Új privát üzeneted érkezett!

SziszusKép
Huu, kijutott nektek. Remelem gyorsan meggyogyu teljesen Gergo - aki egyebkent antennal is nagyon edi!Kép

DitkeKép
Nagyon szepek a csajok!

BrigiKép
Nalunk Rekanal elofordult mar 2x a dolog, eddig csak Sudocrem-mel kentem es elmult altalaban... de mar gondoltam ra, hogy legkozelebb rakerdezek a dokinal.

Gyongyi

bgy

mamikKép
bizti történt veletek is ilyen, de oly édesek voltakKép, h le kell írnom.
nati és bendi egymás mellett, natinak odaadom a cumit, erre bendi kiveszi a szájából és nagyot kacag rám.
á ez véletlen (közebn nati sír a cumiért) vissza nati szájába, bendi megint kiveszi és mosolyog, nati sír.
vissza nati szájába és messezbb tettem a két picit egymástól.

pusz: vikta
5KépKép és 20Kép

megyek majd jövök olvasniKép
vikta

na megint én de most fájos fejjelKép

jó gyerek pszichologust, könyvet vagy tanácsot keresek.

a nagy ma 3 hete kezdte el a féltékenykedést.
röviden: reggel 0,5-1 órával korábban kell és nem sírva, ordítva.
ez van du is (most is) és du a 2 óra helyett 0,5-1 órát alszik. üvölt h kivegyem, ha a kicsiket pelusozom. (nem mindegyiknél de napi 1-2)
ha etetem őket rángatja a függönyt és állandóan egész nap nyüszikzik.
ezt én lelkileg nem bírom se a férjem és a gyerek eis totál ki van.
ált ban nagyon türelmes és kedves szavú vagyok ha nem bírom a hiszijét átadom a férjemnek (ha itthon van)
amit kipróbáltunk nem használ.
ha elmegyek üvölt. ha nem veszem fel mert vacsit készítek akkor is.

segítsetek!!!!
Vikta
vikta

teljesen átmentem jótündér stílusba, de (ezt fél évig nem bírom) és azt sem akarom ha egyet nyikkan akkor megcsinálok neki mindent és egy erőszakops gyerek váljon belőle.
de nem akarom h lelkileg sérüljön a kicsik miatt.

V
vikta

ViktaKép

http://www.gyerekpszichologus.hu/bemutatkozas/

Sok-sok türelmet kívánok!

Cat

Cat
Kép
cateye

Vikta!

Nálunk is volt hasonló, sőt, időnként még mindig van! Próbálj meg egy kicsit csak vele lenni, menjetek el ketten sétálni vagy vásárolni. Napsugár nagyon örült amikor hármasban a férjemmel elmentünk vele valahova pl. Tesco, ilyenkor kapott valami apróságot. Persze, ehhez az is kell, hogy a gyerkőcökre vigyázzanak a mamák..
Nálunk nem is annyira bőgés, hanem inkább veszekedés van. Sugi állandóan verné a fiúkat, főleg a játékokon vesznek össze, de van olyan is hogy csak úgy beléjük csíp egyet...Kép
Az ovi nagyon jót tett neki, szerintem itthon már unatkozott, szüksége volt már a saját korabeli gyerkek társaságára. De nálatok még korai az ovi ugye?

Ildikó
ildikó

Sziasztok!

Gyongyi!
Köszi, nálunk is most mintha elmúlt volna. Én is Sudocremet tettem rá. De azért szerintem megkérdezem majd a dokit. Mindig pánikolok, hogy vajon ha valami súlyos baj van akkor időben reagálok-e. Ezért inkább mindent túligzulok, ami persze szintén nem jó. Egyébként nálunk is Rékánál fordult elő, úgy látszik a Rékáknak hajlamuk van rá. :-)

Vikta
Ez a cumilopás nálunk is megy/ment. Amikor Réka elkezdte akkor ő már jobban tudott mozogni, és mindig elcsórta Boróka cumiját. Amúgy csak sportból csinálta, mert ő az ujját szopja egyébként. Még most is próbálkozik, de mostmár nagyobb az ellenállás, mert mindketten állnak. Sőt úgy tűnik Boróka vissza akarja adni az elszenvedett sérelmeket és gyakran csak úgy lerántja a tesót. Lesz itt még harc!!
Sok türelmet a nagylányhoz. Én még ettől a kettőtől is kiborulok, ha egész nap nyüsziznek. Kitartás, biztos megoldjátok.

Sziszus
Jobbulást! Most, hogy ilyen jó idő van lehet, hogy még a parkban is összefutunk, ha meggyógyultatok.

Brigi

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Rég nem jártam erre, lassan semmire nincs időm Kép

Az ikreink most 4 és fél hónaposak. Volt néhány hét amíg átaludták mindketten az éjszakát, de ez megváltozott Kép Bernát felkel akár kétszer is éjszaka (éjfél és 4) és sírásával felébreszti az öccsét is. Tehát kimenekítjük a szobából és megpróbáljuk elaltatni nálunk. A legegyszerűbb a szopi, de nem akarjuk visszaszoktatni arra, hogy éjszaka is háromóránként egyen. Amellett a gyomrának is pihennie kellene.

Tegnap 12.30-tól 2-ig próbálkoztunk és megfogadtuk, hogy azért sem etetjük meg (még meg is fenyegettük, hogy kirakjuk a kertbe Kép), de végül Õ győzött. Szopi, utána pedig mint aki jól végezte dolgát elaludt.
Mi másnapra viszon eléggé kicsvartak vagyunk Kép

Nálatok van ilyen? Mit csináltatok? Aludni szeretnék Kép

Üdv.

Kiliman

KépKép
kiliman

Kiliman!

A mi fiaink 9,5hónaposak és másodszor vagyunk túl ezen a kis "erőpróbán".Most az Olivér próbálgatta a hátarokat.Amúgy már 5- 1/26-ig elaludtak,amikor egyszercsak elkezdett előbb ébredni.Először 1/2 4-kor.Azt gondoltuk,van ilyen,nem evett előző nap eleget.Mivel a cumi és a víz sem segített,hogy ne ébressze föl a másik kettőt,megetettem.Következő éjszaka már 1/2 3-kor kelt.Szitu ugyanaz. (ja, evés után rögtön elaludt).3. éjszaka már 2-kor kezdődött a műsor.Itt én besokaltam!!!Azt gondolom,ebben az életkorban illik végigaludni az éjszakát.Így nem kapott enni az Olivér.Bőgött 1,5órát és felébresztette a Marcit,aki szintén bőgött fél órát.(Benike végigaludta a "műsort")De végül mindketten elaludtak.Majd az ezt követő éjszaka nyöszörgött fél órát,de egyiküket sem ébresztette fel.Azóta megint 1/2 6-ig alszik.

Szerintem 2 lehetőségetek van:
vagy adtok neki enni és aztán alvás,
vagy egypár éjszaka sírni hagyjátok.Rájön,hogy nem érdemes felébredni éjszaka,mert senki nem foglalkozik vele.Persze sírás közben többször odamentem,visszaadtam a cumit a szájába,betakartam és tente szóval jeleztem,hogy azt várom tőle,hogy aludjon.
Szerintem hosszútávon ez a kifizetődöbb!még ha az a pár éjszaka (esetünkben 2) nem is volt jó.Összesen 6órát tudtam aludni ezalatt,mert annyira kizökkentett a sírása,hogy utána nem tudtam visszaaludni (meg egyébként is 11körül fekszem csak le).Szóval húzós volt,de megérte,mert ismét béke van éjszaka!

Edit

Kép

Kép
edit73

Kiliman
Az én lányaim 9,5 hósak és ők is felkelnek éjjel. Először ők is átaludták az éjszakát. Ez kb. 7 hónapos korukig tökéletesen működött. Utána viszont többször felkeltek. Úgy gondoltam, lehet hogy éppen gyorsabban nőnek, esteleg több kajára van szükségük. Én próbáltam sűrűbbet adni este, hátha akkor nem éhezik meg éjjel. Már nem emlékszem bevált-e, mert utána teljesen összezavarodott a napirendünk és emiatt nem volt követhető, hogy minek mi az eredménye. Persze 4 és fél hósan nem hiszem, hogy ez megoldás.
Egyébként én most is etetem őket éjjel, de nem azért mert esetleg nem aludnának vissza, hanem mert csak ilyenkor (sötétben és félálomban) hajlandók szopizni. Én meg ragaszkodom még az anyatejhez, ezért inkább "szenvedek", hogy még tartson egy darabig. Nappal túl elfoglaltak szopizáshoz, annyi minden van, ami érdekesebb. Bocs, tudom, hogy ez nem segít, de vannak jó oldalai is az éjjeli evésnek, én fekve szoptatok, és közben még szundikálni is tudok.

Brigi

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Kiliman!

Az enyéim 11 hónaposak lesznek a jövő héten, de még mindigkelnek éjszaka. Nekünk is volt olyan időszakunk, amikor végigaludták az éjszakát. Úgy értem, hajnali 6-ig, fél 7-ig, de összvissz 2 hónapig tartott. Én megtanítottam őket elaludni, azóta este szépen elalszanak, nincs cirkusz, viszont éjszaka többször is kelnek szopizni. Próbáltam, hogy nem etetem meg, de csak cirkusz a vége, és úgyis ők győznek, mert olyankor azt mondom, h üsse kő, legalább nem kell fejni, mert kiszívják. Így éjszaka legalább egyszer szopiznak, és most már nem is erőlködöm, hogy etetés nélkül visszaaltassam őket. Amúgy meg én is tudok aludni miközben ők szopnak, most már merek is, mert nagyon ügyesen szopiznak, és nem kell attól félnem, hogy esetleg megfulladnak a cicimtől. merthogy amíg picik voltak, nem mertem elaludni, ha szoptak.
Én négy hónapos babát nem akarnék leszoktatni az éjszakai szopiról, szerintem még szükségük lehet rá. De ez teljesen a ti döntésetek. Ha aludni szeretnétek, akkor tényleg érdemes néhány éjszaka sírni hagyni őket, aztán egy ideig béke van. Úgyis próbálkoznak majd egy idő múlva Kép

Nettke!
Azt hiszem, te kérdezted a múltkor, hogy mennyit szopiznak még a manók. Nos, gaakorlatilag ugyanannyit, mint amióta kiváltottuk az egyik szopit. Még mindig csak egy szopi van teljesen kiváltva, a főzit mindig szopi után kapják kb fél-egy órával. Így naponta legalább 5-6-szor szopiznak az éjszakai kelésekkel együtt. Én igazán nem bánom, örülök, hogy sikerült mostanáig szoptatni őket, és ők is partnerek voltak ebben.
Mostanában már elég egyértelműek a jelzéseik is, tépik a pólómat, nyalják a karomat, nyakamat, amit szabadon találnak, amikor szopizni szeretnének.

Vikta!
Sajnálom, hogy Dalma ilyen rosszul tűri a kistesókat. Én csak bízni tudok, hogy javul a helyzet, sajnos tapasztalatom nincs.

Sziszus!
Jobbulást a pici Gergőnek, aki már nem is olyan pici. Mit szólsz? Mindjárt egyévesek.

Puszi mindenkinek:
Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Andi!
Nálunk az uszodavíz (klór) hozta ki mindig. Mi is kipróbáltunk vagy 3 féle patikai kencét, de nem jött be. Nekünk (nekem is). az Amwayes GésH (mézes glicerines testápoló használt. Esetleg érdemes propoliszos krémmel próbálkozni, vagy aloe verással. Mivel fürdenek, és mivel mosol? Célszerű mindenből viszonylag illatmenteset használni, hogy minél kevésbé terheld az amúgy is túlérzékeny immunrendszerüket.
Tudod mi baromi hatásos még? Egyszer ekcémás lábbal beleléptem a Holt-tengerbe, ne tudd meg, hogy csípte. Viszont szó szerint 10 évig nyugtom volt. Érdemes még megfigyelni, hogy nincs-e pszichés háttere, stressz, fáradtság, amikor jobban kiüt, mert az is szokott. Üdv: Claire
claire

Sziasztok!

Nem tud valaki olyan helyet, ahol olyan lehetőleg 5 pontos hámot, vagy biztonsági övet lehet venni, amivel a lányomat beköthetem az etetőszékbe? Beteszek két képet, hogy mire gondoltam, de ha mást tudtok ugyanezzel a funkcióval akkor az is jó. Jelenleg csak egyik gyereket merem az etetőszékbe tenni, mert másik ki akar ugrani.

Köszi, Brigi

Kép

Kép

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Hátulról kezdemKép
BrigiKép
Az enyémek a mai napig ki akarnak ugrani, ha egy percre elfordulok már négykézláb vannak a tálcán... Nekem nincs ilyen hiper-szuper hámom mint ezen a képen, de a Brendonban vettem kb. 1500 Ft-ért egyet, ami egy övszerű dolog, a mellkasukon fogja őket, a karjukat át kell bujtatni és így azért nem tudnak kimászni. Egyébként lehet hozzá valami kantárt is csatolni és akkor pórázon lehet őket sétáltatniKép Megpróbálok feltenni egy képet, azon látszik is. (Meg az is, hogy milyen rendes lánykáim vannak, takarítják maguk után az etetőszéketKép)Kép
ditke62

KilimanKép

Nem akarlak elkeseríteni, de az enyémek 15 hónaposak és még egyetlen éjszakát sem aludtam át. Az az igazság hogy már megszoktam, ki lehet bírniKép
Kb. 7 hós korukig csak 4 körül keltek, szoptak, aztán 6-ig még visszaaludtak, mindig reménykedtem hogy lassan majd ez a szopi is kimarad mint a többi és jönnek a nyugodt éjszakák...hát nem. 7 hónaposan megkergültek, óránként felsírtak, csak a cici nyugtatta meg őket. Egy ideig én is azt hittem hogy fejlődési ugrás meg ilyenek, de rá kellett jönnöm hogy inkább szeparációs szorongás. Mikor már nagyon hulla voltam akkor tévedtem ide a fórumra, utolsó reményként kipróbáltam a sírni hagyást is. Egy hétig becsülettel csináltam, bár majd'megszakadt a szívem. Biztos érezték rajtam a csajok hogy legbelül nem értek vele egyet, vagy nem tudom miért, de nálunk nem használt. A legtöbb amit elértem hogy megint éjfél előtt már nem volt műsor és utána is gyakran kibírták 3-4-ig. (Meg azt hogy állati lelkiismeret furdalásom van a mai napig hogy milyen szemét voltam hogy hagytam sírni őket. Szerintem ezt a módszert csak annak szabad csinálnia aki maga is elhiszi hogy ez jó, mert a gyerkőcök megérzik a bizonytalanságot (minden este velük együtt sírtamKép) és kihasználják.) Aztán kb. 2 hónap szenvedés és minden egyéb próbálkozás (cumisüvegből lefejt tej, cumisüvegből víz, csőrös pohárból víz, stb.) feladtam, ők győztek. A mai napig úgy néz ki az éjszakánk, hogy este fél 8-8 -tól alszanak (az elalvással nincs gond, bár bent kell lennem a szobában, Csengének fogni kell a kezét, de hamar elalszanak), aztán 1-2 óra körül valamelyik ébred, ha Pepe az bemegyek, szólok 1-2 szót és visszaalszik, ha Csenge az neki meg kell fognom a kezét és már teszi is le a fejét, alszik tovább), aztán 3-4 körül ébrednek szopni, akkor átköltözöm a gyerekszobába, szopnak, aztán vissza az ágyba, viszont utána már elég felületesen alszanak, nem rohangálok a háló meg a gyerekszoba közt, inkább ottmaradok. 6-kor megint szopnak, aztán cicin még szunyálnak egy fél órát, addig én is pihenek. Utána ők mennek játszani, én meg még 10-20 percet szunyókálok, de aztán könyörtelenül felkeltenekKép (Én ált. csak 11-éjfél körül kerülök ágyba, de már egészen hozzászoktam. Sőt, azzal biztatom magam, hogy ha visszamegyek majd dolgozni, mosolyogva fogom fogadni a beteget az ügyelet 31. órájában isKép)
Tudom hogy sokan elítélik ezt a módszert, meg lehet hogy ez csak rosszabb lesz, de így nincs sírás és így én is jobban érzem magam (lelkileg), meg a csajok is mosolygósak és ez mindenért kárpótol. Mindig arra gondolok mikor sírnak, hogy ha tudnának beszélni biztos azt mondanák, hogy "anya ne hagyj itt, félek, kérlek, maradj velem," stb. Én így nem tudom otthagyni őket. Úgy éreztem, hogy nem megértik hogy ilyenkor aludni kell, csak csalódnak az egyetlen emberben akihez ragaszkodnak. És mióta feladtam a velük való harcot nekem is jobb, könnyebb. Szóval szerintem ezt mindenkinek saját magával kell először lerendeznie, aztán jöhet a gyerekKép
Sok sikert, reméljük hamar jobb belátásra bírnak a fiúkKép

AnnamariKép

Nálunk is ez van, egyértelmű jelzések: pólórángatás=szopni akarok. Ez csak annyiban kínos, hogy akkor is kezdik ha vendégeink jönnek vagy mi vagyunk valahol. Fogalmam sincs hogy lehet leszoktatni őket róla, mert ha nemet mondok akkora ordítás van hogy a szomszéd faluban is halljákKép Még a nagy könnycseppek is potyognak. Hiába próbálom meg leterelni a figyelmüket, amint lankad az érdeklődésük az adott dolog iránt azonnal újra rákazdenek. Sokak szerint óvodás korukig szopni fognakKép

Üdv mindenkinek:

Ditke
ditke62

leterelni=elterelniKép
ditke62

KilimanKép
Én Edit73 minden szavával egyetértek, nálunk is ez volt, de meg kell tanítani őket, hogy éjszaka van, és aludni kell. Szerintem vállalni kell azt az 1 hét rosszat, hogy a további időszakban nyugodalmatok legyen, és Õk is nyugodtan aludjanak. DE NEM 4,5 HÓNAPOSAN! Szerintem ehhez ők még nagyon picik! Én 6-7 hónapos korukig nem próbálkoznék ilyesmivel, csak utána. Egyébként a fogzás, a szeparációs szorongás, és fejlődési ugrás miatt is lehet ilyen. És mivel nekik még nincs REM fázisa az alvásuknak hamar megébrednek.
Nem akarlak elkeseríteni, de az enyémek már nem esznek éjjel, viszont így is ritka az olyan éjszaka amikor egyszer sem sírnak fel. Sőt a baráti körben 2-3 éves gyerkőcökhöz is rohangálnak éjjel a szülők.

AnnamariKép
Hihetetlen, hogy már 11 hónaposak! Képek vannak? Mesélj róluk picit!

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

CatKép
köszi, de a férjemmel beszéltem és azt mondta nem kell.

ILdiKép
igen még csak 20 hónapos, jövő ősszel megy óviba

mamikKép
köszönöm a biztató szavakatKép ez kel most. csak dalma is hallja.

KilimanKép
én is Cat és Edit véleményén vagyok.

a helyzet nem, javult, msot jobban bírjuk és visszafogtam egy kicsit a kisasszonyt. nem engedek mindenből (csak olyan rossz hallgatni h üvölt, de már ott tartunk ha apa pelusozza akkor is üvölt, vagy ha nagyszülő megsimogatja. csak anya csinálhat mindent és anyához sem érhetnek. na most nálam is betelt a pohár ezt vissza kell fogni, fordítani. nehéz, de alakul a helyzet)
közben natinak, bendinek megint fog baja van (már fejenként van 2 foguk) én meg valószínű eltörtem a lábujjam.
de jól, egészségben vagyunk és ez a lényegKép

pusz: Vikta
5KépKép és 20Kép
vikta

írtam még de nem tette fel.
(nálunk van a hibaKép)

ÁGYAT MÁR NEM KERESEK.
Vettünk helyette egy hatalmas járókát. és nagyon jó.

V
vikta

Kiliman!

Az én gyerekeim 1,5 éves korukig ettek éjszaka. Előbb csak hajnali 4 körül ébredtek, aztán egyre korábban, volt hogy már fél 2-kor, így aztán reggel 5-6 körül megint. Rázós volt és persze fárasztó. Aztán egy pár hónapig "csak" felkeltek, de már nem ettek, ami még rosszabb volt, mert evés után visszaaludtak, de mikor már enni sem akartak, meg semmit sem akartak (aludni sem)... :-( Volt, hogy csak a cumi kellett, vagy a takaró vagy valami apróság, aztán visszaaludtak. De nekünk csak fel kellett kelni, aztán megpróbálni visszaaludni.
Az enyéim külön szobában alszanak, és nem is jönnek ki, inkább mindig kiabáltak, hogy "Anya!!! Betakarsz??" És akkor anya félkómásan ment, betakargatta a csemetét, és gyorsan megpróbált visszaaludni. Ez aztán elfajult odáig, hogy 5-6-szor is be kellett menni hozzájuk, csak azért, hogy betakarjam. De mára már ezen is túlvagyunk. Most már nagyon ritkán ébrednek fel éjszaka. :-) Biztos minden gyerek eljut egyszer idáig.

Claire!

Kösz a tippeket, az aloe veráról már sok jót hallottam. Most éppen himlős a kiscsaj, és arra is azt ajánlották. Azt még nem vettem észre, hogy a lelkiállapotuktól mennyire függ, hogy akkor jobban kijön-e rajtuk. Most hál' Istennek egészen jól állunk. Nyáron tengerpartra szeretnénk menni, lehet, hogy a sós víz jó lesz nekik?
Egyébkén mézes-kamillás baba habfürdőt használunk, már amikor engedik beletenni a vízbe, néha nem engednek semmit. Se habfürdő, se olaj, csak a sima víz. Használtunk mosakodókenőcsöt, azt nem engedték magukra kenni.
Mosóporból Persil, öblítőből Silán. Nem tudom, jó-e, de melyik az, amelyik nem irritálja a bőrüket?

MVirág!

1-1,5 évesen elvittem bőrgyógyászhoz Gergőt, azt mondta, hogy nem kajától van, ehet a gyerek mindent. Írt fel mosakodókenőcsöt, majd kinövi a gyerek. 2,5 évesen magánrendelésre vittem, ahol megállapította a dokinéni, amit addig is tudtam. Szintén mosakodókenőcs meg egy gyógykenőcsöt írt (egy kicsit ecetes szaga van, de nem tudom mi van benne) hát az se használt. Azt mondta, hogy majd kinövi a gyerek 3-5 éves korára. Reménykedem.

Üdv. mindenkinek: Andi

Kép
gandi75

Sziaztok!

Köszönökm a sok hasznos tanácsot, tegnap próbálkoztunk.
Illetve Bernát felkelt 1.30 körül, majd sírásával felébresztette Ambrust és utána felváltava sírtak, gondosan odafigyelve, hogy mindig csak az egyik sírjon Kép Mi 5-10 percenként felváltva bementünk hozzájuk. Kb. 40 perc múlva megnyugodtak és már nem sírtak. Egy kicsit nézelődtek, majd szundi reggelig. 7-körül mosolyogva ébredtek.
Az éjszakai hiszti pedig annyira nem volt vészes, igazából panaszkodás volt, és a Bernát aki ébresztette a bandát aludt el leghamarabb, Ambrus aki csak megszívta, Õ aludt vissza később.
Õk a rosszcsontok Kép
Kép
A jobb oldalon Bernát a bal oldalon Ambrus

KépKép
kiliman

Sziasztok!
Majd később írok magunkról is.

Brigi!
Amit Ditke írt Én a Rossmann-ba is láttam pár száz forintért.

Judyt

Judyt
KépKép
judyt

Nalunk bejott a sirni hagyas, persze nem orakon keresztul hanem eloszor egy majd 2 harom vegul 5 percenkent mentunk be hozzajuk. 7 hosan 3 nap alatt leszoktak az ejszakai cirkuszrol, elotte horror volt az ejszakam, orankent keltek es sehogy nem lehetett visszalatatni oket... ezutan sokaig 8-tol 7 fel nxolcig aludtak ebredes nelkul. Mostanaban (masfel honapja) Panka 4-6 kozott felkel, es alt. nem tudom visszalatatni csak ha eszik tapit, aztan alvas het fel nyolcig, az is elofordul hogy be kell menni Benihez egy pillanatra egyszer egy ejszaka, de ez normalis, egy- ket keles belefer. Azt nem szabad hagyni, hogy ejszaka 5-6-szor keljnek illetve, hogy tobb oran keresztul fent legyenek mikor felebrednek. Meg kell tanulniuk visszalaudni. En 10 fel 00 korul alt lefekszem es igy szuperul kialszom magam, meg akkor is ha nem tudok visszakelni Panka ot orasi kelese utan.
mvirag

Sziasztok!

Szerintem nem fogjátok elhinni ... Ma jöttünk haza a László kórházból. Szombat óta voltunk bent. Péntek éjjel Peti elkezdett hányni. Reggel vittük magunkkal a Heim Pálba. Rögtön infúzió, mert addigra már hasmenése is volt és nem ivott semmit. Gyorsteszttel kimutatták a rota vírust, úgyhogy azonnal átraktak bennünket a Lászlóba. Persze mi vittük haza a kórházból ezt a szart Kép Kép
A gyerekek már jól vannak, én borzasztóan kivagyok idegileg. Majd elmesélem a részleteket is ha valakit érdekel.

Komolyan mint egy rémálom Kép

Szilvi

Sz.

KépKép
sziszus

Sziszus!
Jajjj, ez borzasztó.Kép
Az a lényeg, hogy már jól vagytok.

Judyt

Judyt
KépKép
judyt

Sziasztok!

Nekem is ikreim vannak, de a 2 év feletti topicba szoktam néha írni. Mi tavaly ősszel vettünk 2db 36-kg-ig gyerekülést, számítva rá, hogy az egyel kisebb már nem lesz jó, így eladnám a régieket.
Ide teszem fel előbb, hátha valamelyikőtöket érdekli. Ha nem akkor felteszem a babszobára. Csak gondoltam inkább ikreseké legyen mint nem. Kép
Szóval az ülésekről: 0-18kg-ig jók az van ráírva, nekünk azért előtte volt egy kisebb. 3v4 fokozatban dönthető. Safety baby a márkálya. A váza teljesen hibátlan, a huzata használtabbnak néz ki. Nincs szétnyűve, csak ahol az öv kijön ott meg van kicsit szakadva. lsd. kép.
A kettő 10e ft. Ha valakit érdekel írjon mélt.

Kép

Vikics

KépKép
vikics

SziszusKép
Ez elég horror. A bébiszittyónk a Heim Pálban dolgozik, és az ortopédián is mindenki elkapta a rotát. Még Õ is, és úgy idejött hozzánk. Szerencsére ezt nem nyaltuk be. A dokinőnk szerint ez 1 év alatt nagyon veszélyes.KépKép

Borzalom! Ha kiheverted engem érdekelnének a részletek!

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Sziszus!

Jobbulást és most már csak unalmas napokat kívánok nektek!
Ha lesz erőd,írd meg a részleteket!

Edit

Kép

Kép
edit73

Sziszus

Jobbulást! Remélem, most már jön a tavasz és vége ennek a betegeskedős időszaknak! Lesz mit kiheverned aq nyáron, az tutiKép

Lilla

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok

Szörnyű ez a sok betegség. Meg már tényleg úgy nézett ki, hogy itt a tavasz. Erre tessék, esik a hó.
Egyik lányom nagyon köhög. Van valakinek ötlete, hogy mit lehet csinálni vele. Kap C vitamint, meg orrcseppet a takonyságra. Egyéb? Szegény nem tud aludni, mert mindig felébred a köhögési ingerre. Ettől meg olyan fáradt, hogy folyamatosan üvölt, akármit csinálok. Ma úgy ebédelt, hogy két hüppögés, egy kanál kaja, már ha egyáltalán.

Sziszus

Jobbulást! Ezzel most biztos letudtál több évi rémálom adagot, és innentől minden simán és nyugodalmasan fog menni. Borzasztó, hogy a kórházban, ahová egyébként is valami gonddal megy az ember, lehet összeszedni a legrémesebb betegségeket.

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Brigi!

Gyerekeknek is van Sinecod szirup, fel kell iratni, de száraz köhögésre nagyon jó. Vagy van Robitussin is, ez recept nélkül van de nem ismerem.

Ditke
ditke62

Sziasztok Lanyok!

Reg nem voltam, de a beazasom meg mindig problemat okoz. Remelhetoleg jovo heten mar lehet festeni, de persze ez nem garancia ugyanis latok egy sotetebb foltot a falon... NEEEEM!

A gyerekek jol vannak. Sajnos anyunal egy jo par fokkal huvosebb volta a lakasban es azonnal megfaztak. Panna annyira durvan szurcsogott, hogy a doktorneni szerint egy par ora valasztotta el a tudogyulladastol. Hal Istennek kigyogyultak, ugyhogy johet holnap az oltas Kép Szegenykeim nincsenek elkenyeztetve.

Sziszus,
Ez borzaszto. En nem is tudom hogy birod! Csatlakozom Edithez, unalmat kivanok!

Hozzatapi es babakonyv. A gyerkocok 3.5 honaposak es az anyu elkezdett nyaggatni, hogy miert nem esznek alma reszeleket, krumplipuret...stb. A vedono szerint 5-6 honapos korig semmit nem kell adni.
Ahogy igy tepelodtem, hogy mit is kene csinalni rajottem, hogy nincs megfelelo szakirodalmam!! Ikres konyvvel tele van a padlas, de "mezei" gyerekapolasi konyvem nincs. Szerintetek mit kene beszereznem? A Dr. Spock allitolag tulhaladott, a tobbirol meg nem tudom jok-e... Persze nem csak a hozzatapi erdekelne, hanem a fejlodesi allomasok is, meg hat annyi minden mas is van. Ha van valakinek link gyujtemenye, az is jol jonne!

Na megyek, mert a ferjek gyongye mar a hajat tepi. Kép
Sziasztok,
Heszter

KépKép
heszter

Brigi,
A Robithusin nekunk bevalt. En 20ml vizbe raktam 2.5ml-t es megitattam veluk, mert siman tul edes.
Ami nalunk nagyon bejott, az az orr tisztitas. Tengerviz bespriccel es utana 2 perci hasra fektetem a dragat. Utalja az egeszet es pruszkol tole, ami nagyon jo, mert a nagyja cuccot kifujja. A maradekot meg orrporszivoval kiszedem. A tapasztalat az, hogy utana nagyon halasak (bar kozben uvoltenek!)
Heszter

KépKép
heszter

Heszter!

Köszi a tippeket. Kínomban én is az orrát szívom, és hát úgy bőg szegény mint, akit nyúznak, utána viszont alszik egy 20 percet. Aztán kezdhetem előlről. Nekem most itthon patikai orrcsepp van, az nem tudom helyettesíti-e a tengervizeset. De majd próbálom. A Robithusint meg majd holnap.

Szerintem a hozzátápival nyugodtan várhatsz, 5-6 hóig, sőt tovább is. Mi hamar kezdtük, úgy 4 és fél hósan, de nekem nagyon nehezen kakált az egyik gyerkő és az segített, meg nekem tápot is ettek, és úgy hamarabb szokták kezdeni.

Fejlődési fázisok, meg étrend, meg betegségek, meg ilyenek van a babaszobán. Én tegnap ott keresgettem a köhögést. De véletlenül találtam egy mit tud a baba részt is, ahol hónapra lebontva megvan, hogy általában mit tudnak.

Könyvem nekem sincs, úgyhogy itt nem tudok segíteni.

Brigi

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!
Nekem is ikreim vannak 16 hónaposak:Dominik és Zsaklin.Remélem csatlakozhatok hozzátok.
Brigi!
Mikor mi szenvedtünk megfázással a tengervizet minden porszivózás előtt használtuk.A gyógyszertári orrcseppet csak 3*1cseppet szabad mert tönkreteszi az orrnyálkahártyát.Hurutos köhögésre Rhinatiol köptetőt kaptak.A Robitussint csak 1év felett szabad.
Milyen idősek a lányok?
Emina

Kép
emina

Szia Emina!
Üdv közöttünk, bár én sem vagyok régi motoros. Az babáim most 9 és fél hónaposak. Köszi a tanácsokat takonykór ügyben. Remélem mostmár kifelé megyünk. A porszívót akkor csinálom, meg holnaptól a tengervizet. A másféle gyógyszerekkel meg várok, hátha egyáltalán nem lesz rá szükség.
Brigi

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

EminaKép
üdv, mennyi idősek a gyerekek?

a kórházós és beteges történetek elég borzasztóak.Kép remélemmielőbb mindenki helyre jön...
ilyenkor azon gondolkodom itt zizizek, mert van 2 ordító békám (a harmadik egy kis angyal) és ti meg kórházban vagytok, aztán ezt azt hoztok haza. jelentem semmi bajom.

pocakosokkal, szüléssel mia helyzet? vagy csak figyelmetlenül olvasok.
szeretnék egy kicsit nosztalgiázni.Kép

(nem zártuk ki pár év múlva a 4. gyerek megszületését, de az a féltékenység BORZASZTÓ!!!. én emiatt már most lestornoztam.Kép
(el is kezdem az összes babholmi árulását.Kép)
most nekünk olyan, mint az első hónapok. de rossz is h soha többé nem leszek kismama.
mamik ti hogy vagytok ezzel?
amikor a vizsgálatokra jártam úgy untam, aztán meg vártam h megszülessenek, és örültem is h egyszerre letudom a 2 terhességet.
most meg hiányzik. mentem vizsgálatra és nem a terhesre hanem a nőire kellett mennem, hát totál rosszul voltam.

és a másik (holnap 4 hete) a fétékenység miatt tönkretesz a kis ordító békámKép, totál kivagyok, hányingerem van állandóan és egyéb bajaim. de este betszem az ágyába és már hiányzik. mielőtt beteszem össze-vissza puszilgatom és nem akarom elengedni, fáj h el kell tőle vállni. ez normális?Kép
nálatok van ilyen?
a kicsiknél még nincs ilyen de velük még nincs annyi élményem.

Kristin, Gabus veletek mi van?

majdnem 6hóKépKép és majdnem 21hóKép
vikta

EminaKép
most látom h írtad 16 hósak. tudod néha csak nézek és nem látok.

HeszterKép
nálunk is ez volt . és én már 10 hónaposan grillcsirkét ettem(ez igaz) de megmondtam anyunak az enyémek ráérnek 1 éves korúk után. és állandóan azzal nyaggattak mikor adok már mást a tápon kívül. szerintem azt elfelejtették h mikor adtak nekem mást tejen kívül. (én elfelejtettem mikor adtam dalmának főzeléket)nem értem miért sürgeti ezt minden nagyszülő.
ha tápos 4 hónapos kora után gyümi 6 hónapos kora után főzelék és csak fokozatosan.
ha tejcis 6 hónapos kora után gyümi majd főzi.

JudytKép
mi van veletek?

még mindig a féltékenység:
ja és képzeljétek van olyan h anyuka bemegy szülni a kórházba és a 3 éves gyereke nem evett ivott csak minimális mennyiségű kakaót és limonádét és azt is úgy kellett beletenni.

vikta

SziszusKép
Nem semmi amin mostanaban keresztulmentetek! Esemenytelen napokat kivanok a kozeljovore!

Csajok! Bocs, hogy csak kerdezek megint, de otthon nincs internet, munkahelyen meg idom nincs olvasgatni+irni... de! A csajaim elkezdtek kuszni (na, nem kapkodtak el), de Emese mint a serult katona ugy adja elo a dolgot. Az egyik oldalat nem hasznalja a kuszashoz, tiszta feloldalas a csaj... Tudja valaki, hogy mennyire gaz ez????

Gyongyi

bgy

Gyöngyi!

Ilyen volt nálunk az Olivér.Én csak úgy hívtam "sánta kígyó".Nekem rémisztő volt,mert mellette a Benike tökéletesen,gyorsan és sokat kúszott (Marci nem,ő csak mászik).Ráadásul nekünk a nagyfiúnk,a Dávid ugyanezt csinálta és most küzdünk a diszgráfiájával (nincs közvetlen ok-okozati összefüggés).
Szóval: dévényezünk 2hónapja és elkezdett önállóan mászni az Olivér.Viszont feszes volt,így nem vagy csak nehezen lépett volna tovább a mozgásfejlődésben.
A leírtak alapján meg kellene mutatnod szakembernek.

Vikta!
Kitartás,javulni fog a helyzet!Kicsit depisnek tünsz a leírtak alapján,bár azt gondolom,hogy ez az érzelmi zsarolás nagyon meg tudja viselni az embert.Csak azt tudom tanácsolni,hogy amennyire lehet tehermentesítsd magad egyik vagy másik(kettő) gyerkőc alól.Aztán jön a tavasz és jobb lesz!lehet menni sétálni,játszótérre,barátokhoz!Minél többször lesz gyerektársasága a Dalmának,annál jobban elfelejti a féltékenységet!

Emina!
Üdv közöttünk!Írj még magatokról és ha van kép,azt is tegyél fel!

Edit

Kép

Kép
edit73

Gyöngyi!

Niki is így kezdte, de kb 1 hét alatt már mindkettőt használja. A lábát még nem igazán.

KÉpzeljétek!
Dávcsi végre fordul hanyatt is megint! Kb 2 hónapig nem volt hajlandó, pedig ezt tudta hamarabb. És rögtön próbálkozik a négykézlábazással is.KépTegnap jópárszor 4kézlábra állt és el is indult szépen, de 2 "lépés" után pofára esett szegénykém.KépKúszni még inkább csak hátrafelé megy neki. De ennek is nagyon örülök. Most már nemcsak a hasán fetreng feltartottkézzel, így nem is bukik annyit.Kép
Nikinek nagyon jól megy a kúszás, pakol le mindent, amit elér. És sztem nemsokára fel fog ülni, mert félkönyökre támaszkodva játszik!!! Ez az ülés előjele nem? Szóval nagyon ügyik és iszonyú büszke vagyok rájuk.Kép

Lilla

ui. Majd rakok fel friss képeket, ha lesz egy kis időm.

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Vikta!

Imádtam terhesnek lenni. Én már sokszor mondtam, hogy olyan szívesen lennék még egyszer terhes, de gyerek az már nem kellene Kép Persze ez így nem kivitelezhető Kép Sokan kérdezik, hogy nem akarunk-e 3. babát, de én határozottan elzárkózok ez elől, egyelőre. Majd ha megnyerjük az ötöst a lottón Kép Sajnos anyukáméknál lakunk (tetőtérben külön konyhával, fürdőszobával, 3 szobával), de mégsem a sajátunk, kocsi, jó állás nincs, úgyhogy nincs mire vállalni a következőt vagy következőket. De a terhesség csodálatos volt.

És azért ide írosgatok (pedig már elmúltak 2 évesek), mert olyan jó nosztalgiázni, hogy milyenek voltak, miket csináltak.
Néha nagyon kiakasztanak, olyankor kiabálok velük, néha még oda is csapok Kép Aztán mindent megbánok, hogy akiket a legjobban szeretek a világon, hogy csinálhatok velük ilyet? Milyen jogon kiabálok én vele? Kép De néha kihozzák az emberből.
Az estéket, meg a reggeleket szeretem a legjobban, amikor fürdés után pici babásat játszunk (főleg Gergővel). Olyankor úgy kell fogni, mint a pici babát, úgy tesz, mint aki alszik, és lehet puszilgatni, simogatni. Reggel ugyanez. Nagyon jó érzés. Kép
Éjszaka, mielőtt lefekszek, még benézek hozzájuk, és olyan édesek, igazi kis angyalkák. Nem úgy mint napközben, mikor ördögfiókák. De nem baj, legalább tudom, hogy igazi, egészséges gyerkőcök. Koraszülöttek voltak (32. hét végén) szóval bármi bajuk lehetne, de hál' Istennek egészségesek. Kopp-kopp-kopp!!!

És köszönöm minden maminak! Amióta olvaslak Titeket, azóta komolyan mondom, sokkal türelmesebb vagyok a gyerekeimhez. Kép Köszi.

Sziasztok: Andi

Kép
gandi75

ViktaKép
Nekem is nagyon hiányzik a pocakosság! Olyan szuper állapot. Minden barátnőmre irigy vagyok aki átéli megint ezt a csodát.KépKép Persze gyerek már nem kellene, mert engem totál kiakaszt ez a kettő is néha, de nélkülük meg az életem egy fabatkát sem érne.KépKép Én is bemegyek késő este a szobájukba amikor alszanak, és csodálom őket, meg hallgatom ahogy szuszognak.Kép

Egy időben olyan bújósak puszilkodósak voltak, de már nem bújnak hozzám, ez olyan rossz. Bezzeg egymást meg más gyerkőcöket ölelgetnek,puszilgatnak.KépKép

GyöngyiKép
Az alapján amit írsz dévényezni kellene a lánykáddal. Nem tudod valami szakembernek megmutatni ott?

Nálunk egyik gyerek sem kúszott, egyből másztak.

EminaKép
Üdv. a csapatban!KépKép Képek a gyerkőcökről?

Cat

Cat
Kép
cateye

EditKép LillaKép CatKép
Koszi a hozzaszolasokat. Emeset is devenyeztek otthon mivel egy kicsit feszes volt, eddig normalisan fejlodott, de most ez a kuszas eleg remesen nez ki... Ha otthon lennenk, nem is aggodnek, mennenk tovabb a devenyeshez... Eme mar tobb mint 1 hete igy mozog, eloszor gondoltam en is hogy majd rajon, hogy a masikat is hasznalni kell, mert a fordulas is eleg feloldalasan ment neki az elejen... Viszont Reka teljesen normalisan csinalja a kuszast, es igy mar nagyon szembotlo a kulonbseg... Sajnos itt meg nem sikerult szakembert talalni, vagyis meg nov. vegen szoltam a dokinknak az otthoni diagnozis miatt, kaptunk is beutalot az itten specialistahoz... majus kozepereKép. Nos, az meg eleg tavol van, szoval most majd jobban utananezek a dolgoknak. Este felhivom a gyerek-neurologus ismerost is, hatha tud valamit mondani...

EditKép
Azert nem lehet semmi nalatok, hogy a 3 gyerkoc 1xre fedezi fel a lakast!Kép

LillaKép
Gratula a csemeteknek a legujabb tudomanyokhoz!

CatKép
En egy szot se merek szolni, nekunk ket angyalunk van.Kép Neha persze megkergulnek ok is, de alt. nagyon jok. Pont tegnap este gyonyorkodtem en is bennuk, amikor felmentem betakarni oket...
A fiukrol mikor latunk kepeket?!

Gyongyi

bgy

GyöngyiKép
A www.csehicsalad.hu weben vannak rólunk képek.KépKép

A csajokról? Dolgozol egyébként?

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Brigi,
Bocs a felrevezetesert!!! Rhobitusint adtam a gyerekeknek, nem azt a masikat. Olyan hulye vagyok mostanaban... BOCS!

Pocakossagomat en is neha visszasirom. Annyira jo volt harmasban, olyan meghitt. Most egyszerre csak az egyikkel lehetek "anyasan." Persze ez majd valtozik, ha mar tudnak ulni, jarni...
Azert nekem meg eleg elenken el az emlekezetemben, amikor a korhazban fekudtem es elkezdett rugdosni az egyik, hogy most mar a tesora fekudjek es simogassam ot. Nektek is volt ilyen?
Tenyleg, 3as ikres anyukak hogy fekszenek a terhesseg alatt? (Ha mar kint vannak, akkor mar gondolom nincs fekves, inkabb allva alvas Kép )

Na megyek, mert erzek egy kis kave illatot...hmmm Nekem angyal a parom, mert megcsinalta a reggelit, es szuper angyalkak a gyerekeim, mert hagyjak hogy megegyem (ha eleg gyors vagyok Kép )
Mosolygos napot mindenkinek!

Heszter

KépKép
heszter

Hat en tiszta hulye vagyok!! Brigi, RHINATHIOLt adtam a gyerekeimnek es jo volt.
Egyszeruen az agyamra mentek a reklamok!

KépKép
heszter

CatKép
Hat, ha a fiuk ilyen ugyesen takaritanak, akkor nincs okod panaszra!Kép
Es ezek a mosolyok! A puszi se semmi...Kép
Febr. 1-e ota dolgozok, most netem is csak itt van.
A csajokrol kepek itt: photos.yahoo.com/gywerner

HeszterKép
Ez jo volt.Kép

Ma beszeltem a devenyesunkkel, ellatott jotanacsokkal. Eloszor elegge elkeseritett, de amikor mondtam hogy negykezlabazik Eme egyedul es ringatja magat, akkor kicsit mar jobbnak latta a helyzetet (nincs okoltartas se, meg kereszteriranyu a nem-mozgas). Talan sikerul itt is szervezni valami gyogytornat... majd kiderul.

Gyongyi

bgy

Cat

Megnéztem a képeiketeket. Nagyon helyesek a srácok. Irígykedem, hogy ilyen mobilok vagytok még két picurral is. Én meg tisztára bezárva érzem magam, és el sem tudom képzelni, hogy hogy tudnék elindulni.

Heszter
Köszi az infokat. Most úgy vagyok, hogy hátha nem kell gyógyszerezni. Bár Boróka még mindig nagyon köhög. Most szívom az orrát rendületlenül.

Kérdés:
Nem tudtok valami jó helyet, ahol valami normális, nem fidri-fodri, habos-babos ruhát lehet venni keresztelőre, amit aztán esetleg máskor is fel lehet venni. Nem ragaszkodom a tiszta fehérhez, de azért sportosat sem akarok. Ja és elfogadható áron. Mondjuk 5000 alatt. Használt is lehet, mert ahogy néztem új ruhát nem biztos, hogy kapok ennyiért.

Egyébként van egy fél fogunk két gyerekre. Még nagyon dugdossa a lány, de azért már lehet látni, ha nagyon kukucskál az ember.
Nekem is két kicsi angyalom van, és egyre többet játszanak egymással. Az utóbbi két hétben határozottan úgy érzem, hogy felfedezték, hogy milyen jó társaság is a másik.

Brigi

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

gyöngyi!
gyönyörűek a csajszik! itt irigykedek a rózsaszín életkékre 2 és 3/4-ed fütyissel Kép Kép Kép
MARCSI

KépKép

KépKép
2in1

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?