Új privát üzeneted érkezett!

Zsóka!

Köszönöm a képet és a simogatást is miközben olvastam átadtam neki a simit!Tényleg próbáld egy kicsit elterelni a gondolataidat és hagyd,hogy a dolgok a saját tempójukban menjenek!!!!!!NAGYON DRUKKOLOK NEKTEK!És írd meg,ha van valami!

Sok puszit küldünk és sok pozitív energiát!
Detty és Baba
dettyke78

Szia Zsóka

Én egy másik topicba szoktam írogatni, de most itt olvasgatom a hsz-idat, és nem tudom megállni, hogy ne írjak neked.
Szóval én is csak azt tudom neked ajánlani, hogy valamilyen módon próbálj meg elvonatkoztatni ettől a kérdéstől, mert minnél jobban rágörcsölsz, annál jobban nem fog összejönni. Az én történetem egy kicsit ugyan más, de a végeredmény nekem is itt lubickol a pocakomban, és ha minden jól megy július közepén világra is jön. Szóval nekem az ex-élettársammal volt tervben a baba, de nem jött össze. Aztán szakítás, idegbaj, aztán volt egy párom, akivel szerettünk volna babát. Mentünk orvoshoz, mondta, hogy hormonális gondjaim vannak, gyógyszeres kezelés, aztán lehet róla szó. A gyógyszert NEM szedtem be, mert azzal a párommal is végeszakadt a kapcsolatomnak. Aztán lett másik párom. Vele nem terveztük a gyereket még, de mivel nekem papírom volt róla, hogy hormonális bajaim vannak, gyerek elvileg(!) csak gyógyszeres vagy más kezelés után lehetséges, nem is védekeztünk. Aztán tavaly októberben, teljesen más okból mint a gyermekáldás elősegítése, elmentem egy biorezonanciás kezelésre, ami elvileg felbomlasztja a szervezetemben a méreganyagokat, meg rendbe teszi a központi idegrendszer működését, stb.
És láss csodát, nem telt el 2 hét, és teherbe estem.
Azóta persze a pasi itt hagyott, mert ő úgy gondolja, hogy átvertem, meg biztos kezeltettem magam hormonokkal, meg ilyen eszement hülyeségeket agyal ki, ami persze nem igaz. Meg az anyja is megfenyegetett, hogy megöl, ha nem vetetem el a babát. Hát én pedig megtartottam, és most egyedül várom, hogy megszülessen.
Az egésznek annyi a lényege, hogy akkor fog megfoganni a babus, amikor a legkevésbé számítasz rá. Próbáld magad valamivel elfoglalni, ami leköti a figyelmedet teljesen. És egyszer, amikor eszedbe sem jut, sikerülni fog, és nincs is ennél nagyobb öröm.
Remélem minél előbb neked is sikerülni fog a baba, én drukkolok neked.

szia

Kriszti

Bencus és Kriszta
kriszta9

Kedves Kriszti!
Tündér vagy és nagyon meghatott,hogy megosztottad velem a személyes gondodat.Az ember nem mond ilyeneket el bárkinek...
Nem lehetnék én a papája? :-) Hát nem lehet túl jönnyű egyedül.Van akire támaszkodhatsz? Vagy aki segítene egy picit? Ha gondolod és bár miben segíteni tudok,szólj.Még ha csak beszélgetnél egyet,vagy tudomis én... Ha kell a számom,írj. Melyik városban lax?
emilezhetnénk is,ha gondolod...
Innen már csak rajtad múlik!
Csókol gyermeked (remélem) leendő apja: Zsóka
kicsibartos

Zsóka!
Ha el tudtok menni a férjeddel "telelni" egy kicsit akkor ajánlom Harkányt. Mi is ott nyaraltunk, amikor megfogant a mi kis drágánk!!! Ugyanis az ottani gyógyvíz jó a termékenységre!
Ez csak egy tipp, ki tudja, hátha segít!

Kriszti!
Azért mit ne mondjak, nagyon rendes pasi lehetett...
Undorító, na meg anyja?! Mi köze van a Te gyerekedhez?? Milyen jogon akarja megöletni??? Kifordul a gyomrom!!!Ritkán mondok ilyet, de ha már így alakult szerintem jobban jártál, biztosan több szeretetet fog Tőled kapni!
Kívánok Nektek jó egészséget, kitartást és sok boldogságot! Bízom benne, hogy megtalálod egyszer a másik feled, aki majd szeretni fogja a gyermekedet!
Üdv:
Liliviki
liliviki

Sziasztok!

Ugyan még odébb van az idő, hogy a baba kimásszon a pocakomból - de szeretnék infókat gyűjteni. Csákány doktor úr nagyon szimpatikus nekem a fórumról. Aki nála szült, léci írjon nekem egy mailt, hogy alaposan kifaggathassam Tényleg nagy segítség lenne.

Az e-mailem: fdixchange@freemail.hu

Hálás köszönet, és jó babázást mindenkinek Kép

Üdv:
Kata
kata79

Liliviki!
Hát mi is Harkányba járunk! Ott voltunk nászúton is,meg októberben is.Bár Bp-n élek én pécsi vagyok,ismerem a terepet.Ha szállás kell legközelebb,mi egy olyan apartmannban voltunk,ahol 2fő6éj-5000Ft volt.Nagyon szép és olcsó hely.A víz meg...húdejóóóóó!
kicsibartos

2fő/ éj-t akartam írni!
kicsibartos

sziasztok

köszi mindenkitől a biztató szavakat. azért szeretek ide járni, mert itt lehet akármekkora világfájdalma az embernek, valaki biztosan ír egy pár kedves szót, és az csak jól esik az ember lányának.
Zsóka, köszi a papasági felajánlást. Kép ari vagy. a szüleim szerencsére nagyon jól állnak a dologhoz, mert nagyon sokat segítenek. szinte mindenben számíthatok rájuk, úgyhogy azért annyira nem vagyok egyedül, mint a kisújjam, de azért persze ez nem ugyanaz, mintha lenne egy párom, társam. sokat kinlódtam én már a pasikkal, sajnos jó párszor megégettem már magam velük, de az ember mégiscsak társas lény, és szükségünk van valakire.úgyhogy én is csak keresgélek, és bizakodok, hogy a következő csak jobb lesz majd (persze ez nem mindig jön be). ráadásul a babám apja egy nagyon régi ismerős volt, akit sose ilyennek ismertem. az anyját meg főleg, méghogy ő megöl engem. hát ilyet se mondott még azelőtt senki. ezt is meg kellett érjem. hát ez van. mindenkien megvan a maga baja.
mégegyszer köszi mindenkinek a biztató szavakat, és én is nagyon drukkolok neked Zsóka. Egyébként pesten lakom, és ha gondolod emailezhetünk felőlem is. a profilomba fent van a címem.

jó éjszakát mindenkinek.
Kriszti

Bencus és Kriszta
kriszta9

Szia Zsóka!
Na akkor visszamentek , fürdés, romantika és baby...:-))))
liliviki

Többeknek.
Kisbartos nem hisztizett, szerintem tök normálisan viseli a dolgot. Én pedig messze nem vagyok tündér, sőt, ezt majd sokan igazolják.
gyuri
Szeged

Többieknek!
Hát ha az nem hiszti,hogy toporzékoltam a dokinak,hogy azonnal csináljon nekem gyereket,(nem úgy..) és hogy nem érdekel a biológia,nekem azonnal kell... hát akkor tényleg nem hisztiztem.
Aztán: ha egy végetlen nyugalmat árasztó ember mindezt türelmesen és mosolyogva végig hallgatta és nem dobott ki az első öt percben; hát ha ezek nem tündéri vonások,akkor a Gyuri nem az... :-)
kicsibartos

Fantasztikus, mennyire másképp emlékszünk.
Szerintem nem toporzékolt, és a "most" a helyén hangzott el.... azaz ez nem hiszti. Érdekes lenne ennek tükrében visszahallgatni mindazon értékeléseket, panaszokat is, amelyek általában elhangzanak. Lehet, hogy a néha durvának minősített hangnem sem mindíg az????
A türelem kötelező orvos attitüd, munkaeszköz,nem tündéri vonás.
gyuri
Szeged

Isten ments,hogy vitába szálljak egy nálam okosabb és tapasztaltabb emberrel,de ismét ellent kell mondanom.Kötelező orvosi attitűd? Hmmm... Némelyik orvos akkora tuskó,hogy egy egész télre való tüzelőt össze lehetne aprítani rajta...Pedig az ember lánya a nőgyógyásznál olyan kiszolgáltatottan érzi magát és akkor jön Mr. unottpofa és közli,hogy "igyekezzünkmármertéhesvagyok" vagy bimanuális vizsgálat közben meséli az asszisztensének,milyen futó cipőt vett tegnap...(ez saját tapasztalat volt) Ki a f.szt érdekel a cipője,amikor könyékig bennem turkál! (BOCS)
Szóval nem jellemző a kedvesség és a türelem az orvosdoktorokra, csak ezért említettem meg a nekem nagyon szinpatikus hozzáállást.
Doktor Úr! Ígérem,tovább nem fényezem!
Tsók!
kicsibartos

Sziasztok

SZült valaki 2002. november 19-én vagy 2004. október 31-én?

Iviki
iviki

Sziasztok!
Még csak 9 hetes kismama vagyok, de úgy néz ki a JFK-ban fogok szülni szeptember közepén. Még annyira nem néztem szét, de szeretnék Tőletek érdeklődni így előzetesen, hogyan van felszerelve a kórház mosdóügyileg. Sokat kell-e mászkálni a "női szakaszig" annak, aki frissen szült...
Előre is köszi,
Easter
easter

Szia Easter!

Üdv.köztünk.
Minden szobában van zuhanyzó, mosdó és WC is.
Kinél fogsz szülni?

Kép
Kép
sidney

Szia Easter!
Üdv itt! Tudom ajánlani, hogy olvasgassál vissza unalmas óráidban az előző hozzászólások között rengeteg hasznos infót találsz majd!
Szia: Eszti

Kép Kép
fricky

Egy kis hirdetés:

Gyermekfotózás saját otthonában Budapest egész területén! Naptárak, képeslapok, slideshow-k készítése, papírképek rendelése kedvező áron!
Bővebb információ: www.b-photo.uw.hu
joophe

Szia Easter!

Ha van valami konkrét kérdésed, itt szinte minig megválaszolásra kerül. Nekem nagyon sokat segítettek a többiek.
Én pedig ígértem, h ha megyek szülőszobalátogatásra mesélek. Mostanában nem sok időm.... ill. energiám volt. Tömören összefoglalva. Nagyon szuper! Érdemes menni, látni, kérdezni. Nekem például nagyon tetszett, a közvetlenség, nyitottság ahogyan minket fogadtak. Nincs tabu téma. Rugalmasan állnak a dolgokhoz, de szerintem tapasztald meg magad!!! Elmondják mit kell bevinni a korházba, vetítenek filmet, adnak szórólapokat, megmutatják a szülőszobát, a kórtermeket, és ha vannak picuka babák az a fő atrakció. :D én onnan ki sem akartam jönni. :D Sőt érdemes elmenni a védőnő előadására is. Mindenre kitérnek... még arra is választ kaptam, h majd milyen fajta mosószert használjunk a pelusok mosásához.
Engem nagyon szíven ütött, hogy a karszalagot nem lehet elhozni. Kép

Doktor Úr!

Lenne egy kérdésem. Ma takarítás közben, sikerült a kiságy lábába belerúgnom, mivel fájt is a lábam és be is dagadt, voltam a sebészeten, de rtg-ezni akarták, amit én megtagadtam. Nincsen valami módszer, h a váradós anyukáknak megnézzék, h történt-e törés vagy miegymás?

köszönöm előre is a választ.

Mindenki vigyázzon magára!

Samonyo
samony

Samonyo!

Lehet, hogy valamit félreértek, de a karszalaggal együtt viszed haza a bébikédet, le sem vágják a kezéről. Egészen addig rajta marad míg te otthon le nem vágod róla.

Tücsök

Kép

Kép
mtücsök

Samonyo!

Lehet, hogy valamit félreértek, de a karszalaggal együtt viszed haza a bébikédet, le sem vágják a kezéről. Egészen addig rajta marad míg te otthon le nem vágod róla.

Tücsök

Kép

Kép
mtücsök

Sziasztok!

Samonyo! Tavaly még odaadták a karszalagot. Már ha arra gondolsz ami a babák csuklóján van. Én is itthon vágtam le a kezéről. Sőt még köldökcsipeszt is odaadták. Mi ez az új rendszer?

Kép
Kép
sidney

Sidney és Mtücsök!

A karszalagot, amikor a babát felöltöztetik, a kórházi tartózkodás végén, akkor a szülő előtt levágják és beteszik az adminisztrációs bizonylatok közé. Egyfajta biztosítás a babacsere ellen. Felmerült az is, h akár két szalagot is rátennének a babyre, de a pénzhiány sokmindent meghatároz. Viszont olyan aranyosak voltak, mert azt mondták, h a ruháján levő feliratot v. bármi más kis emléket is odaadnak, ha kérjük.
A köldökcsipeszt természetesen odaadják.

Samonyo
samony

Samonyo!

Nagyon sajnálom. Ez tényleg egy nagyon kedves emlék az ember lányának.

Tücsök

Kép

Kép
mtücsök

Samony!
Én is megdöbbenve olvastam, hogy nem lehet a karszalagot hazahozni.... Mi is itthon vágtuk le róla, és be van ragasztva a babanaplóba. Ez azért csúnya dolog Kép
Akkor viszont tényleg nincs más, mint a leukoplaszt az angolpólyáról, amire a nevük van írva.

Kép Kép
fricky

Igaz, nekem tavaly októberi az élmény, de a köldökcsipeszt és a karszalagot is megkaptuk. Sőt, mivel a lánykám 1 hétig az intenzíven volt, az inkubátorra ráragasztott kis névtáblát is odaadták a nővérkék. Nem hiszem, hogy ezen a kedves kis gesztuson változtatna a kórház...
gyumodore

A hónap végén leszünk 4 hónaposak. Az lenne a kérdésem a tapasztaltabb mamáktól, hogy gyümit konkrétan mikortól lehet adni? Sajnos nincs tejem, tápszert kap a kicsi, s gondoltam, hogy esetleg nemsokára egy kis reszelt almával próbálkozhatnék. Mivel a védőnő össz. 2-szer járt nálunk és találkozni is csak az oltások alkalmával találkoztunk a rendelőben futólag, ezért gondoltam, hogy tőletek kérek tanácsot. Előre is köszi.
gyumodore

Gyumodore!

Amikor én még tanultam az ételek bevezetését a picur étrendjébe,akkor azt mondták, h 4-6 hónapos kórtól ajánlott. Mostanra minnél inkább kitolják ezt az időszakot. A kórházlátogatáson kaptam szórólapot és pl ilyen is volt közötte. Nagyon szívesen beszkennelem, ha a többiek nem haragszanak ide is... bár nem tudom hogyan is fogom azt ide felrakni. ;)
samony

A csecsemő első étele
Sorszám: 105 H
© 1988 LA LECHE LEAGUE INTERNATIONAL, Inc.
samony

MIT?
Minél jobban megváltoztatjuk az étel természetes állapotát, annál kisebb a tápértéke. Az aszalt, vagy konzervált gyümölcs a frissnél; a fehérliszt a teljesőrlésű lisztnél; a fehérrizs (különösen a gyorsrizs) a barnarizsnél ér¬téktelenebb. Ráadásul, a gyárilag feldolgozott ételnek nemcsak a tápér¬téke kisebb, hanem olyan nemkívánatos anyagokat is tartalmaz, mint pél¬dául cukor, vagy más édesítőszer, só, tartósítószerek és más vegyszerek, amelyeknek bármelyikére vagy mindegyikére érzékeny lehet gyermekünk és egyik sem tesz jót neki.
A kereskedelemben kapható bébiételek gyárilag feldolgozott ételek. Viszonylag drágák, kevésbé táplálóak, mint a természetes ételek, és a hozzáadott anyagok miatt még árthatnak is gyermekünknek. A gyerekek nagyszerűen fejlődtek közönséges ételeken is, de régen valaki rájött, hogy passzírozott ételt kis üvegekbe tenni és bébiételként árulni jó üz¬let. Tehát egyszerűen törjünk össze és nedvesítsünk meg néhány falatot abból, amit a család többi tagja számára készítettünk, ez jó lesz a cse¬csemőnknek is.
Az orvos részletesen elmondhatja mit, és milyen sorrendbe vezessünk be. Ez valószínűleg hasonlítani fog az itt következő táplálási sémához, amely a legtöbb csecsemőnek megfelel.
AZ ÉRETT BANÁN VAGY ALMA
A banán friss, tápláló, tápértéke nagyobb, mint a gabonaféléké, és a cse¬csemők többsége szereti a sima állaga miatt. Előnye, hogy ritkán okoz al¬lergiás reakciót. Eleinte törjünk össze egy kis adagot és kínáljuk kézzel vagy kiskanállal. Hamarosan a csecsemő fog egy egész darabot felvenni, hogy saját maga egye meg. Ha a banán nem érdekelné vagy túl drága, az
alma is jó választás. Nyersen reszeljük le. Bár a legjobb frissen adni, nem nagy baj, ha megbámul, így is finom és tápláló. Ne főzzük, hogy a táp¬anyagok ne károsodjanak.

A HÚS
A húst általában korán vezetik be magas vas- és fehérjetartalma miatt, de a vegetáriánus családokban könnyen helyettesíthetők. Porhanyós szele¬tek, mint például párolt hús, darált marhahús vagy baromfi, könnyen ap¬róra vágható vagy villával összetörhető és felhígítható húslével vagy me¬leg vízzel. Ha kezdetben nem ízlik a csecsemőnek, próbáljunk egy keve¬set az összetört banánjához keverni. Ha már egy hete egyfajta húst kóstol¬gat, kínáljuk meg egy csonttal, amin hagytunk néhány darabka húst. Vi¬gyázzunk, nehogy a csont szilánkos, vagy éles legyen. A csirkecomb nagy¬szerű, de győződjünk meg róla, hogy a tűhegyes szárkapocscsontot eltávo¬lító ttuk-e. A csecsemő nagy élvezettel rágicsálja, és ez a művelet meg¬könnyíti a fogzást, segíti az izomkoordináció fejlődését.
Míg egyszerre egyféle húst vezetünk be, tarthatunk a hűtőszekrényben a csecsemő által kedvelt húsféleségből előre elkészített, egyenként csoma¬golt lefagyasztott adagokat arra az esetre, ha az aznapi hús nem ízlik neki, hogy gyorsan mást tudjunk készíteni. A csecsemőadagok gyorsan felen¬gednek, és fedő alatt párolva, vagy duplafenekű ételpárolóban hamar el¬készülnek. A belsőség is viszonylag olcsó, nagyon tápláló fogás. Állaga a csecsemőnek éppen megfelel, de vigyázzunk, a túlfőzéstől megkeménye¬dik. Vágjuk vékony szeletekre, süssük meg egy kevés forró olajban vagy zsírban, majd hűtsük le, és vágjuk ujjnyi csíkokra.
TELJESÕRLÉSÛ GABONAFÉLÉK ÉS A BELÕLÜK KÉSZÜLT KENYÉR
A csecsemőnek egy ujjnyi darabka szárított vagy pirított barnakenyér nagyszerű rágcsálnivaló, mert mindig kéznél van. Megkínálhatjuk vele két étkezés között vagy míg az ebédjét készítjük. Győződjünk meg róla, hogy a kenyér nem tartalmaz tojást, tejet, cukrot, vagy valami más olyan anyagot, amit még nem vezettünk be csecsemőnk étrendjébe. Adhatunk még főtt teljesőrlésű gabonapelyheket, cukor vagy más édesítőszer és tej nélkül. A kereskedelemben forgalomban lévő csecsemődarák, pelyhek és más gabonakészítmények drágák, és nincs olyan tápértékük, mint az ott¬hon készültnek. Ha a családban előfordult búza- vagy kukoricaallergia, akkor ezek bevezetésével várhatunk és helyettesíthetjük rizzsel vagy zab¬bal. A gabonaételhez ismét adhatunk egy kevés összetört banánt, hogy a csecsemő könnyebben megbarátkozzon vele. Ahogy a csecsemő idősebb lesz, kaphat a barnakenyérhez sajtot, túrót és más finomságot. Próbáljuk elkerülni a kekszet és a babapiskótát, ezek cukrot, édesítőszereket, sót és tartósítószereket tartalmaznak, amire a csecsemőnek semmi szüksége és még takaríthatunk is utána.
BURGONYA
A burgonya tápláló, állagát és ízét szeretik a csecsemők. Héjában süssük vagy főzzük, hogy megőrizzük vitamintartalmát, törjünk össze egy keve¬set vízzel vagy anyatejjel.
FRISS GYÜMÖLCS
Nyers, hámozott almát kanállal kaparva, vagy reszelve adhatunk a csecse¬mőnek. Azonban hamarosan ő is elboldogul egy szelet hámozott, kimag-vazott almával, körtével, vagy őszibarackkal. A sárgabarack, szilva, diny-nye szintén kitűnő választás. Ha a csecsemő nyolc hónapos vagy idősebb, más érett gyümölcsöt is kínálhatunk, de csak óvatosan. (Néhány bogyós gyümölcs magja gondot okozhat, és néhány gyümölcs kiütést okoz, ha túl korán vezetjük be.) A citrusfélék valószínűleg allergiás reakciót váltanak ki, kerüljük a csecsemő első születésnapjáig. A fagyasztott szeder nagy¬szerű csipegetnivaló, és megnyugtatja a fogínyt a fogzás idején. Kerüljük a gyümölcskonzerveket, ezeknek általában magas a cukortartalmuk. Éde-sítés nélküli gyümölcsleveket, például almalevet kis mennyiségben adha¬tunk, naponta egy kis pohárnyi bőven elég. Aszalt gyümölcs, például da¬tolya, füge, mazsola az első néhány évben nem adható és azután is csak kis mértékben, mert nagyon édesek, és könnyen a fogak közé ragadnak, ami fogszuvasodáshoz vezet.
ZÖLDSÉGFÉLÉK
Finomra reszelt sárgarépát az almához hasonlóan adhatunk, vitaminok¬ban és kalciumban gazdag. Nem szabad azonban három év alatti gyerek¬nek nyers egész sárgarépát vagy nagyobb darabot adni, mert megfulladhat, vagy belélegezhet egy kis darabkát. Egyszerre egyféle főtt zöldséget vezes¬sünk be, és várjunk néhány napot, mielőtt egy újabbat kipróbálnánk. Bár a nyers gyümölcs tápértéke nagyobb, legtöbbjük túl rostos, és egy kezdő¬nek nehéz megrágni és megemészteni. Ne aggódjunk, ha emésztetlen zöldségdarabkákat találunk a csecsemő pelenkájában. Néhányat még főzve is nehéz megemésztenie.
TOJÁS
Mivel a tojás okoz leggyakrabban ételallergiát, sok orvos azt javasolja, hogy várjunk a csecsemő első születésnapjáig és csak azután vezessük be az étrendbe. (Ne a fehérjével.) Később megpróbálhatjuk a tojásrántottát, tej helyett vízzel készítve, vagy adhatunk tojást a müzlijéhez.
TEHÉNTEJ
Ha a családban előfordult tej allergia, vagy a csecsemőn már jelentkeztek ilyen tünetek, akkor teljesen hagyjuk ki az étrendből. De még akkor is várjunk vele az első születésnapjáig, ha a csecsemő nem allergiás. Ugyan¬azokat a tápanyagokat sok más forrásból megkaphatja a csecsemő, folya¬dékigényét pedig az anyatej továbbra is kielégíti. Fokozatosan más enni¬valót is adhatunk, először kanállal, később pohárból kínálva. Amikor megtanult pohárból inni, a már bevezetett gyümölcsök, zöldségek cukro-zatlan lévé vei kínálhatjuk. Később kaphat különböző leveseket és más gyümölcslevet. Győződjünk meg róla, hogy a konzerven vagy üvegen levő címke szerint a termék hozzáadott cukrot ne tartalmazzon és 100 % tiszta gyümölcslé legyen, ne pedig "gyümölcsital".
samony

Gyumodore!
Én úgy gondolom, hogy (mivel 4 hós lesz a picur) nyugodtan elkezdheted a hozzátáplálást, főleg, hogy tápszeres a kicsi. Én is ilyen időben kezdtem, és most már mindent eszik a fiam amit mi is - kivéve a tej, tojás.
Az alma tök jó, még esetleg a banánt próbálhatod ha esetleg az alma savat csinálna neki...

Kép Kép
fricky

Samony!
Már egyszer válaszoltam, de a virusírtóm azt hiszem túlbuzgó, vagy mi.
a rtg-ről.
Szerintem tök veszélytelen, de az is lehet, hogy felesleges. Ugyanis egy vizsgálatnak akkor van értelme, ha gyógyító beavatkozás követi. Ha töröttnek találják mit csinálnak? Begipszelik? Megoperálják, vagy fájdalomcsillapitót és nyugalmat javasolnak?
Szóval Te érzed, hogy helyesen jártál-e el. Ha annyira fáj, hogy nem tudsz ráállni, akkor ugyis elmész újra.
gyuri
Szeged

Sziasztok!

Gyumodore! alma, citrom, narancs,banán, körte, meggy, őszibarack, ribizli, sütőtök
krumpli, cékla, édeskömény, fehérrépa, paradicsom, sárgarépa, fejes saláta ezeket már eheti. Egy babaszakácskönyvből írtam ki Neked. Jó étvágyat

Kép
Kép
sidney

Köszi a szkennelést Samony.
Fricky! Te használtad a Milupa valamelyik tejbedarapépét (a szórólapjuk szerint van olyan, amit 4 hónaposan is lehet adni)? Akár azt is kaphatja az egyik étkezés helyett?
Lehet, hogy ciki ilyeneket kérdezni, hisz nekem már van egy 12 éves lánykám. De '94 már nagyon rég volt, s azóta sok minden változott.
Mindegy, a 7en megyünk oltásra, s majd lepkehálóval levadászom a védőnénit, hogy ossza meg velem az okosságokat. Megpróbálok az angyalkáimról felrakni fotót, remélem, sikerül.Kép
gyumodore

Sziasztok!

Gyumodore! Nagyon szépek az angyalkáid!! Gratulálok hozzájuk.
Szerintem tejpéppel is kiválthatsz egy tápszert. Lehet kapni receptre HA tejpépet, mint ahogy tápszert is.
Egyébként bébiételekben is van olyan amit, már 4 hónapos kortól lehet adni. Ha meg Te főzőcskézel Neki akkor tápszerrel is dúsíthatód a hamiját.
Mindig együtt fürdenek a lányok?

Üdv. Sidney

Kép
Kép
sidney

Az együtt fürdés csak a fotó kedvéért készült, a picinek természetesen van külön bejáratú kádja. Csak már "nem bírtam" a nagyobbikkal, mert könyörgőre vette a figurát, hogy na, anya... csak most az egyszer... Jót vigyorogtunk a picin, mert erősen elkerekítette a szemét, hogy vajh' mitől is lett neki most ekkora területe?! Egyébként pöttömpötty nagyon édi, eddig csak hason fekve támaszkodott fel, tegnap óta szintén hason elkezdett ringatózni (amolyan bölcsős figura) és az egyik lábát lendítgeti fölfelé, a fejével meg nemtom leírni, hogy milyen kitekeredős formát vesz fel... Szerintem a 7en át fog fordulni hasról hátra. S ha ébren van, akkor megállás nélkül vigyorog és dumálgat :o)
gyumodore

Gyumo!
Mi próbáltuk a Milupa tejpépjét, de nagyon nem ízlett Bencusnak KépKép De valóban, az egy jó öltet, azzal kiváltani az egyik étkezést! És mint Sidney írta, ezek mind jók. Ennyi idősen nekünk a kedvenc a sütőtök és a paradicsomos krumpli volt.

Üdv: Eszti

Kép Kép
fricky

Gyumodore!

Én is nemrég kezdtem a hozzátáplálást. Bár Gergő már 6 és fél hónapos, de én is még csak a 4 hós kajákat adom neki. Leírom én is, ami nekem van táblázat.
6 hó-tól:
gyümik: alma, őszibarack,meggy
zöldségek: burgonya, répa, sütőtök, tök, cékla, saláta
gabona: gluténmentes gabonafélék, rizs- és kukorica pehely

7 hó:
gyümi: paradicsom, banán, körte
zöldség: cukkini, brokkoli, spenót, spárga, gesztenye
egyéb: petrezselyem, zellerlevél, kapor, metélőhagyma, fehérrépa

8-9 hó:
gyümi: szilva, sárgabarack, görögdinnye, sárgadinnye, cseresznye
zöldség: zöldbab, zöldborsó, karalábé, kelkáposzta, karfiol, kelbimbó.
egyéb: csirkemáj heti 1x, édesvizi hal, zab, árpa, rozs búza, főtt tojás

10-11 hó:
gyümi: szőlő, káposzta, padlizsán, rebarbara, sóska heti 1x, marha, borjú,

12 hó:
gyümi: aprómagvasak, mangó, ananász,
zöldség: uborka, retek, lencse, sárgaborsó, felesborsó, bab
egyéb: sertés, tengeri hal, tenéntej, vaj, tejszín, tejföl, juhtúró, kecsketej, köles, teljes kiőrlésű gabonák, méz, tojásfehárje, mandula, mogyoró, menta, citromfű

FEKETE LISTA 1 évig:
tojásfehérje, cukor, babapiskóta, keksz, virsli, májkrém, földieper

Ennyi. Persze nem kell szigorúan ragaszkodni ehhez a listához. Én pl. tuti, hogy nem adok neki tejterméket, mert én is allergiás voltam rá. A gyümik is csak a boltban vett gyümikre vonatkozik, hisz a bébiételekben tuti úgy csinálják, hogy már előbb is lehet adni az adott kajából.
Uff! Beszéltem Kép

jucus1

"Nálunk" született a Föld 6.5 milliárdodik lakója, Németh Gergő (index.hu)
gyuri
Szeged

Gratulálunk nekik, és a kórháznak is.

Pontosan itt található a cikk, ha valakit érdekel:
http://index.hu/tech/tudomany/hatesfel0225/

Zsuzsa
Lányaim: Petra 1998.08.13., Felícia 2001.09.21., Bettina 2004.08.30.
KépKép
Videónk: http://www.youtube.com/watch?v=MMCdy68OpEk
kerekes97

Sziasztok!

Gyumudore! Gratulálok a pici lánynak a produkciókhoz! Õ most mennyi idős? Miért nem rendszeresítitek az együtt fürdit? Nagyon helyesek együtt.

Gyuri! Gratulálunk. Ez nagyon jó hír. Tv ilyesmi biztos kimegy vagy nem? Ha igen és lehet tudni hogy mikor lesz adásba írjátok meg. Köszönöm.
Engem minden érdekel ami a kórház szülészetével kapcsolatos. Az összes fórumot próbálom felkutatni, de a legtöbb sajnos már nem igazán máködik. Úgyhogy erre itt vigyázzunk!!!!

Kép
Kép
sidney

Gyuri!

Gratula a kórháznak:-)

Judit

Kép

Kép
url=https://lilypie.com]
karpijudit

Samony, Gyumodore és többiek! Főként, akik már túl vannak a szülésen!

Nem jobb lenne a Dél-pesti-babásai topicban eszmecserélni hozzátápiról és társairól? Az a topic azért lett nyitva még az ősszel. Ezt meg hagyjuk meg a várandósoknak. Hamarabb rátalálnak akkor az őket érdeklő infókra...és talán Gyuri dokinak is egyszerűbb megtalálni a neki szóló kérdéseket.Kép

üdv Marq

marq
Kép
Kép
marqueza

Sziasztok!

Marq! Tök igazad van.
A babásokhoh meg nem ír senki. Pedig ott ezekre a kérdésekre sokkal több hasznos választ kaphatnánk.
Már én is akartam kérdezni, hogy a miért nem jöttök oda.
Én ide is mindig beolvasok és mivel itt láttam a kérdést azért válaszoltam ide.
Szóval többiek csak eggyel kell lejjebb kattintani és ott babázhatunk. Üdv Sidney

Kép
Kép
sidney

Doktor úr!

Lenne egy olyan kérdésem, hogy a kórházban mikor lehet megnézni a szülőszobát és a gyerekágyat? Kell valakitől engedély vagy kit kell keresni? Nincs már sok a szülésig (április)ezért érdekelne.
Ildi
ivildi

Ildi!

Van szülésfelkészítő tanfolyam és annak keretein belül mutatják meg a szülőszobát. A gyerekágyat nem lehet megnézni és úgy tudom, legalább is nekünk nem mutatták meg.

Tücsök

Kép

Kép
mtücsök

Ildi!

Most 7.-én lesz a szülőszoba látogatás.A nővérszállóban,az I emeleti előadóban egy szülésznő elmondja,hogy mit kell vinni a kórházba meg hogy mennek a dolgok.És utána megmutatja a szülőszobát,a gyerekágyas osztályt egyszóval mindent!Én már voltam,csak ajánlani tudom!Sőt szeretnék mégegyszer elmenni akkor már a párommal,mert ha minden igaz apás szülés lesz!Egyébként mikor szűlsz és kinél?14.-én meg egy védőnő tart előadást a baba gondozásáról.
Detty
dettyke78

Köszi az infot. A szülésfelkészítő tanfolyam kilőve, mert sajna elég korlátozott az időm. Suliba járok + van 2 gyermekem.

Detty!
Azt nem tudod véletlenül, hogy hány órától van a szülőszoba látogatás?
ILdi
ivildi

Ildi!

Sztem kb. félórát beszél a szülésznő és utána,ha bemész a kórházba olyan 1/23 és 3/43 között talánmár ott lesznek.Mindenkinek fel kell venni egy fehér köpenyt,amit a ruhatáros néni ad oda.Sztem ott várd meg a többieket.
Detty
dettyke78

Sziasztok!

Én még "friss" kismamának számítok. Még "csak" nyolc hetes a kisbabánk, de már most nagyon imádjuk, és már nagyon vártuk. Õ lesz nekünk az elsö;, de remélem lesz még folytatása...
Még bizonytalan vagyok az orvost és a kórházat illetöen, nem tudom, hogy jól döntök-e. A JFK-ban szeretnék szülni és ott Dr. Farkasinszky Tibor a szülész-nögyógyászom. Ha valaki tudna esetleg valami információt adni ezzel kapcsolatban azt megköszönném!
Finike

Üdv: Finike, Viki, Szofi
Kép
Kép
finike

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?