Sziasztok!
Anna:
Én is üdvözöllek. Mi a Bánhidai ltp-en lakunk, Bálint 3, Benedek 1 éves lesz.
A kórházról: Bálint nagyon sírós volt, zavarta a szobatársamat, ezért én is átmentem fizetős szobába. Nagyon fáradt voltam már, mert akkor már 4 napja nem aludtam, ezért a férjem is bejött, és ő is ott aludhatott. Akkor 1000 Ft. volt/fő, az ebéd nekem járt, neki természetesen nem, de nem is kellett, mert ment dolgozni a kórházból. Ez az egy éjszaka nagyon jó volt, megnyugodtam, biztonságot adott. Csak sajnos másnap este 7-kor elvették Bálintot, mert besárgult. Akkor még velem maradt a férjem, (egész éjjel bőgtem), aztán visszamentem a közös szobákba.
Napközben én is sokat "szomszédoltam".
Benedekkel 3 ágyasban voltam, nagyon jó szobatársaim voltak. Szerintem a nővérkék hozzáállása is változott a 2 év alatt, most is sok dolguk volt, mégis normálisan bántak velünk.
Tényleg jó, ha elmész egy kórház-látogatásra, nem lesz annyira idegen a szülésnél. A dózsakerti közösségi házban van kismama klub, ha jól tudom keddenként, de a védőnőd biztos tud felvilágosítást adni. Én is jártam Bálintnál, hasznos.
Ja, én a látogatókat nem engedtem be a szobába, mert ha pl. anyukám bejöhet, akkor más is, és sajnos nem mindenkinek van annyi esze, hogy betegen ne jöjjön be pár napos babához.
Edit:
Március 11-én lesz, azt hiszem. A fényképes torta biztos jó lesz Dávidnak, ő már értékelni fogja. Benedek még kicsi hozzá, ő még nem ismeri fel magát.
Benedek se mászik. Feláll, felmászik az ágyra, kúszik mindenhova.
Lola:
Február 10-én kaptunk 1 meghívási lehetőséget az iwiwen, többet nem. Én sajnos már akkor sem tudtam kűldeni, amikor a többiek még igen.
Te hol szoktál papírt venni a muffinhoz? Mindig kell? (hülye kérdés, de még sose csináltam)
Cirmike:
Szegény Réka, reméljük, minden rendben lesz.
Nálunk Bálint nagyon köhög, fél óránként kell porszívóznom az orrát. Benedek tegnap alvás után olyan furcsa volt, csak feküdt, mint egy fadarab. Megmértem a lázát, 38.9 volt. A Germicid c levitte neki. Éjszaka sokszor fennt voltunk. Bálint is sokat köhögött.
Jó volt kedden az előadás, habár én arra számítottam, hogy csak a 3 év körüli korosztályról lesz szó, és itt mindenről beszéltünk. Azért sok jót hallottam. Érdemes volt elmenni. A mi doktornőnk, Nágl Katalin tartotta.
Egyik nap ültettünk az erkélyen, zöldésget
! (csak a zöldje miatt)Bálint töltötte be a földet. Csak be kellett jönnünk, mert fázott. 19 fok volt. Benedek meg ott ült velünk babakocsiban.
Remélem most már csak jobb idő lesz.