Új privát üzeneted érkezett!

norka: azért van valami, amit én pl. egyáltalán nem értek... ha most a PCO az inzulinrezisztencia miatt van... de vannak olyanok is, akiknél a metformin akkor is műxik, ha nem rezisztensek... akkor hogy is van ez?Kép

(engem most már pl. nem izgat, hogy rezisztens vagyok-e vagy sem -valszeg igen, de azért a megesküdni nem mernék rá - viszont a metformintól szépen elmúltak a ragyáim... )

Viszont ha valaki nem rezisztens és metformint szed, abból lehet valami baja?

(csak kíváncsi lettem, mert szerintem nem... max. egyáltalán nem kell majd neki cukor... de ha nem kell, akkor túl tudja adagolni a bevitt cukrot? Ha igen, akkro annak mi a hatása? Hülye vagyok a témához, de nekem ez akkor is magas...)
csakegysokadnick

Sziasztok,

Én is a pco-sok táborába tartozom. A történetem röviden. Már 14 éves korom óta nem jött meg rendszeresen, fogigátlót irtak fel. kb 3 évvel ezelőtt diagnosztizálták nálam a pco-t. A fogigátlót már 2 éve abbahagytam. Előszőr próbálkoztunk spontán és augusztusban kezdtem el szedni a merkformint. Sajnos azóta kaptam clostit is de a fél év alatt igy is csak 3 ciklusom volt azóta. Most egy jó endokrinológust keresnék budapesten. kérlek titkeket ha valakinek van olyan akit szivből ajánl akkor irja meg nekem a klenex@vipmail.hu e-mail cimre. köszönöm
avocado28

Az első HOMA-formula 7-szer magasabb értékeket ad ki pontosan, mint a második. Szerintem a másodikkal egyszerűbb számolni.

Átváltás: pmol/l - uU/ml 7 -es szorzó (azaz az utóbbit 7-tel kell szorozni az elsőre)

mg/dl - mmol/l 18-as szorzó (azaz az utóbbit 18-cal kell szorozni az elsőre)

Na most ha a saját esetemet nézem éhgyomrira:

9 uU/ml inzulin (ez 63 pmol/l)
4.9 mmol/l cukor (ez 88 mg/dl)

HOMA (1) :
4.9 * 9 / 22,5 = 1.96 ez harmaddal magasabb, mint a cikkben a nőkre megállapított átlag.

HOMA (2) :
63 * 4.9 / 22.5 = 13,7 eszerint nem vagyok IR, a második definíció szerint.

Kavicskának: HOMA (1): 4.6 * 11.5 / 22.5 = 2.35 !
HOMA (2): 4.6 * 80,5 / 22.5= 16,5 - itt is az van, hogy még nem IR, de messze az átlag fölött.

Vagyis a cikk mérőszámaiból, HOMA (2) legyen 20 alatt, HOMA (1) pedig 2.8 alatt, akkor nincs IR. Ez egy nagy átlag, a nőknél alacsonyabb kell hogy legyen ez a szám...
csak azt nem értem, hogy akkor a Szabolcs u-ban a diabetológus miért nézte a terheléses arányokat is...

Bocs, elszórakoztam itt
s_norka

Nicki, ha figyeltél, akkor kb. egy hete belinkeltem egy olasz cikket (angolul), ami arról szól - és ez csak egy a sok idevágó irodalomból -, hogy a metformin segített nem IR-es PCOS-osokon is... Kép
s_norka

norka... bár úgy tűnik, de nem nézem mindig a topikotKép))))

Én is emlékeztem arra, hoyg segít... de ebben az esetben nem értem a metformin hatásmechanizmusát.. pontosabban azt, hogy hosszú távon árthat-e...

megpróbálom megkeresni a cikketKép
csakegysokadnick

SZIASZTOK!!
háát... úgytűnik nem vagyok egyedül a problémáimmal!
15 éves koromtól kb 7 éven át szedtem dianne 35-öt és abbahagytam(21 vok) ettől kezdve problémák sokasága..hízás,szőrösödés!!, no menses...
hüvelyi uh és íme diagnosztizált pco....nagyszerű!!!!norcolut hatására megjött,és ismét dianne!azért,hogy tutira menjek kerestem egy endokrinologust is aki millió vizsgálatra elküldött!! a zömén már túlvagyok: hasi uh,látótér,vérvétel....szerencsére negatívak a tesztoszteront leszámítva ami magas(tsh:6.66,lh:7.2,tsh:3.8)
a nőgyógyi azt mondta,hogy metformin csak akkor kell ha teherbe akarok (most) esni,mivel nem akarja hiába ellőni ezt az esélyt!!most elég a dianne....de így van?????segítsetek
és a szőrösödéssel mi lesz???aggaszt ez a helyzet......ha tudtok rá vmit kérlek osszátok meg velem!!!köszi előre is!!!
sorstárs

Lányok, én a következő dologtól félek: Mi van, ha IR vagyok, és mégsem szedem a metformint? Nem növeli meg a vetélés kockázatát? Szerintetek érdemes lenne még most is kivizsgálni az IR-t az esetemben?

Kavicska, szerintem szedd a Premens-t, csupa jókat írnak/Írtak róla mindenhol, hogy csinál PÉ-t, rendezi a ciklust, én is megvettem egy dobozzal, de most már nem szedhetem be. ha akarod elküldöm neked egy borítékban, de tényleg Kép Csak írj valami címet!

Kép

Kép
rejo

Sziasztok!

Én ebből már semmit sem értek! Kép KOmolyan. Akkor most mi is van?
Akkor az "én" diabetológusom nem ért hozzá??? Vagy mivan??? Õ is mondta, hogy az éhgyomri még nem rossz, de utánna egyértelmű. Nahát ez egészen bosszantó.
Hát nem értek már semmit, doki vagyok, de latagadom, mert nem értem!!! Annyit tudok, hogy a Metformin óta nincs pattanás. Se arcon, se háton, se dekoltázson. Lehet, hogy csupán placebo effektus!?!?!? KépKép MEGÕRÜLÖKKépKépKép
Azért, hogy egy kicsit bonyolítsalak benneteket. A múltkor egy tudományos munkához kellett labor értékeket összeállítani és kiderült, hogy volt olyan labor amely a beteganyagban három féle mértékegységbe volt megadva. A kolleganőm az interneten és a laborfőorvostól érdeklődőtt, hogy hogyan lehet ezeket a mértékegységeket átszámolni és közös nevezőre hozni??? Mi volt erre a válasz????!!!! Hogy nem lehet egy az egybe átszámolni, még akkor sem, ha van szorzó, mert nem lesz pontos!!! Ugyhogy ugrott a statisztikaKép Vagyis mindent a saját mértékegységében kell értékelniKép Kép Bocsi, de ezt le kellett írnomKép

Rejoka nagyon aranyos vagy, elfogadnám és ki is fizetnémKép KomolyanKép
Itt egy email címKép aranykavics@yahoo.com
Már babás vagy. A Metformint akkor szokták szedetni 6,12 hétig vagy akár végig, akik már a teherbeesés pillanatában és előtte is szedték. Cukor terhelés vizsgálat nálad is lesz a terhesség alatt. Szerintem akkor csináltasd meg az inzulint is. De igazából ez a valaszom nem volt nagy segítségKép
Vendég

Norka
köszönöm szépen a számolgatástKép Nagyon aranyos vagyKép
Most kiszámolom az összes értékem, hogy is állunk, mégha nem is "pontos".
Vendég

Kavicska!

Hülye vagy? Gondolod, hogy hagynám kifizetni? Akkor fel se ajánlottam volna. Én már úgyse tudok vele mit csinálni! Én is olvastam valahol, hogy főleg hormonértékeknél nem lehet átszámolni a különböző mértékegységeket, sőt van olyan, hogy minden mérés elött külön kalibrálják a műszert. Mondjuk én nem értek hozzá.

Viszont egyre inkább kezd az az érzésem kialakulni, a Gyurival való vita csak megerősített ebben, hogy tiszta káosz az IR kimutatása és ahány doki, annyit mond. Egy Chicagói klinika oldalán azt írták, az IR-nek markáns külső testi tünetei vannak, egy csomó fel volt sorolva, mindjárt megnézem megint, én csak háromra emlékszem: Pattanások, nagy barna foltok és anyajegyek a háton, hasi elhízás. Nálam mind a három megvan, főleg az anyajegyek a háton, és a cukorbeteg nagymamámnak is szép, nagy anyajegyei voltak a hátán. Szerintetek ez hülyeség?

Kép

Kép
rejo

Ok Rejoka, akkor ezt megbeszéltük.Kép

Pattanásaim nekem is vannak (VOLTAK), barna foltjaim nincsenek. Anyajegyekkel, hogy ez mennyire függ össze???? Fogalmam sincs, egyébként én is tele vagyok. Olyan vagyok, mint egy dalmát kutya, annyira pöttyös. Hasi típusú elhízásKép Minden kilo ide jön felKép Kamaszkorom óta ez zavarKép De csak 63 kila vagyok a 180 cmhez. Úgyhogy ez sem áll.
Szerintem a metabolikus X syndroma tüneteit sorolták fel azon a bizonyos oldalon.
Vendég

Kavics, ment a mail! ha nem kapnád meg, vagy valami, én címem szisze@gmx.net, írdd meg a címedet!

Kép

Kép
rejo

Sorstárs!

Gyanta és epilátor!!! Mármint a szőrproblémákra. Amíg nem akarsz babát, a Diane a megfelelő gyógyszer a PCO-dra. ha nem jót írtam, a dokicsajok vagy Norka majd kijavít.

Üdv.

Kép

Kép
rejo

Rejo... ha tudtam volna 6 éve, hogy a PCO-ra metformin is létezik, már 6 éve azt szedtem volna... (én keményen megszenvedtem a fogigátlóval és a végén már nem is a babaprojekt miatt hagytam abba hanem azért, mert elegem lett belőle... )
csakegysokadnick

(ja... én is hasra hízok... csak szerencsére nem nagyon... de lehet, hogy más ha úgy kajálna, mint én, akkro csont sovány lenne... de nekem mindig is volt a hasamon 1-2 centi extra)
csakegysokadnick

Viszont metformin mellett teherbe tud esni, és ő ezt még el akarja kerülni. Jó-jó tudom, vannak egyéb módszerek is fogamzásgátlásra, de ma a dokik többsége Dianét ír fel PCO-ra, ha valaki nem akar babát. Nem tudom. valaki az indexen Dianét is szed, meg metformint is szed.

Kép

Kép
rejo

Sorstárs!
érdekes a helyzet. Kép A tabletta elött nem volt semmi problémád a mensiddel? csak a tabletta után???
Csináltak e cukor terheléses vizsgálatot, 5 pontosat, inzulin nézéssel párhúzamosan? Ha ez nincs meg, mindenképpen csináltasd meg.
A múltkor szó volt már erről a topikban, hogy tabletta mellett lehet e szedni Metformint. Petrányi doki nem zárja ki, valahol már olvastam, hogy lehet szedni mellette.
A szőrökre gyantaKépKép ez a legjobb. Ha bírja a bőröd. A hízásra a fogyókúra. Nekem mindig csökken a súlyom ha hat után nem eszem SEMMIT!!!! Próbálj meg édességet NEM enni! És hetente testmozgás, ha van lehetőséged legalább 3x1 óra.
Ha tudtam volna, hogy PCOm van, akkor sokkal hamarabb elhagytam volna a tablettát, mert nekem a tabletta óta nem normális a szervezetem, totál felborult minden.
Ezek szerint te még nem akarsz babát. Kép Legalább tudod időben, hogy mivel állsz szembe. Azért ez nem rossz.

Rejóka
megkaptam az emailt, válaszolok.

Cs.Nicki
Ha hízom két kilot rögtön érzem a nadrágomon a derékban, ha fogyok ugyanitt érzem. Kép Nekem minden szalonnám ott vanKép a hasamon és derekamonKép De legalább ha fel vagyok öltözve nem látszik. De nem panaszkodok, mert így is látszanak a bordáimKépKépKép
Vendég

háát ja....gyanta, epilátor...de nem hiszem ,hogy életem hátralevő részében az első dolog reggelente az államon éktelenkedő szőrszálak tépkedése lenne...vagy igen????
nektek is vannak ilyen gondjaitok???ez őrület..azért éljünk boldog, kiegyensúlyozott életet...!!???+ még ezek a babásodási nehézségek!kimondottan gondtalan az életünk...ugye csajok?Kép
sorstárs

kedves aranykavics!
amíg szedtem a tabit óramű pontos volt a mensesem..magamtól hagytam abba,mivel soknak találtam a 7 évet...azt követően 3-szor megjött 2 hetente....majd 3 hónapig semmi.....azt hittük (párom,szüleim),hogy baba lesz...majd kiderült hogy mégsemKép és most úgy tűnik nem túl sok rá az esély,hogy valaha is lesz!?
amúgy minél több hozzászólást olvasok tőletek annál jobban gondolkozok rajta,hogy 21 évem ide vagy oda ráállok a baba projektre...lehet nincs vesztegetni való időm?!!!!
sorstárs

Sorstárs!!!
Nekem a szőrök az államon kb két hónappal a tabletta elhagyása után jelentek meg, de ez nem minden, az arcomon is vannak FEKETE szőrök, mellbimbó körül, és a dekoltázsomon is volt egy két szál. Valóban maga a csapás. E mellett tele voltam pattanással. Ez már megszűnt, remélem a szőrök is enyhülnek. Addig is marad a gyanta, szörtelenítőgép (Rejoka ajánlásával) és a szemöldök csipeszKép. Én magam kínozom, időnként a párom a látványtól is ki van akadvaKép De már megszoktamKép Bárhonnan leszedemKép

Már gondolkodtam azon, hogy lézeresen eltüntetem magamról, főleg az arc területérőlKép De pl egy bajusz eltüntetés 10000 ft, ezt négyszer kell megismételni, tehát 40 ezerKép Ilyen ár vonzata vanKép Marad a gyantaKép
Vendég

Sorstárs!!
Norka múltkor megnyugtatott, elmondása szerint az eddig általa ismert összes PCOs "megbabásodott" Én hiszek nekiKép
Vendég

Én isKép Hajrá PCOsokKép

(Ui: csak ne akarnának minket a dokik állandóan hormonokkal tömni... én egy PCOst ismerek csak, őt végigkínozták a hormonokkal, össze is jött nagy nehezen a baba... aztán elment... hiszen nem volt működő hormonháztartása... gyógyszerekkel meg necces ott marasztalni a babát... aztán feladta, mert úgy érezte, kifutott az időből... hát ez van... mondjuk ő továbbra sem hisz a metforminban, engem is arról győzködött legutóbb, hogy azonnal meddőségi és hormonok...)

Ui: gáz a közérzetem... már majdnem teljesen biztos vagyok benne, hogy PÉ-m volt... az előző ciklusban is lufi voltam... és most is... ez szerintetek mitől van? (de most nincs más, csak hátfájás és lufiszerű has...) Ma korán lefekszem... hátha az segítKép
csakegysokadnick

Sorstárs!

Államon nekem is vannak szőrők, de nem érzem akkora csapásnak, hogy reggelente (nem is minden reggel)ezeket csipesszel ki kell húzgálni. Képzeld el, ha cukorbeteg lennél, és naponta ötször kéne szúrnod magad! vagy egyéb komoly betegséged lenne! Nekem egyébként fogitabi kezdésével kezdtek a szőrök nőni az államon, előtte nem volt! Bajusz Diane alatt teljesen visszahúzódott, arra sem emlékszem, utólag mikor gyantáztattam ott, de érdekes, állon Diane alatt is nőttek a kis komiszok.
nekem is van mellbimbó körül, hasamon-csipesz és kész, nem egy nagy ügy!

Sorstárs, ha megteheted, szerinetm szülj minél korábban, szerintem pont az a baj, hogy ma a nők később tudnak szülni. Lehet, hogy sok későbbi problémától kíméled meg magad! A gyógyszer egyébként nagyon szépen rendezi a PCO-t, bár igaz, csak elnyomja a tüneteket, de legalább nyugalomba helyezi a petefészkedet, és nem képződnek a ciszták minden hónapban, sőt, nálam pl. fel is szívódtak! A fogigátló megakadályozza a petefészked leromlását, és konzerválja a jobb állapotot.

Kép

Kép
rejo

aranykavicska!
nálam a pattik nem annyira aggasztóak...viszont az államon ...ahonnan ugye írtom a fránya szőröket gázabb a helyzet...örökké gyulladt ,piros és ami nagyobb baj(amit nem lehet alapozóval leplezni) mára már a tapintása is borostás hatású...Kép szóval értitek milyen!?Te is ezzel a szörnyű procedurával kezded a napot?
akkor azért biztató a helyzet babásodás terén!!Kép
Te mióta probálkozol?(ha nem túl indiszkrét)
sorstárs

(ja... a meddőségivel egyetértek... a kivizsgálásokat én is fontosnak tartom... de olyan lassan haladnak, hogy ha nem érezném, hogy a dolgok maguktól is helyre fognak állni, meghalnék a várakozásban...)
csakegysokadnick

Sorstárs: ha szedni kezded a metformint vagy a Diane-t, akkor ha nem is tűnnek majd el, de nagyon lassan fognak növekedni így elég lesz 1-2 hetente kitépkedni őket... aztán a végén még az is lehet, hogy elhal a gyökerükKép (sajna nekem is van néhány szál, de egyre lassabban nőnek, így nem zavarnak...)
csakegysokadnick

Ja, mellesleg nem vagyok fogigátló párti, de egy PCOs-nak VALAMIT szednie kell, különben tönkremennek a petefészkei. Az sem egy hátrány, hogy fogigátló elhagyása után pár hónapra megnő a babásodás esélye Kép Sorstárs, nem tudtam, hogy nálad ilyen aggasztó a helyzet! Bőrgyógyi mit mond? Nincs valami gyulladáscsökkentő kenőcs erre?

Csakegy! Miért mondod azt, hogy gyógyszerekkel necces ott tartani a babát?? (Ne aggassz!!Aggódom így is eleget!)Kép

Kép

Kép
rejo

Ja, mellesleg nem vagyok fogigátló párti, de egy PCOs-nak VALAMIT szednie kell, különben tönkremennek a petefészkei. Az sem egy hátrány, hogy fogigátló elhagyása után pár hónapra megnő a babásodás esélye Kép Sorstárs, nem tudtam, hogy nálad ilyen aggasztó a helyzet! Bőrgyógyi mit mond? Nincs valami gyulladáscsökkentő kenőcs erre?

Csakegy! Miért mondod azt, hogy gyógyszerekkel necces ott tartani a babát?? (Ne aggassz!!Aggódom így is eleget!)Kép

Kép

Kép
rejo

Sortárs!!!

Többieknek uncsi, mert már többször olvasták. Kép
2000-2005 tablettáztam. Tavaly júniusban elhagytam. De nem baba miatt. Aztán se kép, se hang, jöttek a bajok, no mensi, stb stb. Utánna mentünk, kiderült, hogy PCO.
Decemberben kaptam az első kezelést, addig nem akartam még babát. Azóta két Closty kúrán vagyok túl, de nem történt semmi. Január 25-től Metformint szedek. Én azt szoktam mondogatni, hogy nálunk január 1-től indult a baba projekt, de ha azt veszem, hogy mikortól "kezelnek" akkor december. Tehát 2-3 hónapja él a baba projekt. Egyelőre még nem vagyok babás. De türelmes vagyok.Kép
Azért a szőrök az államon nem ilyen rondákKép De a bajszom kiakasztKép
Vendég

Sziasztok!

A hasi hízással én is így vagyok! Apám is Micimackós alkat!Kép
Nekem is kiállnak a bordáim, csak éppen alaposan be vannak burkolva!!! Kép Kép Kép

Rejo!

Ha már a teljes rágófelszín áttört és nem lóg rá sehol az íny akkor viheted a csemetét!
De azért nem árt, ha nem ekkor lát fogdokit először!
Ha még sosem járt fogorvosnál, akkor célszerűbb, ha megbeszéled a dokival a beszoktatást: beül a székbe, liftezik, kap vattarollnit, kinyitja a száját stb. Csak fokozatosan! Nem kell egyből lerohanni!

Épp most kezdtem egy 5,5 éves kiscsaj beszoktatását, van két lukas foga, de azthiszem csak nyáron fogom tudni betömni, addig még jönnek párszor! Kép
Egyelőre csak megnézhettem a fogait de ez is haladás!!

Csak egy jó tanács: EGY SZÓT SEM ARRÓL H. BÁRMI FÁJHAT,H. SZURI LESZ!!!!!
Ne vetítsétek ki a saját félelmeteket a gyerekre, ő még ártatlan, és ha nem mondjátok neki h. félni kéne vmitől akkor nem is fog!!!
Utálom amikor anyuka azzal hozza be a gyereket h. " Ne félj nem fog fájni, ha mégis akkor kapsz szurit!!!!"
Ti erre mit reagálnátok gyerekként? Kép

Szóval csak azt kell neki elmondani h. ki kell nyitnia a száját, lesz egy ici-pici tükör amivel a dokinéni be fog nézni a szájába, megszámolja a fogait, esetleg bekeni egy kis ecsettel.
Szuriról, fúróról egy szót se! Azt majd mi elmondjuk neki. Nem is biztos h. szükséges lesz, és csak feleslegesen szorong! Érdekes, de a tejfogaknál ált nem is kell szuri!!!

A másik h. ne akkor hozzátok amikor már fáj a foga! (Az egy nagyon régi téveszme h. a tejfogakat nem kell betömni!!!!! Ha a fogorvosotoknak ez a véleménye akkor nagyon gyorsan keressetek egy másikat! Higgyétek el vannak olyan dokik akik szívesen kezelnek kisgyereket és megfelelő a hozzáállásuk!)

Ha eleinte kellemes élmények érik, akkor később, amikor már ténylegesen dolgozni kell a szájában, nem fog félni és sokkal jobban együttműködik.
Higgyétek el nem csak a szülőnek rossz ha le kell gyűrni a gyereket, én is utálom, neki pedig egy életre traumát okoz!

Lilypie Kids Birthday tickers

rambóka

Nála az volt... harmincsok évesen telenyomva hormonokkal... hát nem tudom.

(én eleve úgy indultam neki, hogy rendbeszedem magam, hogy magától vagy csak minimális rásegítéssel is összejöjjön a baba mert nem akarom, hogy gyógyszerekkel tartsák ott... ha meg még annyira se sikerült összekapni a hormonrendszerem, hogy magától megjöjjön, akkor hogy tudná az összes olyan hormont termelni, ami a baba megmaradásához kell... mesterségesen meg kizárt dolog, hogy olyan pontosan lehetne adagolni a hormonokat, mint ahogy a szervezet produkálná... de ezt csak én gondolom ígyKép)))))

(de én hormonellenes vagyok de nagyon... sokkal jobban, mint az átlag ... és valszeg hamar megváltoztatnám a véleményem, ha kiderülne, hogy csak lombikkal stb. lehetne csak gyerekemKép))))
csakegysokadnick

Sorstárs!
Csakegynek igaza van, javulni fognak a két említett gyógyszer hatására! Amit szedtél fogigátlót 7 évig, az nem Diane volt?
Mert ez direkt a szőrökre is jó!

Kép

Kép
rejo

Rejo: nálam a Yadine-nál is visszahúzódott a bajuszkaKép (most még megvan, de optimista vagyokKép Egyébként meg nálam nem feltűnő csak ha nagyon meg vagyok világítva... de talán nyárra felszívódikKép))) (nekem a Diane túl erős volt... és igazából még a Yadine is)
csakegysokadnick

(ja... én be voltam xarva anno a Diane-tól... annyi rosszat olvastam róla - májkárosító hatás- aztán Ács Nándor is ugyanezt mondta, hogy inkább lecseréltem a Yadine-ra... és szerintem a Yadine alatt nálam egyáltalán nem lett roszabb a helyzet... sőt, a Yadine abbahagyása után soha nem lett olyan durva a helyzet mint előtte volt... csak... állandó fejfájás, gombák, libidónullázódás, hólyaghurut, méhszájgyulladás stb. stb.... ami előtte nem volt)
csakegysokadnick

Rambóka köszi a választ!

Hála a jó égnek, gyönyörűek a fogai, baromira vigyázunk, mert a miénk apával pocsék! 3 éves kora óta hordom évente egyszer-kétszer liftezni,(pedig soha nem volt még lukas foga), kap rágót, matricát, imád fogorvoshoz járni, kérdezi, mikor megyünk megint matricáért! Kép Kép, ennek köszönhetően egy hónapja egy nyikk nélkül tűrte, hogy fogdoki néni kihúzza elől a tejfogát, (metsző) mert mögötte már erősen jött az új! Ezért is akarok barázdazárást, hogy ne is legyen neki lukas foga soha! Kép

Bocs a többiektől a kitérőért! Kép

Kép

Kép
rejo

Csakegy!

Nem hiszem, hogy ezt a Yadine okozta! Szerinted igen?

Kép

Kép
rejo

Rejo: az volt. Pontosabban az, hogy érzékenyebb lett miatta a nyálkahártya asszem( most lehet, h hülyeséget beszélek)... szóval a lényeg, hogy teljesen hazavágta a hüvelyflórát... a libidóesés stb. meg eleve ismert mellékhatás... (na nem egyik pillanatról a másikra... hanem szépen, lassan, sumák módon)... a gomba meg szépen hólyaghurutot és más gyulladásokat csinált... (fejfájás szerencsére csak a kihagyott 1 hétben volt, de akkor még olyan is volt, hogy hánytam a fejfájástól... ilyen se előtte, se utána nem volt...) Ja... az abbahagyása óta (május) egyszer sem fájt a fejemKép
csakegysokadnick

(ezt egyébként egy nőgyógyász is megerősítette... a méhszájgyulladás után felírt egy 3 fázisút, hogy az talán nem kavar majd be ennyire, de azt már nem váltottam ki...)
csakegysokadnick

Rejo!

VÉGRE VKI AKI TUDJA H. HOGY KELL EZT CSINÁLNI!
GRATULÁLOK! CSAK ÍGY TOVÁBB!
FOGADD ELISMERÉSEMET!!!!!!!

Akkor rád csak a szöveg eleje vonatkozik! Vidd nyugodtan ha már nem lóg rá az ínye a rágófelszínre!

rambóka

Sziasztok!!

Most értünk haza.Még nem olvastalak végig benneteket,de látom aktívak vagytok.Sziasztok új lányok!!!
Sajna a mai vérvételem nem volt valami rózsás,3.szúrásnál végre folyt a vérem.Az eredményre(alaphormon) több órát vártunk,mire kiderítette a doki,hogy az STSH(pajzsm) magas és így nem tudják kiadni.A többi eredmény jó.Így bekellett jelentkeznem pajzsm.szakrendelésre,cirka 2hónap mulva meg is vizsgálnak. Beszereztem a Premenst,E vitamint,Folsavat,Kecskerutát ebből mennyit igyak naponta.? A doki azt mondta ha birom őket szedni szedjem,ártani nem árt.Férjemnek pedig multivitamint vettem nehogy kimaradjon.
Vendég

Kép

Lányok nézitek a korcsolyát??? Ilyenkor a tv elé szegezem magamKép EB VB olimpia. Aztán ez a netfüggőségKépKépKép Baba "csinálás"!!! heheKép
Kép Meló!Kép Nem egyszerű a szegény ember élete.

Rambóka hogy van a pocaklakó? Milyen az anyai megérzés?? Kisfiú lesz, vagy kislány?? Kép Esetleg ikrek?Kép

Espero, Andi, Mony, Bangi... Merre vagytok lányok????
Vendég

Köszi Rambóka a dicséretetKépnéha jól esik, ha anyukaságból megdicsérnek Kép

Csakegy! Én is ugynígy voltam! Pontosan tudom mit akarsz mondani a nyálkahártya "elvékonyodásáról"! Én is ugyanezt éreztem, nem volt olyan "nedves" (bocs) és erős, amilyennek lennie kellett volna. És jött a hólyaghurut meg a gomba. DE:képzeld, már egyszer írtam, amikor a Cilestet szedtem, minden eltűnt egy csapásra, gomba, hólyaghurut, kívántam a szexet, olyan voltam mint szűzlány-koromban Kép, csak éppen a 7 napban, mikor nem szedtem a gyógyit, olyan hányásos-fejfájásos migrénem volt, hogy alig bírtam lábra állni! Mintha az a gyógyszer tartotta volna rendben a szervezetemet, és nélküle szarul voltam. Mégse szedhettem tovább, az erős migrén miatt. Dianétól no migrén, viszont volt hólyaghurut. Egyszer egy doki azt mondta, a fogigátlókat is úgy kéne személyenként beállítani, mint a szemüveg dioptriáit! Most olyan, mintha egy szemésznek lenne 30 féle szemüvege, és ránézésre megmondaná a páciensnek: akkor maga kap egy minuszos 3-ast! Nem jó? Akkor jöjjön vissza, kap egy minusz 6-ost, hátha az jobb lesz, majd meglátjuk!
Szóval nem tudom a későbbiekben mit fogok csinálni, de én sem tartom a fogigátlót tökéletes megoldásnak, csak egyenlőre nem tudok jobbat, ha az ember pont nem akar babát és PCO-s.

Kép

Kép
rejo

Kavics, te milyen doki vagy? (Bocs. ha már írtad)

Kép

Kép
rejo

Aranykavics Kép!

Szerintem nyugodtan kezd el a Premenst, akár azonnal - ártani biztos nem árt, és hátha rásegít a dolgokra.
Mondjuk így nem fogod tudni, hogy ha beindul a pé-d, akkor az a Premenstől van-e, vagy kizárólag a metformintól, de szerintem ez fog ekkor a legkevésbé izgatni. A lényeg, hogy helyreálljon a ciklusod, minél hamarabb... Kép

Norka, Rambóka, Aranykavics!

Szerintem ne értetlenkedjetek Gyuri IR-re vonatkozó válaszain, ha egy diabetológus megállapította az IR-t az eredmények alapján, akkor nem hiszem, hogy egy nőgyógyásznak ezt normális körülmények között felül kéne bírálnia. Ezen nincs mit érteni, egyszerűen nem egyeznek a vélemények, és én személy szerint kételkedés nélkül a diabetológusnak hiszek, ráadásul a több tényező is az ő véleményét támasztja alá. Én már elég meddő vitának/beszélgetésnek érzem, ami a másik fórumon folyik... Amúgy ettől függetlenül Gyuri lehet, hogy egy nagyon jó és tapasztalt nőgyógyász, dehát ő sem érthet mindenhez... Úgy tűnik, hogy a PCO-ban, illetve az azt okozó IR-ben nincs teljesen otthon... Én a PCO-m kezelésével nem hozzá fordulnék valószínűleg... Bocs, ha nagyon kritikus és szókimondó voltam, ez a véleményem...

puszi mindenkinek,
Almodo
(10+4)

Kép
almodo

Húú,visszaolvastam,de már nem is tudom kinek akartam írni,hogy a barnás foltokat,anyajegyeket a magas prolaktin is okozhatja.Plussz a lábon lilás-kékes elszíneződést.Nekem mindekét tünet megvolt/Van.A lábamról eltűnt a folt(olyan,volt,mintha megütöttem volna),az anyajegyek maradtak.Érdekes,az utóbbi időben jött egy csomó új.
Mindjárt megkeresem a cikket,ahol olvastam.

Szőrökre:gyanta,csipesz.Szülés óta kevesebb van nálam,terhesen meg alig nőtt pl. a lábabon,gyanta után.Kép

KépKép

KépKép
okr

http://www.forumcenter.hu/archive/index.php/t-715.html
Erre a cikkre céloztam.

Hízás:hasra hízom,mellből fogyok!Csudajó!Kép

KépKép

KépKép
okr

Okr!

Én írtam az anyajegyeket meg a barna foltokat! baromi érdekes amit írsz, mert nekem is egy csomószor van/volt lilás-zöldes foltom lábon, de mindig azt hittem, beütöttem valahova, csak nem vettem észre! Anyajegyem évről-évre több van!
Mindjárt el is olvasom a cikket!

Kép

Kép
rejo

Estére olyan édesség ehetnékem támadt,hogy hinye!KépBevágtam fél üveg lekvárt,kekszel,és zsemlével karöltve.Most meg sajna visszakívánkozik.
Ez tuti a metformintól van!KépEste egyébként már sosem eszem,max egy pohár tejet.
Kavicska szemléletét én is vallom,este 6 után no kaja.Vagy ahogy egy kedves,régi főnököm mondotta kínai diéta:Kaja nuku!Kép

KépKép

KépKép
okr

Jó éjt mindenkinek!Nem bírom tovább nyivatartani a szemem!Kép

KépKép

KépKép
okr

Ez a prolaktinos dolog érdekes... ezért nem is értem, miért nem adják ki nekem a 3. napi hormonvizsgálatok eredményét már most, mielőtt a férjem 2. spermavizsgálata is megvan... mert ha tegyük fel gond van a prolaktinnal, akkor azt már most el lehetne kezdeni kivizsgáltatni... (elég sok minden rám illik a leírásból, de a mellemből soha nem jött hála a jó égnek semmi... valszeg csak minimális lehet nálam az eltérés- ha van egyáltalán). Vagy a 3. napiból ezt még nem lehetne megállapítani?
csakegysokadnick

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?