Sziasztok!
Nem tűntem el, (vagy nem is kerestetek?
)csak anyukáméknál olyan sűrű volt a program, nem tudtam írni. Egyszer olvastalak benneteket, de ma már az archívumot kellett megnyitnom, akkora volt a termés. Borsi, ha egyszer előkerülsz, nem győzöd olvasni!
Jegyzetelnem kellett, hogy válaszolni tudjak mindenkinek.
Egyébként másoknak is ajánlom, mert észrevettem, hogy egyetlen hátránya van a sok írásnak: mire válaszolunk, elfelejtjük, ki mit is írt, és nem reagálunk a kérdésekre... Pl. nekem a járókára alig írt valaki, pedig biztosan vannak tapasztalatok...
Emiatt történhetett meg az is, hogy Maris Kubutémájára nem reagáltunk....
Apropó, Maris, meg van bocsátva a séta!
De ha legközelebb nem jössz...véged van!
Kösz azt az adókedvezményes tippet, én sem hallottam, ma bemegyek suliba, és megkérdezem.
Utána egyébként oltásra megyünk, már NAGYON félek... Majd írok, mi volt...
Maris, sajna ezekből az emelésekből nem mindig jövünk ki pozitívan... Megvan annak a módja, hogy elvegyék más úton, amit adtak...
A csp. emelése szuper, de több gyereknél könnyen lehet minusz az adókedvezményes időkhöz képest. (Zárójelben jegyzem meg, hogy szerintem szemétség az adókedvezmény eltörlése, mert ez volt az egyetlen olyan juttatás a gyerekek után, amit akkor kaptál, ha dolgozott valaki a családban. Persze, kapjon mindenki, de értékeljék már azt, ha valaki megpróbál nem segélyből élni...) Amúgy a csp. nőtt, de sajna mi folyton minuszban leszünk, mert a villanyszámlánk olyan iramban nő, hogy 3 év alatt megduplázódott, pedig nem használunk több áramot, a gázról pedig nem is beszélek...
Remélem, ezt nem veszitek politizálásnak, nem akartam azt tenni, csak eszembe jutott, amikor Marist olvastam. Nem vagyok én ám olyan erőszakos csajszi, hess politika, ha a többiek nem akarják!
Zsanya, én csak most gratulálok ahhoz, hogy Marci elindult, ügyik vagytok!
Ez a mellgyulladás... hihetetlen! Vigyázz magadra, próbálj pihenni és jobbulást!Az albumotok nagyon jó, olyan szépek vagytok!
Sasiori, Ádi arcán, amit írtál, szerintem ekcéma. Nekem írt a doki rá krémet, 3 nap alatt elmúlt. Ilyen korban ez gyakori, azt mondta, nem lesz gond. Miért volt hétvégén rossz éjszakátok? Beteg Ádi? Vagy a foga?
Biti, hát elég nehéz, ha távol a társ... Bár ahogy Sasiorsi írta, nem ununk egymásra, és édes a viszontlátás, feldobja a kapcsolatot...
Persze a hátrányok és a nehézségek...azokból van több. Boti jó gyerek, nem nehéz egyedül vele, de lelkileg... Estére lefáradok, és akkor pláne hiányzik...
Sajna bele kellett törődnöm, hogy egy katonatiszt már soha nem ülhet egy helyben...
Megjárta Irakot, az volt az igazán rémes, mert akkor rettegtem az életéért minden nap. Persze ez most kicsit megint politika, de a francba azokkal, akik százak sorsáról így döntenek. A saját anyagi édekük vezérelte őket, semmi más. Este hazamennek a családjukhoz, biztonságban együtt vannak, és eszükben sincs, hogy olyan döntést hoztak, amivel százak életét befolyásolják negatívan. Mindezt egy olyan célért, amihez közünk sincs, egy olyan helyen, ahol nem a mi háborúnk zajlik... Nem békefenntertás, hanem háború, bármit is mondanak. Pisti sokat mesélt... Bele sem merek gondolni, hogy mit érezhet annak a fiatal katonának a családja, aki meghalt Irakban...
Júniusban Pisti, úgy néz ki, Szarajevóba megy. Az tényleg békefenntartás, biztonságban lesz, és szerencsére közel is, gyakrabban jön majd haza... Persze nics kizárva, hogy egyszer újra mennie kell Irakba.
Esett már szó róla újra az okosoknál, pedig most még rosszabb ott a helyzet...
Na, ok, erről ennyit, nem is kellene írnom róla, mert csak felidegesítem magam újra.
Zita, szuper, hogy Jázi szopizik! Próbáltad a Sinlacot?
Betti, majd írd meg, mi van Bulcsú szemével!
Kata, gyógyulást nektek, szerdára pedig jó szórakozást!
Csilla, már sok tanács érkezett, azért én is leírom.
Mi nem akartunk használt babakocsit venni, mert úgy voltunk vele, hogy biztosan lesz másik gyerek is, bírja ki addig. Miskolcon is érdemes szétnézni, ott sokkal olcsóbb, mint itt. Mi a legtöbb cuccot ott vettük a Babacentrumban, az volt a legolcsóbb üzlet, a József Attila úton van.
Szerintem is fontos a nagy kerék, könnyebb vele közlekedni az elején. Nem olyan fontos, hogy forogjon, én jól boldogulok a stabil kerékkel. Vannak drágábban sportkocsivá alakíthatók, ami szerintem azért felesleges, mert amikor a gyerek 1,5-2 éves lesz, akkor érdemesebb venni egy kisebb spotkocsit, amit könnyen össze lehet csukni, kis helyen elfér... A régi nagy, amit a piciknek használunk, akkor már felesleges. Persze ez csak az én véleményem. Jó a fordítható kar, és nagyon hasznos, ha van rakodóterülete, babakocsit tolva nehéz a legkisebb szatyor is... Én nagyon szeretem, hogy táska is van hozzá, rápatentolom, és minden belefér... Na elég az okoskodásból.
Vera jó készülődést! Hogy van a pici? Mikor mentek uh-ra?
Timi, hová tűntél? A sétáról is lemaradtál...
Megyek, a mai fejezet is elkészült, de az oltás után jövök. Szorítsatok!
Puszi, Judit