Sziasztok
Amit hétvégén írtatok felér egy kisregénnyel. Nem győztem olvasni.
Ildi, elég összetett a problémád. Nem irigyellek.
Valaki említette ha jól emlékszem, hogy talán az megoldás lenne, ha az oviban Vivienre egy kicsit több időt fordítanának ebben a kérdésben.
Én sem szidom, meg ha véletlenül bepisil (bár már ritkán), de mindig elmondom neki, hogy ő már olyan ügyes, nagy fiú, hogy legközelebb biztos sikerül a vécébe. Ez nála bejön, mert nagyon szereti ha azt mondom okos, nagy fiú.
Töltike, a neved ismerős, de nem tudom hol olvastalak. Ez név teljesen új, vagy már írtál ezen a néven valahol? Gratulálok a szépséges leánykádhoz.
Szuperboszi, várjuk a Banderaszos képet, nagyon kíváncsi vagyok.
Cirbi, persze, hogy emlékszünk rád. Nagyon jó híreket mondtál. Én nagyon várom a fejleményeket, remélem minél hamarabb írsz nekünk, rettenetesen kíváncsi vagyok. Nagyon drukkolunk.
Kelimoni, úgy látom te is szeretsz vásorolni.
Mióta nálunk van Peti, azóta változtak a vásárlási szokásaim, bármerre megyek mindig azt nézem, mit vehetnék neki.
Gabszi, nagyon elszomorít a történeted. Hihetetlen, milyen emberek vannak, én lehet, hogy nem tudtam volna megállni szó nélkül.
Megmondással kapcsolatban, mi rendszeresen járunk a csecsemőotthonba, de még nem érdekli a téma. Nyáron amikor majd a második szülinapját ünnepeljük, a "Nekem két születésnapom van" című könyvet is el fogom olvasni neki. Kíváncsian várom a reakcióit. Többen mondták már, hogy ne mondjam meg neki, de szerintem ez a legrosszabb megoldás.
Genetika, öröklődés témában (egyezik az én véleményemmel) ezt találtam:
"A genetika azt az álláspontot képviseli, hogy az ember képessége, teljesítménye a gének által meghatározott adottság, melyet döntően befolyásolnak mindazok a hatások, melyek őt élete során érik. A gének megadják a kezdőhatárt, de hogy ezen belül ki mivé alakul, azt a nevelés dönti el.
A hajlamok viszont nem örökölhetők. Nem a géneken múlik, hogy egy gyerek őszinte, becsületes, tisztességes, együtt érző, szeretni tudó ember lesz-e, vagy sem. Vannak, akik ezt is kétségbe vonják. Az általános vélemény szerint azonban a legfontosabb tulajdonságok mégis azon múlnak, hogyan bánnak a gyerekkel azok a felnőttek, akik közt nevelődik.
Az emberek hajlanak rá, hogy először másban keressék a hibát, nem pedig magukban. Az örökléssel sokan mentik fel magukat a felelősség alól."
Hű de sokat írtam, bocsi. Már megyek is aludni.
Holnap hétfő=munka.
Jó éjt