Sziasztok!
Zita, szerintem próbáld meg a tejpépet. A keresztlányom fél éves és imádja. Nekem többen ajánlották a Milupát. Banános, vaniliás és gyümis van, nagyon finomak, és írtam is már, azt hiszem, hogy bébitejjel van. Szóval semmi tej, és tartósítószer sem. Elvileg 4 hónapos kortól adható.
Csúcs egy csaj a te lányod!
Unalmas neki a tej, nyiladozik az elméje... Te kellesz neki, csak a szilárd kaja is.
Még szerencse, hogy este és éjjel azért szopizik.
A péntek maradjon, többiek? Ki tart velünk?
Betti, tudod, hogy a babazene cd-t még nem adtam oda, pedig Orsitól ezer éve megkaptam?
Szégyellem magam, de teljesen elfelejtettem. Remélem, pénteken odaadhatom.
Ez az uszi nagyon tolódik, mi szombaton sem tudunk menni, mert hazautazunk a szüleinkhez. Szeretnék már pénteken menni, mert akkor a fodrászt is beiktatom.
Sorsi, ti vagytok az igazi legények, úgy tűnik!
Ádi nagyon édes, és ügyes is, úgyhogy ne foglalkozz a forgással. Amíg ilyen csillogó szemmel néz a világba, gond nem lehet.
Sasod hazatért végleg? Ha a sas leszáll, akkor a depid is biztosan tovaszáll! Hú, de vicces vagyok ma!
Képzeljétek, én még egyszer sem voltam Botival tanácsadáson. Kellene? Amikor az oltásokra megyünk, akkor ott van a védőnénink is, és mindig megvizsgálják, megmérik Botit. Bár, az tulajdonképpen egészséges tanácsadás... Akkor mégis.
Nektek nem egyben van? Külön én nem megyek a védőnénihez.
Lányok, lenne két gagyi kérdésem, dehát első gyerek...
Szóval meddig kell szerintetek a hajlatokat olajozni fürdés előtt? Én szorgalmasan kenegetem.
A másik, hogy ti hogy tisztítjátok a gyerkőcök fülét? Mert Boti fülében nagyon sok fülzsír termelődik, és a babafülpucival is szoktam neki, így mélyre nem nyúlok be. Lehet, hogy ezt sem kellene?
Vera, előre is grat! Nagy esküvőt terveztek? Vagy csak szűk család? Nagyon izgi!
Csilla! A négy szám a méh állapotát jelzi. Anno én sem tudtam, azt hiszem, itt magyarázták el.
Alapjáraton a méh 3000-es. Az első szám a méhnyak hossza, ez fokozatosan rövidül a szülésig. A maradék 3 szám a méhszáj nyitottságára utal. Külső méhszáj, belső méhszáj, és közte is mérik egy helyen. 3000-nél teljesen zárt. Ha 2100-ről 2110-re változott, az azt jelenti, hogy nyitottabb lett, de a belső méhszáj teljesen zárt még. Ez a lényeg. Nekem 33 hetesen 1100 lett, aztán 36 hetesen 1110. 1100-nél nekem is sokat kellett pihennem, mert a garvitáció hatására még jobban kinyílhat, és az ugye korai... Nálad pedig főleg. Szóval tényleg vedd komolyan a pihenést.
De van jó oldala is a dolognak.
Nekem egy kolléganőm azt mondta, hogy gondoljak arra, hogy ezzel az 1 centire nyitott méhszájjal nyertem legalább egy órát a szülésnél. Igaza lehet, mert nem tartott sokáig.
Azt gondoltam, hogy hamarabb jön majd emiatt Boti, a 37. héttől tűkön ültem, aztán 4 nappal jött korábban.
Többen is mondták, hogy kicsit nyitott méhszájjal végig kihúzták.
Ja, a 18 hetesen velem is rendesek voltak, mert fizettem. De amúgy képet nekem akkor sem adtak! Hm...Visszamegyek reklamálni.
Sokat beszéltünk itt anno 2005 tavaszán erről, rémes, hogy csak akkor vesznek emberszámba, ha pént kapnak...
Most megnéztem, mikor is esett erről szó, olvasgattam a tavalyi írásokat! Annyira jó volt! Remélem, az megmarad itt, mert vannak dolgok, amiket itt leírtam és mostanra teljesen elfelejtettem. Olyan, mintha a naplómat olvasnám, és igen gyakran írtunk akkor is! Kata, Zita, emlékeztek, amikor egy Brigo nevű lány belépett hozzánk, és NAGYON bunkó volt? Hamar elűztük.
Zsanya, köszi a nyugtató szavakat! Ok, nem mérem csak hetente!
Véget ér már lassan a gyulladás körüli horror?
Marci éjjel gyakran kel még mindig?
Egyébként ha valami gondom van, most már babonából is rögtön el fogom nektek mondani, mert Boti ma fél6-kor kelt fel először, tegnap pedig 7-ig aludt.
Ugyanígy volt a nappali alvás, mert a hétvége óta, amikor tanácsot kértem, megint egészen jól alszik napközben!
Lehet, hogy engem is szivat ez a gyerek? Szerintem magában röhög rajtam!
Maris, kösz a Kubu-infót!
Remélem, pénteken te is tudsz akkor jönni! Timi, Ildi, Kata, Betti, nektek jó a péntek? Kismamák?
Nos, kész az újabb regény.
El is köszönök.
Puszi mindenkinek, Judit