Rambóka!
Örülök, hogy mégsem Ács doki mondta neked ezt a hülyeséget a túlélő tüsző szindrómáról. Igazából én is rá akartam kérdezni, hogy biztos vagy-e benne, mert nekem épp Ács doki mondta, hogy ez egy nagy baromság (na nem szó szerint, de ez volt a lényege), amikor 2,5 éve nála jártam, és kifejezetten rákérdeztem ( az Elek Cs. cikk miatt kérdeztem rá).
Én nagyon hálás vagyok Ács dokinak, mert neki köszönhetem, hogy 2,5 éve, amikor kiderült a PCO-m, nem műtöttek meg. Szerencsére olvastam a cikkét, amiben a hormonális ékrezekcióról írt, emiatt mentem el hozzá, ahol személyesen is meggyőzött, hogy semmiképpen ne műttessem magam. Persze ez a hormonális ékrezekció duma elég vicces, és úgy állítja be a babanetes cikkben, mintha ők a II-es klinikán valami csodamódszert találtak volna fel a PCO kezelésére, de a személyes találkozáskor egyáltalán nem így nézett ez ki. Már akkor (2,5 éve) elmondta, hogy 2 úton lehet elindulni (ha a műtétet nem vesszük számításba) 1. metformin, 2. hormonális stimulálás. Gyakorlatilag ugyanazt mondta és javasolta, mint jó 1 évvel később K.P. a Kaáliban. És legyünk őszinték, azért a Kaáliban - ami ma az egyik legjobb meddőségi intézmény, ahol a leghozzáértőbb orvosok vannak elvileg, és amit mindenkinek bátran ajánlunk - még ma sem minden orvosnál egyértelmű, hogy a PCO-t elsősorban a metforminnal kezelje. A Norka által leírt lombikos tapasztalat (Kr. dokival kapcs.) elég sokat elmond, azt hiszem önmagáért beszél, még a Kaáliban is van hova fejlődnie az orvosoknak. Ehhez képest én nagyon nagy dolognak tartom, hogy Ács doki már 2,5 évvel ezelőtt azt a kezelési módot javasolta, ami ma a legcélravezetőbbnek tűnik. Szóval én Ács dokit - az idétlen hormonális ékrezekció elnevezése és cikke ellenére is - csak védeni tudom, mert szerintem a PCO kezelésében az átlag dokinál sokkal-sokkal tájékozottabb, és szakértőbb.
Egyébként nálam egyetlen ok volt, ami miatt mégsem hozzá mentem vissza, amikor belevágtunk a babaprojekte: nincs a magánrendelőjében uh. Azt meg nem akartam vállalni, hogy az uh-ra a kórházba rohangálok be, majd viszem a leletet a magánrendelésére - ez azért elég macerás lett volna. Na, ennyit Ács doki fényezéséről
Rejo, Monyó!
Gratulálok! Ahogy Norka is írta, a HCG teszt a csak a HCG-t mutatja ki a vizeletből, aminek a termelődését pedig szinte kizárólag az embrió beágyazódása váltja ki. Igaz, én is olvastam már, hogy bizonyos daganat kiválthatja a HCG termelődést (még férfiakban is), de ennek a valószínűsége nagyon picike.
Persze amikor a teszt + lesz, még nem lehet tudni, hogy jó helyen van-e beágyazódva, ill hogy él-e a terhesség, ezért az orvosok nem szeretik terhességnek nevezni addig, amíg az uh-val meg nem erősítették. De abban biztosak lehettek: ha a teszt +, akkor valami elindult.
A biokémiai terhesség egyébként úgy tudom az, amikor valami elindul, így a HCG termélés is megindul (így a teszt +), de a folyamat már olyan korai stádiumban elakad, hogy az uh-val nem lehet kimutatni. De Norka majd kijavít, ha tévedek...
Na, jó hosszú lettem
...
Szép napot mindenkinek!!!
puszi,
Almodo
(9+2)