Új privát üzeneted érkezett!

Megpróbálom
KépKép

Nekem, most sikerült, de már nálam is többször is előfordult ilyen eset, de sajnos nem jöttem rá mi volt a gond. Valószínű nem a mi "készülékünkben" van a hiba.Kép
Bocsi, nem igazán tudtam segíteni.

Kép
Kép
atan

PSZICHOLÓGIAI VIZSGÁLAT!

Sziasztok!

Szeretném mégegyszer felhívni a figyelmeteket az alábbi vizsgálatra. Szerencsére nagyon sokat jelentkeztek / jelentkeztetek (kb 60-an), de még így is jó lenne pár új jelentkező, hogy "teljes legyen a létszám".

Kedves Szülők!

A Magyar Tudományos Akadémia Pszichológiai Intézetének és a Semmelweis Egyetem Klinikai Pszichológia Doktori Iskolájának közreműködésével összehasonlító kutatási programot indítunk fejlődéslélektan témában. A kutatási program központi kérdése, hogy milyen hatást gyakorol az örökbefogadás a gyermekek érzelmi, szociális és kognitív fejlődésére.

Ehhez a programhoz keresünk olyan érdeklődő családokat, akik 4-5,5 éves örökbefogadott gyerekeket nevelnek. Elsősorban olyan családok jelentkezését várjuk, akik gyermeküket 6 hónapos kora után fogadták örökbe.
A vizsgálat a gyerekek számára élvezetes és érdekes, játékos foglalkozásból áll, amely körülbelül egy órát vesz igénybe. A vizsgálatot végző pszichológus a családokat időpont-egyeztetés után otthonukban keresi fel, mivel tapasztalataink szerint a gyerekek könnyebben oldódnak fel és szívesebben játszanak a számukra megszokott környezetben.

Emellett a szülőket arra fogjuk még kérni, hogy töltsenek ki pár rövid kérdőívet a gyermek érzelmi fejlődésével és viselkedésével kapcsolatban.

A vizsgálatban részt vevő személyek adatait a kutatók bizalmasan kezelik, és azokat kizárólag név nélkül a szülők engedélyével használják fel.

A vizsgálat lezárultával, az eredmények kiértékelése után a szülők részletes visszajelzést kapnak.

Amennyiben további információkat szeretnének megtudni a vizsgálatról, vagy úgy érzik, szívesen részt vennének a kutatásban, kérem az alábbi számon jelentkezzenek:

06 30 213 1592

Köszi,

Anna
b_anna

Atan! Azért köszi! Kép A

KépKép
KépKép
marci_anyu

Ezt nem hiszem el!!!!!! Beírtam a hsz-met, feltöltöm a képeket, elküldöm a hozászólásomat és utána kitöröl mindent!!!
Mi van ezzel az oldallal? Olyan lassan is jönnek be az oldalak!!! Kép Kép

Na lecsillapodok és elkezdem előröl! Kép

kizsó

Azt hiszem nem lesz türelmem megírni megint, inkább csak egy képpel próbálkozok, és megyek pihizni! Kép

Hát a képeket úgy látszik nem engedi, úgyhogy holnap jövök! Kép

kizsó

Kizsó, tegnap vagy tegnapelőtt én is így jártam. Megírtam, egy elég hosszú hozzászólást, és amikor küldeni akartam elszállt az egész.

Kép
Kép
atan

Akartam feltenni fogatlan képet, de nem ment. (Mármint Balázsról, én még túl fiatal vagyok a fogatlansághoz Kép)

Nem válaszoltatok nekem a tápszeres etetésről.Segítsetek, légyszí!
Én úgy sejtem, hogy kislukú cumi kell és küzdeni kell a babának a tápszerért . Ez különböző izmok fejlődéséhez is szükséges, meg stb, és a szoptatásnál is így van.
Balázsnál 8 hónapos kora körül a NUK cumi jött be. Ez a cumi lapított, és állítólag ez hasonlít legjobban a mellbimbóra, ami szintén ellaposul babaevés közben.A teást használtuk kb. 4 hónapos kora után, később az elválasztó tápszerhez a főzelékest.
Mi a jó a tápszeres babáknál, ha gyorsan esznek, vagy ha küzdenek? Érdemes a hisztizést és felháborodást elviselni a kisebb lyukú cumiért?
Ki tud válaszolni erre? Komolyan érdekelne!
Ti hogy csináltátok?

Ma van a FARSANG napja az oviban, és az én kisérőm egy fogatlan (már 3 fogat vitt el a Fogtündér, és csempészett be helyette valamit a párna alá)Tini Ninja Teknőc lesz.Nagyon büszke vagyok,a legjobb pasival érkezem!!

Kép
Kép
ggabszi

Gabszi: Gergő születése óta cumisüvegből eszik. A kórházban kezdetben azt a hosszú cumit használtuk, amit én sem mertem túl bátran használni. Aztán áttértünk a Nukra, mert az elég puha volt átmenetnek, hogy jól is lakjon a gyermek. 9 napos korától a kisfiam MAM cumiból eszik. Ez a női mellett formázza, a cumisüveg légszelepes, nagyon jónak tartom. Amit mi használunk, 7 hónapos korig, 1-es, 2-es és püré cumi. Mindegyikre rá van írva, hogy teához, tápihoz, anyatejhez, stb. Az 1-est most is teához használjuk. Kezdetben szintén ilyen számú volt a tápihoz, mert nem tudott Gergő olyan gyorsan nyelni. Mióta ügyesedett, 2-ből kapja a tápit. A püré cumit pedig az etetés elején használjuk pár szívás erejéig, hogy legyen valami a gyomrocskába, aztán jön a kanál.

Avent cumisüvegünk is van, de abban is MAM cumi van. Mivel ez így nem légszelepes, nem is olyan könnyű belőle enni. Néha teázgatunk vele, semmi egyéb.

Vettem már többféle cumisüveget, van itthon vagy 8 féle cumival együtt, de nálunk a MAM a nyerő.

Ez volt a reklám helye.Kép

Szerntem az is jelentős, mennyire erős a baba, mennyire türelmes, jó evő. Én sosem hagytam Gergőt kinlódni, nélkülözött eleget az anyaméhben.Kép

Jó farsangolást a legjobb pasival!Kép

Kép

KépKép
KépKép
kelimoni

Szia Gabszi, írtam én, de elszállt.
Nálunk mind a 3 tápszeres, mindháromnál Avent cumi ment, mindhárom gyorsan kiszívta, nem kinlódtattam őket, nem voltak hasfájósak, nem volt büfiprobléma, semmi. De lehet, hogy csak nekem jutottak "szerencsés" példányok.
Bobi az otthonban nem szelepes más cumiból kapott kaját, ott nehezebb volt etetni, de szinte azonnal rájött, miért is jobb ez így. A más tápszert is elfogadta.
Pürécumi nálunk nem jött be, nem volt hajlandó szívni. Igaz, mi helyette pohárból itattuk a pürét, abból "cumizta" ki amennyit akart és amilyen gyorsan csak lehetett. Otthonban egy ujjnyival kezdtük, hamarosan egy pohárnyi alma-banán pürét kiivott. Ez gyorsan ment - ami a kis éhenkórásznál igen fontos volt -, kevesebb kosszal, mint a kanalazás, és később azért megtanultunk kanállal is enni, de csak azután, amikor már tusott rendesen ülni.
Szóval gyereke válogatja, enyémek beszlopáltak gyorsan mindent, aztán aludtak, mint a bundaKép
Majd reagálok a többiekre is, remélem ez már nem száll el.
Boszi
szuperboszi

Jó reggelt Mindenkinek!

Rayo: Regi annyira édes a kis fogacskáival és a nagy szemeivel!

Ildi_ko: Ahogy elnéztem, milyen adatok kelleneke a táblázatba, szerintem nincs értelme elküldenem őket még a baba érkezése előtt, de remélem, az az idő is hamarosan itt lesz!

Rvan: Remélem, jól érezted magad a buliba!

Kelimoni: Gergő olyan édes, ahogy evvel a komoly arckifejezéssel eszeget :-)

Süni: Jobbulást!

Nekem sem enged képet feltölteni :-(
pirinyocska

Cibri!
Köszönöm a képeket, gyönyörű ez a kislány.Kívánom, hogy sok örömetek teljen benne!
Ggabszi!
A gumi NUK cumival mi 10 perc alatt végeztünk a tápszerrel, de mindhárom gyerek más ritmusban evett. A fiúk csak nyelték mint kacsa a nokedlit, mert kis súllyal születtek és gondolom igyekeztek kint behozni a lemaradást. Szandi meg szép komótosan, néha bealudva, de hatalmas adagokat tüntetett el és csak 4 óránként. De ő majdnem 4 kilóval született és valószinüleg nem éhezett soha a pocakban. Õ késői 4-dik gyerek volt akit már a munkahely és az egzisztenciateremtés miatt adta örökbe. Hála az égnek, mert csuda egy nőszemély!
Úgyhogy gyereke válogatja, hogy milyen tempóban szeret enni. A kórházi cumit csak azért használják mert a sok kisbabát igy sokkal gyorsabban megetetik.
Lányok!
Köszönöm kedves invitálásotokat. Élni fogunk vele.
simineni

Cirbi!
Köszi a képeket!!!KépKépKép

Ggabszi!
Én is akartam már írni, de csak magamat ismételem. Születése után a koriban hosszú, kismalacetető cumija volt, de én nem tudtam vele megetetni, így a nővérek javaslatára döntött, kifli formájú Chicco-s üveget vettem, ez is légszelepes, ami a hasfájósságot akadályozza. Először normál átfolyású cumival használtuk, ami szintén a mellet formázza és szilikon, nagyon szuper anyagú, könnyen evett vele, nem volt gond. Később a gyors átfolyású cumira váltottunk, ugyanúgy Chicco, tök ugyanaz, mint a normál, de 2x gyorsabban jön a tápi. Teázáshoz Aventet használtunk, először 1cseppes, aztán 2cseppes cumival. Ez nekem azért vált be, mert megtanulta, hogy mikor mi jön az üvegből a cumik miatt. Egyébként ezt nem javasolta senki, és lehet, hogy ez más babáknál nem is lett volna jó! Tehát: majd te úgyis látni fogod és érezni, hogy jó-e, amivel és ahogyan eteted!!!Kép

Képet én sem tudok feltenni!!!

Kép
rayo

Na megpróbálom reprodukálni a tegnapi hsz-t.
Di-ti! Hogy ment a fürdetés? Kaphatunk majd mi is egy képet?
Siminéni: Mi i visszük a két nagyot, nem maradhatnak ki semmibőlKép Majd négyen játszanak bébiszittert, elég pici leszKép
Rayo! Aranyos a kis fogkefés, nálunk ebben még jelentős elmaradások vannak, de igyekszünk behozni.

Madri! Lenne egy kérdésem, nem sértésnek szánom, de érdekelne: Ha öröklődik a diszlexia, akkor nem kell a baba? Én fiam is diszgráfiás, mégis a világ legaranyosabb nagykölyke. És én is bizonyos diszfunkciókkal működöm, csak anno nem ismerték fel, mégis fordító lettem. Szerintem te már így is sokkal többet tudsz a körülményekről, mint ammenyit pl. Tegyeszes baba esetén megtudnál a háttérről.

Cirbi, igen aranyos a kiscsajszi, nagyon huncut képe vanKép Könnyen megszokott benneteket? Vagy majd később fog rájönni, mi is történt, és nincs már a megszokott néni? Azért nem lehetett egyszerű ez a helyzet.

Na rohanok beszerző körútra, mindenkinek jó hétvégét.
szuperboszi

Sziasztok!
Szeretnék kérdezni:Kaptunk a gyámhivataltól egy értesítést,hogy a határozatunk érvénybe lépett. Ez annyit jelent,hogy jogerőre emelkedett az alkalmasságunk a papíron szereplő dátumtól. Ez azt jelenti,hogy ettől az időponttól két évig érvényes az alkalmasság? És innentől (ha lesz baba) már hivatalos a dolog? Előre is köszönöm a segítséget!
Diti: nektek minden szépet és jót kívánok,csodálatos lehet most nektek, jó olvasni a soraidat!!!

Kép
csöpke

Sziasztok!!!
Szuperboszi: Volt egy ismerkedési időszak (elég sajátos módon kórházban, mert történt vele egy baleset, koponyatörés, de már jól van Kép, ami 1 hét volt, majd egyből jött hozzánk. Már lassan két hete itthon lakik. Nagyon kedves, barátságos, jókedvű kiscsaj Bori. Mi már a kórházban egymásra hangolódtunk (bár akkor még ott volt az anyuka is, nagyon hülye rossz helyzet volt, de így kellett csinálni). Gábornak volt nehezebb (ő a Papa, gondolom kitaláltátok), szerintünk még soha nem is látott pasit, vagy legalábbis keveset, mert a nőket jobban szereti. De már ők is (apa és lánya) megbarátkoztak, még ugyan nem kölcsönös az imádat ( G imádja Borit, Bori néha csak megtűri őt), de majd kialakul idővel.
Az hogy most ilyen boldog kiegyensúlyozott egyrészt az "előző" életének is köszönhető, másrészt azt mondják, hogy még jöhetnek rossz napok, amikor rájöhet, hogy mi is történt vele. Remélem, hogy boldog! Szerintünk az.
Nem volt egyszerű egyáltalán, de remélem, hogy lassan mindannyian mernyugszunk és csak egymásra figyelünk.
Változatlanul nagyon boldogok vagyunk.
cirbi

Sziasztok!

A tegnapi céges buli jó volt, igaz egy csomóan szivaroztak, meg cigiztek, amit már annyira nem élveztem.Reggel mindenki álmosan jött dolgozni, nulla munkakedvvel, ezért a főnök megkegyelmezett nekünk és ma nem 1/2 5-ig, csak 1/2 3-ig dolgozunkKép.

Csöpke!

Igen, azt jelenti hogy jogerőre emelkedett és innen számít a két év.

Cirbi!
Én is kérhetnék képeket?!Kép

További szép napot!

Rvan

Kép
rvan

Kelimoni, Rayo!
Ez előző hsz-ból lemaradt, hogy nagyon édesek a gyerekek!!!

Kép
rvan

Lányok,(Boszi, Rayo, Siminéni, Kelimoni) köszönöm a tápszeres véleményeket. Ahogy olvastam, nem egyszerű a dolog, de talán a szoptatásnál egyszerűbb. Balázs nagyon rossz evő, kis súllyal született baba volt, és a szopiztatása az első három hónapban rémálom volt.
(Igaz, utána már jó volt és könnyű!)
Cumisüvegből nagyon kevés dolgot kapott, akkor NUK cumikat használtam, akkor sok éve ez tetszett meg, de nagy tapasztalatom ebben sem volt. Köszönöm, a véleményeket elraktároztam, mert mire hozzánk jön a gólya, addigra Ti már nem fogtok emlékezni ezekre a dolgokra! Kép Rayo , az általad írt cumisüveg tetszik, majd megnézem. Erre lehet tenni NUK cumit is?

Madri! Szerintem a részképesség zavar nem öröklödik, egyéb okokból alakul ki, de való igaz, visszavezethető a magzati létben elszenvedett ártalmakra. Én sem értem, ez miért lehet probléma.

Diti! Hogy ment a fürdetés?

Kép
Kép
ggabszi

Eltűnt a hosszú hozzászólásom!!!!!!!

Ez most egy próba küldés.
vicki

Töltike- Nikikéje!

"Egy februári nap, mikor megszülettél,
A nap felragyogott s anyáék szeme fénye lettél. Létük minden percét kitölti a szeretet,
Kívánunk Neked hosszú, boldog életet!"

Kép
Kép

KépKép
KépKép
kelimoni

Megpróbálom újra........de inkább nem egyszerre.

Sziasztok!

Hú nagyon sokat írtatok, alig tudtam visszaolvasni.

Diti jól sikerült a fürdés? Kérhetnénk mi is képeket???

Kelimoni nagyon tetszenek ezek a házikók. Mikorra tervezitek a költözést?

Cirbi köszönjük a képeket, nagyon édes a kis Borika!!!!

Marci_anyu megbántottalak a kérdésemmel, azért nem írtál választ? Remélem, hogy nem!!!!

Rayo nagyon édes a kis fogacskás képen Regike!!! Micsoda gyönyörű szemei vannak!!!!

Simineni gratulálunk a dobogós helyezésért Szandinak!!
Hogyhogy kilógnak a gyerekek a sorból?? Nekünk még nincs gyerekünk akkor mi is kilógunk???

Gabszi hogy sikerült a farsang???
vicki

Ne érts félre Vicki drága, de úgy éreztem, hogy a sok picibabás és babára váró között én vagyok a kakukktojás, de olyan aranyosak vagytok, hogy így egyhangúan eloszlattátok a kételyeimet. Úgyhogy találkozunk a talin.
Nagyon szeretek veletek beszélgetni és úgy érzém egy csodálatos kis társaság gyűlt itt össze!
simineni

Simineni, majd "leszívjuk" a tapasztalataidatKép

Töltike - pici Nikikének nagyon boldog szülinapotKép

(A virágot sajna nem veszi be a rendszer.)

A részképesség zavarról. Nem tudom, öröklődik-e, de a nevelési tanácsadóban rákérdeztek a mi "viselt" dolgainkra is, külön felírták a balkezességemet stb. Magzati ártalomról nem tudunk, minden rendben volt, csak nyakra tekeredett köldökzsinorról, de 10 es Apgarral született. De azért túléljük, csak kicsit küzdelmesebb a létKép

Cirbi, normál esetben is van olyan, hogy a gyerekek hol ehhez, hol ahhoz húzódnak jobban, nálunk is voltak váltások, a nagyoknál is. Bobi az elején csak velem akart lenni, csak az én kezemben, csak mami, illetve Dominik volt az "isten", aztán a kedves férjem volt 2 hétig a bébiszitter, és igencsak összemelegedtek.
Most meg épp a fordított korszakot éljük, csak "apaisten" van, reggel papival kel, napközben mondogatja ....este papizva fekszik, és a papi szót mondva cuppogtat.
A kislánykák meg igazán apásak lesznek, hiszen az apákat lehet egy kis szempillarezegtetéssel gyorsan az ujjuk köré csavarniKép És erre hamar rájönnek ámKép
Kitartást, aztán most már próbáljatok megnyugodni, a kis csoda ott szuszog nálatok, és hamar meglesznek a papírok is.
szuperboszi

Sziasztok!
Nem egyszerű ma ide írni, de úgy látom nemcsak én bajlódok a fórummal. Na mindegy, hátha ez sikerül.
Szóval köszönjük, hogy aggódtatok Hannáért, egy picit jobban van és Istennek hála itthon. De a dokinő szerint hetekbe tart mire meggyógyul. Amikor magamhoz ölelem olyan, mintha dorombolna, sajna ennyire hörög.
De van nagy hírem is: Hanna február 20-án FELÁLLT! És azóta le sem akar ülni és elégedett arccal néz mindenkire: "Látjátok milyen ügyes vagyok?" Néha még sikít is hozzá. Fogak száma azonban egyelőre: 0. Pedig a jövő héten 9 hónapos lesz.
Egyszerűen úgy le vagyok maradva, hogy nem tudok mindenki hsz-ra reagálni. Ne haragudjatok érte!
Cirbi: nagyon köszönöm a képeket! Nagyon szép kisbaba Borika! A neve is gyönyörű! Mi is gondolkodtuk rajta annak idején, mert nekem a Borcsa név nagyon tetszik, de gyorsan elvetettük, mert a környezetünkben nem egy Borcsa és Boróka van.
Madri: Én úgy tudom nem öröklődik, hanem a születéskor fellépő oxigénhiánnyal hozzák összefüggésbe. Ez meg ugye sajnos minden babával előfordulhat, nem csak az örökbefogadottal.
Rayo: Nagyon helyes csajszi Regi! És azok a fogacskák!
Kelimoni: Sajnos Hannám nagyon rapszodikusan eszik. Azt is sejtem, hogy miért. Amikor a kórházban voltunk nála és először etethettem, nem akart enni. Azt hittem én vagyok béna és segítséget kértem a gondozónőtől. "Segített" is, mondta, hogy ilyenkor megtömik és meg is tömték. Azt hittem elájulok. Hanna azóta is rossz evő és egyszerűen nem tudok változtatni rajta. Köszönjük a köszöntést Gergő babának és Neked is! Nagyon aggódtam, hogy ír-e majd neki az életetadó, hiszen azt a nevet tőle kapta, de nem írt.
Szép (esőmentes)napot mindenkinek!
Hildus
Vendég

Ezt nem hiszem el már megint elszállt amit írtam!!!!! Bocsi lányok de most mennem kell akkor a folytatás később érkezik!!!!!

Addig is kellemes hétvégét és sok puszi mindenkinek!!!

Vicki
vicki

Hildus!
De jó, hogy itt vagy. Örülök, hogy nem kellett kórházba mennetek. Nagyon ügyes ez a kis hölgy is, hogy már feláll!
Kelimóni!
A kép amit küldtél érdekes és egyben megrázó is.Jövő hét szerdán délutános leszek és lehet, hogy előbb elindulok és, ha nem zavarok megszeretgetem az a tündéri kiskrapekot. Már várom, hogy megismerjelek és ne csak képről lássam Gergőt.
A diszlexia szerintem sem öröklődik.
Lányok!
Ha valaki esetleg tudna meghívót küldeni az iwiwre megköszönném.
simineni

Bocs mindenkitől, én a magzati lét alatt elszenvedett ártalmak alatt a -részképesség zavar tekintetében- például pont azt, amit írtál Boszi, az oxigénhiányos állapotot értettem. Abszólut optimista felfogásom nem gondolta tovább, hogy bizony más is lehet, mint rátekeredett köldökzsinór, vagy más, a mama által befolyásolhatatlan állapot. Kép
Egyébként Balázs finommotorikus mozgás problémája is eredhet innen, és Õ is nyakratekeredett köldökzsinórral, és 10/10-es Apgarral született.

Siminéni, a talin nagyon szeretnék beszélni egy "kakukktojással". Nem ismered véletlenül?

Hildus, Hanna nagyon ügyes! Nagyon jó, hogy a kórházat megúsztátok. Gyógyuljatok! Gyógysugarak mennek:++++++

Hát, a Farsang egész jó volt! Szülőkre is várt mindenféle feladat. Ez nálunk mindig rázós, mert Balázs mindig nyerni akar, és komolyan besértődik, ha veszítünk valamiben! Namármost, én nem vagyok egy bajnok a pingpong labda kanállal való szállításában bekötött szemmel, na persze minél gyorsabban! Így hát közölte velem: miattad veszítettünk, mert diétázol! Na tessék, lassan annyira legyengülök , hogy egy pingpong labda is gondot okoz...KépKépKép

Szia Vicki! Szelidítsd meg a hsz-ket, ne a saját akaratukat kövessék! Kép

Lányok, ha elkülditek a hsz.-t és kiirja az okosságot, akkor Back-kel menjetek vissza, és próbáljátok újra! Khmmm...., remélem működik a jó tanács!!

Kép
Kép
ggabszi

Vicki! Dehogy, bocsánat!!! Mindig igyekszem mindent visszaolvasni, de ez valahogy kimaradt.. Kép Bocs! Emil megy!

szia, A

KépKép
KépKép
marci_anyu

Sziasztok

Töltike, Nikinek nagyon boldog szülinapot.Kép

Rvan, neked is nagyon boldog szülinapot.KépKép

Cirbi, nagyon köszönöm a képeket. Gyönyörű a kislányotok. Micsoda boldogság, egy ilyen kis tündér.Kép

Kép
Kép
atan

Tölti, Nikinek szülinapja alkalmából nagyon sok boldogságot, jó egészséget, finom tortát, sok játékot, babazsúrt és minden jót kívánunk!

Andi és a fiúk

KépKép
KépKép
marci_anyu

Rvan! Szülinapod alkalmából sok boldogságot, mihamarabbi babaillatot a gyerekszobába és minden jót kívánunk!

Andi és a fiúk

KépKép
KépKép
marci_anyu

Minden szülinaposnak sok boldogságot és minden jót kívánok!
Kép
pirinyocska

Én is minden szülinaposnak sok boldogságot kívánok!
Siminei és családja
simineni

Rvan!

Kép

KépKép
KépKép
kelimoni

Rvan! Töltike-Nikike!
Boldog szülinapot!!!!!!!Képet nem tudok feltölteni, majd későbbKép

Kelimoni!
Köszi a maileket!!!Kép Tök jók!

Simineni!
Én is nemrég kaptam meghívót az iwiw-re, kitanulmányozom és ha addig nem kapsz máshonnan, küldökKép

Hildus!!! Örülök, hogy Hanna otthon lehet! Gyógyuljatok!KépKép

Ggabszi!
Ha jól tudom,nem csak a Chicco gyárt kiflis üvegeket, szerintem a Mam is! Nézz szét! Tényleg jó és könynebb tartani, jobban látod az evését!Kép

Szuperboszi!
Hogy érted a lemaradást? Fogmosásban vagy fogakbanKép Majd belejön a csemete!!!!!!!

Kép
rayo

Sziasztok,

Először is boldog szülinapot mindenkinek, aki ma ünnepel.

Másodszor, lehet, hogy félre érthető voltam, de engem nem zavar a diszlexia ténye, hiszen nálam jelen volt (most a nyelvtanulásban okoz nehézséget). Csak a szakirodalomban néztem utána. Megtudtam, hogy genetikailag öröklődhet. Egy idegrendszeri rendellenesség a diszlexia, amely az olvasás, írás terén jelenthet akadályt. Kellő odafigyeléssel és szorgalommal lekűzdhető a betegség. Az sem biztos, hogy örökli a baba. Jobban aggódom a leányanyuka miatt. Állítólag kivannak az idegei (szülői megítélés).
Remélem minden simán fog zajlanni. :-)))

Jó éjt mindenkinek!

Kép
madri

A hercegnős képek:

Kép

Kép

Próbálkoztam engedi-e már!

kizsó

Igen!!!! Kép Kép Végre sikerült!
Ebben a jelmezben volt az oviban. A szoknyát én díszítettem fel neki kis flitterekkel. Nagyon jól sikerült a farsang, csak az idő volt kevés, másfél óra. A fánk is jól sikerült, mindenki megdicsért érte! Kép
Kingust meg nagyon dicsérték a táncikálása miatt, azt mondták az óvónők, hogy mindenkit letáncolt a parkettről! Kép

A szülinaposokat én is köszöntöm! Nagyon sok boldogságot nektek Nikike és Rvan!

Süni! A táblázat szerintem jó ötlet, elküldted már valakinek?

Próbálok egy másik képet is feltenni, ez volt a másik ruha lehetőség:
Kép

Kép

kizsó

Sziasztok!
Lányok egy kérdésem lenne. Sokan írtatok már arról a bizonyos 90 napos fogyókúráról. Hol lehetne többet is megtudni róla?
Megpróbálok én is felrakni képet a mi farsangunkról. Méhecske és szuperlány (superman után szabadon).
Kép
steiff

Rvan! Boldog szülinapotKép

Szépek a jelmezes gyerkőcök!!!

Rayo! Foga van az úrnak 16 darab, azzal nincs gond, csak a fogmosás maradt el.

Hildus, mire körülnézel, egy futkosó kiscsajt látsz majd, aki csak úgy süvít el melletted a szobábanKép jobbulást a lánykádnak, antibogyó azért szokott segíteni.

Madri, akkor félreértettük egymástKép

Steiff, a mindmegette.hu oldalon találsz leírást a 90 naposról.

Simineni, ha meghívtak téged, meghívsz majd engem is?
szuperboszi

Köszönöm szépen a jókívánságaitokat.

Nikikének én is nagyon boldog születésnapot kívánok!

Lányok, ezek a farsangi jelmezek nagyon jók, igazán kreatívak vagytokKép

Hildus! Nagyon örülünk, hogy Hanna jobban van, és már élvezettel gyakorolja az állás művészetétKépSzerintem a foga miatt ne aggódjál. A mi családunk a bátyámék nagyobbik fiánál volt ilyen pánikban, de ő már nagyobb volt. Kiesett a Bal 1-es tejfoga és kb 1,5 évig nem nőtt helyette a csontfog. Tesómék is elvitték fogorvoshoz, már pánikoltunk, hogy kis "fogatlan" marad, de idővel kinőtt nekiKép.

Kép
rvan

Sziasztok!

Bocs, hogy betolakodok a topikotokba, de úgy látom itt is sokan szeretitek az állatokat, gondolom hallotattok a soproni kutyatelepről, ha tudtok, kérlek aláírásotokkal segítsetek megmenteni a közel 200 sanyarú sorsu kutyust., amit a következő oldalon megtehettek:

Petíció a soproni horrortelep bezárásáért: www.petitiononline.com/soproni/petition.html - IRJÁTOK, IRASSÁTOK ALÁ MINÉL TÖBBEN!

Előre is köszönöm mindenki segítségét!!!

Üdv.
Éva az ikres topikról

Kép

Kép
éva75

Steiff!
De jó, hogy itt vagy. Ne haragudj, hogy a múltkor nem sokat tudtam veled beszélni, de talán láttad, hogy az egész emelet szerelt, meg pakolászott, mert másnap jöttek a svédek ellenőrizni.
A gyerkőceid csudaszépek és nagyon barátságosak.
Szuperboszi!
Persze, hogy meghívlak, még akár hozzám is. A cica jelmezről ugye te érdeklődtél? Nem irtam le, de akinek tavaly odaadtam nem találja.
Egy királylányunk még mindíg van talonba.
többször próbáltam én is Szandi bosziról képet feltenni, hátha most sikerül.
simineni

Simineni! Az iwiw-en most az a helyzet, hogy aki febr. 10 előtt regisztrált, kapott 1 db meghívási lehetőséget, aki utána az nem. Azt hiszem a rendszer nem bírta kezelni a rengeteg embert, ezért most korszerűsítik. Ha újra lehet korlátlanul meghívni szívesen regisztráltatlak.

Kelimoni! Szerintem én megtaláltalak téged az iwiw-en, de még nem jeleztél vissza. Te voltál egyáltalán? Kép

Kizso! Kingus nagyon édes ebben a jelmezben, már egész kicsi korában is akkora kópé volt, hátmég most!! Kép

Steiff! Szuperaranyosak a gyerekeid! Kép

A farsangtól már előre tartok, úgyhogy mikor a tesóm tavasztündér jelmezt csinált a kislányának mondtam, hogy tegye el, mert Marcinak akkor meg van az első jelmeze. Kép Szerintetek értékelni fogja az ötletem? Kép Gondolom nem úszom meg ilyen könnyen.. Kép

KépKép
KépKép
marci_anyu

Sziasztok!

Lányok köszönöm szépen Nikike nevében a szülinapi köszöntést.. nem egészen ugy alakult a szülinapunk ahogyan elképzeltük.. Estére Nikike nagyon belázasodott. Bevittük az ügyeletre..és 2 napja nem tudott kakilni..

Az ügyeleten megnézték és a hasiját megnyomva érzékeny volt. Azonnal be a Heim Pál kórházba.. Végig bőgtem az utat a baba az ölemben egész úton tiszta forró volt.. A Heim Pálban közölték,hogy ja most nincs sebészet mert ide lehet ,hogy műtéti beavatkozás kell menjünk át a SOTE-2 -re a gyermekklinikára.. Közölték azt is,hogy már több baba volt ma ugyanezzel a problémával..
Átmentünk a Sote2-re és ott nagyon nagyon aranyos dokibácsit fogtunk ki. Megnézte Nikikét és közölte,hogy semmi baj lehet a mája nagyobb picit ezt érezték az ügyeleten és ugy látja a torka piros. Csodálkoztam mert az orvosi ügyeleten azt mondták a torka nem piros..
Átmentünk UH-ra.. Ott kiderül minden a legnagyobb rendben van..a májától kezdve minden ok..
Végülis valószínűleg valami jóképű vírus puszilt be a kicsi lányom.. igaz a környéken most mindenki beteg és a pici babák sorba betegednek meg .. ezért nem tud kakilni is.. Ma reggelre már nem volt lázas .. este viszont nagyon rosszul aludt.. itattam és fenn voltam vele.. ringattam..

Most várom a vendégeket.. Nagyon szépen kidíszítettük neki a szobácskáját lufi stbstb..Apa most ment a tortáért..

Tegnap reggel még el is esett és van egy kék foltocska a szeme alatt. Ugyhogy a szülinapi képeken csini lesz a kis mokesszal :-(

Szorítsatok estére ne lázasodjon be...

Pusz Tölti

Kép

Kép
töltike

Jó reggelt Mindenkinek!

Rayo: Tündéri Regi a pici fogacskákkal és nagyon okos, hogy már mossa a fogát.KépNa, meg anya is.Kép

Simineni: Gartula a lánykádnak, ügyi csajsziKép

Vicki: Tavasszal jó lenne költözni, már voltunk személyesen szétnézni, érdeklődni. Igénybe vehetjük a szocpolt is Gergőre, így még jobb az ár. Na, majd meglátjukKép

Kizsó: Kicsi hercegnő tüneményes, főleg a mobilozós hercegnő tetszik nekem. Kép
Zsófi huncut szemecskéi azt mutatják, hogy nem fog Kingustól semmiben sem lamaradniKép

Marcianyu: Nem én voltam az iwiwen.Kép Tudatlanságomat enyhítendő, utána néztem, mi is az és szívesen kipróbálnám, ha ismét lehet meghívniKép

Töltike: Jó bulit!

Simineni: Várunk!

Ma délelőtt sütőtök volt a kajcsi. Gergő segít nekem, kicsi öklével a kicsordogáló kajcsit próbálja visszatolni a szájacskájába. Közben volt két tüsszentés, úgyhogy volt ám sütőtök mindenholKép

Kép

KépKép
KépKép
kelimoni

Hú Töltike! Érdekes utatok lehetett. A legrosszabb a bizonytalanság, míg valaki kimondja, hogy egy vírus a bűnös.
Jobbulást a lánykának, szorítunk, hogy ne legyen lázas!
Simineni, köszi a meghívást, de olvastan Marci anyutól, hogy betelt az iwiw, egyelőre várakozhatunk a pálya szélén. Nem én érdeklődtem a cicás jelmez iránt, talán mera volt?
Marci-anyu, mi is kaptunk egy unokatesós jelmezt, Dalmata kutya, remélem majd rá tudjuk venni Bobit, hogy felvegye. Bár ő elég magas, lehet, mire oviba megy, kicsi lesz ráKép
Isiben úgy oldják meg a farsangot, hogy nem nyer senki, viszont mindenki kap zsákbamacska ajándékotKép
Na megyek, itt van két vendég gyerek, így ötre nőtt a gyerekeink száma mára. Megyek, előkészítem a pizzához valókat, hogy alkalmi szakács papink nagyot alkothassonKép
szuperboszi

Sziasztok Lányok!

Kelimoni! Kérhetnék valamit? Kép

Olyan klassz dolgokat küldessz nekünk időnként emailben - el is szoktam mentegetni őket, hogy más ismerőseimnek is továbbküldhessem.
Volt egy, ami különösen nagyon tetszett, de valahogy sehol se találom, pedig egyik kolléganőm nagyon örülne neki.
Az a kis történet, amikor a kisbabák beszélgetnek az anyukájuk pocakjában, hogy van-e élet a születés után... Annyira aranyos kis mese!

Ha valahol még meg van neked, elküldöd újra az emailcímemre?

Előre is köszi! Szép hétvégét Mindenkinek!

- Amneris -

KépKép
amneris

Amneris! Mél megyKép

Lányok, ha valakit zavar, amit küldök, szóljatok és nem fogom tölteni a postaládákatKép

Csak a legtöbb dolog olyan jó és szeretném megosztani veletekKép

Az egérke nem vonatkozik senkire és semmire, csak csuda aranyos. És le sem merem írni, nekem nagyon jól megy a babanet. Mindig mindent feltudok tölteni, nem száll el, stb. Biztos hozzám van szokva, olyan gyakran vagyok itt.KépKépKép
Kép

KépKép
KépKép
kelimoni

Köszi szépen, Kelimoni! Kép

Édes ez a kis "mese"- már továbbítom is a kolléganőnek! (Egyébként meg küldjél csak nyugodtan máskor is ilyen klassz dolgokat! Kép)

Pusza! - Amneris -

KépKép
amneris

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?