Sziasztok!
Enyém a pálya! Az öcsém elment itthonról
Úgyhogy végre végigolvastam rendesen mindent, és válaszolni is igyekszem majd.
Nálunk egyre javult az éjszakai ébrenlétek ügye, amint rájöttünk, hogy Bálintnak melege volt. Valószínûleg azért kelt olyan sûrûn, mert megizzadt és megszomjazott (a panel nagyon meleg). Most már csak egy vékony hálózsák van rajta (napközben meg csak napozó vagy body), és így kb. 2x kel föl éjjel. Ami nekem 6 óra alvást jelent, és Bálint születése elõtt sem aludtam ennél többet.
Hasfájásból tegnap mi is kaptunk ízelítõt, miután meggondolatlanul befaltam egy csomó paradicsomot
Hááát, kénytelen leszek egy idõre lemondani errõl a finomságról
Ma voltunk méredzkedni: Bálint 4390 g! Szóval meglátszik õkelmén, hogy cicifüggõ
De Hanna a másik, majd meglátjátok, hogy milyen elképesztõen gömbölyû lett a finom cukros-zsíros tejtõl
Ma nem tudtam összegombolni a derekán a naciját, ami 1 hónapja még ráment
Aztán meg ha abbahagyja majd a szopit, õ is biztos olyan szúnyogláb lesz, mint Áron (mert Áron is rettentõ kerek volt, amíg szopizott, de ma már ezt senki nem mondaná meg róla
)
Kati!
Bocs, hogy csak most válaszolok, de Kitti tényleg teljesen normális! Bóbita már nagyon klasszul leírt mindent. Lényeg, hogy meg lehet próbálni elterelni a figyelmét, meg lehetõség szerint minél kevesebb akadállyal szembesíteni. "Roham" után meg mindenképp öleld-szeretgesd meg, mert olyankor nagy szükségük van a testközelségbõl eredõ megnyugtatásra.
Madárka!
Lehet, hogy én eltévelyedett vagyok, de szeretem a Lactoherbet
Tényleg, azt akartam kérdezni, hogy hogy megy a séta babakocsival és a gyalogos Petrussal? Nálunk egyelõre Hannus visít, hogy vegyem fel, de most már végképp nem bírom el, fõleg hogy közben a kocsit is kéne tolni. Szóval igyekszem rávenni, hogy talpaljon vagy motorozzon, de néha kész katasztrófa, mire hazaérünk a játszóról.
Még jó, hogy nem sietünk sehová! Meg hogy legalább nagyjából arra jön, amerre menni szeretnék
Anikó!
Édes lehet az éneklõs Lili! Én mindig elmondtam a gyerkõcöknek, hogy mi fog velük történni a dokinál, és miért van erre szükség. Már amikor újszülöttként mentünk, akkor is. Áron ma már maga viszi be a szurit, nyújtja a kezét, de 2,5 évesen is nyújtotta a kezét az infúzióbekötésre magától, csak akkor zizzent be, mikor a "jót akaró" asszisztensek becsapták, mert azt mondták neki, hogy én is ott lehetek, és közben nem engedtek be (mondanom sem kell, berontottam
). Szóval mindenképp megéri az õszinteség, sõt ez az egyetlen járható út, ami hosszabb távon kamatozik, mert ugyan kezdetben elõre visít, mikor meghallja, hogy pl. szurit kap, de nem vadul el örökre az orvosoktól.
Zsorka!
Nem rontottál el semmit (bár ezt már a többiek is megírták)! Sõt, jó, hogy hagyod kalimpálni, mozogni evés közben. Bízz a babádban, hogy tudja, mikor mennyi kajára van szüksége. Az én lányom is egyik napról a másikra állt át a szinte csak szopiról a mindenevésre, akkor viszont jó étvággyal falatozott mindenbõl. Tényleg jó lehet, ha veletek együtt eszik, és ha megpróbálod abból k0nálni, amit ti esztek (persze csak ha neki is való). De ha így sem kell neki, az sem gond. A vékony testalkatú gyerekeknél könnyen fönnáll annak a veszélye, hogy az evés központi kérdés lesz, és a szülõk-nagyszülõk puszta aggódásból és jóakaratból elrontják a gyerek természetes belsõ jelzéseit. Így külsõ kényszerként éli majd meg a táplálkozást, és felnõttkorára pont azért lehet elhízott, mert már nem az éhségérzete, hanem valami külsõ megfelelni vágyás fogja irányítani a táplálékfelvételét. Szóval nem kell aggódni!
Évi!
Csonginak puszi az orrocskájára! Áron feltétlenül meg akarta kóstolni a tejecskét, gondolta, hogy amiért ketten is 0gy tepernek, az csakis valami földöntúli csemege lehet
Azt nem engedtem, hogy szopizzon (féltvén a cicimet, merthogy a technikára már biztos nem emlékszik), de kanálba fejtem neki. Hát nem aratott sikert, sõt
Rettentõen fintorgott, és közölte, hogy inkább többet nem kér
Dia!
Küldenék képet, de nincs szkennerünk
Szóval egyelõre "csak" élõben látható
Iboly!
Akartam már mondani, hogy köszi a kórházbéli tanácsot, bejött a szopi, mint méhösszehúzó. Igaz, Hannust is bevetettem, amikor bejöttek látogatni
Istinek jobbulást! Földhözverõs hiszti ismerõs, bár én azon mulatok, hogy mostanában Hanna már megnézi, hogy tiszta-e a föld, ahová ledobni készül magát
Andi!
Nem semmi munkát végzel!
Tandem szopiról: meg kell mondjam, felüdülés volt az Istvánban lennem, mert azok után, hogy a "szakemberek" (védõnõk, gyerekorvosok, gasztroenterológus, dietetikus!) jobb esetben hülyének néztek, hogy minek szoptatok még egy ilyen nagy gyereket, rosszabb esetben egyenesen meggyanúsítottak, hogy veszélybe sodrom a babáim és a magam egészségét (szegény kis sorvadt magzatom a maga 4 kg-jával
), a kórházban csak jó szót kaptam ugyanezért. Mindenki (csecsemõsök, dokik) tök természetesnek vette, sõt örültek, hogy akkor rögtön van is tej (nem is sárgult be Bálint egy csöppet sem, mert rögtön annyit tudott kakilni, hogy elhasználta az egész pelenkafejadagját, és 2naposan már anyatejes kakija volt), meg hogy milyen jó, hogy a Hannus még anyatejhez jut. Fejnem sem kellett, mert Hanna tök jól kiüríti a cicijeimet, és ha csomót érzek benne, hát õ mindig kapható egy kis szopizásra
És ránézésre is látszik, hogy jut mindkettõnek bõven tejcsi. Szóval ennyit a lehetetlenrõl
Szile!
Páromtól származik az infó: a Digifungin kapható recept nélkül, de a Bactroban nem.
Evey!
Jobbulást nektek! Szegény gyerkõcök!
Bográcsozásra: 2 felnõtt- + 2 gyerekadagot számíts nekünk. És köszi a szervezést!
Bigacsiga!
Nagyon sok kitartást kívánok nektek! És sok puszit küldök Donátnak!
Adri!
Jobbulást nektek is!
Barika Andi!
Örülök, hogy segítettem! Írjál nyugodtan máskor is! Nem rontottad el a babád, látod, a többi gyerek is ilyen! Most kell örülni annak, hogy még velünk akarnak lenni, mert 15 év múlva már csak azt halljuk majd, hogy "Majd jövök!"
Kanga!
Látod, én is azt hittem, hogy én leszek a kivétel, akinek bent marad a gyereke
Az a lényeg, hogy minden rendben legyen! Nagyon szurkolok!
Judó!
Köszi a jókívánságokat!
Hajni!
Én is csak azt remélem, hogy egy normálisabb dokihoz kerültök!
Virág!
Én azért beadattam az oltást Áronnak, Hanna majd õsszel kapja, ha betöltötte a 2-t. Tudom, hogy 24 órán belül minimális a fertõzésveszély, de magammal is volt már olyan, hogy nem vettem észre azonnal a kullancsot, csak amikor már viszketett=szívott is vért. Fõleg a nimfaállapot olyan parányi, hogy könnyen elkerülheti az ember figyelmét.
Puszi mindenkinek: Pele