Sziasztok!
Bea:
Én most vettem a Bazsinak téli bakancsokat. 1 pár téli cipő 4800 Ft volt. Mintha úgy emlékeznék, hogy a szandik olyan 3600 körül lettek volna. Mi akkor adtunk Bazsikára szandit, amikor elkezdett járkálni, mert a védőnőnk azt mondta, hogy úgy könnyebb a babának, mert stabilabban tud járni. Nem csúszkál és fogja a bokáját. Utána amikor már jól járt Bazsi is mezítláb volt. Mivel nálunk padlófűtés van ezért a mai napig nem hajlandó még zoknit sem felvenni itthon. Anyja fia.
A Moja cipő jó, de igazából minden cipő jó, ami gyógybetétes. Bazsinak a tesóm az eleján Siesta cipőt vett, mert még nem ismertük ezt a helyet és dupla annyi pénzért semmivel sem volt jobb. Az a baj, hogy csak 25-ig gyártanak cipőt és nekünk már lassan 24-es kell.
A jó orvos szerintem is nagyon fontos, de én az Istvánban többet nem fogok szülni inkább orvost váltok. Pontosabban terhesgondozásra e régihez járok, mert nagyon profi, szülni pedig (az nekem úgyis könnyen megy
bemegyek egy ügyeleteshez, egy olyan kórházba, ahol van újszülött intenzív.
Bazsikánál még én is tökéletesen meg voltam elégedve az Istvánnal. Egyedül a "szoptatós fanatikus" védőnő és Sarlai doktornő erőszakossága nem tetszett. Most viszont megdöbbentem azon, hogy pl. éjszaka nincs gyermekorvos, csak telefonos ügyeletet tart. Lacikával éjjel 2-től reggel 6-ig kisérleteztek különböző gyógymódokkal a nővérek a dokotrnő telefonos utasítására, mire úgy döntött, hogy most már tényleg elég súlyos a gyerek állapota és méltóztatik bejönni. Amikor megvizsgálta Lacit azonnal hívta az újszülött mentőt, hogy vigyék a gyereket intenzívre. Hát én ezt mégegyszer nem kockáztatom meg. Így is volt egy kis izgalom, mert nem volt biztos, hogy ezalatt az idő alatt a kicsi nem kapott-e oxigén hiányt és nem kell-e gyógytornára hordani. Szerencsére hétfő reggel megkaptuk az utolsó kontrollvizsgálat eredményét miszerint semmi gáz. Ha kapott is a kicsi oxigénhiányt az annyira kis mértékű, hogy észre sem vehető.
Arról nem is beszélve, hogy ha ilyen helyen szül az ember, akkor nem kell kijönni a kórházból, hanem óránként le lehet menni megnézni a babát és közben az anyuka is tud egy kicsit pihenni.
Amikor az intenzíven kérdeztem, hogy mi okozhatta a Lacinál ezt a fertőzést azt mondták, hogy ez lutri, örüljek hogy Bazsikának nem lett semmi baja. Amióta ez a nagy szabadság van a szülészeteken, hogy a szülőszobába és a csecsemős részlegre is bárki szabadon bejöhet utcai ruhában stb. azóta rengeteg ilyen babát visznek hozzájuk. Szerintük a régi rendszerű kórházak sokkal biztonságosabbak a mamáknak is, de főleg a babáknak.
Ezzel a kis monológgal senkit nem akarok elriasztani a bababarát kórházaktól, de azért az vicces, hogy az "bababarát" követelmény, hogy 40 fokos melegben se adjál a gyereknek semmi fojadékot, szívja csak azt a pár csepp előtejet, viszont a gyermekorvosi ügyelet az nem.
A találkára változatlanul tudjuk a hekyszínt biztosítani. A pénteken kívül nekünk bármelyik nap jó.