Alice!
Szerintem nyugodtan beszéld meg a dokiddal, h. konzultáltál az endokrinológusoddal és ő nem javasolja a szteroidot, mivel minden más értéked jó és ez is éppen határérték közeli.
Ha megsértődik, akkor szerintem is cseréld le!
Nekem a dokim azt mondta h. a metformint a 12. héten fokozatosan kezdjem elhagyni, én mondtam neki h. nem szeretném és a Petrányi dr. is azt mondta, h. lehet végig szedni.
Azt mondta h. ha gondolom szedjem nyugodtan, csak náluk ez a hivatalos protokoll.
Szerintem ez a normális hozzáállás.
Becsüld meg jól az endokrinológusodat, ritka az ilyen alapos ember! (És majd alkalomadtán osszd meg velünk is a címét!
)
Rejo!
Én is ezért szeretek dolgozni, mert akkor nem magamat figyelem folyton!
Érdekes én a 7-14 év közti korosztályt jobban szeretem fogászati szempontból, mert velük már lehet kommunikálni, meg lehet nekik magyarázni h. mit miért fogok csinálni, kellő ideig nyitva tudják tartani a szájukat!
A 14 felettiekkel vhogy nem találom a szót, olyan "egyik fülén be, másikon ki" érzésem van mindíg, ha csak megemlítem, h. esetleg egy kicsit alaposabban kéne fogatmosni, már húzza a száját, h. na ez mit pofázik bele, mosom én annyit amennyit jólesik!És pont ez a korosztály az, akiknek leggyorsabban szuvasodik a foga!
A picik még motiválhatók matricával és más meglepikkel, de a nagyoknál ez már nem jön be!
Kriszta!
Nekem is ismerős a szitu, amikor apuci már csak azt kérdezi: ma akkor muszály?
A metformint óvatosan kezdd el, én napi 1/4-del indítottam, majd 2X1/4, 1/4+1/2, 2X1/2 stb. és így is megviselt, de van akinek meg sem kottyan a 3X1!
Az a lényeg h. mindíg csak akkor emeld amikor az előző adagtól már nem vagy rosszul!
Amire számíthatsz: hígfosás( bocs de szó szerint!), egésznapos döglöttség.
De egyszercsak hipp-hopp elmúlik!( 2-3 hét alatt )