Szia!
Ne legyél rossszul, NST-n nem nyomkodják az embert, biztos a csaj reagál kicsit erősebben.
NST-n lefekszel egy ágyra, a hasadra tesznek két érzékelőtappancsot, az egyik a méhösszehúzódásokat, a másik a baba szívhangját/pulzusát nézi, közben te nyomogatsz egy kis tollszerű valamit, ha úgy érzed, hogy mozog. Esetleg akkor nyomogatnak meg, ha keresik, hogy merre van a baba, de 36. héttől kell NST-re járni, szerintem olyan nagyon egyik gyereket se kell keresni.
Ha meg nem mozog a pici, akkor max. elküldenek lépcsőzni, hogy ébredjen fel. De szerintem sok függ az egyéni érzékenységtől is.
Ami nekem kellemetlen volt - de az sem fájt - a legutolsó hüvelyi vizsgálat.
Én nem vettem pólyát, nem érzem úgy, hogy szükségem lenne rá, de van aki állítólag szereti szoptatásnál, hogy jobban meg tudja vele fogni a babát. Amikor bevásároltunk a Tégelben, egy nagyi akkor vett pólyát meg réklit ("mert a fiatalok nem tudják, hogy mi a jó a gyereknek, és ezt nem vettek, de ő felnevelt 3 gyereket" -
nem lennék az ő menye/lánya se), valami 4-5.000 Ft volt, de az a klasszikus fehér hímzett, csipkés.
Nem volt a DM-ben terhességi csík elleni krém. Gyógyszertárban 1300 Ft-ért vettem
.
Amúgy ma egész nap olyan hülyén érzem magam, Lili nem nagyon mocorog, és a hasamba is nyilallgat, olyan PMS-jellegű tüneteim vannak... Ha eltűntem, szülök, de majd megtudjátok...
.