Új privát üzeneted érkezett!

Nem Norka! RambókaKép Most látom, Kép Bocs.

A nőknél szokták azt használni, hogy Krisztusi kor?????Kép
Vendég

Zseli! Kép Örülünk Neked. Nagyon aktív ez a topik. Kép

Egy fecske nem csinál tavaszt! Egy ekkora cysta önmagában, nem PCO, ahoz a petefészkeken egyenként kb 8-10 cystanak kéne lenni. Azok sokkal kisebbek, de elég nagyok ahoz, hogy az UH doki észrevegye és PCOt gyanítson.
Vendég

Rambóka!

Hol van ez az index, amit Te is, Norka is többször emlegettetek????
Vendég

Köszi, hogy írtál, remélem, nem lesz komoly baj. Még annyit szeretnék kérdezni, hogy a cisztáknak lehet tünete a derékfájás??Nekem egyébként is a derekam fáj a mensi előtt, de ebben a hónapban szinte végig fájt folyamatosan a derekam
zseli

Zseli!Kép

Ha megnyitod ezt az oldalt látni fogod, hogy lehet derékfájás is a havi előtt alatt.

http://www.informed.hu/betegsegek/betegsegek_reszletesen/ob_gyn/common_problems/ pms/?article_hid=25705&prk=64532875

Mindenképpen menj el nőgyógyászhoz, vidd ezt a leletet. Lehetőleg olyanhoz, aki nagyon jó UHban.Kép És ő majd biztos sokkal többet tud mondani. Kép

Remélem tényleg nincs olyan jellü bajod, ami "babaellenes" lenneKép
Vendég

Köszi Kavics! Kép

Egyébként eddig én se hánytam! Kép

Zseli!

Cserélj UH-ost de sürgősen!
Valszeg egy nagy cisztád van már megint!
A PCO-nál 5-7 mm-es ciszták vannak és sok van belőlük!

Már megint megüt a guta, hogy mondhat ilyet egy UH-os orvos, amikor a PCO-nak egyértelmű UH képe van!!!!
Bár a recepciósunknak a 2. (!)vetélése után azt mondta a nőgyógyásza h. " Ne aggódjon van ott sok kis ÉRÕFÉLBEN LÉVÕ PETE, majd lesz másik!"
Ha akkor nem zavarom el másik dokihoz lehet h. még ma sincs babája!

Norka ezt nem akarod valahol publikálni( vállalom a társszerzőséget!)?
Komolyan gondolkodom rajta h. össze kéne gyűjtenünk mindazt a sok sületlenséget, amivel a kedves nőgyógyászok traktálják a nőket, és beterjeszteni az Orvosi Kamara Nőgyógyász Szakosztályához h. kapjanak már magukhoz!!!
Mert lehet h. vannak dolgok, amit félreértünk, de ekkora marhaságot laikus magától nem talál ki!!

Bár a fogorvosok közt is vannak elmebetegek:
Felhív múlthéten egy apuka h. igaz-e h. a tejfogakat nem szabad mosni, mert lekopik róluk a zománc(!!!!!)merthogy nekik ezt mondta a fogorvosuk!?!?!?
Hát mit mondjak... próbáltam kultúrált maradni!

Lilypie Kids Birthday tickers

rambóka

Aranykavics köszi az infókat!!! cukor tesztnél mit jelent az éhgyomor? Csütörtökön 10.30-ra megyek dokihoz akkor ne egyek,lehet h elküld vérvételre vagy első vizsgálatnál nem?? Ez a mensi 3. napi vérvétel fix,ez előtt pl csüt. nem érdemes csinálni, erősködjek vele??(már 2 éve nem szedek gyógyszert ezek valós értékek lennének.)
Vendég

Rambóka az előbb csak poénkodtamKép Remélem értettedKép

Ezt az egészet egy nőgyógyászati kongresszuson kellene elsütni, hogy hol tart 2006!!!ban Magyarországon a PCO kezelése.!

Lekopik a zománc......KépKép

Hol van az az index????
Vendég

Kiskincs!

A cukor terhelés a következő.

Reggel éhgyomri (vagyis nem ettél, nem ittál semmit) vérvétel lehetőleg vénás (ne az ujjbegy szúrása, mert az nem ad valós eredményt) aztán jön a 75 gr cukor, (igazából úgy kell, hogy a GLUKÓZT teljesen feloldják folyadékban) aztán van ahol csak a 120 percnél nézik az eredményt. Lehetőleg ez idő alatt ne nagyon csinálj semmit, mert különben égeted a cukrot.Kép
A legjobb lenne ha elmennél oda, amit de Norka említett, ahol az inzulint is nézik. Legyen meg egyfüst alatt az is, mert teljesen párhuzamosan kell nézni a kettőt: a vércukrot és inzulint.

A 3. ciklus nap nem fix, elvileg lehet 2,3,4-ik nap. De sok helyen a 3 napot preferálják.
A doki megmondja, hogy milyen hormonakra kiváncsi. Valószínú az összes megnézhetőt leveteti. Mint : LH, FSH, Prolaktin, pajzsmirigy hormonok, tesztoszteron, DHEAD, Cortizol esetleg mást is.
fontos, hogy ha Metformint akarsz, nézess teljes vérképet, máj és vese funkciós vizsgálatokat. Ezt Közöld a dokiddal és ő megírja a beutalót. Bár nem tudom, hogy a Kaáliban ez hogy müködik.
Kb ennyi.
Ha valamit kifelejtettem, vagy rosszul irtam, javitsatok ki! Kép
Vendég

Aranykavics szerintem ez az az index http://forum.index.hu/Topic/showTopicList?t=44
Vendég

Én beírtam egy indexet! Aztán kiadott egy lapot, hogy szavazzak az SzDSzreKép Gyanítottam, hogy rossz helyen járokKép
Vendég

Vidéki vagyok így nem tudok oda menni amit Norka említett,akkor a csüt. vérvételről lemondhatok, pedig szeretttem volna minél hamarabb elkezdeni a gyógysz. így kb 2hét mire megvonásos vérzés 3. napja eljön. Tetszik a kiskincs ált.suliban meg gimiben kis... és picúr volt a becenevem ,ráéreztél!
Vendég

Köszönöm az infókat, olvasgattam a topikot és sokat "okosodtam" (sajnos)
zseli

Figyelj KiskincsKép

Keress meg egy belgyógyászt, lehet endokrinológus vagy diabetológus. De egy mezei belgyógyász is jóKép A cukor terheléses vizsgálatot megcsinálhatod, hogy legyen meg, plusz a teljes vérképet, máj és vese funkciókat. Elvileg kéne tudjanak a Metforminról. Kép És ők is ki tudják írni. De ezt meg kell a dokival beszélni, és vidd az eddigi összes eredményed, ami alátámasztja a PCOt (UH, laborok, hormonok, stb). Nekem is diabetológus írta ki. A kezelést bármikor el lehet kezdeni. Nincs ciklushoz kötve.

hova valósi vagy?

Bocs hogy ennyit kérdezősködök, de nekem kell egy kis plussz belőletekKép
Ha valamit valaki nem akar közölni, nyugodtan tudassa velem, nem vagyok sem sértődékeny, sem haragtartóKép

Lassan abba kéne hagyjam ezt a netezést, mert ma egész nap a gép előtt lógtam. Látszik, h ma a párom nincs itthon. Kép
Vendég

Hajdú-Bihar Jó éjjt!
Vendég

Valaki kérdezte van -e babám?!
Van,egy kislányom,másfél éves!Úgy terveztem ilyen idősem már tesó is lesz!KépJól megvárat bennünket!!
Egyébként én hiszek a sorsban,és abban nem véletlenül történik ez velünk!

Kavicska
Jót mosolyogtam a szösszeneteken!!!!KépKépKépKépKépKép

KépKép

KépKép
okr

jÓ REGGELT!
Gyorsan elmesélem ,mi történt velem tegnap reggel!
Olyan éhes voltam,mikor felébredtem,hogy nem volt türelmem kivárni ,míg elkészül a kecskeruta teám.Gondoltam egy nap nem éhgyomorra iszom,mi történhet?!
Hát az történt,hogy már az első falat után,éreztem,hogy hypozom!Mióta teázom,most először.
Tanulság:először tea,aztán kajaKépKépKépKépKép

KépKép

KépKép
okr

Jó reggelt,

ma nem fogok itt ülni, mert szigorlati tételeket kell összerakosgatnom, tehát:

Rambóka, én sem tudok hányni, koraterhesség alatt se tudtam, de néha már ott tartottam, hogy ledugom az ujjam... nos, igazi csodaszer nincsen. Valóban nyomasd a B6-ot, és nekem amúgy a savanykás és hideg, tehát citromos vagy grapefruitleves ásványvíz jött be (belefacsartam a gyümi levét). Mások a citromfagyira esküsznek meg a jégkockára, hát akkor ez majdnem ugyanaz. A lényeg, hogy a meleget kerüld émelygéskor, és sokszor piciket egyél, hogy ne teljen meg a gyomor.

Norka (21+4)
s_norka

Sziasztok!

Rég nem írtam és hát alig győztem visszaolvasni. Tegnap nagyon aktívak voltatok ... Kép

Először is Rambókának szeretnék nagyon gratulálni. Valamelyik nap vele példálóztam egyik barátnőmnél, aki szintén PCO-s és hezitál a Metforminnal kapcsolatban. Én győzködtem, hogy legalább egy terheléses inzulint és vércukrot nézessen, hát nem tudom mi lesz. Addig is rá tudtam venni igyon kecskerutát.

Norka!
Szerinted ha a terheléses eredményeim utalnak inzulin rezisztenciára akkor fogamzásgátló mellett is szednem kellene a Metformint? Erre vonatkozóan sehol nem találtam infot, sem angol sem magyar anyagok között. Sajna én még nem állok baba projekt előtt, de szeretnék maximálisan felkészülni addig és szerencsémre itt vagytok nekem segítségként. Néha komolyan örülök hogy most derlüt ki, és nem csak akkor amikor már belevágunk a projektbe, így addig bőven ki tudok okosodni.

Egyébként nekem szercsém volt, a dokik nem zavartak el, azzal, hogy nem vagyok tipikus PCO-s, bár nekem bőröm baba sima, szőrösödésem nincs, és a túlsúly sem igazán jellemző. Viszont ahajam hullot nagyon és utána is néztem a DHEAS-em elég magoska volt.

Viszont mint már írtam egy némelyik dokival kevésbé volt szerencsém, amiket azok mondanak ... élből lapar, meg ezek a ciszták majd felszívódnak a Dianetől és soha nem jönnek elő többet, és persze ez csak PCO nem PCOS. Döbbentem ültem ott és sikítani tudtam volna hogy miről beszél. Na mindegy oda sem megyek vissza.
ppg

Sziasztok!

Lányok még mindig nincs havi!!! Ma vagyok a 29. cn-on. DE a hasam az görcsölget. Érzem, hogy van méhemKép Ja és rettenetesen zabás vagyok! MA is! Sajnos csak az ÉDESSÉG jön be a képbe. Kép Kép
Vendég

Kavicska!

Nekem is olyan volt mintha minden pillanatban meg akart volna jönni!!!!! Kép
Iszonyatosan álmos még nem vagy?

Gerda!

Nekem "az jött le" h. a metformint fogigátló mellett is érdemes szedni. Már csak azért is mert megelőzhető a 2. típúsú cukorbetegség, amit az inzulinrezisztencia miatti hiperinzulinémia következtében kimerülő hasnyálmirigy okoz.
De ha meg tudod szerezni a Petrányi Dr. emilcímét ő biztosan szívesen válaszol.
Másrészről a fogigátló sajnos nem állítja meg a PCO-t, bár az Indexes fórumon mintha mondta volna vki h. neki Yadine-t javasolt a dokija, de én tartok tőle h. csak ennek a cégnek az orvoslátogatója járt nála utoljára Kép. Érdekes módon nekem is mindig akkor javasoltak fogigátlóváltást amikor a dokim asztalán új reklámanyag jelent meg!( hú de gonosz vagyok!!!!)

rambóka

Rambóka
Én egy internetes dokitól kérdeztem,aki szerint mivel a fogigátló mintegy befagyasztja a petefészkek működését,amíg szeded a PCO eltűnik!

Kavicska
Nagyon bíztató a helyzet!Drukkolok+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Norka
Az fogalmazódott ma meg bennem,hogy vajon szülés után kell metformint szedned?Vagy akkor kapsz fogigátlót(mint úgy általában a nők)
A szoptatást menniyben befolyásolja majd a metformin?(ha kell)
Szóval erről ,ha írnál,örülnék neki!

Elle,Andika Jelentkezzetek !!!!!Mi újság veletek????

KépKép

KépKép
okr

Jó estét!

Látjátok, ma jó kislány voltam. Kép
Nem is dolgoztam szinte semmit, most meg babakocsira licitáltam és az enyém lett. Kép

PPg, a fogamzásgátló és a metformin nem zárja ki egymást! Csak annyiban, hogy az egyiktől terhes leszel, a másiktól meg nem. Kép No de komolyra fordítva a szót, a fogigátló ugyebár csak annyit csinál, hogy leállítja a petefészek működését, ezért a PCO nem annyira nyilvánvaló tünetileg, se hormonilag, de attól még az inzulinrezisztencia dolgozik, mint okozat. Kép Ha szeded mellette a metformint, és egyszer abbahagyod majd a fogigátlót, igen jó eséllyel lesz peteérésed és nem küszködsz majd annyit a babával. Másrészt elejét veszed a további inzulinrezisztenciának, ami azért élettanilag nem egy egészséges állapot...

Kavicska... méred a hődet amúgy? Ezzel azt akartam kérdezni, magas-e? Hm. Kép

Okr, én nem is tudom, hogy szoptatás alatt lehet-e metforminozni... de mondjuk a szoptatás fél év kb, vagy kicsit több jó esetben, addig kibírom, nem akarom már az alatt is növelni a teherbeesési esélyeimet... Kép Kicsit várnék a tesóval, minimum 1 évet... Kép De fogigátlót én soha többet. Noha logikusan nem az okozta a PCO-t, de valahogy bennem már az van, hogy nem vagyok hajlandó többé beavatkozni a hormonháztartásomba, normális ciklusokat akarok normális peteérésekkel és mensikkel, és ezt megmondtam a férjemnek is. Max. 3 gyerek után elköttetem a petevezetőimet. Kép Úgyhogy metforminozni fogok, igen, szopi után.

A tegnapi vicces szösszenetek nagyon jók voltak, de igazából én még mindig az indexes hozzászólások egyikén vigadok sírva. (Aki kérdezte: www.index.hu - fórumok - szülői munkaközösség - pco vagy valami ilyesmi) "Hipofízis adenóma? Minden rákot komolyan kell venni! Éljél és táplálkozz a rákodnak megfelelően!"
Vagy valami ilyesmi. Nekem ez nagyon brutál volt. Kép Kép

Norka (21+4)
s_norka

Norka
Köszi a választ!
Milyen kocsit sikerült végül megkaparintanod?Ha nem titok mennyiért?

KépKép

KépKép
okr

Graco Ultima Plus TS (többfunkciós, Travel System), ha "odaát" olvastad, talán tudod. Kép Licit volt, de ugyanannyiért is hirdette a leányzó máshol mint amennyi lett végül az ára. Fifikásnak kell lenni. Kép 50-ért, de ajándékoz mellé még mózest is, így tökre megéri, de csak holnap hiszem el, ha látom is. Még 2007 májusig garanciás.

Elnézést a többiektől az OFF-ért!
s_norka

Olvastam,csak hirtelen nem jutott eszembe a márkanév!
Használjátok egészséggel!!!!Sztem megérte az árát!Kép

KépKép

KépKép
okr

Ramboka!

Petrányi dokival leveleztem. Õ azt mondta, hogy majd érdemes lesz esetleg megfontolni a Metformint a foigamzásgátló abbahagyása után, ha már babát akarok. Konkrétan nem írta, hogy mellette is kellene. Lehet azért, mert az inzulin rezisztencia meghatározása elég nehézkes, és hát ugye metformint elsősorban babásodosoknak segíthet. ( bár nem elhanyagolható a 2. típusú diabétesz, ami a mi családunkban mind anyai, mind apai ágon jelen van)

Norka!
Én is így gondolom ezt az egész fogigátló Metformin dolgot, csak gondoltam hátha ti hallottatok valami mást. Ezért is már megbeszéltem anyukámmal, hogy majd ő csinál egy terheléses cuccost. Amúgy a kecskerutát ettől függetlenül már iszom kb egy hónapja, ki tudja :o) Igen így ha mondjuk mostanában elkezdeném szedni a Metfromint a Diane mellett, addigra már tuti hatna, mikorra bébit szeretnénk, így tényleg nem kellen annyit küzdeni, mint sajna Nektek.

Okr
Igen nekem is több doki azt mondta, hogy mivel a fogamzásgátló esetén leáll a peteérés, ezáltal nem alakul ki több ciszta, így nem vastagszik a petefészek fala. A PCO nem tűnik el, csak a tünetek csökkenhetnek főleg anti adorgén tartalmú szerekkel ( Diane, Yadine), akár teljesen elmúlhatnak a tüneteke is. Abbahagyás után átmenetileg (1-3 hónapig) még a pé is visszaállhat, de egy idő után ez leáll, a tünetek visszajönnek, mert a PCO egy kronikus állapot, ami nem gyógytható jelenleg. És ez így logikus, számomra elfogadható magyarázat. Én épp ezért szedem most, mert nem akarom kockáztatni, hogy romoljon a petefészkem állapota. Ráadásul a rendszeres havi vérzés (még ha megvonásos is) nagyon fontos. Na persze volt olyan doki aki szerint a Diane szedése alatt teljesen felszívódnak ezek a ciszták, és ha azok egyszer elmúlnak, akkor többet nem jönnek ki, de ha kijönnek akkor is egy is laparral tökéletesen gyógyítható és véglegesen megszüntethető?!?!?!!!!! Hát hü....e ez???? Kép

Gerda
ppg

Ja azt tegnap elfelejtettem mondani, hogy képzeljétek voltam asztrológusnál és ijesztő volt. Nem kérdezett semmit és megmondta, hogy nőgyógyászati problémám van és gyerekre kilátás csak 2009 után van, de sajnos készüljek fel, hogy nem lesz könnyű teherbeesés. Most mondjátok meg. Emellett még olyan dolgokot mondott, amiket egyszerűen nem tudhatott. És mindezt csak a születési dátumból, helyből, időből kérdések nélkül

Én nem vagyok túlzottan babonás, vagy ilyesmi és nem is nagyon hiszek ezekbe a dolgokba, de valahogy most megnyugodtam Kép

Gerda
ppg

Sziasztok!

Szóval a helyzet velem a következő. 30 cn. de nincs havi. A hasam továbbra is görcsölget, de már enyhébben, szinte állandó jelleggel érzem a méhem, nincs álmosság, és sajnos nem mérem a hőm. Mert elkezdtem valamikor a 20 cn on, de ugyeletben elfelejtettem, aztán arra gondoltam, hogy így ciklus közepén nem nagyon van értelme. Majd a következő ciklustól. Az a helyzet, hogy én a 15 cnon voltam UH. akkor semmi jele nem volt annak, hogy PÉ lenne. (Ezen a napon kezdtem el a Metformint)A másik dolog pedig, hogy már kétszer volt 36 napos c-om, az utolsó is ennyi volt. Ezért a terhesség az utolsó amire most gondolok, nyugodtan kivárom a 37. napotKép Ja és nem voltam progi vizsgálaton, mert úgy gondoltam nincs értelme annyit szúratni a drága vénáimat, mert már totál kivagyok a vérvételektől. Rühellem ha szúrkálnakKép

Amúgy sokat gondolkodtam a tegnapelőtti beszélgetésen. Igazából nem is tudom, hogy sírjak e vagy röhögjek azon, hogy ennyi béna nőgyógyász van magyarországon. Szó szerint rosszul érzem magam tőle és nagyon elszomorítKép Tegnap elmeséltem a páromnak az általatok leírt történeteteket. Teljesen ledöbbent! Megegyeztünk, hogy ez elrettentő példa kell legyen, hogy milyenek NE legyünk!!!
Mert ahogy írtam elképzelhető, hogy egy páciens félreérti amit egy doki mond. De azt hiszem, hogy egy olyan nőnek aki babát szeretne, szentírás amit a doki mond.!! Bármit betart amit mondanak neki. Úgyhogy biztosan nem légből kapott infokat ír az indexen. Mindenképpen szóváteszem a dokimnak, hogy miket olvasok, valahogy ezt el kell juttatni a szülész nőgyógyász társadalomnak. Csak azt nem tudom még, hogy hogyan. De ezt meg kellene valahogy állítani. Mégiscsak elég gyakori ez a PCO. Túl sok nőt érint.
Ez a félelem a Metformintól a nőgyógyászok részéről azért van, mert ez egy nem törzskönyvezett gyógyszer és így is tele vannak perekkel. Jelen pillanatban, ma magyarországon a nőgyógyászokat perelik a legjobban, leggyakrabban és legtöbb pénzre. Ezért félnek.
Abban azért megegyeztünk a párommal, hogy a szülészet nőgyógyászat nagyon széles paletta. VAn benne minden, gyulladásos, daganatos megbetegedések, meddőség, vérzészavarok, terhesség, terhességi patológia stb. Szóval ehez mind érteni valóban lehetetlen. És az is elképzelhető, hogy az a doki aki a meddőség kezelésében, vagy az UHban saláta, egy komplikát szülés közben - pánikhelyzetben pillanatok alatt dönt , cselekszik és megmenti az anya és a baba életét. De akkor legyen annyi egyenesség bennük, hogy ha nem értenek hozzá irányítsák tovább azt a fiatal nőt, aki babát akar. És ami az egészben a legrosszabb, ezek a dokik mind szakorvosok és ne adj Isten főorvosok!!!! Szóval nagyon elkeserítő.!

Kb ennyi rólamKép
Vendég

Sziasztok...

Aki olvassa az indexet, az már olvasta ezt:

A belgyógyászom a PCO-ra az Adimet mellett D3 vitamint adott! Bazihiperszupernagy dózisban (10ml. D3 vitamin olajban)... ennek a felét ma kell meginnom, másik felét egy hét múlva... utána vérvétel és valszeg mégegy kúra. (szokásos adag: 2csepp/nap!!!) Állítólag náluk ritka nagy sikerek lettek ettől PCO-s nőknél... A D3-mal kezelt nőnek lett menstruációja (azoknak is, akiknek korábban egyáltalán! nem volt)... igaz, ez csak 4 embert jelent, de határozottan állította a dolgotKép (a 4-ből 3 3 hónapon belül teherbe is esett! ... CSAK a D3-tól... nekem meg az Adimetet az inzulinrezisztenciám és nem a PCO miatt írta fel)

Szóval visszaszámlálás indulKép

(ja... és levett tőlem 8 kémcsőnyi vért... szerintem minden értéket meg fog nézni... és a végén statisztikai adat leszekKép
csakegysokadnick

Cs.nicki!Kép Szia,

Az Adimet hatóanyaga a Metformin!!!!!!!!!!!

D3 vitamin, mint PCO kezelése?! ez számomra egészen új. Kép Nem tudom milyen napi dózisban adják ezt a vitamint, de vigyázni kell vele!!! Túladagolása esetén többet árt, mint használ.
Vendég

Szisztok!
A kislányom még eszi a D3 vitamint,Vigantol olaj formájában,és napi 1 csepp az adag!Felnőtteknél akkor a kettő reális.
De ,hogy szegény fél üveggel igyon belőle?????
Azért engem picit elgondolkodtat.A mai eszünkkel azt mondjuk lehetetlenség,és hülyeség.De lehet a Metforminról is ezt gondolták néhány éve.
Ezzel nem azt akarom mondani,hogy szedjünk D3 vitamint,csak ez úgy megfordult a fejemben!

KépKép

KépKép
okr

Gabika!!

Megtudtam, hogy Kecskeméten csinálnak inzulin vizsgálatot. A Honvédban!!!
El kellene menni. Egy beutalót kell beszerezni, amit adhat a háziorvos, nőgyógyász vagy a diabetológus. A labor orvos azt mondta, hogy nem kell felfüggeszteni arra az időre a Metformin szedést. De megkérdem a diabetológust is!. Mert elképzelhető, hogy a gyógyszer befolyásolja a cukor terhelés eredményét.

Minden esetre jól hangzik!KépKépKép
Vendég

Norka!

Te vizsgáztatsz is vagy csak a tételeket állítod össze??? Kíváncsi volnék rád, milyen szigorú vagy vizsgán??? KépKép
"na de kedves kollega attól tartok ez nem lesz elégséges a 2-eshezKép"

Kép
Vendég

Kavics!Kép
Köszike,na akkor holnap húzzok a háziorvorshoz és kérek tőle beutalót.Igen ezen én is gondolkodtam h befolyásolhatja-e az eredményt a gyógyszer,majd én is utána kérdezek.
KöszikeKép
Gabi
Vendég

Aranykavics: Tudom, hogy az Adimet hatóanyaga a MetforminKép (azért írta ezt fel, mert ez olcsóbb volt... és gondolom nem akarta, hogy a TB az orrára koppantson)

Na szóval a D vitaminról (most rákerestem és ledöbbentem azon amiket olvastam... csupa sikertörténet!!!!!):

"Polycystic Ovary Syndrome (PCOS)

Polycystic ovary syndrome is a disease seen only in humans and is classically characterized by polycystic ovaries, amenorrhea, hirsutism, insulin resistance, and obesity. Vitamin D deficiency was highly prevalent among 13 women with PCOS and supplementation with 1500 mg of Calcium a day and 50,000 iu of Vitamin D2 every week normalized menses and fertility in all the women in the study in three months of treatment. [v] In recent years the focus of treating PCOS is to target the insulin resistance and prescribe the drug Metformin. You may recall that this drug is commonly used to treat Type II diabetes. You may also recall that Vitamin D appears to be more effective and reducing insulin resistance than Metformin."

És én ebből az ucsó mondatot emelném ki... Azt hiszem ez a doki tudhat valamitKép))))) (én is vigantolt kaptam... és most oda vagyok és vissza, hogy végre találtam egy értelmes orvostKép)))))))))) Ja... ha meg teherbe esek végre, lesz aki végigköveti az egészetKép))))))
csakegysokadnick

Fú... az viszont gáz, hogy nem emlékszem, mit mondott a doki az adagolásáról (az volt bennem, hogy úgyis fent van a netenKép Abba viszont nem gondoltam bele, hogy hány milis gyógyszer adagolása van fent a neten.. szóval én 500-ast kértem (a 850-et soknak tartottam a 46 kilómhoz)...

Kisegítene esetleg valaki?

Örök hálaKép

(ld. annyi is elég, hogy az itt lévő adagolás ugyanúgy megy-e az 500-as esetén, mint a 850-esnél...)
csakegysokadnick

Cs. Nicki!Kép
Bocsika, nem akartalak megbántaniKép Azt hittem, hogy esetleg nem tudod, hogy az a hatóanyaga. Mert manapság van egy hatóanyag és van 10 neve, legalábbKép Bocsika, tényleg! Elnézést kérek.Kép

Ez jól hangzik amit ír erről a D vitaminról, érdemes utánna nézni jobban a neten.

D vitamin, hm hm .... Ez most szöget ütött a fejembe!
Utánna kell járni. Bár a mellékhatások...

Egyébként örülj a dokidnak, hogy ennyire tisztában van a dolgokkalKép

D vitamin szintet néznek a laborok.

A manóba, most néztem meg a laborjaimat, de a Dvitamin nincs közte.

Nekem 500 mg tablettáim vannak így könnyű az 1500 mg-ot adagolniKép

A 850 mgosnál nem tudom, hogy hogyan kell, szokták osztani.
De itt biztos akad olyan személy, aki ilyet szed(ett) és tudni fogja. Kép
Vendég

Sziasztok, még majd írok...

...Nick Kép Te mondtad a dokidnak, hogy hány egység vagy adagot írjon fel Neked?? Nem értem.

Banginak üzenem: az a lány, aki megjárta a II.Belgyógyászatát a Szt Istvánnak, annak jó lett az 5 pontos cukoreredménye teljesen. Viszont az inzulinja teljesen elszállt az egekbe. Kezdeti érték 9 fölött, utána a terheléses végig 100 körül meg afölött mozgott!!Persze PCO-val kezeli Krizsa őt, lombikolta már kétszer, és mindig aszonta, nem lehet ő inzulinrez, mert jó a cukra és különben is vékony. Ehhez képest ez derült ki. Na most kapni fog végülis ő is jó kis Adimetet... Krizsa dokikánknak is van még mit tanulnia. Kép
s_norka

Cs. NickiKép

Megtaláltam azt a cikket, amit ide bementettél. KépMellette még van egy pár.... hát nem tudom mit is mondjak....KépKépKép
Esküszöm, én mindenre nyitott vagyokKép
Vállalok elviselhető és el nem viselhetőKép mellékhatásokat is.Kép

Norka! Hogy mik derülnek ki!! ÉS még van olyan, hogy azt mondják: Te nem lehetsz PCOs, mert nem vagy kövér és szőrös. Kép Ha jól értettem, annak a lánynak nem sikerült a második lombik sem..?!!!
Vendég

Sziasztok!

Mióta Csakegy feldobta ezt a D3 vit. dolgot a netet böngészem, de csak ugyanazt az egy cikket találtam amit ő is feltett.
A webcím:
www.denvernaturopathic.com/news/vitDmiscellaneous.html
A cikk lényege h. összefüggést keres a D vit. hiány és egyes betegségek közt(pl.:Menstruációs migrén, PCO, derékfájás stb.)

Lehet h. én vagyok gyanakvó de ez EGYETLEN 1999-es cikkre hivatkozik, az összes azóta megjelent külf. szakirodalom viszont meg sem említi a D3-at a PCO kapcsán!

Másrészről a naturopatia-homeopatia összefüggés bennem megszólaltatja a kis kamuszimatoló ezüstcsengettyűt( de ezt már kifejtettem korábban)!

Harmadrészt az összes angol rovarirtással foglalkozó honlap hozza a D3-at mint hatásos mérget, egyszeri nagy adagja ugyanis hiperkalcémia miatti halált okoz!

Orvosilag ajánlott max. adagja 5 mikrogramm!!!!
Vajon mennyi lehet 10 ml-ben?

Csakegy te találtál magadnak egy homeopata belgyógyászt?
Olvasd el a teljes cikket mégegyszer.
-A hivatkozott cikkek ugyanattól a szerzőtől származnak.
-A menstr. migrénnél a 2(kettő) nő nem igazán tartozik a " reprezentatív minta" kategóriába.
Tehát vmi olyasmi (ha gonosz akarok lenni), mintha Pistike írna egy cikket ami nem talál visszhangra, aztán a következővel és az azt követővel ugyanígy jár: süket csönd! (A tudományos világban a nagy felfedezéseknek ált. jelentős visszhangja van, de legalábbis elvitatkoznak rajta, ha érdemesnek tartják rá a szerzőt vagy a témát).
Ekkor gondol egyet, publikál egy cikket névtelenül egy természetgyógyászattal foglalkozó oldalon és hivatkozik korábbi szösszeneteire. És a külső szemlélőben úgy áll össze, mintha egy tudományosan bizonyított dologról olvasna.

rambóka

Ja és még vmi! Sehol a neten nem találtam cikket ami arról szólt volna h. a D3-at valaha is inzulinrezisztencia kezelésére használták volna ( lásd utolsó mondat valóságtartalma )!
Ez a vitamin a kalciumanyagcserére hat, egyes cikkek a T limfocitákra gyakorolt hatásairól is írnak. De én nem találtam olyan cikket, amiben a cukoranyagcserére gyakorolt hatásairól írtak volna. Szóljon aki talált!

rambóka

Rambóka: egy Sote 1-es profnál voltam...
csakegysokadnick

A cikk erre hivatkozik egyébként (ez a kis v betű) (a prof meg egy konferenciára hivatkozott + saját tapasztalatokra + nekem most csak 5 milit kell meginnom, a másikat jövő héten és mellette állandó kontroll!) (+ csak azért, mert én írom, máris átverés? kedves...):

v] Steroids. 1999 Jun;64(6):430-5.

Vitamin D and calcium dysregulation in the polycystic ovarian syndrome.

Thys-Jacobs S, Donovan D, Papadopoulos A, Sarrel P, Bilezikian JP.

Department of Medicine, St. Lukes-Roosevelt Hospital Center, Columbia University, College of Physicians & Surgeons, New York, NY 10019, USA.

Over the past 30 years, numerous studies in invertebrates and vertebrates have established a role of calcium in oocyte maturation as well as in the resumption and progression of follicular development. Polycystic ovarian syndrome (PCO) is characterized by hyperandrogenic chronic anovulation, theca cell hyperplasia, and arrested follicular development. The aim of this observational study was to determine whether vitamin D and calcium dysregulation contribute to the development of follicular arrest in women with PCO, resulting in reproductive and menstrual dysfunction. Thirteen premenopausal women (mean age 31 +/- 7.9 years) with documented chronic anovulation and hyperandrogenism were evaluated. Four women were amenorrheic and nine had a history oligomenorrhea, two of whom had dysfunctional bleeding. Nine had abnormal pelvic sonograms with multiple ovarian follicular cysts. All were hirsute, two had alopecia, and five had acanthosis nigricans. The mean 25 hydrovitamin D was 11.2 +/- 6.9 ng/ml [normal (nl): 9-52], and the mean 1,25 dihydroxyvitamin D was 45.8 +/- 18 pg/ml. with one woman with a 1,25 dihydroxyvitamin D <5 pg/ml (nl: 15-60). The mean intact parathyroid hormone level was 47 +/- 19 pg/ml (nl: 10-65), with five women with abnormally elevated parathyroid hormone levels. All were normocalcemic (9.3 +/- 0.4 mg/dl). Vitamin D repletion with calcium therapy resulted in normalized menstrual cycles within 2 months for seven women, with two experiencing resolution of their dysfunctional bleeding. Two became pregnant, and the other four patients maintained normal menstrual cycles. These data suggest that abnormalities in calcium homeostasis may be responsible, in part, for the arrested follicular development in women with PCO and may contribute to the pathogenesis of PCO.

PMID: 10433180 [PubMed - indexed for MEDLINE]
csakegysokadnick

(Ui: lehet, hogy nem prof és csak az asszisztense hívta profnak...)
csakegysokadnick

Rambóka
a Vigantolban :0,5 mg colecalciferolum (20 000NE D3 vit.felel meg) 1ml. semleges olajos oldatban(30 csepp)

Norka
Olvastalak a családineten!

KépKép

KépKép
okr

Megmondom őszintén, bár sok közöm van a Lombikbabás PCOS dossziéhoz, és lehúznám magam a budiba, ha nem követném az újdonságokat a témával kapcsolatban, ez a D3 vitaminos dolog engem is mellbe vágott. Sehol, de sehol nem olvastam róla, először azt gondoltam, hogy ez valami 2006-os szenzáció... pedig nem magyar, hanem külföldi szakirodalmat használtam fel, és igyekszem azt olvasni.

De ezzel nem állítok semmit, csak hangot adok a csodálkozásomnak!

A professzor önmagában semmit nem jelent... egyébként kiről van szó? Mert például itt van Siklósi prof, aki szintén elég érdekes dolgokat tudott állítani mindenhol, és kiderült, hogy humbug az egész...
s_norka

S_norka: e-mailben (de nem tudom, mi az emiled)

Nekem egyébként a már sokszor emlegetett Pertányi doki ajánlotta őt (kifejezetten őt).... (és lehet, hogy nem csak nekem...)

Bár lehet, hogy összejátszanak...

Ki tudja...
csakegysokadnick

sziasztok lányok! Van még ébren valaki?? Most értünk haza, ma voltam a Kaáliban 2év után,azt mondja a dr.: jöhet a lombik? mondom neki:, hogy úgy tudom pco-m van és szeretném ha a metformint felírná hátha a pé-m helyreállna és inkább várakozok mint a lombik.Õ: igen laparos orvosa azért műtötte meg(semmi igen , mert ...),a metform erős gyógyszer lombiknál lehet róla szó,inszemet még csinálhatunk.Felírta a norcolutot napi 3*2 s a megvonásos vérzés 3. napján alaphormonra vérvétel.Nem lettem okosabb kész k.o.!Nagy gáz ha az orvos tudta nélkül mégis megszerzem a metformot és szeden???(azt gondoltam,hogy változott valami két év alatt !!!)
Vendég

Na ezért mondtam Csakegy h. olvasd el mégegyszer az egész cikket!

Az elején van egy hivatkozás h. "jé milyen érdekes összefüggést talált!". Utána pedig felhoz 4 szakirod hivatkozást amiből 3-nál ugyanaz a szerző:Thys-Jacobs S.
Rákerestem a palira: ugyanez a 3 cikke jön fel folyamatosan(nem is írt mást).
Rákerestem az inzulinrezisztencia D3 összefüggésre: semmi.
Rákerestem a premenstr sy. D3 viszonyra (thys-Jacobs kedvenc témája!):feljött egy a premenstr sy.-ról szóló cikkeket gyűjtő oldal.Az itt található cikkek a premenstr. sy.kezelésére a köv dolgokat találták(szerzőnként más- más anyagot!)alkalmasnak:
-réz
-cink
-E vit.
-B6
-magnézium
-D3
-kalcium
-zöld tea
-agnus cactus kivonat
A csokoládé sajnos egyiküknek sem jutott eszébe pedig nők ezrei követték volna boldogan az új tudományos eredményt! Kép
Szóval attól h. tudományosnak van álcázva még nem kell mindent elhinni!

A profokról meg ua. a véleményem mint Norkának.
Én is belefutottam már a saját nagytudásúmba!(ráadásul orvosi körökben ált röhögnek azon a betegen aki a professzor úrral akarja műttetni magát, mert attól még h. prof. van a neve előtt nem ő a legnagyobb tudású, csak esetleg neki volt a leghegyesebb a könyöke!) Kép

rambóka

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?