Szia! szerintem is jó így az ikreknek, és nagyon izgalmas nézni őket együtt. Azért tényleg nagyon más, mint a "csak" tesók. Nekünk 4 gyerkőcünk van, a profilomban van rólunk kép, csak "kicsit" régi. Most Ábel 7éves, Dávid 5, az ikrek Eszter és Ádám, ők áprilisban lesznek 2 évesek. Azért is irigykedtem, mert mi nem tervezünk többet, és nehéz ezt kimondani. Igen, nekem a szülések + élményt jelentettek, bár az első nem volt teljesen zökkenő mentes. Mivel a dokik szerint már meg kellett volna születnie, ezért megindították oxitocinnal, aztán 2 nap múlva újra, amire már nem tudott ellenállni
, és megszületett. Kicsit beszorult, nem indult a vákum, nem ment a CTG méh öh-t néző része, stb. Ezt nem riogatásképp írom, ellenkezőleg, pont azért, hogy látszon, nem azért maradt + élmény, mert "könnyű" szülés volt. ezt a szót, hogy könnyű szülés, mindig mosolyogva hallgatom. elég strapás mindenképp ahhoz egy szüllés, hogy ezt a szót ne hazsnáljuk rá. De attól, hogy vmiért erőfeszítést kell tenni, esetleg némi fájdalommal jár, attól még nem rossz, nem félelmetes, szerintem.
Úgyhogy tényleg állj hozzá +an. Nem kábítalak azzal, hogy könnyű lesz, viszont drukkolok, hogy sima és természetes legyen, és a párod is itthon legyen. (Akkor be is megy veled?) Ami a vaklármát illeti, ha nincs vmi váratlan , ijesztő dolog, akkor tényleg nem érdemes túl hamar beszaladni, mert az első általában (tisztelet a kivételnek) úgysem olyan gyors. Én pl a másodikkal főként itthon vajúdtam, miután beértünk, kb másfél óra múlva megvolt, és azalatt már javában történtek a dolgok, szóval nekem az gyorsnak tűnt. Na jó, nem traktállak tovább, igen, vállalnám újra, a szülést is, meg a gyerkőcöket is!
Hajrá, biztos ügyesek lesztek! Claire