Sziasztok
Otyka: ha elfogadsz egy tanácsot próbáld ki, hogy a felolvasztott tejet egyáltalán megeszi-e a lányod. Annyira más az állaga és a szaga is, hogy több gyerek nem hajlandó megenni. Csak akkor van értelme a fagyasztgatásnak, ha a tied megeszi. Én is kipróbáltam és szerencsére Viki megeszi.
A köldökcsonk pedig nálunk is iszonyú volt az elején. Féloldalas pereme volt és nálunk leesés után még hetekig vérezgetett, ahogy a picur mozgott. Szerencsére most már teljesen más alakja van a köldökének. A tiétek is meg fog változni szerintem.
Fel ne keltsd éjszaka a picit enni, aludjon amennyit csak tud. Kevésbé lesz nyűgös. Nálunk is az jön be, hogy köztünk alszik el, és csak akkor rakom vissza az ágyába, ha már jól bealudt.
Hülyeség ez a fejés dolog. Nekem pl akkor állt be rendesen a tejcim, amikor abbahagytam a fejést. A kórházban nekem még nem volt tejem. Itthon kezdett el jönni, hetekig pótolgattam, mint az őrült tápszerrel. Nem akart beállni a kereslet-kínálati viszony. Aztán besokaltam és nem fejtem többet és tápszert sem adtam többet neki. 2 nap után már minden rendben volt, addig pedig gyakrabban evett. Most is volt egy nagy kajaugrásunk, amikor napi 8-szor evett. Ezt is megszokta a mellem és többet termelt. Most már ugyanezt a mennyiséget 7-szerre eszi meg. Ne félj, hogy nem nő majd a tejtermelésed. Ha segíteni akarsz egy kicsit, akkor igyál laktoherb teát és szedjél homeós bogyókat, az sokkal többet segít, mint a fejés szerintem
)
Odex, még mindig 3 óránként eszik Aisa? Nekem azt mondták, hogy próbáljunk áttérni a 4 óránkénti etetésre, de Viki nem hajlandó rá.
Zseppy, de jó, hogy újra itt vagy. A képnek pedig nagyon örülnénk, próbálkozz még !!
Noémi, nem csak a súly számít egy gyereknél a szülés során, hanem a fej és mellkas átmérője is. Az még kicsi gyereknél is tud meglepetéseket okozni. Nálam pl a 3300 g-os születési súlyhoz 37 cm-es fej társult, ami nagyon megnehezítette a szülést. Az ismerősöm 5,5kg-os leánykájának kisebb volt a feje és a mellkasa is. Jó hosszú volt a kislány, így könnyebben csusszant ki.
Vikit először a 20. hét körül éreztem, de folyamatosan csak hetekkel később.
Én nem fogadtam előre szülésznőt, de annyira elégedett voltam avval, akit kaptam, hogy a következőt már nála szeretném szülni.
Kati