Sziasztok!
Szép kis termés! Olyan jó!
Hétvégeken kevesebbet jövök, az idő nagy részében a férjemen csüngök.
Jó az a 2-3 nap, mert ilyenkor hétközben iszonyúan hiányzik...
Hétvégén nem mentünk haza, hanem voltak itt a szüleim és anyósom is. Jó volt nagyon, bár kicsit kiakadtam néha. Más, ha én vagyok a gyerekkel... Szombaton kora délután már hulla volt Boti, beraktam a kiságyba, otthagytam. Egyszer kétszer kiesett a cumi, visszakapta, és láttam, hogy hamarosan elalszik. Aztán a cumi megint kiesett. Mondja anyósom, hogy majd ő beteszi. Mondom, ok, de ne szóljon hozzá, mert kiverődik. Anyós felmegy, marad. Csodálkozok, hol jár ennyi ideig. Egyszercsak hallom a bébiőrzőben, hogy cuppog a gyereknek, majd mondja neki, hogy aludjál, 2 perc múlva pedig már hangosan nevetve: Hát miért nem akarsz aludni? Mondanom sem kell, Boti csak egy óra múlva aludt, mert lehoztuk újra, totál kiverődött. Persze abban az egy órában már csak ölben maradt el... Na de igyekeztem ezen nem mérgelődni, végül is nem jön gyakran a család.
Magyarázkodnom kell kicsit, mert félreérthetően fogalmaztam a múltkor szerintem a hozzátáplálással kapcsolatban. Én nem elválasztani akarom Botit, és nem azért adok neki szilárd kaját, mert kevés a tejem, hanem mert érzem, hogy nincs olyan nagy mennyiség, és szeretném, ha szokná az új ízeket, hogy amikor odakerülünk, hogy nincs elég tejcsi, akkor gond nélkül tudjunk egy étkezést helyettesíteni. Remélem, ez csak fél éves kora után következik be.
Ildi, Betti, onnan látom, hogy kevesebb van, hogy nem bírja ki napközben a 4 órát, noha eddig hamarabb nem nagyon adtam neki. A gyakoribb szoptatást szoktam csinálni, de úgy veszem észre, hogy mindig átmeneti a javulás, és nem hiszem, hogy a 4-5 órát kibírná valaha is tejcsivel. De lehet, hogy hülye vagyok, és nem is baj, ha még mindig 3 óránként eszik?
Szoktam mérni néha, és reggelenként 120 körül eszik, de este soha nem éri el a százat. Ilyenkor nincs is több tej. Persze 5-ig ezzel is bírja, de kötve hiszem, hogy 80-90 mili elég lenne egy négy hónapos gyereknek...
Szóval mivel gyarapszik (150 gramm körül hetente), ezért egyelőre csak szoktatom az új ízekhez. Ezért nem akarok neki tápszert adni, a tejpépet is csak új ízként gondoltam. Aztán ha 2-3 hónap múlva nem tudom 5-6-szor szoptatni, akkor kicserélem valamelyik szopit tejpépre. A Milupa tejpépet vettem egyébként, az bébitejjel van, az a tápszer, ha jól tudom. Szóval semmi tejes, azt én sem szeretném, hogy kapjon!
A Sinlacot kipróbálnám, ha tényleg nincs szükségetek rá, Timi és Maris! Átveszem, ha jó nektek úgy, hogy a receptes árát fizetem.
Zita, azt hiszem, én akkor eleve azzal próbálkozom, hogy szopi után kóstolgatunk. Ma felhívtam egy szülésznő barátnőmet, aki azt mondta, hogy ha nem elválasztani akarom, akkor kaja után adjak neki. Szóval jó a meglátásod a szakemberek szerint is.
Nálatok mi újság szopi ügyben?
Borsi, igazad van egyébként abban, hogy fél éves korig legjobb a szopi. Az én védőnénim még nem tudja a próbálkozásaimat, majd kiderül, mit szól.
Még olyat is olvastam, ami már szerintem túldimenzionálás, hogy fél éves korig olyan éretlen a gyerekek emésztőrendszere, hogy árt a szilárd étel. Nos, akkor nem értem, hogy a tápszeres babáknak miért nem árt, hiszen nekik korábban javasolják a szilárd kaják bevezetését...
Lehet, hogy én látom rosszul, de Boti igényli a kanalas kajákat. Minden nagyon ízlik neki, szinte röpköd, ha meglátja az előkét. Gyereke válogatja biztosan.
Mindenkinek NAGYON köszönöm a tanácsokat, aranyosak vagytok, hogy segítetek!
Betti, szupi a 3. gyerek gondolata! Gyarapodjon csak a magyar! Egy kollégám mindig azt mondta, hogy kettő még csak a szülőket pótolja, a 3 gyerek az igazi.
Mi is lehet, hogy 3-at szeretnénk, de majd inkább a 2. után nyilatkozom.
Egyébként jövőre szeretnénk kistesót, mármint hogy jövőre foganjon.
A 3 gyerekkel az az egyetlen gondom, hogy tudom, sok lenne itthon az a 7-8 év, hiányozna a suli, ha meg visszamegyek a 2. után, akkor félő, hogy nem jövök újra gyesre. 1-2 évet tanítani...annak nincs sok értelme. Többet meg nem engedhetnék meg magamnak, mert 29 vagyok, 35 utánra nem akarom hagyni...Szóval sok mindenen múlik még ez.
Mondjuk ha ilyen marad a családtámogatási rendszer, mint a mostani, hát akkor jó, ha kettőt vállalunk... Miért van az, hogy a kormány az intézkedéseivel arra buzdít hallgatólagosan, hogy ne szülj 2 gyereknél többet, mert nem lesz több a pénzed, ha dolgozol. Persze 5-6 gyerek és munkanélküli szülők, na úgy már kifizetődő, mert kapsz elég segélyt a megélhetéshez.
Elkeserítő... (Újabb vitaindító?
)
Zsanya, hát minden elismerésem a tiéd azért, amit átélsz! Jó, hogy mindezeket leírod, mert mi is tanulunk belőle, mégha segíteni az együttérző szavakon kívül nem is tudunk... Tényleg, mint egy horrorfilm, nem is gondoltam, hogy ilyen lehetséges. Pláne nem egy egy éves gyerekkel...
Ildi, várható volt, hogy Lehel ügyesen elkezd majd forogni! Tényleg kár aggódni, mert ha egyszer beindul...
Botinak is volt valami ekcémaszerűsége kb. egy hónapja, a doki Elocomot írt fel, azt kevertem a fürdetőkrémbe, és úgy kentem be az arcát. Szépen elmúlt neki. Mondjuk most is szokott száraz lenni az arcbőre, ilyen esetben ki mi használ rá?
Ildi ötlete szerintem remek a sétával kapcsolatban! Mit szólnátok egy csütörtökhöz? Fél 11-kor indulás a lakitól? Az háromnegyed a sétáló végén. Vagy kinek mi a jó időpont? Írjátok meg és egyeztetünk, jó? Jó lenne megint találkozni, és így tuti nincs rágókacsere! A kismamákat is jó lenne már látni!
Ja egy utolsó kérdés. Borsi mi is volt a homeos kúp neve? Nem találom, mikor írtad, és a jövő héten megyünk a négy hónaposra, addig be akarom szerezni. Köszi!
Na megyek, lányok, mert ez a szokásosnál is hosszabb.
Puszi mindenkinek, Judit