Sziasztok!
Engem is rendkívül irritál ez a jelenség!
Kis vigasz, hogy most talán azért is volt több, mert gyorsan elolvadt a hó, és alóla kikerült egy csomó konzerválódott darab, ami egyébként több hét termése volt. Bocs, hogy így részletezem, de amikor az ember séta közben nem a gyönyörű tájat nézi, az erdőt, a madarakat, meg a kék eget, hanem lesütött fejjel arra kell koncentrálnia, hogy a gyereke(i) és önmaga ne lépjen bele egy aknába se, nos akkor a kellemes gondolatok helyett ilyesmiken jár az esze.
Mert persze a gyerek cipőjéről elég gyorsan az ember kabátjára kerül az anyag, elég egyszer felvenni.
Néha nehezen állom meg, hogy amikor egy-egy kutyás szembejön, ne mondjam azt félhangosan, hogy már megint itt egy kakagyár.
Tök jó a gyerekpelus ötlet de az az igazság, hogy konkrétan még sose láttam senkit amint éppen passzívan tűri, hogy a kutyája végezze a dolgát, biztos akkor "csinálják" amikor épp senki nem jár arra, úgyhogy így nehéz beazonosítani a tetteseket. Ti sokszor rajtakapjátok a gazdikat ilyesmin?
Ez állati gáz, hogy még a játszótéren se fogják vissza magukat! Én már küldtem el kutyást a bekerített játszótérről és találjátok ki, hogy megszégyenülten elkullogott-e, vagy még neki állt-e feljebb?
A XII. kerületben egyébként a belsőbb részeken kis zöld takarítóautócskákkal szoktak végigmenni a járdán, meglehetősen rendszeresen. Olyasmi, mint amivel a hipermarketekben is szoktak fel-alá furikázni, csak bizti kültéri. Ilyesmi a II. k-ben nincs?
A zacskókat sztem az idős nénik és bácsik pillanaton belül begyűjtik házi használatra, már láttam párszor a jelenetet.
Tényleg, nem pont mostanában volt a fővárosnak vmi kampánya a kutyaürülék ellen? Hát, ezek szerint ennyit ért...
Gondolkodom majd én is vmi konstruktívon, a litániából gondolom látszik, hogy nem hagy hidegen ez a téma. :-/
Bóbita