az óvoda dönti el a fejlettségnek megfelelően.
Mi aug. elejével asszem választani fogjuk az évvesztességet.Kép

mucus
Tm

Cas!
hú, nagyon sajnálom, hogy nem jót hoztunk Kép
remélem hamar jobban lesz a családfő és nem kapod el Te is. Várlak. De csak a pénz miatt ne rohanj - elég a sütit ideküldeni Kép Kép
szilvamag

Cas!
hú, nagyon sajnálom, hogy nem jót hoztunk Kép
remélem hamar jobban lesz a családfő és nem kapod el Te is. Várlak. De csak a pénz miatt ne rohanj - elég a sütit ideküldeni Kép Kép
szilvamag

na ez most miért duplázódott???
szilvamag

Sziasztok
Tegnap voltunk a dokinál. Sárának begyulladt a torka és kezd pirosodni a füle is. Ha nem adok neki lázcsillapítót, akkor állandóan felmegy a láza 38,5 felé. Úgyhogy sajna nem tudunk menni a talira nem szeretnénk senkinek sem átadni a baciból.
Már annyira elegem van a télből és a betegségekből!!!!!!

Szilvi
Milyen pelus nem jó Sebinek? Ha Sárának jó, akkor kipróbáljuk, hogy ne maradjon meg. Petinek odaadtam a pelus árát, megkértem ,hogy munka után menjen be érte. Remélem nem felejti el, de még napközben emlékeztetem rá.

Nikcsi
Nekünk nincs Aventünk. Köszi az éttermes mail-t Kép
hmmc

Dorina ma kerületi nyelvtan versenyen van, ha az első hat hely valamelyikén végez, akkor az beleszámít a felvételibe is. (Tavaly negyedik volt)
Remélem a tolltartóján kívül viszi magával az eszét is a gyerek.
hmmc

Szilvi
Bocsi, de le kell mondanom a talit, Zs-nak még mindig 39 fölött van a láza, nekem "csak" 38 este óta még most is. Kihívtuk az ügyeletet, mert egyikőnk zombibb mint a másik.
Sebi szerencsére (egyelőre) jól van, de mjd' meghaltam amikor egy órát bömbölt megint, és csak ölben ringatva volt csönd (jön a 8. foga asszem).
Szóval teljesen le vagyok amortizálva.
Nézd a jó oldalát: nem kaptatok influenzás sütit! Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!
Szilvi, sajnos mi sem tudunk menni. Matyi még nem az igazi, nem akarunk mi sem fertőzni. Kép
aranyhold

Kép Kép Kép

Dorinának drukk!
szilvamag

Ilba!
küldtem neked címet, várunk Sacitól függetlenül Kép

Hmmc!
Libero UP&GO 10-14
szilvamag

Szilvi!

Írtam választ.

Kép
Kép
Kép
ilba

Szilvi
Add oda Petinek, kipróbáljuk. Üsse kavacs Kép
hmmc

Szilvi
Pont hogy nem, az kellett volna, de helyette Libero baby&go-t vettetek, ami 8-11 kg-ig jó, és Sebinek már sajna kicsi. Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Cas!
igen-igen, azt hittem 3 egyformát vetünk, és a nálamlévőről lestem a méretet
de semmi baj, Myra elvitte
jó a netes bugyipelus???
Te hogy vagy? lejjeb ment már a lázad?
szilvamag

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: