Új privát üzeneted érkezett!

És képzeljétek! 2500 grammal született, ma pedig 2550 grammal engedték haza! Kép

KépKép
nicika

Szia!!!
Örülök,hogy jól vagytok.Nagyon ügyes Szinti,hogy már hízik.Bőven van tejcid?De izgi ma lesz az első éjszakátok hármasban.Nem félsz egy picit?
Vendég

Szia Nici,
majd várjuk a híreket, pihenj! Kép

Gabi,
és utána leszűrted, vagy kiemelted őket? Kép Nekem van két tésztafőző edényem, aminek zárható és lyukacsos a teteje. Kép Ha kész a "tészta" Kép, fedővel szűröm le. Használjam azt, vagy sima fazék/edény és szűrő/szűrőkanál? Kép Bocsi, ha ilyen aprólékosan kérdezek.. Kép

nadine81

Jéé, most olvasom!! Ez jó hír, hogy hízik! Ha jól szopizik, akkor tuti szépen is fejlődik! Hamar fog gyarapodni! Kép

nadine81

Lányos anyukák!

Fülbevaló-ügyben hogy vagytok? Szeretnétek? Ha igen, akkor mikor? Én szeretnék Dorkának minél hamarabb... A tavaszi topikban van egy anyuka, aki már úgy hozta haza a picit a kórházból, hogy ott átszúrta a csecsemősök főnővére a fülét és bele is tették a fülbevalót. Nem gyógyfülbevalót, hanem már a sajátot, és alkohollal kell kezelgetni. Ha van rá lehetőség, kiszúrassam már ott? Szerintetek?
Fiús anyukák is írhattok ám!! Kép Kép

nadine81

Én villával szoktam kiemelni a kis tányérjára,de utánna le kell mosni,mert olyan fehér lesz.Hát szerintem jobb várni amíg 1-2 hós nem lesz.Én biztos nem lukasztanám ki újszülött korában.
Most hallottam a híradó előzetesben,hogy Zala-megyében hattyú tetemeket találtak.
Vendég

Sajna már találtak korábban is madárinfluenzás madarakat, azt is kimutatták, hogy azzal a bizonyos H5-ös vírussal fertőzöttek, és megjött már az az eredmény is, ami kimutatta, hogy a H5-nek az N1-es fajtája, ami az emberre is veszélyes... Kép Ez gáz. De azt mondták ez még nem az, ami emberről emberre terjed, "csak" állatról emberre. Ez se jó..

És ha nem újszülött korában, akkor miért nem? Azért mert még nagyon pici és ezért érzékenyebb is a füle/bőre, vagy mert nem akarnád ilyesmivel zaklatni?

nadine81

És még egy kérdés! Kép
Az internetről letöltött nyomtatványokat is el kell fogadniuk az illetékes hivataloknak ugye? Ez a Magyar Államkincstár hivatalos honlapja, gondolom kötelesek elfogadni őket...

http://www.allamkincstar.gov.hu/ugyfelkapcs/csaladtegyeb/nyomtatvanyok

nadine81

Remélem arra nem fog sor kerülni,hogy emberről emberre.Ha mégis azonnal megyünk magunkat oltatni.
Én azért nem,mert még nagyon picike és ahogy írtad nem akarnám ilyennel még zaklatni.Majd ha picit nagyobb lenne.De a lányos anyukák majd megmondják neked.Azokat is kötelesek elfogadni mintha kaptad volna őket.
Vendég

Megnéztem és nekem pont ilyet adtak a kórházban.
Vendég

Sziasztok!

Nicika!Gratulálok még egyszer a babához!Majd holnap írd meg,hogy tellt az első éjszakátok otthon?Gátad nem fáj?

Viol!Annak idején nekem is a kórházban szúrták ki a fülemet.Én ha lesz még egy kislányom ott fogom megcsináltatni és pici karikát tetetek bele.Szonja 3 hónapos volt amikor kilövettük a fülét.Egyrészt nagyon sírt,másrész 4 hét után csak fogóval tudta az ékszerész kiszedni a gyógyfülbevalót a füléből mert egy hibás széria azon darabját fogtuk ki aminek nem jött le a hátsó része.Szonjának ez olyan trauma volt,hogy azóta is nyöszörög még akkor is ha csak megigazítom a fülbevalóját.Egyébként az én gyerekkori lencsém van a fülében.
Én a kórházas kiszúrást ajánlanám ha már mindenképpen akartok fülbevalót neki.

Vero!Holnap az uraddal megyek bulizni!Kép

KépKép
eszti76

Hát igen ezt egy lányos anyuka jobban meg tudja mondani meg van a tapasztalat.
Lassan lépek,mert megjött apa és most övé a gép.Holnap megyek okosodni.Kép
Vendég

Gabi,
no, én meg pont azért gondoltam jó ötletnek, hogy mindjárt az elején, mert akkor hamar túl lenne rajt. Valahogy úgy érzem, később, amikor már "jobban" érzi a fájdalmat, rosszabb lenne neki. Nem tudom jól fogalmaztam-e.. Kép

Eszti,
szóval akkor te azt mondod, hogy már a saját fülbevalóját tetessük bele? És az milyen alakú legyen? Mi a jobb? A karika? Vagy olyan, amit beteszek és hátulról ráteszem a másik végét?
Én tiniként lövettem még egy lyukat a fülembe, és magával a pisztollyal lőtték bele a gyógyfülbevalót. A kórházban hogy csinálhatják? Csak lyuk? És akkor bele is teszik a sima fülbevalót?

nadine81

Gabi,
hát te egyre profibb vagy ebben a képfeltevősdiben! Kép Minden témához van valamid! Kép
Kellemes estét, holnapra jó okosodást! Kép

nadine81

Jobban átgondolva igazatok van.Ha a következő lány lesz lehet,hogy én is ezt fogom csinálni.
Vendég

Húúú akkor még fülbevalót is kell venni! Kép Vannak direkt olyanok, amik babáknak valók? Vagy mindegy?

nadine81

Viol!A hátul rádugóst semmiképpen nem ajánlom mert az nem szellőzik.Én a pici(babaáknak való)karikát tartom megfelelőnek vagy ha nem is karika de szellőzös legyen.Könnyebben begyulladhat a rádugós alatt és a tisztítása is nehezebb.Persze van direkt kisbabáknak való fülbevaló.Én az aranyat javaslom mert arra nem lesz allergiás.

KépKép
eszti76

Lassan lépek én is egy kis vacsira, meg pancsi és hasonló jó dolgok! Kép Később még felnézek!

Helloka!

Viol és Dorka 31+1 Kép
Kép

nadine81

Eszti,
amúgy is aranyra gondoltam, mert nem kockáztatom, hogy kidobja a sz..t, vagy az ezüstöt a kis kagylója! Kép
Ja, és akkor alkohollal kell tisztítani? Gondolom úgy, hogy nem veszem ki közben, ugye? Vagy?

nadine81

Na, most se smile-k, se képek nincsenek fent... Kép

nadine81

Nem kell kivenni a fülbevalót amikor lekezeled a fülét.Ezért is jobb a karika.Ott szabadon mosogathatod.

KépKép
eszti76

Eszti,
ok, köszi! Kép

Többiek merre vagytok?

Holnap én nem leszek, mert délelőtt pakolászok, rendet rakok kicsit, Apa csinálja a bababútorokat, este pedig megyünk bálozni! Kép Csak lightosan. Kép Sosem voltunk nagy dajdajozók (na jó, néha Kép), de most csak módjával! Kép

Ma még itt vagyok egy darabig, de jöjjön még valakííííí! Kép

nadine81

Itt vagyok csak közben megfürdettem a Szonját.Most vacsizik.
Hová mentek bálozni?

KépKép
eszti76

Fertődre megyünk. A fertődi óvoda szervezi, eddig már kétszer voltunk. Kép A zenekar jó szokott lenni, de most azt hallottam, hogy valami új banda lesz és hát... Szóval nem mondtak róluk túl jókat. Olyan gagyi. Kép Meglátjuk.
A kaja is jó szokott lenni, most svédasztal lesz, hát erre is kíváncsi vagyok. Kép

Én már úgy várom azokat a fürdetéseket, amikor már kicsit nagyobb a baba, és már lehet vele pancsolni. Meg mindenféle kacsákkal játszani! Kép
Nálatok vannak ilyen szeánszok? Kép Játékok úsznak a vízben, fröcsög mindenhova a víz, stb.. Kép

nadine81

Én már írtam, mi másfél évig szenvedtünk a fülbevalóval, arany volt, mégis. Most lyuk a fülben, fülbevalók a szekrényben...Kép
3hónaposan lőtték, sose gyógyult meg teljesen kenegetés és szellőzős füi után semKép
Bár ne tettem volna!
Ha megint lányunk lesz a férjem meg is harapna ha kilövetnémKép

Kép
Kép
Kép
amica

Nálunk már rituálévá vált ,hogy az esti fürdéskor a kád tele van műanyag állatokkal,a gyerek néha úgy érzem már bele sem fog férni.KépAztán jövök én a vacsival.Furcsa szokás de csak ez vállt be.Aztán amikor a kezén már majdnem úszóhártyák nőnek én kiszedem a kádból.Egyébként nem fürdetem minden nap.Van,hogy tusolunk és olykor-olykor csak lavorban mosdatom.
Most olyan jó vele mert már mindenről lehet vele beszélgetni.Olyan szövege van,hogy csak na.Kép
Jön velem mosogatni,teregetni,mosni,stb.
Viszont már vissza is beszél.Kép
Amikor hazajövök a munkából fut oda hozzám és kiabálja:Anyukám de jó,hogy megjöttél.Úgy hiányoztál.Te vagy a legjobb anyukám!Kép
Elolvadok tőle.

Aztán nem sokat ugrálni ám a buliban mert a baba nem tud aludni a pocakodban!Kép

KépKép
eszti76

Amica,
és neked bírja a füled? Vagy az ilyen dolog nem "öröklődő"?

Eszti,
húú, az tök jó! Kép Én egészen addig a fiú felé húztam, amíg ki nem derült, hogy lány lesz... És most már totál beleéltem magam, hogy milyen lesz, amikor majd már lehet vele csacsogni, mondja a kis butaságait, olyan akar lenni, mint Anya, jön-megy utánam, olyan igazi kislányos. Persze ugyanilyen jó dolog lehet egy kissráccal, azt is aláírom, hogy semmivel össze nem hasonlítható érzés, ha valakinek fia van! Kép Mindkét esetnek megvannak a maga kis csodái! Kép

A bálban természetesen nem ugrálok, csak lassú táncira megyünk be. Kép Tegnap ki is próbáltuk, hogyan táncolnánk.. Háát, közel már nem nagyon tudok bújni Gáborhoz.. Kép Kép Ott a lányunk! Kép

nadine81

Jó éjt és kellemes hétvégét Mindenkinek! Kép

Viol és Dorka Kép

Kép

nadine81

Jó éjt mindenkinek!

KépKép
eszti76

Katus!Valamit elrontottam és elveszett az email címed.Ha látod az üzimet légyszi küldjed el nekem SMS-ben.
Na,milyen otthon?Ez most hü..e kérdés volt,biztosan szuper.
Voltatok táncikálni?
Máté,hogy viselte az utat?Fogacskája,hogy van?

Viol!Jó mulatást estére!Én most kikapcsolódom mert takarítanom kell és du. megyünk Sopronba mert az anyunál alszunk.Este megyek bulizni és így kényelmesebb mert nem kell hazajönnöm Kópházára!

Szép napot mindenkinek!

KépKép
eszti76

Katus!Köszi megkaptam!Az üzidet.

Nem bírtam ki,hogy ne jöjjek vissza körülnézni de látom csak én vagyok.Akkor most ismét lelépek!

Nicika!Na,milyen volt az első otthon töltött éjszaka?Aludtál egy keveset?

KépKép
eszti76

Sziasztok! Szinti alszik! Én meg feltöltöttem a képeket a honlapomra: http://gportal.hu/picview.php?prt=119027&gid=806026&index=1

KépKép
nicika

Hogy milyen volt az éjszaka? Egészen jó! Szinti szinte végigaludta! Bár bevallom hajnalban már velem aludt!

KépKép
nicika

Tejci van bőven! Fejnem is kell! Apa még kicsit bátortalan Szintivel! A gátam már a 3. nap óta nem fáj. A varratszedés kifejezetten jó volt, egyáltalán nem fájt. És már alig vérzek!
Most vagyok 63.5 kg (63 kg-mal kezdtem a terhességem és 69 kg-mal mentem szülni, szülés másnapján 64 kiló voltam, a tejbelövelléskor pedig 65!)
A pocimon már csak 3cm felesleg van, de amúgy fogytam is! Kép

KépKép
nicika

Nicika!Nagyon,nagyon,nagyon aranyos Szinti baba.
Ezek szerint jól érzi magát a szép szobácskájában.Szerencsés vagy a tejjel és a gátaddal.A kilók hamar leröppennek.(Na nem mindenkiről)Én is szerencsés voltam e téren.58,5 kg voltam amikor terhes lettem.71 kg-al mentem szülni.A 3. napon már 61,5 voltam az első 2 hónapban meg lejött a maradék 3 kg felesleg.A hasam hamar "elmúlt".
Ki sem lehet bírni,hogy ne vedd magad mellé.Szerintem neki is éreznie kell,hogy ott vagy mellette.Az nem baj ha együtt alusztok.Nem lesz semmivel nehezebb a későbbiekben átszoktatni a saját ágyába.Szerintem.
A férfiak(persze van kivétel)kicsit bátortalanok az elején de bele fognak jönni!
Vigyázzatok magatokra!

KépKép
eszti76

Eszti! Én is nagyon szivesen alszok vele, az olyan megnyugtató, hisz minden rezdülését érzem! És látom rajta hogy ő is nyugodtabb ha a közelében vagyok! Imádom Õt!
Nekem is már éppen hogy csak van pocakom! Már majdnem teljesen lement! A seggem pl eltűnt! Tök jó!
Reméle még fogyok!
Egyébként Medela kézi mellszívóm van és nagyon jó! Épp most készültem el az első 150ml-emmel, már rakom is a mélyhűtőbe! Jó drága volt a zacsi hozzá! 10db majdnem 1400ft!

KépKép
nicika

Nicika!

Hát nagyon gyönyörűséges a kisasszony, látszik hogy mennyit simult a kis arcocskája amióta mi láttuk!! És a haját is látni. Kedvenc képem ahol szétterül!!
Én is midig magam mellé vettema fiamat.
A tejet meg csak fejd, bár szerintem ki fogod dobni, úgy mint én anno. De jó érzés tartalékolni.
Ügyes vagy nagyon, és szerencsés a varratszedéssel!

Gabóca!
Teljesen természetes hogy szeretsz szoptatni!! Jó is az! Nekem is egy éves koráig szopizott. Igaz, én nem viszolyogtam a tápszertől, 10 hónaposan elkezdtem leválasztani a reggeli szopi helyett ún. babatejet kellett adni, ami nem más mint tápszer azt hiszem Milumil vagy ilyesmi volt a neve. Mondjuk később én kakaót is csináltam a tápszerből, Kép nyilván 11-12 hónaposan már lazábban lehet venni. Egy éves korától meg kaphatott rendes tejcit is...

Eszti, írtam vissza!! Este várlak, remélem beugrassz!!
Vendég

Sziasztok!
Ma megint voltam okosodni még házit is kaptunk.Nálunk a pancsit mindenki élvezi.Levi 2-hónapos kora óta nagy kádban nagy vízben fürdik,mert kinőtte a kiskádját.Ha az apjával fürdik"98%"Akkor áll a víz a fürdőben győzöm felmosni.A husi annyira lubickol,hogy fele víz a kád mellett landol.e nagyon élvezi igazi vizi pocok.
Kép

Nadine!Nagyon vigyázz magadra a bálon nehogy megerőltesd magad.Nagyon jó szorakozást nektek.Majd élménybeszámolót kérünk.Kép

Eszti!Neked is jó bulit.Már én is úgy elmennék!De asszem meg kell várnom az osztálytalálkozót.Bár kb. csak 10-ig leszek.Neked is akartam képet,de nem engedi!

Nicika!Nagyon édes Szinit.És milyen pici kis hajacskája van.Édes nagyon.Akkor az első éjszaka nagyon jól telet.Kínánom,hogy továbbra is így maradjon.Baromi keveset híztál.Ügyi vagy.Rajtam még mindíg 5kg van és baromi nehezen akar lemenni.Na nem sajnáltatom magam.Örülök,hogy minden oké.Kép
Vendég

Vero!És még volt tejcid mikor 10-hós volt?Ha volt lefejted és este oda adtad neki?Ez a Milupa mennyire jó?Kezdjem el én is majd elhagyni a reggelit?Már iszonyú kevés tejem van.
Vendég

Gabóca!Köszönöm és remélem,hogy jó lesz!KépDe legközelebb én is kérek egy képet!Kép

Vero!Azt hiszem odamegyek hozzátok én is.Aztán a kocsit majd visszaviszem az anyu elé.Vagy taxival megyek!Még vacilálok.De az Iván(ha kocsival van)oda is ugorhatna értem.Sajnos nem enged be a program a citromailbe,mert karban tartják és onnan nem tudok írni.Olvasni sem.KépAkkor este randizunk!Kép

KépKép
eszti76

Helloka! Kép

No még egy gyors bekukk a készülődés előtt. Apa úgysincs itthon, ma is meccs.. És holnap is! De legalább nem fagy oda a kapuba! Kép

Eszti,
nektek is nagyon jó szórakozást az esti bulihoz! Kép Érezzétek jól magatokat! Kép

Nici,
nagyon aranyos Szinti! Főleg a 4 napos képeken látni már, hogy olyan gyönyörűen kisimult a kis bőre, olyan tiszta és nyugodt! Kép Hogy-hogy magad mellé vetted hajnalban? Kép Volt valami oka, vagy csak úgy? Tök jó, hogy már nem fáj a gaátad és hogy a varratszedés sem fájt! Szerencsés vagy! Én épp ma beszéltem egy kolleganőmmel, ő nagyon otthon van ezekben a homeopátiás dolgokban, lehet, hogy vajúdásra, sebgyógyulásra és vérzésre megbeszélek valamit. Meglátom még. És tök jó, hogy lement a súlyod is, bár nem is szedtél fel sokat, te mázlista! Kép Én most vagyok +8 kg-nál.. Kép

Gabi,
aztán csak ügyesen ám azzal a házi feladattal, nehogy elsumákold nekem! Kép Kép

A bálban vigyázok magunkra, nem lesz ugra-bugra! Kép

Legyetek jók, további szép napocskát Mindenkinek!

Viol és Dorka Kép

Kép

nadine81

Lányok! Depi ellen mit lehet tenni? És meddig tart ez? Minden ok nélkül sírva fakadok! Segítsetek már!

KépKép
nicika

Eszti szerintem odaugrik érted, ő is kocsival lesz, vagy elhoz a Laci! Azt mondta úgyis h még csörögsz!

Gabó!
Nekem is kevesebb tejem volt ilyenkor már hiszen délben és délután mást kajált. Neked miket eszik? És melyik étkezéskor?
nálam úgy volt, hogy 1 éves koráig terveztem szoptatni, ezért megkérdeztem a dokinőt h mit adjak neki reggeli szopi helyett. Õ mondta hogy semmikép sem vizes-tejet meg ilyeneket, hanem ezt a Milupa (vagy Milumil? nem emlékszem...) babatejet. Akkor azt kapott reggel cumisüvegben (nálunk az nagy becsben volt, ezért próbáltam azt, mert különben cicit követelt). Aztán 11 hónaposan este is (az volt a legnehezebb teljesen elhagyni, de mindig az ölembe vettem mintha szoptatnám, és cumisüveg szorosan a mellemnél..).
Ez ment 1 hónapig, és akkor már adhattam feles-tejcit, kakaót, mindent. Cumisüveg sokáig megmaradt...
Vendég

Nadin! Én is szedtem homeos cuccot a szülés után és szerintem nagyon jó volt! (ARNICA MONTANA 15CH)
Ja és képzeljétek Szintinek már 5 naposan leesett a köldökcsonkja! Kép Már seb is alig van! Olyan kis ügyes! És már próbálja tartani a fejét, büfiztetés közben emelgeti. Édes nagyon! Ma este lesz az első pancsi, úgy izgulok! Remélem menni fog!

KépKép
nicika

Szinti már 12 óra óta alszik! Ilyenkor fel kell ébresztenem, vagy hagyjam és majd szól ha éhes?

KépKép
nicika

Nici!
Nem sok mindent, most változnak a hormonjaid, terhes nőből szoptatós anyuka leszel...
Elmúlik magától, de azért jó ha van valaki melletted ilyenkor. Ne aggódj én is így voltam!!
Vendég

Fel ne ébreszd!! Szól magától!! Ha 5 óránál többet alszik maximum akkor kelts fel!
Vendég

Nici,
igen, ez előfordul.. Kép Nézegesd gyakran azt a Gyönyörűséget, és bőgj a boldogságtól! Szerintem el ne fojtsd, az biztos nem jó! Amúgy nemtom, én is még csak ahallottam róla.. Most az elején "normálisnak" mondható, de ennek majd el kell múlnia!
Szerintem se ébreszd fel, ha éhes, úgyis szól majd. Kép
A fürdés is biztosan menni fog, úgy ahogy a többi is! Kép
Neked ki írta fel a homeos bogyókat? Mármint azt, hogy mire mit és mennyit. Ott az állomásnál a patikában?
És fülbevalós dologhoz mit szólsz? Ha még nem tudtad volna visszaolvasni a dolgokat, engem az érdekelne, hogy akartok.e fülbevalót? És ha igen, akkor mikor? MI szeretnénk, és azt hiszem minél előbb.

nadine81

Jaj,
és még ami érdekel. Milyen papírokat adtak oda a kórházban nektek az anyakönyvi kivonattal, TB-kártyával, anyasági támogatással, GYES-sel, TGYÁS-sal, családi pótlékkal kapcsolatban? Vagy adtak egyáltalán valamit? Vagy útba igazítottak valamennyire, hogy innen hova kell menni milyen ügyben? Én már letöltöttem egy-két nyomtatványt a Magyar Államkincstár oldaláról, szerinted is jók azok? Amit egyszer említettél (talán pont szülés előtti napokban), hogy nem volt ügyfélfogadás, amikor mentél, akkor milyen ügyben mentél oda? Mi az, amit előtte kell/lehet intézni? Csak ezeket a nyomtatványokat akartad te is? Úgy emlékszem azt mondtad nem tudtad letölteni őket.. Az te voltál? Vagy valaki másra emlékszem? Kép Bocsi, ha ennyit kérdezek, nem kell ám mindenre most válaszolni, csak marha kíváncsi vagyok! Kép

nadine81

Erikáékkal mi lehet??

nadine81

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?