Sziasztok
Indigo
Anyukámnak van, és szintén Dcont. A tesztcsikot nagyon is megértem, mivel én most béreltem egy gépet a belgyógyászom korházában, és ahhoz ez a fajta vacak kell, mármint amihez legalább 3 liter vért kell kipréselni hogy jól mérjen... brrrrr,,ggggggrrrrrrr.. A másik csik sokkal jobb. Viszont egyre felhívom a figyelmedet, baromi drága, mert sajna nekünk nem irhatják fel, csak az inzulinosoknak, és ott is csak azoknak akik legalább 3szor szurják magukat.. Jó kicseszés... sőt még az inzulint sem adják ingyen annak a kismamának mostmár akinek csak egyszer kell adnia magának... vállaljuk gyereket, hajrá.. és fizessünk mindenért duplán... áhhhhhh... nah befejezem a puffogást.. ugy se váltom meg vele a világot..
A tesztcsik kb 2800 Ft támogatás nélkül, ha van a családodban valaki, vagy ismik között aki esetleg inzulinos cukros, azt kérd meg hogy irasson fel neked. Jah és ez a fajta amihez a sok vér kell (a tesztcsik száma 100 alatt van, tudod a kod amit be kell állitani a gépben) az még ráadásul sokszor többet is mér, mint mondjuk a vénás érték, saját tapasztalat.
A harmadik babót kérdést most nem értettem, lehet hogy valamelyik hszed elkerülte a figyelmemet
Ettől még simán vállalhatod, sőt még az is lehet hogy ott elő sem jön a cukor intolarencia, de mondjuk az ellenkezője is igaz lehet, de látod én már a másodikkal csinálom és koppkoppkopp most se lett a vége inzulin, sőt most jobbak is lettek az értékeim mint a fiamnál, később jött elő.
Dóri
Hát a Bakos doktorúrnál nem biztos hogy kapsz fotót sajna, mondjuk attól még kérni lehet. Lent legtöbbször adnak, ha nincs valami technikai probléma (papir elfogy), nekem uhát egyszer sikerült még anno felvetettnem, most meg se probáltam már, helyette 4Dre mentünk, amit anno a fiamnál nem engedhettem meg magamnak.
Lilló
Szegénykém, vigyázz magadra nagyon, sok folyadékot pótolj, hogy nehogy kiszáradj. MEnnek a gyógymanók a gyors javulás érdekében.
Rita
szép lassan menjetek fel lépcsőn a harmadikra, az kicsit pótolja majd a tornát
(csak vicc volt)
Gyöngyusz
NEkem szerencsém volt most a védőnénimmel, nagyon kedves és aranyos, sok minden baba dolgot megbeszéltünk, én meg adóval kapcsolatban adtam neki tanácsokat. Sőt ami igazán lényeges volt számomra, hogy időpontra mehettem és soha nem kellett várnom, mindig tudott fogadni a megbeszélt időben.
Gabek
Első kérdés: melyik papirokra gondolsz? Megprobálok röviden irni a lehetőségekről:
a.) amit már a gyerek érkezése elött megtehetsz:
- törvényileg lehetőseg van arra, hogy a szülési szabadságodat a vélelmezett szülés elötti 28. naptól visszafelé bármikor elinditsd, a munkáltatódnál kived. (ezt nevezik röviden TGYÁSnak). A lehetőséggel való élés eldöntésénél azt vedd figyelembe, hogy ha most jó pénzzel dolgozol, vagy éppen jó pénzzel vagy táppénzen, akkor ezt csak a szülés napjától érdemes kivenni, mert avval is növeled a nagyobb ellátási összeg élvezésének idejét (a gyed összege sajna maximálva van, és hiába van nagyon jó pénzed ami alapján többet is kaphatnál akkor is csak a maximumot kaphatod, szal ha jól keresel akkor érdemes később inditani a szülési szabit) Ha előbb akarod inditani, mert neked még is ugy érné meg anyagilag , akkor kell egy igazolás a dokitól a várható szülés időpontjáról, esetleg ez alapján a háziorvosodtól egy papir a terhesállománybavételről, valamint a munkáltatódnak ki kell tölteni egy foglalkoztatói igazolást, ami szükséges hogy az oepnél megigényeld az ellátást. Elméletileg a munkáltatód köteles a bejelentéstől számított 5 munkanapon belül a papirokat eljutattni az oephez, de isten malmai lassan örölnek és szerintem gyorsabb ha te viszed be a teve utcába.
b.) amit a szülés után tudsz csak:
a gyerek születési anyakönyvi kivonatát a 8. kerben kell elintézni, mikor szólnak a korházban hogy mehettek érte, a Baross utcában van az önkormányzat ott adják ki, itt van okmányiroda is ahol rögtön el tudjátok intézni a lakcímkártyáját is. Ehhez vinned kell magaddal a korházba a szüléshez a házassági anyakönyvi kivonat másolatát, vagy apasági nyilatkozatot.
Ha megvan a születési anyakönyvi kivonat és a lakcimkártya akkor érdemesebb saját magunknak elintézni a TAJ kártyát (teve utca szintén), mert igy előbb lehet minden más ellátást megigényelni, mint postán várni hogy 30 nap mulva kiküldjék. Taj kártya is megvan akkor a Lőportál utcában meg lehet igényelni az anyasági segélyt (idén 58050 Ft egy gyerekre), ehhez kell majd egy igazolás hogy legalább négyszer résztvettél terhesgondozáson (doki igazolása, vagy zárójelentés) valamint eldöntitek ki igényli a családipótlékot (ha apa kifizetőhelyen dolgozik akkor érdemes ott, mert gyorsabban kapjátok meg) azt is el lehet egy füstalatt ott intézni. Jah és ha már a Tajt elintéztétek a Teve utca egyik irodájában, akkor át kell sétálni amásikba ahol a tgyás igénylést leadtad, és a hiánypótlásra bemutatod a születési anyakönyvi kivonatot, meg a taj kártyát.
Hirtelen ennyi jutott eszembe, de bent a klinikán adnak majd egy szép kis papirt amiben le van irva hogy mihez milyen papir kell és hol lehet intézni, mikor van félfogadás stb... legalábbis 2003 ban én kaptam, remélem azóta is megtartották a jó szokásukat
Dugultam száraz témában
Mi jól vagyunk, kisfickó egyre aktivabb, szerintem lehet hogy nyiltam is egy kicsit, de majd megmondja a dokibácsim, lehet hogy csak képzelődöm és még mindig atombiztos buvohelyen van a lurkó
Az esküvőről látjátok eszembe se jutott hogy a Vanlentin nap miatt van ma... ennyire nem épült még bele az életünkbe... Nem lesz amugy nagy lagzi, mert a sogornőm és babót vár és nem lehet sokat fent, csak a névviselés miatt házasodnak most össze, lagzi majd talán két év mulva lesz, a templomi esküvő után, most nagyon szük körbe jövünk össze.
puszi
Ági
36+5