Hajaj, tudtam, hogy ez lesz belõle...
"ha egyáltalán érdekel a véleményem" - ha nem érdekelne a véleménye, mint orvosé, gondolja törõdnék vele, hogy miket ír??? Amit gondolok, azt meg az ilyen hozzászólásai miatt teszem:
2002 Február 21 csütörtök - 10h 55
Más topicból kértek (és kerdeztek), hogy szóljak hozzá, de nem akarok. Az itt elhangzottak számomra teljesen idegenek. Miért?
Mert a szülés-hálapénz dolg nézetem szerint egyszerü kérdés: ÜZLET. A szülõ nõ szolgáltatást vásárol. Megnézi (ha tudja, de ez más kérdés) a szolgáltatót és megveszi. Az áru: a szolgáltatás: terhesgondozás-szülés. Ha az ár megfelelõ megveszi, ha nem nem.
Az üzlet annyiban is szabad, hogy nem kötelezõ. Mindenhol van ügyeletes, akinek munkájáért õ és az intézet felelõs. Az intézet köteles a lehetõ legmagasabb szintü ellátást nyujtani.
Mit elehet ezen ennyit dumálni. Már elnézést!
idáig az idézet a "Hálapénz-adjak vagy ne adjak"-ból
A partner-dolgot meg csak azért feszegetem, mert kissé lenézõnek és letorkollónak érzem a stílusát.
Mindenhol kihangsúlyozza, hogy a beteg NINCS döntési helyzetben. Szerintem pedig igen: eldöntheti, hogy az adott orvos mennyire tetszik neki, pl. az alábbi szempontok alapján:
-humanizmus
-empátia
-õszinteség
-kedvesség
-figyelmesség
-stb...(kinek mi a fontos, nekem például megnyugtató az örökös jókedve, a kisugárzása)
Szóval nem csak az orvos szaktudása a fontos, hanem az "önmenedzselése" is! Fontos, fõleg nálunk, nõknél, fõleg a várandósság idõszakában, amikor hormonjaink és hangulataink kavarognak és rettentõ nagy felelõsség nehezedik a vállunkra!
TEHÁT hogy döntésünket meghozhassuk, nem baj, ha látjuk más emberek véleményét is.
Megbántani pedig tényleg nem akartam - sem emberként, sem szakemberként!
Jó éjszakát:
ildikó